×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
kllaraac
24. 2. 2024

Jsem na celoživotku, těžké hodnotit

Pygathrix roxellana
22. 12. 2023

it's too bad there's not enough material on the primate website

kristyna200
23. 11. 2023

Studium oboru dějiny umění je za mě zatím paráda. Sice jsem tedy pořád jen v prvním ročníků, ale učitelé jsou komunikativní, jsou skoro všichni docela znalí v současném dění našeho oboru, jsou ochotní, ale i důvtipní a přijde mi skvělé, že vás dokážou opravit či vám poradit, aniž byste se cítili provinile, že vše neznáte hned od začátku. V průběhu studia máte předměty zaměřené přímo na to, abyste věděli vše o praxi v tomto oboru, o jeho dění, odborné literatuře a o tom v jakých pozicích se po ukončení studia můžete zaobírat a uplatnit. Pokud máte zajímavost o čemkoliv, učitelé jsou ochotní a hodní v tom, že vám rádi pomohou, kde mohou a rádi vám i pomohou najít informace a zdroje. Zatím moc doporučuju studium dějin umění :)

John58
28. 2. 2023

Myslím si, že Jihočeská univerzita patří mezi ty lepší univerzity, na ekonomické fakultě je i spoustu dobrých učitelů, jediné minus vidím v matematických předmětech, kde nejsou moc příjemní učitelé

Endryju
23. 1. 2023

Prostředí fakulty je esteticky krásné a moderní. To je ale tak vše. Předměty v rámci učitelských programů (v mém případě dějepis a anglický jazyk) se prakticky neliší od předmětů odborných oborů (historie, archivnictví, anglistika), tudíž se vlastně nepřipravujete na práci učitele dějepisu, ale na odborného historika. Studium dějepisu na této škole je náročné, hodně koncentrované na četbu velkého množství odborné literatury a na hodně suchý teoretický princip. De facto hlavní náplní je práce s prameny, archivy, tunou citací a suché teorie. Ten zajímavý dějepis, který vám přirostl k srdci na gymnáziu, je fuč. Studium angličtiny poté zahrnuje také spíše teoretickou průpravu jazykem, mnohdy v učitelství také zcela nepoužitelnou. Neučíte se zde anglicky, čeká se od vás, že máte perfektní úroveň už ze střední školy, rozebíráte fonetiku, syntax a například nesmysl jako historii anglické lingvistiky. Bohužel učitelské obory na této fakultě jsou opravdu přešlap. Učíte se zde jak být odborníky v daném oboru, ne učiteli. Studium postrádá nějaký progresivní zábavný a praktický směr, který když se už naskytne ve vyšších ročnících, není přímo úměrný tomu nudnému teoretickému základu školy. Učitelé jsou vesměs přívětiví a chápaví, nemůžou za to, že musí učit něco, co jim bylo nastaveno seshora. Nemění to nic na tom že Filozofická fakulta a její učitelské obory neprodukují moderní učitele dějepisu ani angličtiny, ale historiky a anglisty. Studium vás bude bavit pokud OPRAVDU rádi hodně čtete, a vlastně vám nevadí že drtivou většinu toho, co se učíte, v praxi nevyužijete.

tomburakk56
12. 1. 2023

Sice jsem zatím v prvním ročníku, ale není si na co stěžovat.

aavoksec
29. 12. 2022

Jsem na dálkovém studiu v prvním ročníku, fakulta ekonomická, obor cestovní ruch. Je pro mě velice složité skloubit práci na plný úvazek s vysokou, hlavně proto, že dvakrát do měsíce je páteční výuka na celý den. Bere mi to dovolené a někdy je problém se nechat z práce uvolnit. Zároveň do Budějovic dojíždím, a kdybych zde neměla přítelkyně rodiče, u kterých mohu přespávat, ještě bych musela platit dodatečně za ubytování, protože výuka je nešťastně od rána, obvykle od 8 a dopravit se ráno na 8 z Prahy do ČB není bez auta možné. Každopádně, to je úskalí dálkového studia a je dobré s tím počítat. Co se ovšem týče předmětů a přístupu kantorů, nestěžuji si. Samozřejmě jak to tak bývá, některé předměty pro mě úplně záživné nejsou, jiné naopak jsou velice zajímavé. Uvidíme, jaké budou pocity po prvním zkouškovém.

verca612
8. 11. 2022

Za mě Dobrá škola.

