×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?

Jsem teprve v prváku na BC. studiu. Školu vnímám hodně jako samostudium přestože jsem prezenčně tak do školy jdu tak 1-2 týdně jindy i méně. Zároveň jsem ale spokojená, jelikož díky tomu mohu k této škole bezproblémově pracovat a vydělávat. Co beru jako mínus je chování IPC, potřebujete pomoct a než se dovoláte na IPC dost to trvá. Emaily vyřizují i týden dva, takže je lepší zajít tam osobně, pokud máte možnost. Organizace je dost náročná na pochopení, ale dá se to. Sice v tom zezačátku tápete, ale zvyknete si. Vyučující nejsou špatní, až na pár jedinců. Jinak pokud plánujete u studia pracovat je tahle škola pro vás :)

beranmarek
9. 3.

Za vse se plati, snadno clovek neco opomene a prijde o desitky tisic

hs11
19. 1. 2024

Všichni na tu školu nadávaj, ale když si na začátku přečtete, co podepisujete, nic vás nepřekvapí. Škola se dá v pohodě zvládat, na většinu zkoušek se člověk naučí tady, je tu fakt hodně materiálů. Jako plus beru body navíc k testu za 100% účast na daném předmětu. Studuju premium, takže jednak nemusím skoro nic plnit a druhak nemusim psát žádny recenze za body, jako to musí psát lidi, co studujou to levný.

zirafka81
11. 10. 2023

super škola, všechno je hodně praktické

jsemtunaskok1
18. 5. 2023

Školu VŠEM hodnotím kladně, její přístup, zkoušky, různé přednášky v rámci hosté VŠEM a spoustu dalšího.. Škola nám poskytuje spoustu nových a zajímavých informací. Nabízí různé studijní (cenové) kategorie, dle kterých student plní své studijní požadavky od školy. VŠEM nabízí spousta zajímavých oborů ke studiu, takže by si každý vybral. Jedna z velkých výhod jsou zkoušky, kdy jsou termíny vypsány po celý rok a tak není problém si vybrat, kdy se na zkoušku dostavím, zda budu mít čas nebo ne..

daaavid
11. 5. 2023

Absolutně nedoporučuji tuto školu. Udělal jsem velikou chybu, když jsem se tenkrát na školu přihlásil a pořádně si nepřečetl všechny odstavce v dokumentech, které musíte před studiem podepsat. Škola se navenek tváří jako velice přátelská. Ale nenechte se zmást, říká jen to, co chce. Chlubí se tím, že studium je dokonce i jen za 2000 Kč za měsíc. Ale na takovou cenu se vůbec nemusíte dostat. Spíše se dostanete klidně i na trojnásobek a to hlavně kvůli velice agresivně nastaveným poplatkům a sankcím. Například za nesplnění studentských aktivit – což jsou mimo jiné i napsané pozitivní recenze na google a jiné weby. Jen se podívejte na předchozí recenze. Uvidíte často velice podobné kladné recenze, které opakují to samé. A jistě najdete potvrzení i této recenze. Na této „škole“ je zpoplatněný pomalu i pozdrav. Jakmile student něco po škole potřebuje, zaplatí. A to hodně! Na webu se dá dohledat administrativní ceník. Je hezky hluboko ukrytý, oni vědí proč. Pozorně si jej prostudujte a spočítejte si, kolik můžete na konci zaplatit. Jakmile se přihlásíte a zjistíte, že studium je opravdu velice podprůměrné a shledáte opravdový nezájem ze strany školy a zaměstnanců a rozhodnete se studium ukončit, budete se divit. V těch několika papírech na začátku studia totiž podepisujete to, že i při zanechání studia (i kdyby týden po podepsání smlouvy) z jakýchkoliv důvodů jste vázáni zaplatit celé školné za všechny roky, včetně doplatku do plné výše úrovně Premium + administrativní poplatek za nesplnění cenové úrovně za každý rok. Celkem to dělá opravdu velkou sumu. A aby to nebylo málo, tsak hned pod částkou, kterou chtějí doplatit, okamžitě vyhrožují soudy a právníky, pokud dluh nezaplatíte do 10 dnů. Takto se to prostě nedělá! Všechny informace jsou dohledatelné, i když některé špatně. Na Justici se dokonce dá dohledat rozsudek soudu, kde je potvrzení i těchto pohledávek včetně poplatků. Divím se, že zaměstnanci dokáží v této instituci pracovat a koukat, jak tato firma ždíme peníze ze studentů a dožene je k půjčkám. Těch lidí není opravdu málo. Standardně se platí jen za ty služby, které jsou opravdu využité. Nikoliv naopak.

Tadeas Chmelicek
28. 4. 2023

Jako student VŠEM mohu říct, že jde opravdu o skvělou školu. Jedním z největších přínosů této školy je skvělý tým učitelů. Díky jejich odborným znalostem a praktickým zkušenostem jsou přednášky a semináře velmi zajímavé a přínosné. Další výhodou VŠEM je moderní přístup k výuce. Škola se neustále snaží inovovat a nabízet studentům nejmodernější technologie a vzdělávací metody. Například interaktivní prezentace, nebo aplikaci pro elearning, díky tomu má kombinovaná forma studia, kterou jsem si zvolil opravdu vysokou kvalitu. Navíc, škola nabízí mnoho příležitostí pro získání praxe už při studiu, například prostřednictvím stáží a projektů ve spolupráci s různými firmami, což dokážu jako prakticky zaměřený student ocenit. Celkově bych řekl, že VŠEM je vynikající volbou pro každého, kdo hledá kvalitní vzdělání v oblasti ekonomie a managementu. Mám s touto školou velmi dobré zkušenosti a doporučil bych ji každému, kdo má zájem o vysokoškolské vzdělání v této oblasti.

