×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Tom31
6. 1. 2024

škola je velice teoreticky zaměřená. Matematické obory jsou největší kameny úrazu pro většinu studentů. Praktických znalostí student moc nezíská, ale nějaké základy ano.

mmisicka
6. 4. 2023

Ráda vzpomínám

eivexx
23. 11. 2022

Struktura a ukončení některých předmětů mi připadá nelogická. Stejnětak i přístup některých učitelů k dotazům ohledně zkoušek/zápočtů není vždy ideální. Zaměření na praxi je až ve třetím ročníku, do té doby je nulové. Pokud si člověk najde čas na věnování se studiu ve volném čase, většina předmětů se dá zvládnout levou zadní.

SheepLove
10. 6. 2022

Kdybych věděla, kam se hlásím, nikdy bych tam nelezla. Extrémně náročné studium. Bakaláře mám ze SLU, Lázeňství a turismus, a mnohem jednodušší. Bohužel jsem osoba, která se neumí vzdát něčeho, i když cítí, že to není pro ní to pravé ořechové, a tak snad se dokážu dobojovat do cíle.

blabla15
7. 2. 2022

Nechápu řeči o lehkosti studia na této škole. Ano, jsou obory kam vezmou kohokoliv, ale škola nabízí i kvalitní obory. Chybí propojení s praxí, škola v tomto směru moc nepomůže takže kdo nemá známosti, praxi při škole najde hůř. Výhodou je volnost při volbě rozvrhu. Některé předměty mají horší vyučující a pokud je tento předmět i těžký, může vás to stát místo na škole. Jiné předměty jsou naprosto zbytečné, díky změnám v organizaci studia jich ale ubylo a obor studujete hned od prvního roku. Studijní oddělení hrůza, neví nic, hodně věcí je problém zjistit. Obědy v bufetu děs, v okolí je ale spousta restaurací a obchodů. Škoda je, že se celá EKF bude za pár let komplet stěhovat do Poruby, umístění v centru bylo velkou výhodou nejen pro studenty ale i pro vyučující.

lemur958
19. 12. 2021

Ekonomická fakulta je opravdu dobrá škola

DrSheldonify
24. 11. 2021

Mám hodnotící dilema. Co by do marketingu mě ekonomka nenaučila nic. Na druhou stranu, kdybych nestudovala na ekonomce nezačnu se ve volném čase o marketing zajímat, nedostanu takový prostor se mimo školu rozvíjet a nebyla bych tam kde jsem teď. Takže pokud jdeš na tuto školu proto, že očekáváš, že tě připraví na praxi nedoporučuji. Pokud jsi ochotný/á se rozvíjet ve volném čase, tak je ekonomka tou správnou volbou.

primat544722
16. 3. 2021

Nemá smysl psát o náročnosti studia a povinných předmětech, to udává akreditace. Vybavení školy je zastaralé, není tu menza (jen bufet ve kterým jsem si za 2 roky studia nic nekoupil), židle a lavice úplně stejné jako ty na kterých seděl můj otec když tu studoval. Nejmodernější zařízení je automat na kávu naproti vchodu. Nepřiměřené množství seminárních práci, semestrálních projektů, zápočtů a zkoušek. buď dělám jedno nebo druhé, ne snad? V prvním ročníku mgr.studia Vám lektoři dají dost jasně najevo že si máte vybrat škola nebo práce. Škola minimálně 3 dny v týdny i v závěrečných ročnících. Škola Vám dá hodně teorie ale na praxi kašle. Co budete dělat po škole už není problém školy a nezajímá ji, že musíte docházet každý den do školy a přivydělat si můžete maximálně o víkendu brigádou v neodborné práci. Škola je v centru, tudíž není možnost kde zaparkovat, dvůr škola taky nemá takže kouřit o přestávce u hlavní cesty, ani lavičky tam nejsou.

Monii889
18. 1. 2021

Obtížnost se hodně liší předmět od předmětu, obecně mi studium přijde zvladnutelné, ale rozhodně ne zadarmo. Co se vyučujících týče, najdete zde příklady obou extrémů- jak výborní, tak i naprosto příšerní. Je dobré se zkusit poptat po zkušenostech. Co mě mrzí je téměř nulový "třídní" kolektiv, předměty se mezi obory střídají a i v rámci jednoho oboru má každý student rozvrh jiný, takže to jinak ani dopadat nemůže. Obecně jsem tu spokojená :)

Katulka118556
23. 2. 2020

Nejlepší škola

Maggie22
28. 12. 2019

Fakulta se nachází v centru Ostravy což je výhodou, naopak nevýhodou je stará budova.

