×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?

No, může být i hůř.... ale rozhodně může a je i líp jinde

stepi.h
11. 3. 2024

Celkově kvalitní fakulta, mnohem větší přístup na výuku než na “prestižních” univerzitách, kde jsou zaměření na výzkumy.

snortingcoke
3. 2. 2024

Organizace pedagogické fakulty je nejhorší co jsem zažil, kolizní předměty rozvrháři kolikrát ani neřeší a NEdocházku si pak můžete leda tak domluvit s vyučujícím.

Billy Gibon
23. 1. 2024

Fakultu považuji za konkurenceschopnou v porovnání s ostatními fakultami. Praktických informací student získá dostatek, teorie však dominuje - to je dáno tím oborem. Kantoři jsou erudovaní profesionálové. V žádném případě bych neměnil.

Grimbo
20. 1. 2024

Prostředí Fakulty elektrotechnické je velice přívětivé, je zde velká řada vyučujících, kteří jsou opravdu ochotní a snaží se pomoci jak s projekty tak i s mimoškolními aktivitami nebo probíranou látkou. Jediné co je mínus za mně je to, že má pouze jeden studijní program a jsou vyučovány předměty, které bych osobně zařadil do jednotlivých studijních programů (např. někdo kdo by se chtěl věnovat mikru asi nebude jevit zájem o motory). Další studijní programy si myslím že by fakultu pozvedly :)

AsaMitaka
7. 12. 2023

zbytecne nuceni fyziky

katle16
17. 11. 2023

Jsem zatím jen v prvním ročníku, ale na fakultě se mi líbí, akorát ze začátku je fakt hodně dějepisu a sytém se může zdát zmatený. Chvíli trvá, než si zvyknete a než všechno pochopíte. Je dobré mít na škole nějaké starší známe, kteří vám vše vysvětlí. Nicméně pokud nemáte, rádi poradí lidi z ELSA.

janaw13
20. 10. 2023

Studium není jednoduché, ale přijde mi přínosné. hlavně cvičení, přednášky záleží, kdo je má,

sejakub0221
1. 7. 2023

Nejhorší škola

fprzcustudent
25. 5. 2023

Jsem spokojená, za mě nejlepší volba ze 4 fakult v ČR - neměnila bych

sd23
29. 3. 2023

Studium hodnotím jako poměrně náročné, obzvlášť ve třetím a čtvrtém ročníku. Pokud bych se měla rozhodnout, zda sem jít studovat znova, tak rozhodně ano!

seluc
28. 3. 2023

Moc se mi zde líbí.

Bitcheslovesosa
8. 2. 2023

jako nevim no jsem krey krey kreyzy

Lul15
22. 12. 2022

Musím říct že tato škola se tváři jako moderní ale opak je pravdou. Výuka je někde sto let za opicemi, ještě nehledě na to že se snaží být něčím lepší když přidají k IT předměty z ekonomiky. Ale to že vám ty předměty vůbec nic nedají co byste mohli v budoucnu nějak využít už nikdo neřeší . Škola sice je moderní vzhledově, ale co se učí není vůbec inovativní, zastaralé metody , nic nového . Škola by potřebovala “zmodernět”. Nemluvím ani o nějakých předmětech, který jsou vyloženě k tomu aby vyházely přebytečný lidi ale k informatice mají daleko a nebo jsou zbytečně náročný na teorii, kterou stejně většina lidi po semestru zapomene…. Myslel jsem si jak je dobrá ta škola, ale výuka je fakt o ničem, to už se mi vyplatí si udělat nějaký kurz nebo se to naučit sám. Radši Praha než tohle za mě teda… V Praze ty školy jsou o něčem jiným ;)

FLPK
7. 12. 2022

Je to časově náročné. Hromada samostudia, cvičení jsou spíš jen o docházce.

sustriksusta58
23. 11. 2022

Škola je celkem je fajn, Jsem velice spokojen s kvalitou výuky a učiteli

vopicacka
3. 10. 2022

Fakulta jako taková docela ujde, jako všude se zde najdou odborníci, kteří skutečně vědí o čem mluví a zároveň si uvědomují, že jsou učiteli, takže své myšlenky vhodně formulují a jsou velmi nápomocni, když se třeba někdo nechytá. Samozřejmě zde narazíte i na pár vyjímek, které vůbec nechápou jak vy nemůžete chápat a přišli si jen honit ego, ale to jsou skutečně jen vyjímky (za celou dobu studia jsem narazila jen na jednoho takového člověka, takže celkem pěkné skóre). Co je však věčná škoda je zázemí - budovy klatovská a chodská jsou nevzhledné a nereprezentativní. Nejenže opadává omítka, ale část budov je i posprejovaná a jako malé plus to je uvnitř skoro na stejné úrovni. A myslím si, že budova školy by právě tu funkci reprezentativnosti plnit měla..