ahrisheknows
12. 3. 2023

Na VŠEM studuji prvním rokem - prezenčně. Jsem studentkou oboru manažerská ekonomie. Kvalita přednášek je velice vysoká a to samé se dá říci i o vyučujících. Pokud si své studium správně rozvrhnete, dá se vše zvládnout bez problémů. Vybrat si můžete z několika oborů a to je opravdu skvělé. Na přednášky jsou zváni i významní a úspěšní lidé, kteří předávají své znalosti a zkušenosti z oboru, což se ke studiu i do života velice hodí. Pokud bych si znovu vybírala kam na vysokou školu, určitě bych neváhala a volila bych opět VŠEM.

pavlakolov29
1. 3. 2023

Jako jedna z mála škol v ČR umožňuje VŠEM studium o víkendu, to pro mě byla jedna z nejdůležitějších věcí. Často se setkávám s recenzemi, že se za vše platí a všichni jsou překvapení, že když nesplní určité požadavky, tak to nese následky. Důležité je, ale si uvědomit, že VŠEM je transparentní a vše se dá dohledat na jejích stránkách ještě před zahájením studia. Pracuji na plný úvazek a školu zvládám bez problému. Ještě mi chybí rok do bakaláře a už teď v práci pociťuji, že využívám znalosti, které mi škola předává. Určitě nelituji, že jsem na školu šla, právě naopak jsem moc ráda.

Donatello9
17. 1. 2023

Pořádně si přečtěte co podepisujete

Barca1987
19. 12. 2022

Na VŠEM jsem prvním rokem, již jsem podstoupila nějaké zkoušky, pošla přednášky, chystám se na seminární práce. V zásadě, pokud si člověk plnění povinností rozvrhne do určitého harmonogramu, pak lze normálně a celkem v klidu studovat. Ovšem u kombinovaných forem studií bych rozhodně volila školné Premuim nebo Exklusive. Škola má v levnějších variantách na studenty nároky i co se mimoškolských aktivit týče a s rodinou a prací, to začne být velmi náročné.

Papará
10. 12. 2022

VŠEM je neskutečně nah**** škola. Naslibují hory doly, ale už Vám neřeknou, že VŠECHNO je za příplatek. Cokoliv po škole jako student chcete jim trvá, ale jak je to zaplacená služba, je hotová do druhého dne (chápu, že platící má přednost, ale když mi na žádost odpoví až po měsící a půl, tak to podle mě není nic moc). Např. "Změna školného je možná do prvního měsice studia" (tj. říjen) - Ano je, ale za 10 000Kč. (trvá to několik týdnů, ale pokud si chcete úroveň zvýšit, je to na počkání) "Uznáme Vám předměty z jiných VŠ/VOŠ" - Ano, ale za aktivaci školného Exclusive (80 000Kč/rok) + zaplacení administrace + poplatku za předmět (5 000Kč/ předmět). "V rámci studia máte i Mikrodiplomy"- Ano, ale za 10 000Kč/kus "Se vším se můžete na všechny obrátit"- Jak už jsem uvedl Studijní nic nezajímá, a učitelé jsou externisti, kteří neví ani jak otevřít okno v aule (okno je vysoko a na nějaký patent..). Takže neví o škole, pravidlech, požadavcích nic (ale není chyba učitelů). Škola si taky kupuje pozitivní hodnocení od studentů, jak? Pokud studujete za 20 000Kč/rok, tak musíte publikovat školu na sockách a dávat pozitivní hodnocení. Chování a jednání lidí na personálním je slušně řečeno tragické. Já to vnímám jako, že nás vidí jak peněženky, a pokud z nás nevyždímaní nějaký ten peníz, tak těžký nezájem, a velmi povýšené jednání. Zápočtové testy jsou hrůza. Učitel není ten kdo připravuje test (dokonce ho ani nevidí). Takže Vás na test připravuje někdo, kdo ho ani neviděl (proto mi byla, u testů, polovina materiálů z přednášek, k ničemu). Celkově mám pocit, že se o školu nemůžu v ničem "opřít". Jak už jsem napsal, pokud to není placená služba, tak nezájem. Jediné plus je ve velmi dobrých přednášejících (kterí přednášejí na více školách). Až skoro na konci prvního semestru jsem si na systém a jednání zvykl, ale pokud nechcete mít, do doby, než si zvyknete, existenční krizi každy jeden den ve škole, tak bych se VŠEM vééélkým obloukem vyhnul a šel někam, kde to neni tak zmatené.

Adele_
25. 11. 2022

Škola má rozmanitou nabídku oborů, zajímavé přednášky a lze ji stíhat i při práci.

suky24
26. 10. 2022

Studium je velmi různorodé. Člověk si ale musí dávat hodně velký pozor na termíny a data, do kterých něco splnit, aby něco nepromeškal, protože se mu může následně studium pěkně prodražit prodloužením. Systém zkoušení, možnosti si zkoušky nastavit a splnit dle svého uvážení a svědomí (časově/termínově) je dle mého názoru v porovnání s jinými univerzitami velké plus. Propracovaný je také systém elearningu a poskytování studijních materiálů studentům. Studium je svým způsobem dost specifické, jiné, ale jsem rád, že jsem to zkusil a ať si říká kdo chce, co chce, tak "snadné" to určitě nebylo, i když se jedná o soukromou školu. :)

AlfM
21. 9. 2022

VŠEM je podvodná instituce. Když třeba po prvním semestru zjistíte, že vám nevyhovuje, a rozhodnete se studium ukončit, požadují po vás úhradu celé zbývající doby studia, i toho, co nebudete studovat. Této škole se VYHNĚTE ŠIROKÝM OBLOUKEM. Pokud přesto na školu půjdete, před podpisem smlouvy se školou si ji dobře pročtěte.