Vevepaper
13. 11. 2019

Na školu sem šla s tím, že mě to absolutně bavit nebude, ale musím říct, že občas mě to učivo i baví. Nejhorší je to s tou nechutí se učit =)

bold
6. 6. 2019

Škola je Ekonomická, takže jen čísla čísla čísla. To by se dalo pochopit, ale proč dbát na to, aby se člověk učil vzorce z paměti a do toho nudnou teorii, kterou stejně nevyužije? Učitelé hlavně na katedře Ekonomie jsou děs, vědí, že jejich Mikro Makro je vyhazovací a proto si o sobě hodně myslí a podle toho se i chovají. Je smutné, že už nevědí, jaké to je sedět na místě studenta. Taky by se škola mohla více zaměřit na rozdíl mezi kombinovanou a prezenční formou studia a ne házet všechny do jednoho pytle. Ne každý měl možnost studovat prezenčně.

wroni
3. 1. 2018

fajn

Nika1511
29. 9. 2017

EKF má spíše velké nedostatky ve vybavení školy. Nevím zda-li si to školství uvědomuje, ale celé hodiny a dny sedíme na přednáškách a cvičeních. Měli bychom tedy sedět alespoň na trochu pohodlnějších židlích než je tomu tak do teď. Lavice v podobě spojených desek jsou odstrašující případ, jak si zničit a odrovnat záda. Už po 10 minutách nevím jak bych se usadila, aniž by mě nebolely záda a nebolel zadek :(

Lilly14
23. 9. 2017

Co se týká školy, není špatná. Všechno má své plusy a mínusy. Je zde kladen velký důraz na samostudium a v každém předmětu je nějaká seminární práce, prezentace apod. Takže pro mě dost náročné, ale dá se to zvládnout. Co se týká zkoušek, taky se to dá, když ne napoprvé, tak napodruhé ano. Už se mi i stalo, že jsem asi dva ti předměty dala až na potřetí. Mínus vidím v sestavování rozvrhu, že si ho nemohu upravit sama, ale pokaždé se mi povedlo domluvit se s vyučujícími a chodila jsem v jiné dny či hodiny a nemusela jsem být tak dlouho ve škole. Takže všechno jde, když se chce.

primat587817
18. 9. 2017

nooooo uvidíme ted jsem nastoupila

primat578657
4. 5. 2017

Studium není extrémně náročné, jen je na to potřeba najít čas a občas si něco doma projít. Nejvíc mě asi štval rozvrh, který není možné individuálně sestavit podle sebe.

darve11
29. 1. 2017

Dálkové studium ideální

Kramolis
14. 10. 2016

Celkově mě tato škola potěšila, doporučil bych ji svým známým.

MartinaPol
28. 9. 2016

Po prvních týdnech studia nemohu sice hodnotit rozsáhlým komentářem, ale bohužel škola neodpovídá mým představám. Výuka závisí samozřejmě na učitelích - drtivá většina jich je příjemných a ochotných, o to nepříjemnější je však ten zbytek. Velký důraz kladen na samostudium, protože na přednáškách opravdu vše pochytit nemůžete, daná hodinová dotace zkrátka nestačí. Některé přednášky naprosto zbytečné, jiné užitečné a přínosné... Bohužel se mi nelíbí zázemí ekf a přístup ke studentů v případě, když mají nějaký požadavek, byť oprávněný.

Llinda
14. 9. 2016

Kdo chce lehce vystudovat Bc. a stačí mu titul, tak ideální.. Do školy stačí chodit na cvičení a skoro žádná předchozí příprava není třeba. Na žádnou zkoušku jsem se neučila dýl než 3 hodiny.

oukej1
11. 9. 2016

Obor finance je náročný, ale odejdete s nadprůměrnými znalostmi. Doporučuji.

