×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Buddyfear
20. 1. 2024

Finance a řízení, kombinovaná forma studia. Není to procházka růžovým sadem, ale pokud člověk chce, dá se to zvládnout i při třech dětech. Malých dětech. Doporučuji řešit zkoušky předtermíny a naučit se. Matika a aj jsou celkem těžký a opakuje fakt hodně lidí. naštěstí to nejsou státnicové předměty, ale projít jimi člověk musí. Kdo to neumí, musí fakt tomu věnovat čas a najít si doučování.

Wenceslas
12. 12. 2022

Na VŠPJ oceňuji možnost kombinovaného studia pouze o víkendech. Vyučující jsou přátelští a dokážou vyjít vstříc, když je potřeba. Při studiu je kladen důraz na projektovou výuku a aplikaci vědomostí na úkoly z praxe. Z mého pohledu se jedná o kvalitní vysokou školu, která nabízí široké portfólio oborů v prezenční i kombinované formě.

primat63512
30. 5. 2022

Kdykoliv nám něco není jasné, tak můžeme za vyučujícími dojít a zeptat se na to. Je tu velmi přátelský přístup, hlavně u jazyků, kde si učitelé i pamatují vaše jména. A i přístup v ostatních předmětech je velmi příjemný. Nejsme tu pouze číslo, ale studenti, ke kterým se všichni chovají přívětivě, kdykoli cokoli potřebujeme.

novakmartin337
11. 1. 2022

VŠPJ je sice zatížena nevalnou pověstí, ale za to se v průběhu let zlepšuje a rok od roku má lepší hodnocení jak od studentů, tak od veřejnosti.

tomtom307
4. 10. 2021

ass

flyingham368
4. 7. 2021

Fajn škola a je jediná na Vysočině.

primat554133
13. 11. 2018

Nikomu nedoporučují!!!!!!!

haaniickaa
2. 11. 2017

Jsem absolventkou a stále na studium s úsměvem vzpomínám. Taky to tady zvládněte primáti !!!

Kaajiinka
1. 9. 2017

Malá škola a tím pádem individuálnější přístup ke každému. Ochota vyučujících konzultovat látku a problémy při studiu se studenty. Přátelský kolektiv.

Berano07
12. 6. 2017

I přes špatné hodnocení školy, nekvalitní vyučující a lehké přijímačky musím říct, že škola je náročná. Nicméně zvládnutelná. Především vám poskytne možnosti Erasmu + a rok můžete studovat na prestižních školách v cizině (na školách jako VŠE apod. je opravdu malá pravděpodobnost, že zrovna Vám se poštěstí na tyto školy dostat). Pro cestovní ruch je nejvíce potřebná praxe, kterou vám také škola poskytne. Škola také nabízí IBW (International business week) - doporučuji. A pokud člověk chce, tak mu ta škola dá víc než kde komu na prestižnějších školách. Pokud se ovšem člověk vzdělávat nechce - pak je tato škola ideální na podvodné psaní testů, "ochcávání" všeho co jde a proplouvání bez námahy.

Zerda
5. 5. 2017

Mohlo to být lepší.

jeanete
5. 10. 2016

Myslím si, že během kombinovaného studia dá škola každému to co chce. Pokud se šlověk chce dozvědět víc, s učiteli diskutovat apod., měli jsme jedinečnou možnost poznat spoustu kvalitních učitelů a (při sobotách) i spoustu kapacit v oboru, kteří jinak prezenční studenty neučí. Pokud někdo chtěl proplout školou skoro nepoznamenaný učivem, i to se dalo. Ale tak je to skoro všude krom náročných oborů jako lékařství apod...

Triginal
10. 4. 2016

Myslím si, že Vysoká škola polytechnická je super škola.. pokud člověk chce, má možnost nabýt kvalitní vzdělání - v mém případě se jedná o problematiku cestovního ruchu, který zde studuji dálkově takže např.: obecná ekonomická platforma + přídavky ohledně CR, management + přídavky CR, marketing - ten (obecný) mne baví nejvíc, matematika a dokonce aplikovaná statistika - tu bych zrovna nemusela, ale snad se s tím excellem ještě nějak poperu.. Také se škola hodně snaží nabízet studentům praxe - jak prezenční tak dálkové formě a těch nepřebero přednášek a seminářů.. Dál bych ráda vyvrátila mýtus, že je to "dávačka" - kvalita výuky a hlavně studijních výsledků šla hodně nahoru, ze státnícových předmětů například je minum pro splnění zkoušky (tedy za E) 75% , takže na trojku musí student umět 3/4 látky :)

kikof
5. 4. 2016

Za Matouška a Brtníka to byl větší adrenalin, po jejich odchodu pohoda. Distanční je samozřejmě založené na samostudiu a s tím spjaté šizení rodiny :-)

Array225
22. 11. 2015

Naprostá spokojenost.