Jemitofuk1234
28. 8. 2022

Už nikdy víc jedna z nejhorších škol. Za vše si platíš jak idiot a ve 3. ročníku Bc, musíte být přítomni na všech hodinách ve škole, nepřijímají ani omluvenku od doktora a když nepřijdeš na 2 hodiny, tak prostě neprojdeš dál.

mk2580258030
6. 8. 2022

Získáni kreditů za psaní pozitivních recenzí? Ano, i takhle se studuje na VŠEM a asi i proto tu tolik těch pozitivních recenzí je. Dávám jednu hvězdičku jen proto, že žádná dát nejde. Je mi až špatně z toho, že v dnešní době může vysoká škola fungovat jen jako továrna na prachy. Pořádně si přečtěte všechno, co tam budete podepisovat. Platí se tu totiž úplně za všechno. Budete se až divit, na čem všem se dá legálně vydělat. Ale to je jasný žejo, někde se peníze na reklamy brát musí. Morální zábrany nebo pochopení tu fakt nehledejte. Komunikace je také na bodu mrazu, furt jen čekáte a čekáte na odpověď přes nesmyslnou aplikaci. Žádný mail se tu totiž nevede. Předchozí titul jsem získala na jiné soukromé VŠ, kde byly přístup a hlavně poplatky diametrálně odlišné. Nelze tedy všechny soukromé školy házet do jednoho pytle, ale jediné co si odnáším ze “studia” na VŠEM je ponaučení: důkladně studovat všechny smlouvy i pokud je vytváří zdánlivě důvěryhodná instituce jako je vysoká škola. Ano vím, je to především moje chyba, že jsem to důkladně nepročetla, ale žila jsem do této doby v iluzi, že VŠ je hlavně o vzdělání a ne o penězích.

lucacapova
1. 7. 2022

Zdravím, na VŠEM jsem se rozhodla studovat hned po ukončení maturity na čtyřletém gymnáziu. Zvolila jsem pro začátek cenovou úroveň Klasik, která stojí 20 000,- na rok. Pro úspěšné splnění této cenové úrovně je potřeba pravidelně plnit podmínky studia, mezi které se zařazuje úspěšné plnění zkoušek (90%), splnění závěrečné zkoušky, plnění studentských aktivit, nabírání kreditů z různých písemných prací atd. a řádnou, 90% docházku. Z té jsem měla nejprve obavy, ale vzhledem k tomu, že se do školy chodí 2x-3x týdně (ale na celý den), se to dá úplně v pohodě zvládnout. Je pouze potřeba dělat vše řádně a hlavně včas. Nenechávat věci na poslední chvíli a vše kontrolovat. Zvládnout se ale dá vše, VŠEM je pohodlná varianta, ale z přednášek a ostatních akcí, které škola pro studenty pořádá si odnesete hodně. Veškeré informace se vám budou hodit. Škola pořádá pravidelné akce, skill-porty a zve osobnosti pro inspiraci. Tuto školu bych doporučila hlavně lidem, kteří plánují ke studiu např. pracovat, nebo vychovávat děti - vše si totiž můžete rozvrhnout podle Vašich potřeb. Zkouškové období probíhá téměř po celý rok a ostatní aktivity taky můžete plnit v průběhu roku jak potřebujete. Je to pohodlnější varianta, ale odnesete si vše potřebné, co určitě v budoucnu využijete.

Karolina_W
29. 6. 2022

Studium na VŠEM jsem zvolila po zkušenostech s jinou soukromou školou na bakalářském stupni a chtěla jsem na magisterském stupni změnu. Musím říci, že rozhodně volby nelituji. Hodnotím tedy prezenční studium, ale vím, že VŠEM nabízí i různé možnosti kombinovaného studia. Oceňuji, že si tu studenti mohu vybrat cenovou úroveň podle toho, jaké mají časové možnosti - například zda budou stíhat každou přednášku, plnit dané podmínky apod. Ale i úroveň Premium, která nabízí opravdu mnoho výhod a svobod při studiu je stále stejně cenově nastavená (i levnější) než jiné soukromé VŠ v Praze, včetně mé předchozí. Rozdílem je rozhodně kvalita - vyučujících, materiálů, studijního oddělení,.. Systém školy je propracovaný a opravdu vše je organizačně zvládnuto na jedničku. Například rozvrh víme na celý akademický rok již na jeho počátku, to je za mě výhoda pro plánování zbytku času. Dále je zde výborně nastavený systém učebních materiálu (prezentace a skripta), elektronicky na jednom místě ke stažení a prohlížení. Nemusím tedy žádat od každého vedoucího prezentaci na USB nebo složitě shánět od spolužáků. Skvělý je také rozvrh, který máme (zatím dle mých zkušeností po prvním roce Ing.) v blocích 3h pouze dva dny a po zbytek týdne volno. Rozdělení akademického roku na trimestry je taky fajn, protože se vám nenakupí spousta učení, ale máte to rozděleno. I když, pokud zrovna nestíháte, tak zkouškové období je v podstatě během celého roku (10 až 12 měsíců). Vyučující jsou opravdu z praxe, většinou mají svůj úspěšný business nebo jiné cenné zkušenosti a hodiny jsou zajímavé. O tom, že studijní oddělení je k dispozici 7 dní v týdnu si jiné školy mohou nechat jen zdát :) VŠEM dává studentům opravdu hodně a na oplátku od nich požaduje plnění povinností, ke kterým se zavázali smlouvou (pro svou cenovou úroveň). Mnoho problémů pak podle mě vzniká, protože si studenti nejsou něčím jisti, co a jak mají plnit atd. Myslím si ale, že pokud se záležitosti nenechávají na poslední chvíli a student se nebojí zeptat, vždy je mu vysvětleno, co potřebuje a také se domnívám, že vyžadovat od studentů zodpovědnost je samozřejmost.