Rovk@
22. 6. 2016

Celkově hodnotím průměrně.

marcim
18. 5. 2016

já studuji kombinovaně takže mé hodnocení je tím ovlivněno

Meggie3
12. 5. 2016

Ani bych neřekla, že nejtěžší na EKF je otevřít vchodové dveře :) ikdyž věřím, že jsou i těžší VŠ, ale rozhodně to není pro každého, ale to většina zjistí již v prváku na bakalářském studiu. Navazující studium bylo pro mne mnohem jednodušší, než bakalářské, ale možná je to už jen o zvyku :)

Medotuka
7. 5. 2016

dobrý

Marky101
26. 4. 2016

Celkově průměrná škola, všude se něco najde, dobří a špatní vyučující. Celkově jsem docela spokojená, ale přístupy některých vyučujících jsou zarážející. Také bych ocenila větší propojení z praxí.

Mroz4k
14. 2. 2016

Hodně podceňovaná škola. Moderně vybavená, a vyučující jsou taky dosti dobří. Universita má špatnou pověst, ale pro studium je velmi kvalitní, aspoň z mého úhlu pohledu.

primat9104
25. 11. 2015

Vadí mi, že studium je neosobní, ať už ve vztahu k učitelům či k samotným spolužákům z jiných skupin.

1itsu
22. 6. 2015

ok

hovnodoma
20. 6. 2015

Jako každá škola má své výhody a nevýhody

Marki Morcinková
11. 4. 2015

Škola jako taková celkem fajn, je v centru města, což je super. Vadí mi však minimální praxe, za celou dobu studia se učíme strašně moc teorie zpaměti, kterou pochybuji, že někdy využiji. Na mém oboru je také spoustu seminárních prací, raději bych je zaměřila na konkrétní firmy, abych se sama u nich něco dozvěděla nového. Chybí mi také na přednáškách mnohdy praktické příklady teorii si může každý načíst doma. Ale o tom je asi škola no :-). Jinak jsem spokojená i když některé předměty jsou opravdu k ničemu. Učitelé jsou fajn, samozřejmě ne všichni, ale zatím si nemohu stěžovat dá se s nimi domluvit.

kvitak
4. 4. 2015

Obor Finace, je nejlepší na ekonomické fakultě VŠB-TU

ikercc
20. 1. 2015

Ideál pro lemply

NatZah
19. 1. 2015

fajn

tumbln
19. 1. 2015

rzbhtr

v.s.tarantule
4. 9. 2014

EKF je průměrem. V některých předmětech je to pohodička (pro gymnazisty matematika, pro obchodkáře odborné předměty), ale naopak jsou zde předměty, které nelze zvládnout levou zadní. Jsou také předměty jejichž ukončení závisí v podstatě na náhodě (vygenerovaný test z práva u zkoušky; podle toho kdo opravuje písemku) či na náladě zkoušejícího (většinou u ústních zkoušek). Taktéž jsou vyučující, kteří svému oboru/předmětu rozumí a dokáží jeho problematiku zprostředkovat studentům natolik, že ji chápou. Pak jsou zde pedagogové, kteří svému oboru také rozumí, ale už ho neumějí předat studentům. Ale jsou zde i takoví, kteří (alespoň to tak vypadá) nerozumí ani předmětu, který učí. Ale rozhodně to není škola posledního stupně i na ní se musíte učit (více či méně).

elijah
2. 5. 2014

Táto škola by nebyla špatná, kdyby tu studenti neznamenali jenom čísla

verocupi
11. 4. 2014

Nejlepší volba je tradiční ekonomický obor Národní hospodářství! Studium tohotot oboru je srovnatelné s jakoukoliv ekonomickou fakultouv v ČR. Vyučující zde mají jako jedni z mála dobré jmeno na poli ekonoických odborníků a také absolventi patří mezi špičku :D

hrnekskafem
12. 3. 2014

Nic jiného než prachsprostá buze*ace. Předměty, které s oborem absolutně nesouvisí, ale učit se je musíte. Bazírování na zbytečnostech, učíte se bláboly s nulovou informační hodnotou a takové mnohdy stojí za celým vaším úspěchem nebo neúspěchem na této škole. Narazíte tu samozřejmě i na skvělé učitele, ale těch je minimum. Rozvrh si nevolíte sami, takže to dopadá tak, že strávíte ve škole celé dny, domů se dostanete v 9 večer a druhý den máte být na sedm ráno plní energie. Kdybych věděla co vím teď, nikdy v životě bych na tuhle školu studovat nešla.

Ivet:)
8. 3. 2014

Převládá spokojenost