×
Fikus
Pavián

Bagalio - Cestovní zavazadla, stylové batohy, praktické doplňky

Studia už bylo dost a teď se ozývá touha vydat se za dobrodružstvím? Nebo se naopak nemůžete dočkat další cesty za vzděláním? Ať tak či tak, Bagalio vás vybaví spolehlivými cestovními zavazadly, studentskými batohy na notebook i stylovými módními kousky, se kterými zazáříte.

Slevu 10 % můžeš zakoupit v sekci dárky a uplatnit na e-shopu Bagalio.cz

Platnost slevy je od 1. 2. do 28. 2. 2019

Jak vybrat studentský batoh?

Ať chceme či nechceme, bez batohu či tašky se ve škole zpravidla neobejdeme. Pokud nenosíme hromadu učebnic, většinou je potřeba najít alespoň úložiště pro notebook a pár nezbytností. Jak ale vhodný batoh do školy vybrat?

Kniha nebo notebook?

Základním kritériem pro výběr studentského batohu je samozřejmě jeho předpokládaný obsah. Pokud do školy nosíte učebnice a sešity, nemusíte si s kapsou na notebook lámat hlavu.

Pokud se však bez počítače neobjedete, vyberte si rovnou z batohů na notebook přímo určených. Ty zpravidla disponují oddělenou přihrádkou, která váš notebook ochrání a umístí tak, aby vás při nošení netlačil. Často také disponují různými kapsičkami a organizéry, které využijete na uložení myši, nabíječky a dalšího příslušenství.

Tip: Při výběru batohu se raději řiďte rozměry přihrádky na notebook v centimetrech než uvedenou úhlopříčkou v palcích.

Taky vám maminka často připomíná, abyste se nehrbili? Někdy to může být trochu opruz, vězte ale, že se v tomto případně jedná o opravdu dobře míněnou radu. Při výběru batohu se zaměřte na jeho zádový systém, který by měl být dostatečně vyztužený a navržený tak, aby byla vaše záda jako v bavlnce.

Dobře míněné rady poslechněte také ohledně materiálu. Vyplatí se vsadit na batohy vyrobené z odolného materiálu (například polyesteru), který jen tak nepromokne. Nezapomínejte ani na reflexní prvky, zvlášť pokud do školy vyrážíte ještě za šera nebo na kole. Že si budete připadat trapně? Není důvod! Výrobci se již dávno nespoléhají jen na fosforeskující jasně žluté plasty známé ze školních aktovek. Bezpečnost umí zaručit mnohem decentněji.

Je libo styl, praktičnost nebo obojí?

Jste přesvědčeni, že je třeba volit mezi stylovými kousky a těmi, které spolehlivě plní svůj účel? Kdepak! Vyberte si stoprocentně funkční batoh, za který se stydět rozhodně nebudete. Vychytané modely nabízí například XD Design , expert na batohy odolné proti krádeži. Vedle nešlápnete ani s batohy Burton nebo CaseLogic. Dámy pak jistě ocení elegantní design značek Golla a Zwei.


Autor
Fikus
Vytvořeno
1. 2. 2019
Tagy
reklama