×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Bloom@118
9. 1. 2024

This place is awesome for studying! The teachers are super helpful, and honestly, all of them are great but I can't remember all their names. I don't want to leave anyone out, because everyone's been so cool to me and other students. Sometimes the courses can be challenging, but it's all part of the journey, you know? I'm from Pakistan, and I gotta say, I've never felt any racism or anything like that from the faculty or other Czech students. I'm so proud to be part of this faculty, and I wanna represent it as a volunteer ambassador as best as I can!

šmankote
17. 12. 2023

Naša fakulta je super a myslím si, že štúdium nie je vôbec náročné, keď sa nato človek úplne nevykašle. Vyučujúci sú väčšinou super a často hrozne ochotní. Prepojenie znalostí do praxe bude po škole trošku náročnejšie, ale ono to asi nikdy nie je úplne jednoduché. Inak si myslím, že fakulta ponúka kvalitné vzdelanie.

ZdenyBobi
5. 12. 2023

Overall dobra skola, ale samostudium neni moje silna stranka a tim padem je to pro me narocnejsi nez pro prizpusobivejsi jedince

andelkacookie
1. 6. 2023

Nevím, co si o této škole myslet. Strávil jsem zde jeden rok a přecházím jinam. Špatné zkušenosti začaly ještě před zahájením výuky v září, potřeboval jsem se dostavit na studijní oddělení a do informačního centra (vždy v hodiny, kdy tam někdo měl sedět) a nikdo tam 4x po sobě v různé dny nebyl a já si nemohl vyřídit to, co jsem potřeboval, i když na stránkách i dveřích bylo napsáno, že má být otevřeno, takže cesta na fakultu byla úplně zbytečná. Ten poslední den, co jsem tam šel, jsem se už pak šel někoho zeptat, co mám dělat a paní mi řekla, že to, že teď nefungují, zapomněli vyvěsit a že si mám počkat. Co se týče předmětů - matematika měla asi nejvyšší úroveň, na zápočty i zkoušku se dalo v pohodě naučit, vyučující poskytne ukázkové testy. Cvika byla povinná (ale stačilo, když vás někdo zapsal do papíru docházky) a počítaly se příklady. Přednášky nepovinné, ve výsledku tam nemělo smysl chodit, braly se tam věci moc do podrobna, což k ničemu moc nebylo. Makroekonomie = cvičení povinné, docházka se hlídá, na přednášce jsem byl jednou, přednášející probíral moc rychle, až se to nedalo stíhat. Zápočty byly docela v klidu. Na zkoušku se dá naučit z otázek, co tu někde jsou vystavené. Sociologie hrůza, pan vyučující nevěděl, koho učí, nechodil připravený, přednášky neměly strukturu a vlastně jsme se nic nedozvěděli, chodil pozdě klidně i půl hodiny, vrchol byl, když nevypsal termíny zkoušky a pak jsme se uprostřed ledna v úterý večer dozvěděli, že v pátek je online zkouška a že měl problémy se zadáváním termínů zkoušek do systému, což by ale studenty vůbec nemuselo zajímat, protože celá tahle situace byla v rozporu s vnitřním řádem univerzity = vyučující má povinnost stanovit zkouškové termíny minimálně 2 týdny před zahájením zkouškového. Tohle studijní oddělení nijak po upozornění neřešilo. ZAP byl zmatek, na to, že to je předmět za 2 kredity, tak bylo potřeba hodně úsilí. ZPŘ bylo docela fajn, i když zápočet i zkouška byly nepřiměřeně těžké. 2. semestr velice nezajímavé předměty. Možná to byla jen nešťastná souhra událostí, ale jsem rád, že jsem přešel. Přijde mi, jak kdyby většina vyučujících ani učit nechtělo a to nepůsobí dobře na motivaci studujících. Existují samozřejmě výjimky. Pokud potřebujete na rok nepřijít o status studenta a mezitím se třeba učit na přijímačky na jinou školu a pak přejít, tak to je možná pro to dobrá volba. Kvalitu nečekejte.

vsechnodame
9. 1. 2023

Škola dobrá, učitelé vstřícní.

bara2622
29. 11. 2022

Parádní škola

Dobrá fakulta.

baruncik97
21. 1. 2020

Dobre

Margarett1
6. 6. 2019

Nejhorší rozhodnutí v mém životě.

dobeška
1. 3. 2018

Tato fakulta je naprostý zmatek! Strašlivá organizace, a přístup ke studentům je místy vážně neskutečný. Opakovaně se stává, že vyučující nepřijdou na hodinu bez toho aniž by komukoliv dali vědět. Ke předmětu jsou přiřazeni vyučující, kteří již na fakultě třeba i půl roku ani nevyučují, ale to nikdo neřeší až do té doby, než začně výuka a žádný vyučující nepřijde! Neustále se mění studijní plán v průběhu studia, o čemž samozřejmě na studijním oddělení nemají ponětí. Předměty, které měly nějaký přínos a byly vyučovány kvalitně bych spočítala na prstech jedné ruky. Tato více méně nová fakulta měla jistě dobrý záměr svého vzniku, provedení v praxi je ovšem místy tragické. Nejlepší 3 semestry v rámci studia na FRRMS byly ty, které jsem studovala v zahraničí v rámci Erasmu a bilaterálních dohod, což je jediné plus, které bych v souvislosti s fakultou mohla zmínit!

Andy0
13. 1. 2016

Strašlivá byrokracie, nikdo studentům nic neřekne, vše se dozvídáme "z druhé ruky", centralizované zkoušení!, změny studijních plánů v průběhu studia