Asstronaut
26. 8. 2022

Je to pain, ale když to vystuduješ, změní ti to život

Kankuro
18. 8. 2022

Teorie je královnou školy, ale to člověk u práv tak nějak čeká

TwittyCZ
26. 6. 2022

Asi jako všechny právnické školy, i tato je hodně zaměřená na teorii a o předávání know-how vyučující příliš nestojí. Škola je dobře zvládnutelná, když má člověk vůli tam těch 5 let vydržet.

TwittyCZ
26. 6. 2022

Vystuduje fakt jen málokdo. Bez předchozí znalosti programování je dobře zvládnutelný první semestr, ale ve druhém se budete ztrácet, studium na sebe moc nenavazuje a každý předmět budete začínat úplně od nuly. Slabší znalost programování lze nahradit výbornou znalostí teoretických věd a především matematiky. Avšak i zde není nic zadarmo a musíte počítat s hlubokým pochopením teorie, jelikož matematické předměty jsou zakončeny i ústní zkouškou. Celkově je na škole hluboký nedostatek jakýchkoliv učebních materiálů a bez samostudia to můžete zabalit rovnou. FAVka je pro ty nejvytrvalejší a do druhého ročníku se dostane stěží 20% prváků. Rozhodně to není dobrá volba jako druhá škola či studium při práci. Pokud na to máte dost času a motivace, je to zvládnutelné.

Studium na ZČU FPE není náročné, myšleno ve smyslu, když nejsi debil a nechceš věci jen očůrat a řádně se připravuješ a plníš úkoly, tak je to bez větších problémů. Pochopitelně se zde dají najít učitelé, kteří tě chtějí shodit, nebo předměty, které jsou nastavené tak, že musíš papouškovat myšlenky vyučujícího, ale myslím si, že tomu se žádná škola nikdy nevyhne. Já osobně jsem studovala Výtvarku, jak Bc., tak Mgr., oboje uspěšně ukončené. A pokud bys se měla vráti zpět ? Řeknu jen: "Nikdy více!" Vedení katedry a celková organizace celé fakulty není věru na dobré úrovni. Studijní oddělení tvrdí něco jiného než katedra a kdo se v tom má pak vyznat. Co se týká hodnocení předmětů, ktzeré je Vám na Stagu nuceno - opovažte se kritizovat, jelikož to VY jako studenti nesmíte a nemůžete, jen tím naštvete profesory a pak si na vás zasedne vedoucí katedry. Co se týká výuky vedoucí katedry, měla by se držet hlavně zařizování katedry, vyuka je od ní hektická. A Státní závěrečná zkouška? Trvala až do 8 večer...

mattonijemneperliva
17. 6. 2022

Některé předměty jsou tu řešeny dobře, jako např. matematika, ale některé dost špatně, jako zbytečné doplňkové předměty vydávající se za Ačkové předměty. Cvičící a přednášející po většinou v pohodě a ochotní, až na některé vyjímky. { :) }

terezanana714
8. 6. 2022

Humanitní studia jsou super!

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
31. 5. 2022

Pokud sem půjdete studovat informatiku tak budete trpět, kdo si to nezažil tak nepochopí. O problémech by se dalo napsat mnoho stránek. Po prvním semestru "úmrtnost" zhruba 75%, do druháku se dostane jen něco kolem 20% studentů informatiky. Každodenní učení je nutnost, a i tak to mnohdy nestačí. Někteří vyučující jsou nezkušení a nemají žádné praktické znalosti, takže ani u odborných předmětů se toho moc užitečného naučit nemusíte, pokud narazíte na špatného vyučujícího. Aby jste měli vůbec nějakou naději na postup do druháku tak musíte buď mít dobré znalosti informatiky (i když spíše zde jde o teoretické znalosti, než praktické) a nebo musíte mít dobré znalosti matematiky / fyziky (to je zde mnohem důležitější než znalosti informatiky). Tedy na zvládnutí prváku je potřeba vynaložit opravdu velké úsilí, obzvlášť pokud nemáte matematické znalosti, a to je ten důvod proč to přes 75% nezvládne.