Nick-name
6. 3. 2022

Tato škola nabízí studentům spoustu zajímavých přednášek, seminářů, workshopů, možnost studovat v zahraničí a řadu dalších příležitostí a aktivit, které jako student můžete využít, nebo také nemusíte. :) Pravidelná návštěva moderní knihovny AK-JCU také není od věci (je tam klid a velice příjemné prostředí + můžete si tam rezervovat místnost během zkouškového období, kde budete mít klid se na zkoušku dostatečně připravit). Je vhodné říci, že Bc. titul je zvládnutelný, a to pokud se dostatečně připravíte a nebudete se během studia flákat. Musím však říci, že je tu stále komplikace především s jedním předmětem, díky kterému má řada studentů na této škole problém dostudovat. Tento problém se týká předmětu "Mikroekonomie 2". Člověk musí do tohoto předmětu vložit neskutečnou hordu času, naučit se vše od A až po Z, ale někdy ani to bohužel vždy nestačí. Všichni studenti, kteří tuto fakultu absolvovali asi budou vědět o čem to tu píšu. Ale pokud zvládnete tento předmět, tak Vám můžu slíbit, že ty ostatní předměty už se nějak zvládnout dají. ALE! Nic na této fakultě není zadarmo! Je opravdu nutná dostatečná příprava. Je zde navíc hodně úkolů, a to jak ve formě klasických úkolů v e-learningu, tak v podobě individuálních seminárních prací, skupinových prací a samotných prezentací těchto prací. Tato škola zabere mnohdy až zbytečně moc času, bylo by možná i lepší, kdyby učitelé nezatěžovali zbytečně studenty tolika úkoly a snažili se je spíše během hodin učit praktickým věcem a teoretické věci bez problému studentům zveřejňovat, a to vč. nahraných videích s vysvětlením na e-learning. Celkové studium tedy probíhá tak, že se snažíte splnit Váš studijní plán s tím, že v rámci každého předmětu máte nějaké úkoly, dále píšete zápočtové testy (bez kterých se nedostanete ke zkoušce) a konečná zkouška se ve většině případech skládá z testu, kterým se musíte propsat, abyste se následně dostali k ústní zkoušce, kde si losujete vždy 2 otázky. Výhoda na této škole je, že u cizích jazyků Vám postačí pouze splnění zápočtového testu a úkolů během semestru a máte vyhráno (vč. prezentace své BP a odpovědi na otázky od "komise" v AJ - ale můžu Vás uklidnit, že i když nejste v AJ profíci, tak to zvládne každý, kdo tomu věnuje alespoň trochu toho svého času). Navazující studium už bylo náročnější, hlavně když jste pracující student. Ve výsledku jsem rád, že jsem se rozhodl studovat zrovna tuto školu, která se řadí mezi ty kvalitnější. Je to zvládnutelná škola, ale žádná dávačka. A koupit kredity si na této škole nezkoušejte. Slyšel jsem, že je to na jedné nejmenované škole v ČB zvykem. :) EF JCU bych tak určitě doporučil studentům, kteří jsou spíše aktivnější, ambicióznější a mají skutečně snahu něčeho dosáhnout.

Marcy96
13. 1. 2022

Škola zaměřená hodně na teorii, podle mě kupa zbytečných předmětů a informací, které člověk v praxi pak nevyužije. Občas přehnané nároky od některých učitelů.

miki454
30. 11. 2021

Jsem studentem druhého ročníku na ústavu anglistiky, až na pár výjimek jsou všichni profesoři velice příjemní a ochotní poradit, když tápete.

marketaklim984
30. 6. 2021

Dobra škola

Lívuška
19. 1. 2021

skvělé

Lívuška
19. 1. 2021

Super

Alekseiuo
21. 12. 2020

Super

Tato fakulta má svoje klady i zápory - asi jako každá... Biochemie byla ,,třídírnou", ale od letošních prváků by snad ani povinnou být neměla, což dle mého snižuje náročnost celého studia. Je zde spousta super předmětů i vyučujících, ale opět jako všude se najdou i tací se kterými se prostě vyjít úplně lehce nedá.

