×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
adik.k
29. 3.

je to supr:)

meliksaj46
1. 3. 2023

Zajímavá škola, ale výuka v prvním semestru je náročná pokud student nebude procvičovat matematiku a chemii. Výuka se mi líbila a učitele rádi pomůžou. (pokud chodíš na cvičení)

flet.cher
8. 1. 2023

Veľmi priateľské prostredie

bhjfgjh
24. 6. 2022

není to nejlehčí, ale dá se to zvládat. na školu berou bez přijímaček, takže je první semestr velké síto, ale odpadávají převážně jenom ti, co na to kašlou, druhý semestr to samé.

hafaan
3. 10. 2021

Spokojenost!

Whiskey<3
1. 10. 2021

FCHT! <3

jozefmak79
20. 8. 2021

studium je dosti náročné, zato kvalitní

macjir
8. 5. 2021

Ve studiu na VŠCHT Praha vidím smysl a dobré uplatnění v budoucnu.

primat551028
14. 4. 2021

It was hard and exhausted, but I liked all professors and they gave me possibility to pass my state exam again

Žannynka
29. 2. 2020

Náročná škola časově i obsahem učiva, ale velice kvalitní, na práci připraví, hodně praktických laboratoří, studium opravdu do hloubky.

svo111
29. 11. 2019

VŠCHT jsem ukončila již před lety. Školou jsem prošla na první pokus, bez větších problémů. Výběr této školy byl dán rodinnou tradicí. V 18 ti letech se člověk rozhoduje na celý život. A moje volba byla špatná. Nejsem vědecký typ, ani typ do výroby či provozu. Hledala jsem si práci tedy v jiných oborech a zpočátku slýchala: paní inženýrko, běžte si do laborky. Co se peněz týká peněz v chemii, ta bída a zase bída, poptávka po inženýrech chemie obecně špatná. Takže zbývalo se přeorientovat jinam, z počátku honička, později bylo jasné, že to bylo moje nejlepší rozhodnutí. Příště bych si vybrala nějaký prestižní universitní obor, společensky i finančně oceněný nebo pak nějaké lehčí a obecnější studium s možností širokého uplatnění a jazyky k tomu. Za mě chemie jako obor mínus. A je jedno, na které škole.

primat515265
20. 9. 2019

kvalitní, velmi těžká škola, super léta

Naprosto nejhorší volba, kterou jsem v životě udělala. Do teď toho lituji a to nejsem z těch lidí, kteří by vypadli po prvním semestru. Vlastně toho spíš lituji, že jsem nevypadla. Tato škola vychovává převážně vědce s jediným zájmem a to je chemie. Pokud tedy jste člověkem, který není zas až tak zažraný, určitě nedoporučuji tuto volbu. Tato škola má výbornou reklamu, bohužel na ni spoustu naivních studentů skočí. Určitě nepočítejte s nějakým volným časem, nebo brigádou ke studiu. Co se týká celkové atmosféry, nejhorší je asi na děkanátu FPBT, nechápu kdo může zaměstnat někoho tak nepříjemného a neochotného jako je paní Brzoňová. Málokterý vyučující vám vyjde vstříc, většina j spíše arogantní a bude si o vás myslet, že jste tupouni, pokud jste v 15 neudělali svůj první vědecký objev. Spousta studentů je do sebe zahleděných, nikomu nepomůžou, spíš vám ještě podrazí nohy, aby oni přežili. Dá se říct, že na této škole nestuduje asi žádný normální člověk, pokud jste byli takoví na začátku, časem se stejně zblázníte, aby jste to vůbec dodělali.

Primát 611158
12. 10. 2018

Úžasná to fakulta

neuminis
6. 10. 2017

VŠCHT

vorejda
15. 11. 2016

Je to tu fajn, když se jednou za čas naučíte :D

Ewok
15. 11. 2016

Naprostá spokojenost

primat16619
26. 10. 2016

VŠCHT je tak trochu rodinný typ školy. Celkem malá, ale většina vyučujících a většina administrativních pracovníků jsou velmi přívětiví, svou práci dělají dobře a celkem rychle. Velká spokojenost.

420BlazeIt
5. 10. 2016

Na škole jsem ukončil studium z důvodu dalšího nezájmu o obor (ovšem po získání hlubších znalostí a vědomostí právě díky kvalitní výuce na úrovni).

matucka
30. 8. 2016

Jsem spokojená na této škole, doporučuji

KilljoyNyuu
11. 6. 2016

Celkově je studium na VŠCHT oproti jiným, zejména netechnickýcm školám časově náročné. Pokud má tedy člověk dostatek času a ochotu ho trochu obětovat, překlen úvodní období s Matematikou I a podobně a začne se dostávat do daleko zajímavějších předmětů. Nicméně, času bude nedostatek i později, protože doba strávená na bakalářské práci je také poměrně vysoká. Beru to jako daň, kteoru je potřeba zaplatit, a která se po ukončení bakalářského nebo magisterského studia vyplatí.

