×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
viktoriao
18. 2. 2017

VŠ se zaměřuje na CR, ale není schopná nabídnout studentům kvalitní výuku jazyků ( jediný plus byli na bakalářích rodilý mluvčí z EXTERNÍ škola, kteří fakt naučili aspoň něco), skoro vše je určeno k samostudiu (až na světlé výjimky). Prezenční studium má smysl, kombinované rozhodně ne

OpiceA
24. 1. 2015

Na škole jsem spokojená a líbí se mi provázení některých akcí, kt. se týkají cestovního ruchu.

Pupiceek55
17. 8. 2014

VŠO Praha náročná není. Průměrně inteligentní student ji zvládne bez větších obtíží. Jak bylo spoustou lidí psáno, je zde nedostatečná výuka jazyků. Vedoucí závěrečných prací jsou též zajímavým tématem. Pár info: Státnice na Bc. - vyházeli cca 1/3 lidí, státnice na Ing. skoro všichni dali. Studijní v pohodě, ale o té ochotě se dá polemizovat - není moc k věci fungovat jako solitér - od ostatních spoustu užitečného pro studium zjistíš (vč. materiálů).. Cenově je to ok, časově se právě ke studiu dá dobře přizpůsobit práce - na docházce (mimo profilové předměty) skoro nikdo netrvá (tedy ani aktivita, průb. testy atd. jako na většině lepších veřejných škol-viz. VŠE). Slyšela jsem, že klasické prezenční studium je obtížnější zvláště na cestovním ruchu - letecké služby jsou lehčí a v ročníku je méně studentů (300 ku 70) - některé předměty dostaneš za seminárku (cca 1 za semestr určitě). Mě to vyhovovalo, neb studium jsem si hradila sama, ale jsou i lepší školy (zejména ty zvučných jmen typu VŠE) Co se mi nelíbilo, byla tolerance profesorů k opisování z mobilů - bez nich by to totiž hodně lidí nezvládlo (mnohdy fakt nic neuměli).. Tak to by bylo takové hlavní shrnutí, stručně tedy ještě jednou: náročnost odpovídající průměrné české soukromé škole (předměty i za zkopírovanou seminárku z netu - nikdo to nečte), aktivita atd. netřeba, výuka jazyků bohužel mizerná, cena školného nízká (asi jako na ostatních čes. soukromých školách), tolerance podvodů!! - nikdo vás za opisování nijak nepotrestá (na veř. školách disciplinárka, nebo vyloučení), naopak mi přijde, že ho ještě někteří podporují - asi proto, že je to soukromá - čím víc studentů do dalšího ročníku projde, tím lépe pro školu. Bohužel jsem si naivně myslela, že české soukromé školy jsou na bázi těch prestižních zahraničních v USA, ale je to jinak - soukromé školy v USA totiž fungují na podobné bázi jako naše veřejné.

malejfrantik
13. 5. 2014

Co se mi nelíbí? Třeba ta šíleně nízká úroveň jazyků na škole! Co dál? Desinformovanost - šílené studijní oddělení ! Co dál? Škola mi vůbec nic (po stránce vědomostí a praxe) nedává a asi ani nedá! Co líbí? Tak to, že je to soukromá, takže zkoušky na pohodu, ale u jednoho těžšího předmětu nebo u státnic vyhoděj třeba půlku, ale jen na prvním pokusu, aby se neřeklo, na 2. pokus to daj vždycky všem-takové nepsané pravidlo. Takže pokud máte peníze na soukromou, tak není problém tu ten titul získat. Je fajn, že jsem sem nemusela dělat zkoušky, bo sem berou 100 % zájemců. Aleee ... Chcete upřímnost na závěr? Ano? Tak hlavně nedejte na ty bláboly na DOD - budou vám tam všichni strašně lhát, jak je ta škola strašně super, jak je zaměřená na praxi a jak je dobrá. Opak je totiž pravdou, na čemž se shodne většina ze studentů. Škola na nic, silně ji nedoporučuji. Klamná reklama jak hadr na hlavu. Asi bych se opakovala, ale naslibovali hory, doly a skutek utekl. Už se těším, až doklepu státnice a pak pryč odsud. Třikrát fuj za ty lži. Měla jsem určitě na víc, ted to vidím. Na magistra se hlásím na VŠE, tak snad se tam dostanu. Ach jo.

noartep
19. 2. 2014

VŠO není příliš náročná na studium, některé předměty mají velice zajímavé přednášky, ale cvičení jsou všechna uspokojivá, vyučující jsou kvalitní a vstřícní až na pár výjimek( jako na každé škole). Celkově hodnotím školu pozitivně, protože nabízí kvalitní vzdělání s možností účasti na nejrůznějších workshopech a spoustu přednášek od odborníků z praxe.