polarrfox
29. 1. 2020

Škola se v kvalitě a úrovni neustále zlepšuje. Studuju obor psychologie a za sebe musím říct, že jsem od toho čekala mnohem míň. Náročnost mi přijde až nadprůměrná, chce to si vzít opravdu tu knížku a studovat i z jiných materiálů. Vyučující jsou odborníci ve svém oboru a opravdu se zde taky klade důraz na to samostudium, což se projeví třeba na sestavených testech. Prostředí je vstřícné a přátelské a na začátku 1. ročníku je vždy takový seznamovák (aspoň v rámci našeho oboru), což bylo vcelku příjemné zpestření a možnost se seznámit.

ErR0r
6. 5. 2019

Za mě ZF je dobrá fakulta. Většinou dobří učitelé a zajímavé předměty, byť jsou zde vyjímky jako všude.

primat979797
4. 5. 2019

Na ekonomické fakultě si velmi zakládají na znalost matematiky (od matic až po asymptoty) i když to není vůbec státnicový předmět, nejvíce studentů musí bohužel ukončit studium kvůli opravdu těžké matematice (a je čím dál těžší!!!). Matematice se nevyhnete v žádném oboru, takže pokud máte i malé problémy s matematikou, tak tuto fakultu opravdu nedoporučuji. Dřív, kdy to ještě vyučoval pan Tlustý, tak to bylo něco jiného, to byla ještě zcela normální matematika pro Ekonomickou fakultu, to se teď nedá srovnat, je to i velmi nespravidlivé vůči nám mladším studentům... Statistika je oproti tomu pohoda a klídek. :-)

zdiža
11. 4. 2019

Studium výborné, doporučuji

katerinaveisova83
27. 1. 2019

Hezké prostředí, výuka se posuzuje od učitele k učiteli. Jako obor UFŘP ale nedoporučuji.

prim@biotech
19. 6. 2018

Je bohužel smutným faktem, že je spousta studentů nabrána bez přijímacích zkoušek na základě průměrů. Když si vzpomenu na náš obor, tak se do 2. ročníku nedostalo ani 20%. Mezi náročnější předměty z mého objektivného pohledu patřila biochemie, kde je dobré základy mít. Analytická chemie a na ni navazující organická chemie byla skvělá, v oblibě jsem měla především pana prof. Kalače, který látku vykládal s nadšením a poslouchat ho bylo opravdovým zážitkem. Velký šok přicházel s nadcházejícím navazujícím předmětem biochemie. Nikdy by mě nenapadlo, že je možné studenty shodit způsobem špatně sepsaných skript a je doporučených jako četbu k závěrečné zkoušce. Na stranu druhou má však tato situace své klady a je tedy překládána otázkou. Kolik studentů bude té píle, projde si skripta a špatně sepsané překlepy si opraví a tím danou látku vlastně pochopí? Tento předmět se tedy stal třídičem ale navýšil také úroveň fakulty.

Primat.2752
12. 10. 2017

Výborný přístup ze strany vyučujících

bara.geba
30. 9. 2017

:-)

verhavlinda
21. 9. 2017

Kdybych si měla vybrat vysokou školu znovu, jinou bych určitě nevolila. Jihočeská univerzita je skvělá vysoká škola, a proto na ní pokračuji i v navazujícím studiu.

kamce
24. 8. 2017

Fakulta je, co do počtu studentů, spíše malá. má to své výhody: přednášející si vás pamatují a fungují i přátelství napříč obory a ročníky. Rozhodně nemám pocit, že jsem jen jakési číslo. Mám dobré zkušenosti i na Studijním oddělení a v knihovně, každý se víc snaží pomoci.

primat549385
11. 6. 2017

zkoumi
25. 5. 2017

přeshraniční studium biochemie s rakouským Lincem

primat579981
13. 5. 2017

Konkrétně Agopodnikání je dobrý obor s fajn vyučujícími a užitečnými předměty. Za mě určitě doporučuji.