primat6147
25. 5. 2016

Není to žádný med, ale naopak by to mohlo být rozhodně horší. Dá se to zvládnout a určitě to stojí za to. :)

Teru7
24. 5. 2016

Čím více si prohlubuji znalosti, tím více mě studium baví! VŠCHT = kvalita, vysoká úroveň a chemie!

primat15424
18. 5. 2016

Rozluč se s kamarády, pár let tě neuvidí..

primat3473
8. 5. 2016

jsem spokojená s většinou profesorů, jsou nápomocní s problémy týkajícími se teoretické i praktické části výuky, jen někteří jsou nepříliš záživní na přednáškách (mluví tišeji, než by bylo ideální, monotónním hlasem...)

Mercury
2. 5. 2016

Skola je tezka, musite se fakt ucit. Nepocitejte ze vam nekdo vyjde vstric. Budete mit pocit ze jste pro ne jen cislo v seznamu. Clovek se musi hodne starat sam. Ale zkusrnost do zivota skvela, priprava na zamestnani nenahraditelna. Mgr delam na PrfUk a tam je atmosfeta jako na gymplu, takze priprava na zivot nic moc. Jinak pozadavky jsou tam srovnatelne.

dundye
15. 3. 2016

Docela fajn škola, jsem na ní spokojený až na některé situace. Někteří učitelé jsou naprosto skvělí, domluva s nimi je naprosto výborná a snaží se vyjít vstříc. Na druhou stranu jsou tam někteří jedinci, kteří se vás snaží potápět, asi si honí ego nebo mají nějaké komplexy z dětství, jsou naprosto sobečtí a absolutně se s nimi nedohodnete. Jednoduše mají nějaký problém frajeři. Ale to asi na každé fakultě se najdou naprosto fajn učitelé a potom debilové, které vždycky jdete poslat do prdele, jakmile dostanete titul. Na druhou stranu pan proděkan Zámostný je naprosto fajn a je s nim skvělá domluva a vždycky se mi snažil vyjít maximálně vstříc. Paní Kohoutová na Děkanátu je myšlením trochu někde jinde a zasloužila by si kapitolu sama pro sebe, ale jelikož nemám čas se rozepisovat, tak jen stručně o této madmazel. Je docela dost ostrá, snaží se z vás udělat, co největšího debila, ale když se nedáte a stojíte si za svým, tak je to v pohodě. Já se s ní pravidelně hádám, že mě kolikrát už odmítá obsluhovat a posílá mě ke své kolegyni, ale je to sranda. Stačí si z ní dělat srandu a jste v pohodě, ona vás v zubech vynést nemůže.

Terezaxxx
6. 9. 2015

Každý učitel má jiná kritéria, takže záleží, kdo vám bude přidělen a tím pádem i známka, ale to je asi na všech školách. Co mě opravdu naštvalo, jsou laboratoře z anorganické chemie, zde je evidentní obrovský rozdíl v náročnosti podle vyučujících. V prvním semestru je opravdu důležité věnovat hodně času matematice, v druhém jde určitě také zvládnout, ale už je to opět práce navíc. V druhém semestru již je o mnoho více předmětů a volný čas vám poté nezbude skoro žádný (ale zvládla jsem to). Celkově je to poměrně náročná škola a něco se v ní naučíte.

VeronikaKohutova
10. 8. 2015

Celkově je studium na VŠCHT náročnější než na jiných školách. Ale stojí to za to. Vysoká úroveň a náročnost vyžaduje soustavnou práci a přípravu. Tady se jede na 100% celý semestr, ne jako na jiných školách :) Školu ale zvládnou všichni ti, kteří se na to nevykašlou a neusnou na vavřínech. Hlavně projít prvním semestrem :)

Vojtana
9. 5. 2015

Jiný obor

nufnuf
17. 3. 2015

prve dva roky su oproti tretiemu drina jasne ze vyska je aj o stasti, podla moznosti si vyberajte predstihu dobrych cviciacich podla tunajsieho hodnotenia ci rozpravania starsich kamaratou dost vam to moze ulahcit,motivovat a sprijemnit studium. :)

Kristin_M
22. 10. 2014

Největším problémem je, že vám sdělí, že studovat Forenzní analýzu nemá žádný smysl pro vaší budoucnost, až po vašem nástupu.

Orion12
3. 9. 2014

První ročník je náročný, vyhazují až moc, kvůli tomu že nabírají příliš lidí, takže žádná chyba není příliš tolerována, ale zvládnout bez škraloupu do dalšího semestru to jde, sice s lehkým sebezapřením, ale jde. Náročnost v druháku a třeťáku je hlavně dle oboru.

