×

Hodnocení školy

Slezská univerzita v Opavě

Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
martinak123
5. 2. 2024

Jsem rád, že jsem si zvolil tuhle fakultu. Bavila mě většina předmětů a pomocná ruka od vyučujících byla k dispozici snad vždy, co si pamatuju, že byla potřeba. Přístup většiny vyučujících je moderní, prostory se taky snaží vylepšit (budova je dost zastaralá a občas působí chladným dojmem). Velké mínus je málo parkovacích míst a absence jídelny (bufet a bankomaty tady máme) Držím palce OPFce, aby byla čím dál fajnovější!

Cathyy
14. 1. 2024

Studium na OPF je super, jsem ráda, že jsem si tuto školu vybrala, nicméně jako dálkovému studentovi mi vůbec nevyhovují zkouškové termíny, které jsou vyučující neochotni dávat mimo pracovní dobu - tedy víkendy či pracovní dny odpoledne. Občas je to pro mě problém s mou pracovní dobou 8 - 16:30 vyřešit, protože brát si na šest zkoušek za semestr šest dní dovolené je dost plýtvání s tou dovolenou. Přitom by stačilo termíny zkoušek vypisovat na cca 17:30 či 18h nebo dávat termíny v sobotu a ne např. ve středy ve 12:30 :)

vlastík22
30. 12. 2023

Za mě je OPFka super volba, vyučující vstřícní a nápomocní.

pinacoladka
12. 6. 2022

Štúdium na tejto VŠ hodnotím nadmieru pozitívne, za 5 rokov štúdia si odnášam mnoho zážitkov a kontaktov. Veľmi sa mi páčil ľudský prístup mnohých učiteľov, ktorí vždy ochotne poradili, či vysvetlili danú problematiku. Myslím si, že táto škola napreduje rok čo rok a dôkazom toho je aj napríklad nový študijný odbor Inovatívne podnikanie, ktorý sa nedá kdekoľvek študovať. Som rád, že mi škola poskytla nové obzory a dodala mnoho skúseností do života. 5/5 <3 KARWARD <3

primat 169
24. 3. 2022

Rok od roku horší a horší ! Vrátila jsem se po 2 letech po udělení titulu Bc., tenkrát si pamatuji, že jsem docházela vyčerpaná a znechucená, že na tuto školu už neeee, po 2 letech jsem zapomněla a jsem tu na navazujícím znovu. Znechucení přišlo asi po 2 měsících studia. Nic se nezměnilo! Ba je to ještě horší! Učitelé jsou teoretici, kteří si budou pouze stěžovat jak je málo studentů a kvůli tomu jde na uniuverzitu málo peněz, ale že by se zamysleli a změnili svůj přístup ke studentům to ne! Někteří mají sport vyhazovat studenty ze zkoušek a vysmívat se jim. Taková mikroekonomie B má úspěšnost pouze 50% !!! A přitom se stačí zamyslet proč a popřípadě látku dovysvětlit nebo test přizpůsobit probírané látce!!! Ale ono je lehčí si stěžovat a nic nedělat pro zlepšení.... Veliké zklamání a už plně chápu proč je studentů čím dál méně a méně a někteří volí soukromou ekonomku v Havířově, kde si na vyučující nestěžují!!!

vantuchovakaterina53
21. 10. 2021

Od slezské univerzity jsem moc neočekávala, ale realita byla daleko horší. Absolutně hrozná organizace, univerzita si vzala více studentů než na kolik má kapacitu, proto všechny B předměty byly obsazené, A předměty zkrácené na poloviční délku, proto u jednoho předmětu vyšlo 45 minut za 14 dní. Což je u studia angličtiny absolutně nepřijatelné. Úroveň angličtiny některých studentů mohla být tak A2+, protože měli problém složit větu. Takže upustit od přímacího řízení byl hodně špatný nápad. Na jedné přednášce přednášející několikrát žádal studenta, aby předvedl kvičení prasete a jinou studentku přemlouval na demonstraci tučňáka. Obvykle se přednášející spokojí s jedno slovnou odpovědí třeba i ve špatném tvaru. Němčina byla lepší, ale hodiny dost často z různých důvodů odpadaly nebo byly zkrácené. Úroveň němčiny tak A2+, nevím jak chtějí studenty dotáhnout na C1 během 3 let, nebo jestli považují za samozřejmost, že všichni pojednou na Erasmus do země, kde by se sotva domluvili, natož studovat tam v daném jazyce. Univerzitu jsem si vybrala, protože jsem neměla dobrou úroveň němčiny, ale měla jsem raději jít na pomaturitní studium. Podtrženo a sečteno, jestli chcete prázdný titul, tak vřela doporučuji. Samozřejmě nevím, jak to vypadá na jiných oborech, přednášky filosofie byly třeba skvělé.