ebleh
22. 6. 2022

Studium na VŠEM pro mě byla nejvýhodnější volba a to už co se týče cenové úrovně jelikož student má na výběr z 4 různých urovní takže si vybere opravdu každý. Sice jsem si vybrala úrověn KLASIK, který stojí 20.000 Kč a jsou zde přesně zadané datumy do kdy musí student své povinnost splnit,ale ani to nevidim jako překážku. A pokud student na školu nekašle dá se v pohodě splnit. Dále bych konstatovala, že škola je velmi flexibilní a opravdu si zde vybere každý. Školu jsem si vybrala jelikož pracuji na plný úvazek a vyhovuje kdykoliv měnit cenovou úrověň. Profesoři jsou velmi vstříční a vždy nápomocní. Pokud bych si měla znovu vybrat. vybrala bych si tuto školu.

anya_
21. 6. 2022

Na škole jsem spokejá, už jsme studovala soukromou SŠ, tak jsme neměla problém s pravidly na této VŠ. Studuji jako Stadard a do školy docházím jen nutně nebo na testy :) cca max 40x za školní rok. Ten kdo při škole pracuje jako já a chce školu dokončit nevidím problém studovat VŠEM. Za mě z předmětů jsou nejlepší praktické aplikace. Obory taky ujdou, jen počítejte s drobnou matematikou...

toml13
2. 6. 2022

Nejhorší škola

primat555219
29. 5. 2022

Na VŠEM teď dokončuji magisterské studium a musím říct, že pokud bych si mohla vybrat znovu, tak bych neměnila. Protože pracuji na plný úvazek, je pro mě důležité abych si mohla výuku přizpůsobit, jak potřebuju. Uspořádání rozvrhu bylo za mě skvělé. Není třeba čekat u zápisu a rychle volit předměty ve vhodný čas. Škola to udělá za vás a logicky vše rozvrhne max. do 2 dnů, kdy předměty jdou hned po sobě a krásně na sebe navazují. Co se týče lektorů tak bych také neměnila. Většina z nich patří mezi experty v oboru a jejich praktické příklady dodávají výuce ten správný směr. Ať už se jedná o pana Boháčka, díky kterému měl mezinárodní marketing pro mne opravdu přidanou hodnotu, tak i všechny hodiny s Enzo Essenza. Jeho hodiny Change managementu nebo praktické aplikace týkající se lidského potenciálu a osobního rozvoje mi opravdu dokázali pomoci. Díky tomu jsem pochopila, jaké zaměření mě opravdu baví a v čem vidím svou přidanou hodnotu. Své hodiny vždy přizpůsoboval aktuálnímu domácímu i světovému dění a probíranou látku tak ukazoval na aktuálních problémech. Opravdu jako lektor naslouchal svým studentům a aktivně na vše reagoval. Škola mi opravdu pomohla nejen v teoretických znalostech, ale i v osobním rozvoji.

Honeyyy
26. 5. 2022

Studium na VŠEM mohu doporučit a to z několika, za mě, důležitých bodů: 1. Kvalitní profesoři, kteří se i sami pohybují v oboru, který vyučují a předávají skutečné zkušenosti, rady a tipy z praxe a neučí jen teorii. 2. Široký výběr zajímavých praktických aplikací, které stojí za to, a kde máte možnost si vše prakticky vyzkoušet. 3. Různé volby školného podle Vašich finančních prostředků. 4. Moderní škola, která se okamžitě dokázala přizpůsobit covidové pandemii a veškeré prezenční přednášky byla ihned schopna přehodit do on-line výuky, která je i z určité části běžnou výukou na VŠEM. 5. Příjemné prostředí, moderní budova s výtahem, knihovnou a bufetem, kde se lze občerstvit 6. Studijní oddělení VŠEM, které lze navštívit osobně nebo lze kontaktovat telefonicky 7 dní v týdnu od 11:00-17:00, kde Vám odpoví na veškeré dotazy. Škola, která stojí za to! :)

Sachovag
27. 4. 2022

Na VŠEM studuji již dva roky (nyní mám před sebou pouze obhajobu a státnice a pár finálních povinností) a musím říct, že bych neměnila. Bakaláře mám z FF UK a v porovnání se VŠEM jsem se tam za 3 roky nenaučila tolik, jako tady na VŠEM za necelé dva roky. Je to tím, že je vše zaměřené do praxe. Přednášky vedou odborníci z praxe, všechny příklady vykládají na reálných situacích a někdy i místo zkoušky uzavíráme specializační předměty projektem, což člověku dá víc, než jen biflovani teorie na zkoušku. Co se týče náročnosti studia, řekla bych, že jsou zde velké nároky na písemné práce, ale v případě, že je student plní pravidelně, může se v nich zdokonalovat a v případě psaní závěrečné práce jej nic nezaskočí. Zároveň ta úroveň závěrečných prací je dle mého oproti jiným školám na úplně jiné úrovni. Díky studiu studuji to, co mě baví a našla jsem si práci v oboru, kde propojuju poznatky ze školy s praktickým životem. Ve finále mě i mrzí, že už letos končím ????