1Marketka1
4. 5. 2017

Při studiu jazyků bych kladla větší důraz na praktický jazyk. Vysoká škola by měla být i o samostudiu, ale klidně bych zavedla praktický jazyk do rozvrhu 3x po 2 hodinách týdně. Profesory bohužel nemohu hodnotit jednotlivě, někteří jsou milí a ochotní ti pomoci, někteří jsou náladoví, hlavně tedy o zkouškovém, což se mi nelíbí, a jiní na mě působí odtažitě a chladně. Také si myslím, že v dnešní době by se vysokoškolští učitelé mohli více opírat o prezentace, které by studentům mohli poskytnout prostřednictvím moodle. V některých hodinách mi chybí a zapisovat tak vůbec nestíhám.

Surýsek
11. 4. 2017

Jsem dálkově a je to super! Prezenčně bych znovu nešla ale dálkově je to super ale je třeba si věci dostudovávat.

ondriczek
22. 2. 2017

Super škola, super vyučující.

primat534509
25. 12. 2016

Velice špatné uplatnění práce. Škola je náročná a nedostatek času na nastudování materiálů.

zmeskyxx
13. 12. 2016

Zatím hodnocení za první semestr, uvidíme, jak to bude dál.. :D

megibun
23. 10. 2016

Obor se zaměřuje na chov ptáků (založili ho ornitologové), plazů a obojživelníků (díky prof. Bercovi) a samozřejmě pěstováni rostlin. Nedoporučují pokud chováte savce, ryby nebo bezobratlé.

primat497465
15. 6. 2016

JČU je relativně nová univerzita s kvalitní moderní knihovnou a levnou menzou, kde se člověk nají, což považuji za velké plus. Na druhou stranu záleží jaký obor si člověk zvolí a rozhodně není škola tak "lehká", jak se povídá. Pro úspěšné absolvování zkoušek musí člověk zabrat. Chybí mi větší zaměřenost z teorie na praxi a taky větší informovanost. Zavedla bych na začátku akademického roku takovou "dobrovolnou studentskou hodinu", protože takto se každý musí jednotlivě ptát studijních pracovnic a jinak se toho moc neví, jsme odkázání prohledávat web. Většina učitelů se skutečně snaží něco naučit, i když každý je jednotlivou specifickou osobností. Co se týče kolejí, většina lidí jí dostane přiřazenou, jsou dobře umístěné v areálu školy, ale není to žádný velký luxus. U kolejí K1-K3 je sociální zařízení na chodbě pro 40 lidí z patra. Nakolik by to dnes splňovalo hygienické předpisy, to je mi záhadou.

kristennikol
22. 5. 2016

Tato škola naprosto nesplňuje mé očekávání. Nároky učitelů jsou naproste nepřiměřené kreditnímu ohodnocení. Některé předměty jsou až směšné (např. velmi důležitý předmět zakončen zkouškou= test, který si přinesete vyplněný z domova; volitelný nepotřebný předmět za 1 kredit= ústní zkouška, seminární práce na 10 stran a docházka). Studuji ještě na MU a musím říct, že je JČU na mnohem nižší úrovni. Rozhodně bych ji nevolila znovu.

vverra
5. 5. 2016

Dálkové studium je velmi náročné, ale při dostatečně silné vůli to jde zvládnout

Tereza 6
22. 4. 2016

Studium zahrnuje spoustu předmětů, které jsou do praxe zbytečné. Ocenila bych více praxe a méně teorie. Hlavně požadavky v Tělesné výchově jsou přehnané. Fyzicky se to jakž takž zvládnout dá, ale seminární práce, prezentace odborných článků, test a ústní zkouška, mi připadá přehnaně moc na jeden semestr. Také moc nerozumím ústní zkoušce z pěstitelských prací, či poznávačce semen rostin...je toho více, co bychom potřebovali vědět do praxe, než znát stovky semínek a rostlin. Jinak si moc vážím předmětu Didaktika učení přírodě, ta je do praxe báječná! Stejně tak prakticky zaměřené hodiny pedagogiky či psychologie.

Tereza 6
21. 4. 2016

Filozofickou fakultu jsem studovala 2 roky, pak jsem se rozhodla studium ukončit. Nenaplňovalo mě a nebavilo, to ale není problém školy.