l.e.n.i
11. 9. 2015

Titul z VŠPJ je věc, která není zadarmo. Já jsem se docela nadřela, ale myslím, že je to úměrné kvalitě školy. Jako všechno, je to o lidech. A podle mojí zkušenosti se na VŠPJ dá s lidma domluvit. Velkou výhodou taky bylo, že se jedná o malou školu a tak člověk znal spoustu lidí nejenom ze svého ročníku a oboru. VŠPJ můžu jenom doporučit. A jenom bacha na jihlavské podnebí, zimy jsou fakt kruté, zvlášť pro lidi z nížin ;-)

Ela724
26. 3. 2015

Škola je velmi negativně hodnocena, ovšem není vůbec špatná! Nabízí hodně možností, kam vycestovat a nabídek na brigádu, což je pro studenty hodně přínosné. I přes to, že berou "všechny" do druhého semestru jich proleze stěží půlka, takže rozhodně to není žádná flákačka.

kukralmichal
18. 3. 2015

Rozhodně zde nedávají tituly zadarmo bez učení... na zkoušky se musíte opravdu důkladně připravovat - nestačí jen den předem :) jak tu někdo psal... výborné jsou terénní praxe v tuzemsku i v zahraničí :)

jana117
27. 1. 2015

některé předměty jsou těžší, jiné zase lehčí, tak je to ale asi na každé škole

hopy45
23. 1. 2015

Urcite si tuhle skolu vyberte, jednoucha.

polynkaVS
31. 12. 2014

Je to jednodušší škola, těžší je jen pro ty, co jsou z hodně špatných škol (SOU, SOŠ a už tam měli problémy), ale podle takových se ta škola hodnotit nemůže. Já jsem si na škole vybrala obor cestovní ruch, jako většina jsem se nedostala na prestižní školy, měla jsem zájem i o Masarykovu univerzitu o obor regionální rozvoj a cestovní ruch, ale stejně bych se bála, že bych to tam nedala, jelikož jsou tam podstatně chytřejší lidé, čemuž asi pak odpovídají i obecně vyšší nároky. Jinak si myslím, že dokončit to tu není moc náročné, čemuž nasvědčuje i fakt, že je VŠPJ v myslích zapsaná jako taková lepší vyšší odborná škola, ale ono to je problém asi všech regionálních škol, které nabírají hodně nekvalitní uchazeče, kde je i hodně lidí na dálkovém studiu, kde pak musí docela markantně snižovat nároky. Nemám sice srovnání, ale když se podívám, co má učení kamarádka na VŠE a co já, tak tady toho máme opravdu podstatně méně a větší benevolenci. Na magistra už ale chci jít na úplně jiný obor a hlavně do Prahy na VŠE, dnes už je VŠE asi fakt skoro nutnost, aspoň když se podívám, kolik je třeba tady na primátu ekonomických škol, tak je mi z toho až velmi špatně. Nechci skončit jako prodavačka, protože vím, že mám na něco víc, ale taky vím, že 90 % osazenstva VŠPJ na nic víc nemá, a tak budou vděční, že mají alespoň něco než nic, ale podle toho pak budou i následně ohodnoceni. Nejvíce lidí opustilo školu asi v prvním roce, ale nemyslím si, že kvůli její náročnosti, spíše jsem slýchala, že výuka a škola obecně nestojí za nic, prostě pocity bezradnosti, já je měla popravdě taky, ale na škole přesto vydržela. Závěrem vám dám radu - fakt se zamyslete nad výběrem VŠ, dnes už jsou mnohé brány spíše jako druhé střední školy a absolventům jsou pak takové VŠ opravdu k ničemu.

Kateusha
28. 12. 2014

Moc nechápu ty komentáře o tom, jak je tato škola jednoduchá a titul zadarmo.. Bydlím kousek od Brna a šla jsem sem kvůli právě cestovnímu ruchu, který Brno prostě nenabízí. Není to o tom, že bych na školy v Brně neměla, jde o ten obor. Co se týče výuky na této škole.. Ano, dostane se sem opravdu každý, kdo má trochu páru o cizím jazyku a o všeobecným přehledu tak se se určitě dostane.. ovšem, o to hůř.. tato škola je neuvěřitelně zvyklá lidi vyhazovat a jen tak si tu někoho nedrží.. udržet se na týto škole si myslím že je boj.. a titul zde opravdu zadarmo není. Neuvěřitelný že už teď před zkouškovým to v 1. semestru vzdalo asi 25% studentů..tato škola ani nemusela vyhazovat, nejspíš si studenti řekli, že na to nemají, že se jim to zdálo těžké. Když pořád chcete srovnávat vysoké školy, mám hodně kamarádů v Brně, kteří jsou též na ekonomické a můžu Vám říct že studijní program je úplně stejný.. stejná mikroekonomie a následná makro.. Tato škola dává studentům na opravu zkoušky či zápočtového testu pouze jediný pokus.. v Brně máte 3 a po zažádání i víc.. neříkám, že je tato škola boží.. jen mě nebaví číst jak je "titul zadarmo" a jak jsou zde nekvalifikovaní učitelé a jak se to dá zvládat levou zadní.. nedá :)

mmaarryy
27. 12. 2014

Někdo tu psal, že to dají každému ... jsem poslední ročník a zbylo nás cca 25% (každý semestr dost ubude, hlavně nedají matiku a statistiku). Srovnávat s ostatními ekonom. Vš nemohu, jen s pajdákem, což bylo proti tomuto procházka růžovým sadem ...