Young_Brunette
18. 3. 2022

Se školou jsem spokojená, je potřeba si hlídat své povinnosti, ale jinak nemám žádný problém. Materiálů ke studiu je hodně, IPC vždy pomůže a výuka je zvládnutelná i pro neekonomický mozek :-)

endyenka
7. 2. 2022

Studium v pořádku. Učitelé a profesoři opravdu super, spokojenost. Jen je třeba též zvážit uroven na kterou se přihlásíte a jaké školné bude student platit.

chilli131
4. 2. 2022

Jsem moc rád, že jsem vybral VŠEM. Cítím se zde dobře a kdykoliv jsem potřeboval, tak mi někdo pomohl. Výuka je podle mě kvalitní a přednášející jsou na vysoké úrovni. Vybral bych si stejnou školu kdykoliv znovu.

Erethizon
16. 1. 2022

Se státní školou se nedá srovnat. Připomíná to hodně styl výuky střední školy a jde zde vidět hlavní důraz na peníze. Je to jeden velký business. Ale titul se tu dá získat celkem snadno.

ejdm
13. 1. 2022

Spokojený až na vysoké poplatky

Lovosice73
7. 1. 2022

Škola se mi zdá pro mě ideální volbou, přednášky o víkendech 2x do měsíce, jinak teď distanční výuka. Vyučující bezva, materiálů ke studiu dost, volba termínu zkoušek je skvělý bonus, jsem na začátku, tak uvidíme......

tomsha456
5. 1. 2022

Pokud si připlatíte, tak máte vyšší šanci na úspěch a více možností při plánování studia.

adelakadlecova97
31. 10. 2021

Škola je fajn

marketa0810
25. 8. 2021

Na VŠEM studuji druhým rokem bakalářského studia obor Psychologie/Sociologie. Největšív výhodu vidím v tom, že škola nabízí zkouškové období téměř po celý rok, pro všechny cenové úrovně. Dále je na škole veliká výhoda to, že i když jste prezenční student, máte rozvrh sestavený tak, aby jste měli hodně volna a většinou mám školu 2-3 dny v týdnu. Při těchto podmínkách se dá s klidem stihnout např. práce, své koníčky, rodina, partneři atd. Studium VŠEM jsem si vybrala na poslední chvíli a musím uznat, že opravdu ničeho nelituji.

danielkajar29
3. 6. 2021

Začala jsem studovat vysokou školu v době pandemie, takže distančně. Naštěstí jsem si vybrala VŠEM, která mi v této době dokázala skvěle poradit, plynule jsem navázala na distanční studium a IPC (informační poradenské centrum) mi bylo kdykoliv plně k dispozici. Předměty, které studuji mě baví. Přednášky jsou zaměřeny spíše na naše samostudium, poslouchání přednášek nebo videolekcí (které máme na škole ke každému předmětu k dispozici online). Praktické aplikace, jsou nepovinné předměty, kde se propojuje teorie s praxí, pracuje se v malých skupinkách (praktické aplikace jsou kapacitně omezeny, ale stejná témata se opakují aby se dostalo na každého), díky tomu škola podporuje praktickou výuku, a podporuje práci v neznámém kolektivu. Dále se mi líbí zpracování písemných výstupů, kdy si sami můžeme vybrat téma z široké nabídky a sami se rozhodnout kdy a jaký tip výstupu budeme zpracovávat, škola nás do ničeho nenutí. Zkoušky máme po celý rok, kdy si sami určujeme termín a zkoušku. Na škole jsem spokojená, protože mně neučí pouze zpaměti teorii, ale hlavně mi pomáhá rozvíjet osobnost a zkusit si cokoliv budu chtít.

anetinkavesy56
29. 5. 2021

I přesto že studium probíhá momentálně online, tak mě přednášky moc baví a jsou zajímavé. Co vím od přátel, tak mohu říci, že v porovnání s ostatními VŠ (a to včetně soukromých) je výuka kvalitní a přistup ze strany školy je bezproblémový. Nestalo se mi, že bych se do školy nedovolala, že by se mi několikrát změnil rozvrh, nebo že by nejaké přednášky odpadly atp. S vyučujícími je to složité, protože každému z nás vyhovuje jiné tempo a třeba jiný styl vyučování. Za mě ale většina přednášek byla zajímavá a rozhodně jsem se nenudila. Ke studiu jako takovému mohu říci pouze to, že pokud se člověk trochu snaží, tak se dá studium krásně zvládnout. Školu bych zvolila znova už jen kvůli tomu, že časově zabere 2-3 dny v týdnu a že si sama volím termíny zkoušek po celý akademický rok. A pro nás nerváky je určitě dobré i to, že zkoušky jsou v písemné formě a máme na ně 3 pokusy.

Lexi16
26. 5. 2021

Zatím jsem na škole jen krátce, takže se rozkoukávám. Je to hodně o samostudiu, ale přístupných materiálů je hodně a informací také, tak snad si to všechno brzy sedne.

jananekolna
22. 4. 2021

Studium na VŠEM mi vyhovuje především tím, jak je flexibilní a přehledné. Termíny zkoušek si můžete vybírat (zkoušky můžete dělat během celého roku), výuka probíhá max. 3 dny v týdnu. Škola má spoustu učebních materiálů, jako jsou vlastní skripta napsané přímo k předmětům, videolearningy či dokonce podcasty. Zkoušky probíhají formou testů na počítači, takže se vám nestane, že si na vás zasedne pedagog a pak vám dám horší známku... pro každého platí stejná pravidla a stejné hodnocení, které je spravedlivé. Zatím byli všichni moji vyučující milí, což oceňuji. Výhodou je také možnost výběru ceny školného, pokud vynaložíte energii navíc, můžete mít velmi levné školné, pokud se vám tolik energie vkládat nechce, zaplatíte cenu školného, která je srovnatelná s většinou soukromých škol v ČR.

