×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
skritekneposeda
19. 1. 2024

Nikdy, největší chyba v mém životě. Zkoušky a podmínky nesmyslné. Pokud si nechcete doslova zkurvit psychické zdraví, běžte radši na pracák. Ústav pro choré společně s učiteli.

Primát 705229
26. 4. 2023

FaME UTB mě nalákalo svou výukou zaměřenou na praxi, hezkou školou a zajímavými oborovými předměty. Zklamalo mě, že jsme se k těmto předmětům dostali až ve 3. ročníku. Většina předmětů je výplňkových o ničem a jsou jen za odchození docházky (seminárka/prezentace na pár stran), což u mě vedlo k otázkám, jaký to má smysl. Každý semestr na škole očekávejte jeden poměrně těžký předmět, na který se člověk musí pár dnů učit, jako manažerské účetnictví, bankovnictví, statistika, nebo účetnictví. Jsou zde i kvalitní učitelé, ale většina vyučujících na této univerzitě zde zároveň vystudovala a nemají zdání o reálném světě, protože nikdy v praxi nebyli. V pár případech zkoušky potom zakládají na nějaké divno literatuře a je potřeba se překonat a naučit nazpaměť i věci, které jsou dost náhodné, jen aby bylo z čeho psát test. O magisterské studium jsem zde neměl zájem. Nedá se říci, že škola nemá uplatnění, ale člověk se musí víc snažit, pokud studuje všeobecný obor, jako je ekonomika.

e_m_a
13. 2. 2023

Za mě je ve škole dost těžkých předmětů, které s konkrétním oborem toho nemají moc společného. Je tam každopádně příjemná atmosféra, vyučující mají dobrý vztah ke studentům a cítím se tam velmi dobře. Škola má krásné nové laboratoře - kde probíhá praktická výuka. Ale praxe, tím myslím praxe v oboru je na bodě mrazu.

bunmom
14. 6. 2022

Hodně záleží, jaký obor člověk studuje. Jsou tady jednodušší obory, ale i ty složité, kde se po vás například nesmyslně chce, abyste uměli jako kombi to samé jako prezenční (třeba manažerské účetnictví) a přitom výuková dotace není ideální. Na některých oborech je zkouškové hodně vypjaté, protože předměty nejsou jednoduché, na jiných to tak příšerné podle skladby předmětů není, takže záleží, co od studia člověk chce. Chceš-li se naučit něco užitečného, jdi na finance, chceš trochu větší flákárnu? Tak nejspíš marketing management... Někteří vyučující, zvláště ti starší, jsou skvělí - mají pochopení, že život není jen studium, že jako kombi máte i práci atd. a vedle toho jsou bohužel i takoví ti "snaživí", co se na vás hojí a přitom by se dalo hodně polemizovat o tom, jestli to co a jakým způsobem učí, je ohodnotitelné a průkazné v praxi. Jsou tady vyučující co vám to studium nebudou komplikovat, ale i tací, co se mstí za prkotiny, jsou náladoví a zbytečně vás deptají. Kvůli několika takovým jsem sama málem skončila, je důležité se nenechat znechutit a bojovat. Co je ale úplně nejhorší, tak studijní oddělení, které není nápomocné absolutně v ničem. Dovolat se je nemožné, odepsání na emaily nebývá vždy ideální. Rozhodně to tady není "dávačka", naopak vím, že některé věci se tu hrotí mnohem víc, než i třeba na VŠE. Obecně ale hodnotím za sebe pozitivně.

AdelaBodlakova
7. 5. 2022

Moc příjemné prostředí. Profesoři jsou ochotní vám pomoci a vyjít vstříc. Není problém se na čemkoli domluvit. Jsem ráda, že veškeré organizační věci jsou dostatečně vysvětlené na začátku semestru. Není třeba se bát prošvihnutého termínu. Na některé předměty je kladen až zbytečný důraz, ale jinak za mě velká spokojenost.