Marta97
19. 5. 2022

Asi takhle. Budu hodnotit z pohledu někoho, kdo si prošel jak bc, tak mgr. studiem - mou aprobací byla biologie a chemie. Od prvního ročníku na bc. jsem od každého jen slyšela, že tato kombinace je vražedná a že není možné bc dokončit po 3 letech. Má zkušenost je však odlišná - bc po 3 letech a momentálně se chystám k szz na nmgr. (po 2 letech). Jde to zvládnout na pohodu, jen stačí občas používat mozek a dávat si informace do souvislostí. Uznávám, že poznávačky byly občas trochu vyhrocené - naučit se do druhého dne určit 200 druhů hub bylo docela hardcore, ale kde je vůle... Co se týče vyučujících, najdete jak odborníky, tak lidi, kteří by učit nikdy neměli (a to ani na vš). Nicméně zde narazíte na skvělé lidi jak z řad vyučujících tak i studentů. Nevím, zda bych po maturitě volila stejně, kdybych věděla, co mě čeká. Jedno je ale jisté - studium tady mě dovedlo k účasti na super výzkumu a fajn práci. Co mi ale na této fakultě vadí je rozpor v tom, jak se veřejně prezentuje a jaká je realita. Tvrdí, jak výuku posouvají a více propojují s praxí. Problém je však v tom, že to slibované provázání s praxí je minimální. Abyste zjistili, jestli opravdu máte na to učit, musíte si projít celým bc studiem. Výstupové praxe jsou totiž až na mgr. A věřte mi, na náslechových praxích to rozhodně nepoznáte.

Mayalles
5. 5. 2022

fajnovka, ale občas mi to dává depresi, co si budem

vp06
4. 1. 2022

Přijde mi jako nesmysl, že je teď na FELce jen jeden bakalářský obor. Každý musí zvládnout všechno a nemůže si vybrat zaměření.

Mauriciux
22. 12. 2021

Studium mi vyhovuje, škola je přínosná. Pro mě jsou spíše přínosná cvičení, ale i přednášky nejsou k zahození.

JáNe01
18. 12. 2021

Skvělá fakulta

lolomia37712
7. 12. 2021

Docela ujde.

dedluc
22. 11. 2021

Studium je zvládnutelné, záleží na studovaném oboru. Výuka je velmi kvalitní, ale je nutná vlastní iniciativa.

janusz
8. 10. 2021

Jako kombinovaný student mohu fakultu doporučit, jen pokud je cílem získat titul a rozšíření znalostí až na druhé koleji. Standartní studium je zřejmě zajímavé a užitečné, ale kombinované je katastrofa. Veškeré zajímavé a praktické části výuky jsou osekány a zbývají jen nekonečné (3-4 hodinové) bloky teorie. Chápu, že hodinová dotace je menší, ale kdyby se naopak teorie nechala na samostudiu a individuálních konzultacích a pokusy, měření atd. se dělaly prezenčně, bylo by to mnohem přínosnější. V prváku se ještě dá tyto akce absolvovat s denními studenty, protože jich je hodně, tak jsou semináře i odpoledne, ale tato možnost s jejich rapidním úbytkem od 2. ročníku zaniká. V porovnání např. s TUL je to zoufalé a na navazujícím je situace podobná. Jako další nedostatek shledávám absenci výuky programování v nějakém moderním programovacím jazyce pro techniky (matlab, python..), ale naopak strávení několika předmětů na PASCALU! Dále je peklo fakt, že někteří lidé si prosadili do studijního plánu konstrukčních oborů naprosto zbytečné předměty, které ale zaberou neskutečně času bez valného přínosu (ano, myslím DFX a ZKM). Jako klad naopak vidím velkou paletu CAD SW, ve kterém se člověk může zadarmo naučit, protože škola disponuje studentskými licencemi a také vstřícný přístup zaměstnanců studijního oddělení, když je třeba řešit nějakou nestandartní situaci.