Stepan12345
19. 4. 2021

kombinovane studium navazujici - magisterske

Ivetkaj11
15. 3. 2021

Aktuálně na VŠEM dokončuji své magisterské studium a mohu školu doporučit. Přednášky a cvičení obsahují i spoustu poznatků z praxe, a tak je pak jednodušší informace zpracovat a využít i při práci či dalším studiu. Největší výhodou VŠEM jsou volitelné předměty (praktické aplikace), kde se studenti mohou přihlásit na praktické předměty z marketingu, webových technologií, psychologie, managementu lidských zdrojů atp. Ve škole také probíhají nejrůznější workshopy a přednášky od lidí z oboru, které jsou velmi přínosné. A ve škole můžete najít i posilovnu :)

DenisaM1
28. 2. 2021

Školu hodnotím jako velice kvalitní. Kdo se chce naučit a poznat daný obor, určitě je VŠEM to pravé místo. Zároveň dává dostatek prostoru k vlastnímu růstu a dokáže se přizpůsobit možnostem studenta.

natfrasova
24. 2. 2021

Dobrý den a ahoj! :-) Rozhodla jsem se sepsat krátkou recenzi o mých prozatímních zkušenostech s Vysokou školou ekonomie a managementu v Praze (VŠEM). :-) Nastoupila jsem v říjnu 2020 (Bc.) a rozhodla jsem se z několika důvodů. Chtěla jsem především osobní přístup, který si podle mě na VŠEMu dostává všem, chtěla jsem se aktivně účastnit studentského života - mimoškolní aktivity, akce školy, skvělé přednášky se známými osobnostmi, zároveň jsem chtěla výuku zaměřenou i na praxi a díky praktickým aplikacím to možné je a v neposlední řadě jsem se rozhodla především díky osobní návštěvě školy. Než jsem podala přihlášku, domluvila jsem si osobní kozultaci na IPC - informačně poradenském centru, kde mi doopravdy velmi ochotně a vstřícně odpovědli na všechny mé dotazy - jaké školné zvolit, co pro mě bude nejvhodnější, ukázali mi také jaké jsou v jednotlivých ročnících předměty, vysvětlili mi, o čem jsou praktické aplikace, jak je to se zkouškami, jaké jsou nároky na písmené práce, jak je to s výukou cizích jazyků, jak se orientovat na stránkách školy a kde si zjistit další informace a kdy se například volí specializace. Na základě uspokojivých odpovědí ze strany školy jsem měla jednoznačně vybráno! :-) Já měla celkem vybráno již před návštěvou školy, protože na webových stránkách jsem našla všechno potřebné, ale konzultace mě v tom jen utvrdila. Dle mého názoru je studium náročné jako na jiných školách, ale mnohem lépe si zde můžete organizovat své studijní povinnosti. Já mám nyní cenovou úroveň Standard a zkouškové období mám například po celý akademický rok, takže termín zkoušky je jenom na mě. Profesoři jsou doopravdy odborníci a výklad je zajímavý a poutavý, teorie je na přednáškách prokládaná praxí - většinou mají profesoři osobní zkušenosti z praxe, takže vypráví příběhy :-) Co se týká on-line prostředí, nemohu si to vynachválit, systém je přehledný, o všech aktualitách nám dáva škola vědět jak na e-mail, tak jsou novinky vypsané i na stránkách VŠEMu a on-line výuka je naprosto bez problémů. Studijní materiál mám k dispozici on-line i offline kdykoliv a kdekoliv, takže se mohu učit i na cestách, což pro mě jako mimopražskou je výhoda. Mimoškolní aktivity jsou skvělou možností, jak se realizovat i jinak mimo studium a například se seznámit s dalšími studenty. Za mě je VŠEM zatím úžasnou zkušeností, studium mě baví, všechny mé dotazy mi byly vždy zodpovězeny (telofonicky i přes formulář) a nemusím se stresovat nevědomostí. Pokud o této škole uvažujete, nebojte se osobní konzultace, ta vám dá doopravdy nejvíc. VŠEM doporučuji těm, kteří se nechtějí jen biflovat nad knížkami, ale také něco z toho vysokoškolského života mít, výběr bych neměnila :-)

rupiskocilko
31. 12. 2020

Škola je super, kvalita výuky je velmi dobrá, kantoři jsou velmi nápomocni a kdykoliv rádi pomůžou. Studijní oddělení je také skvělé, spoustu věcí vyřeší online, takže nemusím nikam běhat, jako jsem to zažil jinde. Díky volbě cenové kategorie jsem si školu mohl přizpůsobit tak, abych stíhal jak práci tak i školu. Po prvním roce studia bych neměnil!

primat4293
8. 11. 2020

Svoje štúdium som započala na tejto škole tento rok. Moje pocity sú ale zatiaľ veľmi dobré :-) Vyhovuje mi možnosť si spraviť vlastný harmonogram, testy sa dajú plniť v priebehu celého školského roku a dokonca aj tie obávané študentské aktivity sa skutočne dajú plniť. Samozrejme, je doležité si všetko rozvrhnúť a nič neodkladať na poslednú chvíľu :-) Zapojenie študentov v akciách školy ale považujem za kladné.