Dizzer
8. 2. 2022

Jedna z nejsnadnějších fakult asi nejen ve Zlíně. Oproti ostatním fakultám má tato fakulta i několik dní v rozvrhu volno, což například u FAI nebo FT absolutně nepřipadá v úvahu, tam je to opačný extrém, kdy tam trávíte čas od rána klidně do večera. Většina lidí z fakulty humanitních studií jaksi nemůže pochopit to, že někdo vůbec může mít plně nabitý rozvrh, nezlehčuji vyučování na této fakultě, avšak pokud chcete vystudovat něco bez nijak zvlášť velké námahy a náročnosti, a chcete za to mít poté dobrou práci za poměrně snadně vystudované studium, volte tuto fakultu.

Noona
17. 12. 2021

Nulová praxe během studia a až moc náročné studium v porovnání s tím, co z vás bude... Propagují se jako úžasná škola, kde si během studia vyzkoušíte to a to, ale je to pouze léčka, aby si vás získali. K oborovým předmětům jsme se dostali AŽ ve 3. ročníku, z toho snad jenom půlka z nich se dá využít v praxi. Co na to škola? "Na oborové předměty se můžete těšit v navazujícím studiu!" - pokud se opět nejedná o lest. První 2 ročníky máte shluk náročných předmětů, přes které se musíte probojovat jen abyste zjistili, že z vás bude nic s Bc titulem, ale bohužel bude příliš pozdě na vycouvání. Velké zklamání. Pozitivně ovšem musím ohodnotit krásný Zlín, sedačky a některé z vyučujících.

Chlupas
10. 12. 2021

Pokud nestudujete obor Ekonomika a management, který je k ničemu, tak je škola super. Na oboru průmyslové inženýrství je dostatek praxe, výuka zaměřena na odborné předměty.. ale mikru, makru, podnikovce se nevyhnete:) až na extrémní případy jsou učitelé kapacity s lidským přístupem.

ok

Moderní škola s bolševickými metodami a přístupem.

Rika206
26. 3. 2021

Obor Gastronomické technologie není nic jiného než převlečená chemická analýza potravin, jen sem přidali jeden předmět s názvem gastronomické technologie aby se neřeklo. Ve výsledku se nebude člověk připravovat na gastronomii, ale na chemii a fyziku, které jsou hlavní náplní programu. Takže pokud chcete mít vlastní podnik a nedělat chemickou analýzu tak máte prostě smůlu. Bohužel ani vyučující (až na vyjímky) nejsou nijak kvalitní, takže za mě doporučuji jít na jinou školu

godrgion
19. 5. 2019

Dobry je to tady

goldas
5. 1. 2019

Nejlepší vysokoškolské studium.

h_dufkova84
18. 10. 2018

Super

Jirinka Lysakova
23. 2. 2018

Ústav marketingových komunikací je the best :)

primat585577
1. 7. 2017

FMK je výjimečná hlavně tím, jak moc se zaměřuje na praxi. Takže doporučuju!

mg123
16. 9. 2015

Super!

engine483
6. 5. 2015

Německý jazyk pro manažerskou praxi - Skvělá volba, pokud chce člověk pracovat v německé nebo s Německem obchodující firmě.

barush.utb
26. 3. 2015

Fakulta technologická na UTB je podle mě nejlepší volba a klidně bych se sem přihlásila znova. Ano, není to jednoduché, ale pokud se někdo rozhodne studovat přírodní vědy, nemůže počítat s tím, že vše zvládne levou zadní a se zavřenýma očima. Přístup pedagogů i ostatních studentů je na skvělé úrovni a i když jsem se během výuky setkala s různými odborníky (a v některých případech i kapacitami), byla tu vždy, dá se říct, rodinná atmosféra. Pokud máte problém, vždy jsou tady všichni připraveni vám pomoct. Pokud máte nějaký nápad, není problém ho zrealizovat. Levné a kvalitní ubytování i stravování je taky výhoda. Zlín sám o sobě je perfektní studentské město. Našla bych i ještě více kladů, ale málokdo to asi i tak dočetl až sem :). Takže zkrátka - DOPORUČUJU!

jaroleto
16. 3. 2014

Kvalitní výuka a páni profesoři a paní profesorky dokáží zaujmout a ochotně pomoci.