Farn
28. 9. 2021

SUPER

Fakulta je pověstná svojí relativní náročností a obrovským kvantem lidí, které ji opustí. Do prváku na bakaláři nás nastupovalo přes 200, nyní v létě mezi druhákem a třeťákem nás je něco kolem šedesáti. Svůj podíl na tom má ale i fakt, že se berou studenti bez přijímaček a také probíhající distanční výuka, která ne každému vyhovuje. Budovy fakulty i kampus univerzity je vesměs nový, všude je čisto, vybavení v perfektním stavu a když zrovna neřádí pandemie, organizuje univerzita různé akce, koncerty apod. Pokud jste zvyklí z jiných univerzit/fakult na to, že si sami poskládáte rozvrh čistě z předmětů, které vás zajímají, tak tady asi narazíte. K úspěšnému zvládnutí bakalářského studia potřebujete 180 kreditů (tzn. ideálně 60 kreditů ročně) a když si na každý semestr k tomu připíšete například tělocvik za jeden kredit, tak vám to celé pokryjí povinné předměty úplně s přehledem. Je jich opravdu hodně a spousta studentů má rozvrh napěchovaný od pondělí do pátku od rána do večera. Zkouškové má nejčastěji pět nebo dokonce šest zkoušek, ale dost často je to i více, protože mnoho studentů některé předměty opakuje. Není výjimkou ani ostudou, že mnoho studentů bakaláře nedokončí za tři roky a musí si studium prodloužit. Učitelé mají ke studentům poměrně profesionální přístup a drtivá většina z nich je nadšená pro svůj obor. Co se týče vyhazování od zkoušek, někomu to dělá menší problém, někomu zase větší, ale rozhodně vás nikdo nebude zuby nehty držet na trojce, když ví, že látku neumíte. Najdou se zde tací, kteří nemají problém vyhodit od zkoušky 40 lidí, nebo tací, kteří vás budou drtit na ústní dvě hodiny (takových je ale vesměs minimum). Co se týče distanční výuky, tak mohu říci, že se drtivá většina vyučujících snaží ze všech sil přizpůsobit vládním opatřením a zároveň udržet jistou kvalitu výuky. Samozřejmě se vyskytují komplikace v podobě toho, že někteří vyučující nečtou chat, mají vypnuté reproduktory, chybí kompletně cvičení z laboratoří, ale to je všude jinde úplně stejné. Jsou tu ale i tací, kteří vám pošlou materiály a jednou za čas udělají online schůzi s vašimi dotazy (to je ale většinou jen u jednodušších předmětů). Na emaily s dotazy většina vyučujících odpovídá, někteří jsou za ně vyloženě i rádi. Během studia se může student přihlásit ke spolupráci s fakultou na různých projektech a přivydělat si i nějakou tu korunu. Otázkou je, jestli na to studentovi zbyde nějaký čas, když je studium takto časově náročné... Shrnutí na závěr: Studiem na FEL rozhodně neuděláte chybu, avšak počítejte, že mu budete muset věnovat veškerý svůj čas a to mnohdy působí až depresivně. Pokud vás ale elektrotechnika baví a jste ochotni si látku čas od času projít i sami doma, tak vám škola hodně dá, na druhou stranu si budete muset projít i nudnými nezáživnými předměty, které nejsou k ničemu, ale jsou povinné. Zkrátka studium zde má své klady i zápory tak, jako kdekoliv jinde.

Kakaduk
1. 7. 2021

Ne

Opicep
29. 5. 2021

Žádná brnkačka, ale fakulta je skvělá! :)

pingo11
10. 5. 2021

Odpovědi jsou ovlivněny distanční výukou

anniette
28. 1. 2021

Jsem v posledním ročníku navazujícího studia. Kdo vystudovat chce a snaží se, ten vystuduje. :) Největší zkušenosti mám s katedrou matematiky a fyziky, kde je (bohužel!) opravdu málo studentů a všichni vyučující, které jsem měla, byli vstřícní a nápomocní, drtivá většina z nich i kromě toho, že jsou vynikající odborníci, umí dobře učit. Stejně tak byli nápomocní i studenti vyšších ročníků a doktorandi. Jako výhodu vidím poměrně velký prostor pro výběr B a C předmětů, takže se člověk může individuálně zaměřit na to, co ho zajímá. KFY je sice zaměřená primárně na tenké vrstvy a plazma, ale studium zahrnuje spoustu předmětů i z jiných oblastí fyziky týkajících se (především) pevných látek od kvantové fyziky až po analýzu tepelných, mechanických a dalších vlastností včetně jejich počítačového modelování. Fyzika pevných látek je v praxi nejrozšířenější oblastí vůbec, takže absolvent se v pohodě uplatní v oboru. Vřele doporučuji. :)

Bazuka
10. 1. 2021

V době coronaviru dost učitelů nekomunikuje, nedodržuje termíny dodávání výsledků testů nebo nahrávání studijních materiálů. Někteří od přestupu na dálkové studium klidně 2 měsíce neodpovídají, ani nečtou, emaily. V případě, že něco potřebujete dodatečně vysvětlit i v rámci online hodiny, většinou je to ve stylu "zeptej se na co chceš a odpovím ti na co chci já", tudíž i často dost mimo. Další si stěžují na nedostatečnou nebo žádnou zpětnou vazbu, což je poměrně složité, když zvuk mají vypnutý a chat nečtou, ještě hůře se potom učiteli sděluje nějaký technický problém, nebo problém podobného rázu, který se vyskytne během online hodiny. Samozřejmě to nejsou všichni, ale významná část se najde. Krátce shrnuto. Ano, škola je kvalitní, studium má nějakou posloupnost, učitelé vesměs předávají znalosti dobře (pokud se student samozřejmě taky trochu snaží), studium je zvládnutelné, ALE ne v této době dálkového studia. To je spíše trápení než studium, ale hádám, že jinde to nebude o moc jiné.