SimplyOrange66
31. 8. 2020

Na VŠEM studuji prvním rokem. Platím si školné klasik (20 tis. ročně) a musím říci, že se dá všechno v pohodě zvládat a s ničím nemám problém. Kantoři jsou vlídní a milý a se vším mile rádi pomohou a navíc jsou to odborníci ve svém oboru. Na studijním oddělení jsou pro vás každý den minimálně na telefonu a na všem se s nimi dá skvěle domluvit. Obecně zvolení VŠEM hodnotím jako dobrý krok pro svoji budoucnoust a jsem rád, že jsem si zvolil tuto školu.

primat527196
28. 7. 2020

Je to super - spousta lidí z oboru. Nutnost dohledávát a být samostatný. Informační centrum ochotné a reaguje spolehlivě. Výuka je zaměřena na praxi a to je zkrátka super. Na všem jsou hezký holky a v rámci Hosté VŠEM zajimavé osobnosti - ty jsou ale koneckonců i v řadách kantorů. Akorát do menzy by se nemuselo chodit venkem.

alilinka
9. 6. 2020

Škola je celkem náročná, rozhodně ji nelze podceňovat jen protože je soukromá. Učitelé jsou většinou lidé z praxe či učitelé z VŠE, což je skvělé, ale zase to zvedá laťku náročnosti. Škola má přísná pravidla a student si musí velmi hlídat všechny termíny a své povinnosti.

nekolnak73
29. 3. 2020

Studuji třetí ročník bakalářského programu a jsem spokojená! :) Lektoři z oborů, možnost propojení studia a práce, individuální přístup.

Darien
27. 6. 2018

Vysoká škola ekonomie a managementu je vcelku kvalitní škola. Výuka relativně i překvapila a je to jedno z pozitiv na této VŠ. Vyučující jsou převážně zajímaví a přednášky naplnily očekávání. Je tu ovšem jedno velké ale. VŠEM má velice zajímavou politiku, se kterou jsem se nikdy nesetkal. VŠEM nabízí různé cenové úrovně a podle toho mají studenti různé výhody, často spojené s dalšími nekonečnými náklady. Nejsem si jistý, zda-li jsou cenové úrovně Klasik (20.000 Kč) a Standart (40.000 Kč) stále k dispozici nebo jestli budou k dispozici v budoucnu. V tuto chvíli je na svých stránkách ani nenabízí (radši). Evidentně se škole nesvědčily, protože stížnosti studentů je nespočet. Tyto 2 cenové úrovně mohou být pro některé studenty ta nejlepší volba. Tyto cenové úrovně, především Klasik jsou spojené s velkými možnými poplatky, které se mohou vyšplhat do desetitisíců, v extrémních případech i přes 100.000. Platí se víceméně za všechno. Další pokusy na zkoušky, nesplněná docházka, kredity a spousta dalších drobnějších administrativních věcí. Přiznávám, že v mém případě nebyla nejšťastnější volba Klasika. Jsem živnostník a drobný podnikatel a mám poměrně dost práce, takže studiu nemůžu zkrátka věnovat 100%. Všichni jsme byli samozřejmě seznámeni s podmínkami, které mimochodem zavazují studenta na 3 roky (i přes ukončení studia neodpadá povinnost uhradit školné za všechny 3 ročníky. Podmínky jsem odsouhlasil, ale člověk stejně nemá vůbec tušení, jak to bude vlastně fungovat v praxi. Během akademického roku jsem závažně onemocněl a nebylo možné školu navštěvovat. Sice bylo na začátku řečeno, že v závažných případech se řeší záležitosti ohledně studia a administrativních poplatků individuálně, ale má žádost o odpuštění pokut byli zamítnuty, navzdory faktu, že jsem zaslal kompletní lékařskou zprávu popisující závažnost situace (14 dní jsem byl v nemocnici). Prakticky jediná alternativa, která mi školou byla nabídnuta je přestup ZDARMA na cenovou úroveň za 60.000/80.000 Kč. Odvolání dopadlo víceméně stejně. Studijní oddělení je bohužel neschopné, objevují se rozdílné podané informace, většinu času neví, jak Vám poradit a pouze odkazují na formuláře... Abych to nějak shrnul. Studium je kvalitní, ale moc Vám škola neporadí ani nepomůže a jejich nechutná politika, jak z naivních lidí, jako jsem já, vytáhnout desetitisíce. Školu bych spíše nedoporučoval.

indiana_mkt
11. 5. 2018

Po prvním trimestru: pro starší a pokročilé, kteří si jen chtějí po letech zopakovat znalosti a naučit se pár nových věcí, jsou to fajn kurzy po práci. Pro mladé, co jdou ze střední a chtějí se opravdu něco naučit, doporučuju zvolit raději náročnější školu (FSV UK, FSS MU Brno, filosofické fakulty...). Tady nenajdete ten pravý studentský život a vzdělání je hodně rozpačité.

MariBels
17. 9. 2017

Na této škole uspěje pouze ten, kdo nic nenechá náhodě a bude si nad sebou udržovat permanentní bič. Pak ocení naprostou možnost si studium zorganizovat podle sebe. Málokdo to ale dokáže, a proto mnoho studentů musí prodlužovat studium a platit další školné.

chytrajakovopice
22. 10. 2016

Studuji obor marketing a máme skvělé učitele. D.

lubend
11. 9. 2016

Studoval jsem Bc. pár let zpátky a na školu "neplivu" jako někteří. Přecházel jsem z ČVUT, takže ta náročnost mi nepřišla tak šílená, jak třeba tvrdily některé spolužákyně :D . Každopádně fajn prostředí (nová budova), člověk nemá ani pocit, že je ve škole. Přednášky mi přišly vždycky tak nějak kvalitní, super bylo, že jsem měl vlastní od školy vytištěná skripta/knihy a mohl se přihlašovat volně na zkoušky bez ohledu na termín. ALL in docela dobrá volba, především pro ty z Vás, kteří nevědí kam by chtěli jít. Já dodělat bakaláře a šel jsem potom na VŠE na magistra na podnikohospodářskou fakultu a popravdě mi příjde, že jsem nic "nezaspal" :) .