makynka199685
28. 6. 2021

Krásná fakulta

vitspammail89
23. 3. 2021

Tak hele, už bych doopravdy chtěl alespoň jeden banán, pokud nejste teda oškliví podvodníci!

primat7344
6. 9. 2020

Ke studentům se zde na škole chovají jako... jak to říct, aby byl člověk slušný. V podstatě nijak. Jako byste byli vzduch. Učitelé... jak kteří. Někteří OK, někteří pěkně nafrnění, co se snaží studenty potopit (ať už starší, nebo především ti mladí, co dostudovali čerstvě titul a šli následně na doktoranta). Někteří učitelé nevěděli, ani pomalu co vyučují. Studentovi tedy předali to samé... A co se týká školy samotné. Jednání opravdu katastrofa. Měla jsem nadstandardní dobu studia. Poplatky jsem posílala vždy včas, až poslední... s tím byl problém, jelikož mi do dopisu poslali špatné variabilní číslo, než co bylo v systému. Hned jsem si toho nevšimla, až po tom, co mi přišlo upozornění, jak to bude škola vymáhat apod. A vysvětlení? Žádné. Škola se neobtěžovala omluvit za jejich chybu. Pouze mi po jejich "přezkoumání" odfajfkli poplatek, ale omluva žádná. Opravdu chovají se k lidem otřesně. Pokud něco požaduje škola, musí to být hned a když uděláte chybu, je to vaše mínus. Když udělá chybu škola... nic se neděje. Pěkně zklamaná jsem odešla z této školy, kde státnice proběhly opětovně jako pěkná fraška. Pokud nejste patolízal a nebo pěkně zámožný člověk... nemáte tady vlastně co dělat.

Bohužel mi přijde, že v Karviné dostane titul každý. Pokud nechodíte na studentské párty, poctivě se učíte a nechodíte do business gatu, nikdo se o vás zajímat nebude. Pokud ovšem budete obrážet všechny párty, mimoškolní akce a nebudete se připravovat na zkoušky, počítejte s tím, že budete tváří školy.

LucyLiby
16. 5. 2019

Celkově se mi na škole nelíbí. Mimořádně špatná organizace školy, možná tím, že se jedná o malou fakultu, připadá mi, že vyučující pomlouvají a rozebírají více než studenti. A nejhorší je, že pomlouvají také své vlastní kolegy a naváží se do nich. A někdy také do jiných škol. Neprofesionální škola, je vidět, že se jedná o jednu z nejhorších ekonomických škol v České republice, i když žádné oficiální měřítko neexistuje, něco na tom bude, že dopadají jako jedni z nejhorších. Mezi klady patří ve většině ochotný přístup vyučujících, mezi zápory špatná organizace školy. Každá škola má svoje klady a zápory, jinak většina vyučujících je vzdělaná dobře a dobře svému oboru rozumí. U doktorandů mi připadá, že jsou horší, ale jsou také vyjímky. Vyučující někdy během zkoušek odcházeli ze třídy na oběd a nebo si něco vyřídit a pak se vrátili, nebo se stalo, že doktorand nám doporučuje opisovat a radit si, nebo ještě horší věci, u testů a zkoušek. Některé průběžné testy se dělají přes internet na 40 bodů a k absolvování vybraných zkoušek někdy stačí i 51 bodů, aby student uspěl. V poslední době se situace zlepšuje a vyučující mají trochu lepší chování ke studentům a jsou zodpovědnější a "přísnější" u zkoušek. Určitě přeji této škole, aby si zlepšila svoje postavení. Ale musí se snažit, nic není zadarmo :) nebo tedy v tomto případě zlepšení postavení školy nebude zadarmo :) na druhé straně můžeme být rádi, že mají vyučující lidský a ochotný přístup a dá se tady dobře studovat dálkově při práci. Učitelé mi nepřipadají zaujatí vůči studentům, ale dokáží škatulkovat. A jsou tady možnosti vycestovat do zahraničí a uplatnit se v praxi jako na každé jiné škole, jenom je tady toho méně, ale situace odpovídá menšímu počtu studentů na menší škole.

patrossi
5. 2. 2019

Ujde to, kdo chce titul ať jde zde. Jinak zkušenosti ohledně praxe jsou 0, ale to tak bývá u 90% IT zaměření.