conor87
2. 1. 2021

Občas si říkám, jestli opravdu studuji biologii na pedagogické fakultě a ne někde na přírodovědě. Nároky na studenty mi v některých momentech přijdou až zbytečně moc. Velké množství latiny, systematiky, které jako budoucí pedagog příliš nevyužiji a nějak jsem se stále nedopátral toho, proč jsou nároky na biologii v porovnání s ostatními předměty tak náročné. Učitelé jsou sice fajn, ale takto jsem si studium na pedagogické fakultě opravdu nepředstavoval

Student 243
12. 10. 2020

Na škole je kladen velký důraz na teorii. i když se na škole hovoří o praktickém využití vyučovaných znalostí, opak je pravdou. Z velké části je to zapříčiněno velkým počtem vyučujících, kteří po studiu zůstali na univerzitě. Tím se vytvořila pomyslná bublina kolujících informací, které považují za praktické. Je to škoda, firem spolupracujících s univerzitou je hodně a při troše snaze lze určitě zlepšit. Zajisté by to zlepšilo i zábavnost studia. Zájemcům doporučuji, aby si bakalářské studium vystudovali na jiné fakultě. Studium je mnohonásobně lehčí. Na navazující (Katedra Průmyslové inženýrství a management) berou studenty bez ohledu na předchozí studium a většina rozdílových předmětů je pouze formalitou. Magisterský titul je v obou případech stejný :)

primat549998
12. 9. 2020

Jako absolvent bakalářského studia bych chtěl FPE ZČU objektivně hodnotit. Náročnost pedagogické fakulty je různá, neboť je to jakási univerzita v univerzitě. Na pedagogické fakultě je velké množství oborů, jež se svou náročností velice liší. Mým studijním oborem byla chemie a biologie a tato kombinace mi dělala relativně velké problémy, neboť jsem nebyl zvyklý se tak intenzivně vzdělávat. Mé studium se protáhlo na 4 roky a to především díky biologii. Náročnost těchto dvou oborů byla vysoká, v případě biologie až šokující :D. Chvílemi mně a mým spolužákům přišla náročnost studia až přehnaně vysoká ale nakonec jsme za to rádi. Tvrdá práce přinesla ovoce a svých získaných titulů si velice vážíme. Kdyby byla náročnost nízká, tak by byl pocit úspěchu a vnitřního uspokojení mnohem menší. S učiteli jsem byl velice spokojen i s těmi, kteří dokázali potrápit. Mou kombinaci chemie, biologie bych doporučil převážně studentům, kteří jsou schopni intenzivního učení po dobu alespoň 10 dní před každou zkouškou a rozhodně zde neplatí pravidlo, že pajda je těžší střední :DD (možná pro obory typu výchova ke zdraví) :DD Přirodní vědy jsou zde opravdu náročné. :"( Šturmu zdar ! :D

F100a
12. 9. 2020

Extrémní rozdíly mezi obory. Tělák, výchova ke zdraví, hudebka, výtvarka, fyzika, matika - zvladne i žák 9. Třidy..... Obory jako biologii, chemii, geo... To vystuduje jen elita- nároky vysoké, polovina učitelů labilních a vybavení z roku 1934 -1950(když máte štesí).

Vivíto
11. 9. 2020

Jednou z nejlepších kateder je Katedra Politologie a Mezinárodních vztahů - mladý a inteligentní kolektiv, otevřený spolurpáci a debatě.

primat584214
25. 5. 2020

Velký rozdíl náročnosti mezi obory. Např. kombinace chemie a biologie = hardcore bench press. Obecně biologie je na této fakultě smrtelná. Chce to šturm!

TheGhostKing
2. 3. 2020

Na fakultě aplikovaných věd se vám většina vyučujících snaží pomoct studium zvládnout. Případně nabízí i Student Support Centrum, kde studenti doučují studenty. Na studijním oddělení navíc se vždy nějak domluvíte a mají velmi milý přístup.

