×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Elendiel
11. 4. 2022

Výborná fakulta se skvělými lidmi. Vyučující jsou velmi nápomocní a příjemní. Kdybych se rozhodoval, zvolil bych opět tuto školu.

Machety
1. 4. 2022

Fakulta elektrotechniky a informatiky patří mezi nejnovější a nejmodernější v celém areálu VŠB. Učebny ve fakultě jsou také dle toho moderně vybavené a ke studiu bohatě postačující. V celé budově nalezneme několik počítačových učeben, lehké laboratoře, seminární učebny, tři posluchárny (při delších přednáškách z nepohodlných židlí a stolečků bolí člověka celkem záda) a v poslední řadě bufet. Přístup učitelů se dá hodnotit, až na výjimky kladně. Snaží se pomoct, hlavně při celosemestrálních projektech, které dají člověku docela zabrat. Předměty jsou hlavně v prvním ročníku velice obecné, tak aby se srovnala úroveň všech žáků ze všech škol. Předměty zaměřené konkrétně na váš obor příjdou až od druhého ročníku. Celá fakulta je zasazena do hlavního kampusu VŠB v Ostravě-Porubě. V tomto kampusu najde student vše, co k životu na vysoké škole potřebuje. Od kolejí, přes jídelny, bufety, obchod, sportoviště, až po volnočasové aktivity.

drax
16. 12. 2019

Hodnotím po nějakém čase v praxi (cca 5 let po studiu). Bakaláře jsem trochu protrpěl, protože jsem se chtěl věnovat více síťařině a telekomunikaci na úkor programování. Škola pro mne začala být zajímavá až na inženýrském studiu, kdy jsem si mohl vybrat předměty, kterým jsem se chtěl věnovat v praxi. Vysokoškolská matematika je nutné zlo, které jsem prozatím v praxi nevyužil a předpokládám, že nevyužiju. Kromě toho jsem však potřeboval mnohé, nejvíce síťařinu, ale i teorii a praxi telekomunikační techniky a ve finále i nějaké to programko. Vše se odvijí od toho, jak se student do studia ponoří a co si zněj chce odnést. V době mého studia, zde bylo několik studentů, kteří jedou na vlně: Studium mě nezajímá, chci jen titul (Opisování, projekty vypracované jinými atd). A co si budeme nalhávat, na VŠB FEI to takto udělat lze. Avšak pro takové je tato škola často zbytečná, protože v praxi (alespoň co jsem zažil já) se stejně všichni budou ptát na to, co umíte a ne jestli máte papír. Ale k věci: Když se na studium úplně nevykašlete, VŠB může být dobrým odrazovým můstkem k zajímavým pracovním pozicím.

primat15470
15. 6. 2016

(Biomedicínský technik)