Umax
29. 3. 2018

Oceňuji mimoškolní aktivity, kde se může student s praxí setkat. Jde o to jenom chtít a nebýt jen "obyčejný student"-možností je nespočet...

Amarela
19. 12. 2017

Škola, kde z Vás neudělají debily, ale poradí, vysvětlí, pomůžou... a to vše kvalitně a s ochotou :)

Myška.S
8. 10. 2017

Spokojenost

PajaRSB
14. 9. 2017

Byla jsem na VŠB a s Karvinou se to nedá srovnat. Karviná je 100%tně lepší. Hlavně co se týče učitelů a jejich přístupu ke studentům.

klistynkaa
29. 10. 2016

Jsem na kombinovaném studiu oboru marketing-management. Co se týče náročnosti, tak náročné to je zejména na čas samostudia, na tutoriálech nám stihnou říct na co se zhruba zaměřit, ale vše si člověk musí nastudovat sám, to je ale u tohoto typu studia normální. Učitelé jsou většinou suproví. Nechápu, jak může někdo napsat, lze školu zvládnout levou zadní. Zejména statistika, kvantitativní metody, mikro, makro, světovka, finance, finance podniku rozhodně dávačka není. Člověk tyto předměty musí pochopit, aby zvládl test. Celkově tuto školu hodnotím jako náročnější. Vybala bych si ji znovu. Snad jen termíny pro kombinované studenty by mohly být více v sobotu nebo později odpoledne.

Icrywhenipoo
24. 5. 2016

škola úplně napiču

Miminko74
10. 5. 2016

Oproti VŠB - Ekonomické fakultě, lidský přístup a kvalitnější výuka

Ladikk_
27. 1. 2016

Studium není náročné. každopádně příprava je vždy nutná

dům
17. 11. 2015

Pro pracující lidi škola, která se dá zvládnout. Ale my měli za semestr okolo 10 předmětů - naštěstí se během studia změnila organizace a některé předměty byly sloučeny.Ale i tak velká spokojenost.

hansik36
26. 10. 2015

Veľmi dobrá škola, ktorá ma vychovala. Príjemné prostredie pre štúdium a perfektný profesionálny prístup s ľudskou stránkou.

konator
4. 11. 2014

Vždy jsem se zajímal o marketing a hodně mě baví, proto jsem si zvolil obor management a marketing, bohužel jsem však v prvním semestru neměl ani předmět management ani marketing. Výklad přednášejících mě zaujal jen zřídka a nebyl jsem sám v aule spousta lidí hrálo hry na noteboocích tabletech nebo mobilech dokonce si někdo otevřel i noviny. Rozhodně nemohu doporučit lidem, kteří mají v plánu být v životě úspěšní. Naopak doporučím těm kteří vidí jako přínos Vš především titul a rádi věnují svůj volný čas učení se doma, i když se možná našli i studenti co si z přednášek a cvičení něco odnášeli. Já vydržel rok a odešel jinam.

chip6
8. 10. 2014

Škola, kde učitelé nemají absolutně ponětí o praxi (většinou)...mimorealitu, neochotní projevit zájem o nové projekty. Pokud člověk chce i něco umět...ať na OPF ani nechodí.

lamča
11. 9. 2014

Školu jsem sice po prvním semestru prvního ročníku přešušila, ale ne že by mě nebavil obor, ale pro mě je škola bohužel příliš daleko a to dojíždění není nic pro mě :) Jinak skvělá škola a skvělý město :)

matesovic
21. 6. 2014

Pokud chcete mít titul, ale do profesního života nic neumět, je pro Vás OPF v Karviné správná volba.

smile7
15. 6. 2014

Se studiem na OPF jsem poměrně spokojená, neboť díky kombinované formě studia, s využitím e-learningu, lze studovat i při práci.

Roberta
21. 3. 2014

jako studujícímu při zaměstnání mi nevyhuje povinná praxe

PajaKub
6. 3. 2014

Studium tohoto programu mě moc baví, systém výuky mi vyhovuje ...