Maveerick
13. 1. 2020

na fakultě se najde spousta labilních učitelů, kteří tě nechají projít bez jakýchkoliv problémů, ale také se tam najdou tací, kteří tě nenechaj projít pokuď nejsi mastermind

Kubas123
19. 12. 2019

Už nikdy víc

King Julian
12. 10. 2019

Organizace dálkového/kombinovaného studia je tragédie. Vyučující nekomunikují přes email, jelikož prý nemají čas a univerzita je většinou zaměstnává jen na části úvazku. Dosti často se stává, že vyučující ani nepřijde. Pro někoho to znamená mnohakilometrovou trasu zbytečně. Dále slibují na navazujícím studiu, že výuka probýhá formou konzultací. Prd. Jede se podle rozvrhu a tak si žádnou cestu neušetříte a zařezáváte klasicky 1x za 14dní pátek a sobota.

Provi1234
30. 9. 2019

Supr

nejchlapec84
13. 6. 2019

jj

primat494949
19. 3. 2019

Ale jo.

patmar986944
12. 3. 2019

Super prostředí a fajn přednášející.

rvc90
16. 1. 2019

...

rvc90
16. 1. 2019

..

rvc90
16. 1. 2019

...

Michallu
6. 1. 2019

Škola mi přijde jako docela v pohodě. Sem tam se najde nějaký učitel který je fakt na pěst, ale kde to neni? Jinak studuji radiologického asistenta a je to tak středně náročné. Pro někoho jako já, kdo celý život bojoval s fyzikou to bude boj až do 3. ročníku ale pokud tě baví fyzika a chceš pomáhat lidem jdi do toho! :) P.S. občas žasnu nad zvláštností vnitřního řádu školy. Ale je to spíš úsměvné než že by se z toho člověk hroutil ;-)

primat498510
2. 8. 2018

Problém s domlouváním se zaměstnanci, nadlidsky nemožné domlouvání zkouškových termínů, neustálé klacky pod nohy ze strany "učitelů".

primat10355
14. 2. 2018

Velmi vřelý a přátelský postoj na pedagogické fakultě, zejména na katedře chemie ve srovnání s fakultou strojní a ekonomickou.

Hanz.
1. 11. 2017

Mají tu super chodníky

Lennroe
6. 10. 2017

Mám srovnání s jinými školami technického zaměření a zvlášť pro studenty kombinavaného studia je obrovská vstřícnost jak profesorů tak stud. Oddělení.

latram
2. 10. 2017

Studuji kombinovanou formou studia (dálkově), většina vyučujících se snaží vyjít vstříc, spokojenost

Zababa1985
2. 10. 2017

Studuji kombinované studium na což se váže i rychlost studia. Jinak hodnotím vcelku kladně.

primat534847
1. 10. 2017

b

Vokurkovec
22. 9. 2017

dá se to

primat541787
25. 5. 2017

Pro kombinované studenty velmi komplikované časově. FAVka by myslím měla upravit systém, jakým kombiňáky učí. S kantory jsme o tom i dlouho diskutovali. Snad by potom nebyl takový "odpad" hned v prvním ročníku.

primat5488
9. 5. 2017

Školu doporučuji jen pro opravdové nadšence a lidi, kteří mají umění jako životní styl. Těch je zde totiž většina a proto člověk, který na tuto školu jde např. hlavně kvůli dějinám umění nebo hlavně například kvůli grafice, ale vyloženě tím nežije, bude absolutně mimo. Škola není až tak náročná na učení se, ale spíš na představivost, fantazii a hlavně - student zde musí být jistým způsobem blázen. Jinak bude mít problémy školu dokončit. Jediné co je na učení náročnější, jsou dějiny umění, ale dá se to zvládnout i když třeba na třetí pokus.

bowlofcereals
8. 5. 2017

IM= žádná sranda

Primát 443948
25. 9. 2016

Pokud opravdu nejste "nerd", který si sám doma po nocích programuje a dokáže počítat i ty nejtěžší příklady z matematiky a fyziky, tak se na FAVku vůbec nehlaste. Je známo, že tuto školu vystudují jen opravdu velmi zdatní jednici, případně ti, které zajímá programování. Žádné obecné počítače a nic podobného, jen programování, programování, teorie, teorie, programování, počítání, počítání atd.. furt dokola a navíc z podstatným samostudiem, abyste vůbec uspěli. Pokud vás baví jazyky a nemáte rádi počítání tak se sem opravdu nehlaste. Já na škole vydržel jen dva měsíce prvního semestru. Pak mi došlo, že mě tam nic kromě menzy, basketbalu a angličtiny nezajímá a nebaví.