Jajinkakorbelova
27. 7. 2016

Školu jsem zvládla vystudovat v prezenční formě při práci. Někteří lektoři byli velmi dobří (přinášeli informace z praxe, zapojovali nás na přednáškách do praktických situací a řešení problémů), někteří přednášející byli velmi nudní a přednášky nezajímavé. Veškeré zkoušky a obhajoby jsem udělala na první pokus. Nejnáročnější je napsat a obhájit seminární práce a bakalářskou práci. Většina studentů seminární práce odkládá na poslední chvíli. Následně je nestihnou obhájit včas a musí prodlužovat. Z 65 studentů v naší studijní skupině pouze 4 studenti ukončili Bc. studium včas (po 3 letech). Ostatní prodlužují nebo ukončili studium. Negativním faktorem studia na VŠEM je velmi častá změna pravidel studia. Změny jsou například v bonusovém systému za docházku, v pokynech pro psaní prací - tyto změny jsou zveřejňovány v průběhu studia, většinou s okamžitou platností a student se musí ihned přizpůsobit. Zájemcům o studium bych školu doporučila. Ti, kteří chtějí studovat a nenechávají vše na poslední chvíli, studium zvládnou. Ti, kteří vše odsouvají na poslední chvíli, nestíhají termíny, jsou pak na školu naštvaní, ale za nutnost prodlužovat si vlastně mohou sami. Já osobně jsem neměla konflikt s žádným z lektorů, ani se studijním oddělením ani s vedením školy. Velice mi pomohly konzultace s lektory a za úspěšné absolvování studia vděčím i své vedoucí bakalářské práce, která měla vždy věcné připomínky, a díky ní jsem neměla problém práci obhájit. Takže děkuji VŠEM za bakalářské studium.

Jungrovam
23. 7. 2016

Mám to tam moc ráda a jsem moc spokojená! :-)

muson
16. 6. 2016

Pro lidi, co hledají moderní zázemí a zároveň preferují možnost samostudia určitě doporučuji. Po zkušenostech z VŠE daleko lepší zázemí a přístup. Hloubka látky je povětšinou na bc programech podobna.

Kicki0037
24. 5. 2016

Studuji ale kombinované studium - tedy jde hlavně o samostudium. Na přednáškách se většinou neučí teorie, ale diskutuje se praxe (většina již pracuje) a využívá se znalostí daného přednášejícího.

Lucyfera
5. 2. 2016

Dobrý struktura pro kombinované studium. Která jiná škola by vám nabídla materiály k učení online a přednášky většinou 1x v měsíci jeden celý den. Náročná a přísná ve vypracovávání seminárních a závěrečných prací.

Jackob123
12. 12. 2015

tato škola je oproti státním školám velice lehká, ale klade důraz na seminární práce.

Marti82
21. 10. 2015

Neustálé změny komplikují celé studium. Když se změní podmínky např. těsně před odevzdáním SP, musí student celou práci předělat, bez ohledu na to, že ji vypracovával v době, kdy platily "staré podmínky".. atd. atd..

Johnito
3. 10. 2015

Vzhledem k mé časové vytížěnosti jsem naprosto spokojen s průběhem i náročností a kvalitou studia.

janka1101
1. 6. 2015

Škola není špatná, ale její přístup, teda mám na mysli přístup studijního oddělení, je na nic. Všechno se řeší jenom prostřednictvím ,,žádost-dotaz".

turboboost
13. 5. 2015

Paradoxně největším problémem představují seminární práce, vše ostatní je relativně OK.

primat10446
21. 4. 2015

Dostatok podkladou sloboda studia moznost zladit s pracou.

aeternae
11. 12. 2014

Min byrokracie s mocenskym sovinismem a vic lidskosti se selskym rozumem by bylo mnohem mnohem prinosnejsi.

gingee.cz
8. 7. 2014

Škola vyniká tím, že zkouškové období je celých 10 měsíců (či 12, podle typu školného), což výrazně ulehčuje studium. Administrativa je ale stejně složitá, jako jejich webové stránky a je nutné opravdu bedlivě sledovat nejen jejich web, ale také třeba facebook a jiné kanály. Neustále se mění podmínky, školní řád atd. Občas je to k lepšímu, ale občas také k horšímu.

Dancis8
30. 6. 2014

Zkoušky se dají zvládat i bez přednášek. Skvělé je celoroční zkouškové období. Člověk není tak pod tlakem. Jen orientace v jejich systému je někdy ouvej :) . Doporučuji tuto školu při práci!

Skolaudy
26. 5. 2014

Až na studijní oddělení perfektní škola. Ideální pro ty, co mají rádi svobodu, jsou rádi "pány sami sobě" a pro ty, kteří jsou samostatní. Ti, co potřebují vést za ručičku a jsou bojínci, ať hledají jinde. Zde si pravidla pro své studium skoro určujete sami. Váš život, vaše peníze, vaše studium - vaše věc.

Kristyna.a
14. 3. 2014

Studium na VŠEM je hodně volné, za vše se platí. Komunikace se studenty podle mě není dobré. Vše musíte řešit přes studijní formuláře, vše si sami dohledat. Hodně terminů tak můžete prošvihnout a pak je doplácet peníze. Samotná výuka je průměrná. Tuto školu doporučuji těm studentům, co potřebují opravdu velkou volnost (například maj-li děti nebo stále zaměstnání), nejsou nároční a dokáží být sami disciplinovaní. Obecně tuto školu ale nedoporučuji, rychle si vybudujete návyk pohodlnosti. Po ukončení bakalářského studia chci školu změnit.