×
Fikus
Pavián

Cena Wernera von Siemense 2018: Vyšší ocenění, nové kategorie!

Získat uznání, nové kontakty, nadchnout investory pro svůj projekt a samozřejmě užít si i nemalou finanční odměnu. Takové jsou zkušenosti vítězů vědecké soutěže Cena Wernera von Siemense. Ta každoročně oceňuje studenty a mladé vědce technických a přírodovědných oborů.

Soutěž pořádá společnost Siemens spolu s významnými představiteli vysokých škol a letos vyhlásila už její 21. ročník. Cílem je přispět k rozvoji českého vysokého školství, vědy a výzkumu. Soutěžící se mohou utkat v sedmi kategoriích – v rámci nich se udělují i tři zvláštní ocenění, která mají za cíl poukázat na současná témata ve společnosti. Vyhlášení a předání cen vítězům se uskuteční na slavnostním večeru v pražské Betlémské kapli.

Absolventské práce do šuplíku nepatří

Když už stojí tolik úsilí a nervů, je škoda nechat je v šuplíku. Řeč je o diplomových a dizertačních pracích z oblasti technických a přírodovědných oborů, které je možné od Ceny Wernera von Siemense přihlásit. Tyto kategorie patří dlouhodobě mezi největší a nejoblíbenější a letos se navíc zvyšují jejich odměny. Spolu s autorem vítězné práce ocenění získává také její vedoucí.

Pokud se navíc absolventská práce věnuje tématu z oblasti průmyslu, mohou soutěžící uspět dokonce dvakrát. Letos bude nově z diplomových a dizertačních prací porota vybírat i zvláštní ocenění pro práci na téma Průmysl 4.0. Její autor získá 20 tisíc korun.

Nechte se také odměnit za vaše úsilí a přihlaste svou diplomku či dizertačku do této prestižní soutěže. Svou práci můžete přihlásit až do 25. listopadu 2018.

Získejte pro svoji školu elektromobil!

Absolutní novinkou je letos zapůjčení elektromobilu Volkswagen na školní rok 2019/2020 pro univerzitu vítěze kategorie Nejlepší diplomová práce. Plně elektrický automobil zapůjčí společnost Porsche Česká republika, s. r. o., a Siemens univerzitě dodá nabíjecí stanici. Elektromobil bude k dispozici studentům i zaměstnancům univerzity.

I dobrý tip se cení

Do soutěže ovšem nemusíte přihlásit pouze vaši závěrečnou práci. Jestli znáte studenta, který napsal skvělou diplomku nebo disertačku, můžete ho do soutěže doporučit. Pokud se umístí na prvním místě, získáte kromě dobrého pocitu i finanční odměnu 10 tisíc korun.

Vedle talentovaných studentů vysokých škol soutěž oceňuje i výzkumné projekty v oblasti základního výzkumu. Pokud na nějakém právě pracujete, můžete se přihlásit a získat pro sebe či váš tým až 300 tisíc korun.

• celkem 200 000 Kč za nejlepší diplomovou práci

• celkem 200 000 Kč za nejlepší disertační práci

• 300 000 Kč za nejvýznamnější výsledek základního výzkumu

• 100 000 Kč za nejlepšího pedagogického pracovníka

• 20 000 Kč ocenění za překonání překážek při studiu

• 20 000 Kč ocenění za ženskou vědeckou práci

• 20 000 Kč za nejlepší práci na téma Průmysl 4.0

• 10 000 Kč za doporučení vítěze

Více než tři sta oceněných, kteří si rozdělili už přes 10,3 milionu korun

Soutěž Cena Wernera von Siemense je svým rozsahem, výší odměn a historií jednou z nejvýznamnějších nezávislých iniciativ tohoto druhu v Česku. Během předchozích dvaceti ročníků soutěže bylo oceněno přes 344 studentů, vědců a pedagogů, kteří získali odměny v celkové výši 10,3 milionu korun. Minulý rok se například přihlásilo rekordních téměř 500 soutěžících z českých vysokých škol.

Nepropásněte šanci získat prestižní ocenění! Přihlásit se i získat více informací můžete na: www.siemens.cz/cenasiemens.


Autor
Fikus
Vytvořeno
29. 10. 2018
Tagy
reklama