Ludvajz7048
19. 9. 2016

Hodně těžká matematika a také zkouška z fyziky

Hedwika
18. 6. 2016

Studovala jsem ZČU (Ekonomika a management) DÁLKOVĚ. Většinou, kdybych si nesehnala jakýmkoliv způsobem poznámky od denních studentů a případně i testy ke zkouškám, tak bych u většiny předmětů ani nevěděla z čeho a co se učit. Na některé předměty stačilo se naučit maličko a na některé jako mikro a makro nestačilo naučit se "všechno". Statistika byla taky dost náročná, ale dala se naučit. Špatně se mi sháněla doporučená odborná literatura. Studium jsem nedodělala z důvodu problémového těhotenství a narození mimča.

Papaja94
29. 5. 2016

Studovala jsem obor Zdravotní laborant, takže nemůžu posoudit ostatní obory. Za sebe bych ale řekla, že tato fakulta poskytne potřebné vzdělání pro práci v oboru. Občas trošku pokulhává organizace, ale na duhou stranu jsme měli dlouhé praxe (některé velmi přínosné) přímo ve fakultní nemocnici a na dalších specializovaných pracovištích. Také nás odborné předměty vyučovali přímo lidé z praxe a kapacity ve svém oboru. Vyučující z jiných fakult na doplňkové předměty byli už kvalitou podstatně níž a také bych negativně hodnotila, že se těmto předmětům (sociologie, etika a filozofie,...) přikládá příliš velký význam. Prostředí je víceméně vstřícné, přátelské a kvůli malému počtu studentů velmi "rodinné". Celkově bych ale mou zkušenost na této fakultě hodnotila kladně.

teide
29. 5. 2016

Záleží na tom, co si kdo chce ze školy odnést, lempl , který opíše i státnice, asi proleze lecjakou školu, ale zůstane dementem !

primat503651
20. 5. 2016

Výuka programování slabá (zejm. přednášky)- nutnost velké snahy a vlastní iniciativy, pokud je člověk začátečník. Naopak pochopení matematiky není problém - stačí přednášky a cvičení.

primat485072
20. 5. 2016

Je to náročné, ale pokud člověk úspěšně dostuduje, už to něco znamená.. :)

primat485339
29. 4. 2016

Obor je zaměřen hlavně na teorii. Baví mě.

Thepps
4. 4. 2016

Hodnotím z pozice kombinovaného studenta, Takže nemám představu, jak studium vypadá v prezenční formě.

c.sun
6. 2. 2016

Studuji kombinovanou formu studia. Většina vyučujících jsou odborníci, látku umí dobře vysvětlit a vychází studentům vstříc. Jako "dálkaři" máme nějaké úlevy, ale nejtěžší předměty si stejně musíme splnit v plném rozsahu. Velmi příjemné je také jednání se studijním oddělením i s ostatními administrativními pracovníky.

antonkostrik
3. 2. 2016

V rámci tohoto studia mi bylo umožněno využít několika stáží (i placených či se stipendiem) v zahraničí. To hodnotím jako hlavní metu celé pointy studia na této škole. Na druhou stranu úroveň pedagogů a učiva je v 2/3 studia kritická.

T02888
16. 12. 2015

Nenašel jsem se tam.

BOBY9
7. 12. 2015

Vřele doporučuju tuhle školu :)

Dementra
9. 11. 2015

Studijní plán navazujících mezinárodních vztahů je silně nevyhovující a nepraktický

polivka2
14. 10. 2015

Náročné studium, vyučující jsou velmi kvalitní. Celkový obraz sráží nedostatek volně dostupných studijních materiálů.

c.p.n.m
31. 8. 2015

t

czSankacz
26. 7. 2015

Ztráta času. Sice je titul doma, ale to je tak vše. Studijní oddělení tragédie, vyučující (ne všichni) hrůza a děs. Uplatnění spíše žádné, jelikož po dostudování když člověk zjistí jak se dřel ve škole a pak jaký by měl mít plat v daném oboru tak je to k smíchu.