N.Rehackova
28. 8. 2014

Je to hodně náročná škola. Pokud bych se chtěla flákat tak jsem mohla jít jinam. Dostat se sem neni nic tak světoborného, ale udržet se a dostudovat. To už je něco jiného. Pak se ale také k vám tak chovají. Kdekoliv se dozvědí, že studuji tuto školu, tak se z toho posadí na zadní část těla, neboť nás předchází pověst. Je to náročné, ale vím, že ze mě bude někdo.

Primát 327415
12. 8. 2014

Ač to zezačátku nevypadá jako těžké studium, nesmí se člověk flákat, ale od prvního týdne učit...

Asanoth
1. 8. 2014

Na bakaláři jsem dělal FPBT, kde pokulhává kvalita zejména biochemických předmětů, nicméně pořád je to mnohem lepší než to, co se učí na jiných českých a většině zahraničních škol.

SuperVscht
6. 7. 2014

Vysoká škola chemicko-technologická vznikla kdysi vydělením z ČVUT (stejně jako VŠE), jedná se tedy o školu s velice dlouhou tradicí, která patří mezi nejstarší svého druhu nejen v Evropě, ale i na celém světě. VŠCHT se stejně jako ostatní české známé (prestižní) univerzity (ČVUT, VŠE) rozpadá na několik fakult, kde jsou mezi obory značné rozdíly v náročnosti. K nejpopulárnějším programům dnes patří zejména syntéza a výroba léčiv z FCHT, technologie pro ochranu živ. prostředí z FTOP, forenzní analýza z FPBT, inženýrství a management z FCHI, ale najdete tu i např. specializaci v pedagogice. VŠCHT patří k prestižním českým ústavům se spoustou významných absolventů, když si tak letmo vzpomenu, tak např. Vladimír Prelog - nositel Nobelovy ceny za chemii nebo např. Otto Wichterle - vynálezce kontaktních čoček, ale i spousta dalších, kde mnozí jsou již i profesory na nejprestižnějších univerzitách světa ( např. D. Lím -Kalifornská uni., V. Fried - NYU, Hudlický-Virginia State Uni., Hlaváček, Ernest a spousta dalších...) VŠCHT má ale i mnoho "celebrit", např. Miroslava Kalouska, Jana Zahradila..., ale i např. Rut Bízkovou, která dělala ministryni živ. prostředí v roce 2010. ...Ve studiu je obecně důležitá zejména motivace. A tak by to chtělo i něco pozitivního na závěr, ne? Tak tedy jeden pravdivý příběh. Můj známý na VŠCHT vystudoval cca před deseti lety, poté odešel do Německa a momentálně tam staví svou již druhou vilu a v garáži má tři BMW a 2 medáky. Říkáte si, že to není možné? Ale jděte, vše je možné, po technicky a přírodovědně orientovaných (chemické zaměření je lepší než biologické) je za hranicemi velká poptávka, jedinými limitujícími faktory jsou tak váš strach a vaše lenost naučit se cizí jazyk. Co mají dnes říkat např. čeští právníci? Ty by v Německu mohli dělat leda tak "hajzlbáby"... Hlavně se nenechte zaleknout větší neúspěšností a nesmyslnými báchorkami! Ano, sice tu v prváku skončí polovina studentů. Ale buďme soudní, prosím. Co to bylo mnohdy zač? Vždyť ta matika, která je zde v prváku (a na celém bak.) největším postrachem je na dosti podobné úrovni jako na VŠE či ČVUT. Tak proč je tedy tolik neúspěšných? Já si to vysvětluji jednoduše tím, že lidi, co jsou zaměření na chemii, fyziku a biologii, tak že tito lidé častěji nekamarádí s matematikou. Kdyby na lékařských fakultách byla matematika povinně jako tady, tak tam nejspíš taky vyletí polovina už v prváku. Ale tu úmrtnost podle mě uměle zvyšuje i skutečnost, že dost lidí má VŠCHT jako určitou "mezistanici" - druhý rok se značné množství opět hlásí a častěji se i dostane na lékařské/farmaceutické fakulty a náš ústav tak bohužel opouští. Jinak na magisterském stupni studia už to není vůbec tak strašné síto - školu nedokončí mezi 10-20 % dle oboru. Větší neúspěšnost v prváku je tak dána především méně kvalitními studenty - nechtějí se příliš učit, respektive nemají návyky se učit + nejde jim matika (jasně, kdybychom byli na české soukromé vysoké škole, tak by i tito lemplové hravě prošli, ale my jsme na veřejné, takže tady nic zadarmo samozřejmě nedostanete) Učte se a věřte v úspěch a úspěch pak uvěří ve vás.

ryky
15. 4. 2014

Celkově škola není špatná,ale ani po absolvování střední chemické školy není člověk příliš připravený na Matematiku I a II která je bohužel pro většinu studentů konečnou stanicí na studiu.

Nuggi
7. 3. 2014

Je to velmi těžká škola, ale když ji vystudujete, máte velké možnosti získat dobrou práci.

Blackwelted
6. 9. 2017

Systém školy značně znepříjemňuje studium