×
Fikus
Pavián

Primáti berou ekologii vážně

Již více než tři tisíce z vás se zapojili do naší ekologické soutěže Samosebou třídím a my jsme tak mohli odeslat skvělé ceny prvním třem desítkám výherců.

Věříme, že se znalostmi získanými v této sekci, šířením osvěty mezi další lidi a správným tříděním zachráníte nejeden strom navíc - loni se jich podařilo zachránit přes 2 100 000 v celé ČR. Pokračujte, má to smysl!

Ještě nevíte, o co jde? Zapojte se. Je to snadné a má to obrovský význam.

Chcete trochu čísel?

  • Ročně prý zachráníme tříděním papíru více než 2,1 mil. stromů - to znamená, že už teď děláme velkou práci, ale pořád máme kam růst.
  • Ročně vytřídíme 0,7 mil. tun z celkových cca 3,6 mil. tun odpadu (3 600 000 000 kg – není to málo, co?).

Kdybychom třídili správně, zachráníme mnohem více. A o tom to celé je, naučit se třídit a zjistit, jaký pozitivní dopad to může mít. Například jedna vytříděná sklenička ušetří až 90 % energie na výrobu nové, což znamená míň emisí, a tak dál. Pokračujte, má to smysl!

Suchá data, na která jsme hrdí.

Přes 3 000 z vás zahrálo přes 14 000 vědomostních soubojů, přečetlo více než 7 000 článků. Svými získanými body jste přispěli na více než 700 000 zobrazení charitativního banneru a zapojili přes něj několik set nových aktivistů. Skvělý start.

Děkujeme!

Foto: Ekokom, unsplash.com


Autor
Fikus
Vytvořeno
19. 6. 2018
Tagy