Elberet
3. 6. 2015

Jako velké plus na FAV vidím individuální přístup, který je možný díky menšímu počtu studentů. Když člověk chce, tak si ze studia může opravdu hodně odnést. Stejně tak je ale možné s minimální nutnou námahou "prolézat", což mi ale přijde jako škoda času a stejně to bude stát slušnou námahu.

chlupatabrambora
18. 5. 2015

efwf

sredkr
16. 5. 2015

V podstatě máte dvě možnosti - chodit na všechny přednášky, poctivě si zapisovat a pak už se to jen průběžně učit, občas se po vás chce nějaká seminárka, nějaký úkol a nebo přečíst pár knížek. Není to tak náročné pokud to děláte průběžně a máte na studium čas. Pokud vše necháte až na zkouškové jako já, jste z toho totálně vystresovaný, ale zvládnout se to dá taky - poznámky od spolužáků, z primáta, něco z internetu.. hodně pomáhají taky skripta KOMPENDIUm a zkrátka samostudium, naučit se všechno nazpamět... knížky ale dost často musíme pochopit, s učitelem diskutovat apod. Je to v pohodě obor a dá se to zvládnout, když chcete..

cocacolla11
6. 5. 2015

Obor Elektronika a telekomunikace! špička :)

mamkaa
6. 3. 2015

Dobrá volba

petunie.pet
17. 2. 2015

Pouze vlastní subjektivní názor: FPE ZČU má bohužel velmi odlišné obory - z jednoho vyplivne až 30 lidí za rok (tělocvik, VKZ), na některém 2 (chemie, aj). Já byla na bc. oboru výchova ke zdraví s vedlejším sloupem biologie. Samotnou výchovu ke zdraví udělali snad všichni, co se občas ukázali ve škole (samozřejmě se nedá paušalizovat na všechny předměty). V biologii už to bohužel stojí úsilí - dostudovalo z našeho ročníků jen 9 lidí (z toho řádně v červnu jen jeden jediný). Bohužel se obtížnost biologie neustále stupňuje. Ačkoliv jsou učitelé naprosto úžasní (krásně přednášeli, vysvětlovali klidně i milionkrát jednu věc, všechno jasně odpřednášeli a vypisovali dostatečné množství termínů na zp a zk), tak někteří mají požadavky jako bychom byli na přírodovědné fakultě a ne na biologii se zaměřením na vzdělávání (aneb učitelském oboru pedagogické fakulty). Já mohu studium jen doporučit, avšak dobrým studentům, kteří nemají problémy s latinskými názvy, a kteří nad učením chvíli dokáží posedět a drtit se. Co se týče zázemí apod. vše je naprosto v pořádku (sice zastaralé, ale funkční). Ceny v menzách, na kolejích naprosto skvělé (v porovnání s ostatními VŠ). SO je spíš pro studenty nepříjemnou nutností - sice vám dámy odpovídají, pomáhají, ale asi nikdy jsem je bohužel nezažila usmát se či být pozitivní. Co se týče chodu školy (řády, pravidla, podmínky), tak během 4 let mého studia se každým rokem stále něco měnilo (a nevím, zda k lepšímu, jelikož některé studenty z mého okolí to dokonce stálo studium). Chvílemi mi připadalo, že z vedení FPE znepříjemňovalo práci jak učitelům, tak i studentům. Obecně bych tuto oblast FPE hodnotila 2-.

agbar1
4. 12. 2014

je to tak

7Leader
1. 12. 2014

Šašek

Samalik
24. 9. 2014

Škola velkých kontrastů! Geniální vs. nesnesitelné, ale poměr je dobrý a rozhodně to stojí za to, jen se člověk musí nutit k práci, neb požadavky na studenta jsou relativně nízké.

pesikj
30. 8. 2014

Při volbě vysoké školy Vám upřímně doporučuji se této fakultě vyhnout.

Brambora732
13. 7. 2014

myslím, že se tady učí věci použitelné v praxi. na cvičeních se dobře procvičí praktické programování.

Dibex
9. 7. 2014

ZČU je velice kvalitní univerzita, na které se toho opravdu mnoho naučíte a získáte nový náhled na svět. :-)

myšák
7. 3. 2014

Některé předměty jsou sice náročnější, ale celkově jsem spokojená. Rozhodně jsem ráda, že jsem si vybrala tuto školu

fucknick
6. 3. 2014

"Starší" vyučujíci jsou dobří, přednášky nebo cvičení mají hlavu a patu, často odkazují na praxi díky svým zkušenostem a má smysl na ně chodit. "Mlaďasové dodělávající si PhD" naopak jen odmemorují učebnice, takže ztráta času a nulový přínos. Na magisterském jsou nově předělány studijní plány, bohužel stylem dáme tam od všeho kousek a bude to atraktivní... Bohužel dojem je rozpačitý. Občas nevhodně zvolené, nebo nedostatečné množství zkouškových termínů. Kdo tam chce docházet jako do fabriky a nakonci dostat glejt s razítkem tak jakžtakž dobrý, ale kdo hledá vědomosti a chce aby mu těch 5 let něco dalo, tak by měl kouknout i na jiné možnosti...

Bryan
4. 3. 2014

jedním slovem - Super