MAKY.OREL
10. 4. 2016

Úroveň pedagogické fakulty je katastrofální, ale buďme upřímní - která pedagogická fakulta to tak nemá? A snad každý, kdo studoval i na jiných fakultách mi dá za pravdu, že na pajdě vesměs nejsou odborníci, vesměs tam lidé neumí učit a především vůbec se tam neučí to, co učitel bude reálně potřebovat (nebo to místní vyučující absolutně neumí podat). A velká čest všem výjimkám, které jsou i tady! Protože jinak je místní povinná docházka zoufalou ztrátou času. Pajda by nikdy neměla být fakultou, ale pouze institucí se statutem ústavu, protože její schopnost cpát se do výuky odborných předmětů, na které nemá lidi (ona nemá lidi ani na výuky didaktik, co si budeme povídat...), je přímo žalostně urputná. Kdybych mohla, studuju raději alespoň UPOL - tam se zdá, že ještě nějaká úroveň je. Jinak je tahle fakulta pouze nutným zlem pro ty, kteří chtějí pracovat s dětmi, a zašívárnou pro ty, kteří neví, co by se svojí tupou hlavou vlastně měli studovat. Když na tuhle fakultu máte nervy, nemusíte mít ani nic v hlavě... Vystuduje ji každý a po bakaláři se můžete zdejchnout, kam jen budete chtít...

ErR0r
10. 1. 2016

PřF na JU je opraavdu skvělá fakulta, dobře fungující s velice dobrými a hlavně oboru znalými profesory. Většina vyučujících jsou opravdu hodní a snaží se učit kvalitně. Je zde velice dobrý kolektiv i možnosti mimoškolních aktivit. Bohužel někdy zejména na parazitickém ústavu zde panují velice kompetitivní vztahy které člověku dokáží zkazit veškerou radost ze studia. Studijní oddělení funguje dobře a studijní proděkanka je správný člověk na svém místě. Celkově fakultu hodnotím dobře a jsem rád že zde mam své Bc. vystudované.

zemlicka
28. 9. 2015

Škola mě hodně posunula dopředu.

Blazzineceq
5. 6. 2015

Jako dálkař jsem neměla bakalářské studium zrovna jako procházku růžovým sadem. Když šlápnete do pedálů a děláte maximum, tak se Vám vše vrátí mnohonásobně :)

zupisek85
4. 6. 2015

Tato škola je dle mého kvalitní, resp. obor VS

POGOman
28. 4. 2015

Studium samo o sobě nic moc, ale je tady spousta přednášek, workshopů mimo vyučování. Dostat se na erasmus je dost jednoduchý a dostat se na stáž do zajímavý firmy taky není problém. Sutidum v základu tedy nic moc, ale pokud člověk využije všechny ostatní příležitosti, který mu tahle škola poskytne, tak celkem dobrý, řekl bych až nadprůměr.

weggi95
29. 1. 2015

Super fakulta!

Patrik3
2. 1. 2015

přednášky bývají o ničem, spíše jsem ocenil studenty a jejich materiály, s kterými se rádi podělí :)

dulicka
13. 12. 2014

Myslím, že každý si musí studiem projít, aby mohl objektivně hodnotit. A pak bude stačit jen věta: Prostě ekonomka na JČU... !

sulkazmiru
12. 12. 2014

Tato škola je vhodná pro studenty, kteří opravdu chtějí studovat obor, na který se přihlásili např. Pedagogiku volného času. Kdo se na tuto školu zapíše jen "aby měl titul" bude se nudit, veškeré práce navíc (např. letní praxe) ho budou obtěžovat a předmětům nebude rozumět. Za mě je tato fakulta velmi dobrá a studium na ní je pro mě přínosem.

hanat93
25. 11. 2014

Větší problém je podle mě v českém školství vůbec, neprovázanost studia s praxí a v dnešní době v podstatě žádná garance lepší práce pro člověka s titulem.