zoldak21
19. 12. 2014

Všichni říkají, že poly je lehká, ale není to tak. Je lehké se tam dostat, ale udělat je věc jiná. Je dobré mít napaměti, že sice je to poly, ale učí tam hodně učitelů z VUT, VŠE a dalších, a učí tam stejěn, jako na svých školách. Velkým plusem je to, že škola není tak velká. Pro učitele nejste jen UČO, či tak něco, ale pamatují si vás. Z poly jsem šel na MUNI a přijímačky jsem dal bez nějaké zvláštní přípravy,stačilo to, co jsem se naučil na poly. Kdo chce, ten se anučí dost, a získá i nějakou praxi počas studia, kdo nechce, u toho je jedno, jeslti půjde sem, nebo jinam, nenaučí se nic.

Stanly
4. 11. 2014

Byly tam předměty na vyhazov ale dalo se to ustát. Na školu mám dobré vzpomínky. Snad se to bude jednou hodit.

Nikka Valo
9. 9. 2014

Tato škola je plná možností, které můžeme využít (výměnné pobyty, cestování, praxe...) a vaelmi se mi tu líbí i přístup učitelů. Jsem tu spokojená :)

Elenn
17. 8. 2014

Škola je poměrně mladá, na každé české škole je něco špatně..je jendo jestli je to Masárna, Karklovka nebo VŠPJ. V jihlavě se mi líbilo, musela jsme si prvně na výuku zvyknout, ale nakonec jsem si našla oblíbené předměty i učitele. kdo předpokládá, že se zde bude flákat, tak je naprosto mimo: množství matematiky, statistiky a účetnictví vás donutí se učit. Vytýkám pouze úroveň učitelů jazykú aj a fj ta je dost katastrofální.

Ivule-1
20. 6. 2014

Bohužel, tato škola mě zklamala. Čekala jsem něco jiného. Hlavně záleží na člověku, jeho přístupu ke studiu atd. Co se musí nechat, že je pozitivního (někdo může brát jako negativní) jsou terénní praxe, sice se člověk u těch zahraničních tzv. "plácne přes kapsu" ale stojí to za to.

janamelouwn2123
1. 4. 2014

Jsem rada ,ze jsem mohla tuto skolu studovat. Praxe v zahranici byla pro me prinosem.

Shakirka1213
6. 3. 2014

Kdybych nebydlela a nechtěla i nadále žít v Jihlavě, nebo měla větší ambice, nikdy by mě tu neviděl. Je to škola pro ty, co se nikam jinam nedostali. V roce 2013 brali 85 % uchazečů, roky předtím okolo 60-70 %. Vystudovat ekonomický obor tu je opravdu nenáročné. VŠPJ však nemá vůbec dobré jméno a zaměstnavatelé dávají uchazeče o zaměstnání spíše dospod, ale záleží, co tu studujete za obor. Třeba obory jako informatika nebo všeobecná sestra tu sice taky nemají žádnou valnou úroveň, ale uplatnění díky nepřesycenému trhu v těchto odvětvích naleznete i s touto školou, jak to však bude v budoucnu, to opravdu nevím. Přijde mi, že škola bere moc lidí, 2200 uchazečů a z toho 1900 vezme rovnou, někteří nenastoupí, takže máte šanci ještě na odvolání. Ekonomickej obor bych šla studovat být vámi na VŠE nebo MU ESF, na tu FFU VŠE brali v tomhle roce 28 % uchazečů, i když na finance tam byla nejmenší šance se dostat (možná tak jeden ze šesti), na ESF MU berou na finance s percentilem mezi 80-90, to zmiňuju proto, kdybyste hledali podobnou alternativu, protože tady ten obor finance a řízení a cestovní ruch, to je prostě svou náplní naprostá tragédie. VŠPJ má stejně špatné renomé jako Slezská univerzita, konkrétně její Obchodně podnikatelská fakulta nebo Vysoká škola technická a ekonomická v ČB. Kdyby byla VŠPJ aspoň na úrovni ekonomek v Liberci, Ústí, JČU v ČB, Zlíně, Ostravě, Plzni či Hradci Králové, ale bohužel nejspíš není. Vystudovat tu náročné není, většina to udělá, je tu hodně to dálkové studium. Tak snad vám to pomohlo. Jako asi lepší než vyhazovat prachy za soukromou, pokud nejste studijní typ, ale...