Procesy v potravinářských technologiích
Vliv kvality rostlinných surovin na možnosti jejich zpracování. ) Uchování rostlinných surovin, základní procesy a operace. Základní procesy zpracování obilovin na mlýnské a pekárenské výrobky. Klíčové procesy při zpracování sladovnického ječmene a výrobě sladu. Možnosti a hlavní směry zpracování olejnin. Hlavní směry využití brambor v potravinářských technologiích. Klíčové operace při zpracování cukrové řepy a výrobě cukru. Vliv kvality živočišných surovin na možnosti jejich zpracování. Uchování živočišných surovin a potravin, základní procesy a operace. Možnosti a procesy zpracování mléka. Procesy v technologiích výroby mléčných výrobků. Procesy zpracování masa a v technologiích výroby masných výrobků. Procesy zpracování vajec a v technologii vaječných výrobků. Procesy v technologiích zpracování drůbežího masa.