ellinz
18. 9. 2014

Po vystudování oboru porodní asistnetka na ZSF JČU bych doporučila ještě jednou tři roky v Plzni. Kvalita výuky katastrofální, ošetřovatelské předměty, kterým vévodí Belešová a Filausová jsou víceméně formou samostudia, rozhodí seznam prezentací, každý student udělá jednu a tím je jejich výuka hotová. Za to u testů a zkoušení se velice angažují. Zkoušky se dělají podle sympatií. Pokud se vám nezdají body v testu, "nestěžuj si, můžu ti jich strhnout klidně dalších 13". Přednášky s lékaři byly docela zajímavé, ale bohužle je naprostý nepoměr odborných předmětů jako Porodnictví, Gynekologie a Ošetřovatelství o těhotnou, při porodu a tak dále. S ostatními předměty jako filozofie, etika, neurologie, interna, chirurgie, psycgiatrie, kounitní péče, kterých je nepoměrně víc. Zbytečně. Praxe- je z poloviny napsorsto nesmyslná. trvání x týdnů na odděleních LDN, ONP, chirurgie, interna, psychiatrie, neurologie, ARO.. Praxe na odděleních souvisejících s naším oborem byla přínosná a a zajímavá. Než přišla supervize- bazírování na nesmyslech, jako kontolování každého prstu, jestli nehet nepřerůstá přes čečulku prstu. a samozřejmě logbook a každodenní psaní cílů a sbírání podpisů a výkonů. věc která obtěžovala především zdravotníky. A organizace čehokoli je také a bodě mrazu, studijní nikdy nic neví, komunikace mizerná. Na tuto školu bych už víckrát nešla a rozhodně bych ji nikomu nedoporučila. Jediné pozitivum, že zkoušky byly jednoduché, většinou stačilo jednou až dvoudenní učení.

lizard.de
21. 8. 2014

Letos jsem dokončila studium porodní asistence na ZSF JU. Před nástupem na VŠ jsem se rozhodovala mezi několika univerzitami. Vybrala jsem si JU, protože se mi zdála budova fakulty sympatická, stejně tak jako město, a proto, že jsem nikde nenašla informace od absolventů, ze kterých bych se mohla dozvědět, jak to tu opravdu chodí... Pro ty, kteří se budou rozhodovat v příštích letech, přikládám tento souhrn: Pozitiva: - škola má pěkné budovy, které jsou i poměrně dobře vybavené pomůckami. Škoda, že se moc nepoužívají... - Výborné zahraniční vztahy: málo zájemců o stáže, vysoká šance, že odjedete na stáž, pokud o to budete stát. Nedělejte si ale iluze, že by to v tomto oboru někdo ocenil =D - Menza: dobré jídlo za slušnou cenu. - Budějovice: příjemné městečko plné studentů. - Najdou se zde opravdu fajn a zodpovědní vyučující. A přátelé. Které poznáš v nouzi =D Negativa: - Naprosto konzervativní přístup k porodnictví. O porodní asistenci nevíme nic - učíte se o lékařském vedení porodu. Jakékoliv pokrokové názory a jejich majitelé budou vyhlazeni. Porodní asistentka přece asistuje lékaři, tak proč si zakládat na vědomostech. - Mnoho zbytečných předmětů a praxe na "sesterských" odděleních, na kterých nemáte kompetence pracovat. Na specializaci nezbývá prostor. Pro příklad: 1. semestr 3 týdny na LDN, 1. týden na porodním sále. - Praxe prezenčního studia možná pouze v nemocnici České Budějovice (až na porodní sál). Zde máte často podřadnějsí místo, než uklízečky. - Velmi nekvalitní teoretická výuka. Naprostý nedostatek opravdu využitelných znalostí. Neumíme nic, až na teorii porodní asistence a tvorbu kazuistik a hlavně OŠETŘOVATELSKÉHO PROCESU. Toto je bič používaný k šikaně a buzeraci studentů, následně zdravotníků a k odvedení pozornosti od opravdové péče. - Kolokvium: speciální typ zakončení předmětu, který vyučující chápou jako zkoušku, takže jich za semestr máte třeba 11. - Speciálně katedra ošetřovatelství a porodní asistence je opravdu zlá. Dvě žáby porodní asistentky, které zde sedí na prameni, si zakládají pouze na titulech, neumí nic a těší je pouze buzerace a šikana. Podmínky mění, jak se to hodí. NENÍ KAM A NA KOHO SE ODVOLAT, ani paní děkanka nepomůže. Studiu zlomí každou osobnost, udělá z ní řiťolezy. Kdo se nenechá, nedostuduje. Neznám žádnou porodní asistentku (za posledních pár let), která by s hrdostí vzpomínala na svou Alma mater.

primatek007
5. 9. 2017

.