×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
novakpav
13. 12. 2022

Hodnoceni pisu z pozice nadprumerneho studenta (studijni prumer pod 1.5), takze to neberte jako "hodnoceni od zhrzeneho nekvalitniho studenta". Skola je dobra v tom, ze neni prilis tezka. Pokud date studiu dost casu, tak ho asi zvladne kazdy. Navic diky pravidelnym povinnym ukolum nuti lidi pracovat prubezne, takze kdyz jdete na zkousku tak z umite tak pulku veci. Nejvetsi nevyhoda skoly je nekvalitni vyuka. Vyvhazi to asi hlavne z toho, ze vetsina vyucujicich krome vyuky pracuje i mimo skolu, coz je na jednu stranu dobre, protoze maji znalosti z praxe, ale na druhou stranu je to blbe, protoze je ocividne, ze vyuka je pro ne na 2. koleji a nevenuji ji dost casu. Vyukove podklady bud nejsou vubec nebo jsou desitky let stare - napr. zastarala skripta ktera uz jsou nepouzitelna pro pripravu na zkousku ani pro praxi, prezentace neprehledne a bez dulezitych informaci, temer neexistujici vyukova videa nebo nahrane prednasky. Samotna vyuka je taky nic moc - prednasky jsou nesourode, nenavazujici, a casto neni vubec jasne co se vyucujici snazi rict. Asi to i souvisi s tim, ze vekovy prumer ucitelu je tak 50+ a neumi se vzit do kuze studentu. Krome nekvalitni vyuky je problem i samotny pristup ucitelu. Vetsina z nich ocividne nema zajem na tom, jestli tu latku pochopime, a nemalo z ucitelu je vylozene arogantni, napr. narazky na to jak jsme blby (kdyz nevime neco co nam jeste nikdo nerekl). Existuje par vyjimek, vetsinou mladi ucitele kteri jsou uplny opak - skvele podklady, skvely vyklad, skveli pristup a snazi se opravdu hodne abychom vsechno pochopili ale moc jich neni. V aknete vyuky se uz roky objevuji porad ty same pripominky studentu k ucitelum i studiu obecne, ale nic si nemeni. Ucitele a vedeni sice na anketu odpovidaji, ale bud ve stylu "to nejde" nebo "diky, koukneme na to" ale stejne se nic nezmeni a dalsi rok dalsi studenti davaji ty same pripominky. Shrnul bych to asi takhle. Pokud chcete jit na cvut, nemit uplne hardcore predmety a mate sily zaludek na ucitele, tak je stavarna ok. Pokud chcete kvalitnejsi studium, ale mozne tezsi studium, tak zvolte jinou cvut fakultu.

primat532612
28. 8. 2022

Jsou věci, které se mi na MÚVSu nelíbily (jako třeba malá možnost udělat si svůj vlastní rozvrh, protože předmět není vyučován v tolika paralelkách), ale obecně mi výuka přijde kvalitní a rozhodně na dobré úrovni. Líbí se mi, že lze studium skloubit s prací a využít poznatky z VŠ přímo v praxi. Zároveň se lze na mnoha věcech domluvit individuálně a není tak například problém přejít z denní formy studia na kombinované.

...

lotosovykvet
4. 2. 2021

Učitelé neochotní a arogantní, studijní oddělení nefunguje, předměty jsou jen o teorii, rozvrh je každému přidělen, při zápočtech a testech se podvádí ve velkém, zázemí skoro žádné. Jít sem byla chyba a školu rozhodně nedoporučuji. Spíš než na vysoké škole to zde funguje jako na střední.

protlakar
14. 12. 2020

Studium je tu sice velmi náročné, ale nikam jinam bych nešel.

Karo11
28. 11. 2020

vyhněte se

plachype30
16. 11. 2020

Na škole jsem teprve druhým rokem na oboru EEM. Na škole se říká, že jde o jednodušší obor. Tento názor úplně nezastávám, protože i od známých vím, že každý obor má "svoje" a každý je někdy v něčem těžký. Na druhou stranu, zatím se mi moc nestávalo, že by se něco nedalo vyloženě stíhat. Výuce člověk musí věnovat hodně času a během semestru nezahálet. Mnoho věcí a úkolů je povinných, což nás dobře připravuje na zkoušky. Jelikož ale některé úkoly mají delší termíny odevzdání, může se to některým lidem kupit a postačí jim, když jsou ohodnoceni minimálním počtem bodů na to, aby prošli. Tito pak mohou říkat, že škola je obtížná. Moc bych nedoporučoval, aby na tuto školu šli ti, kteří rádi prokrastinují a výsledky mají průměrné. Naopak někdy i ti s lehce podprůměrnými výsledky (například měli z matematiky na střední škole trojky nebo neudělali maturitu na první pokus) se mohou stát dobrými studenty této fakulty, protože obsah učiva se velmi liší od toho, co člověk studuje na střední škole. Zatím jsem měl hodně teoretické výuky a tam můžu říct, že je kvalitní. Jediné, co může trochu pokulhávat kvalitou teoretické výuky, je výuka fyziky. Problém není ve vyučujících, ti jsou skvělí, jen je potřeba nacpat velké množství informací do malého množství hodin a některé vzorce a odvození "padají z nebe" a ze samotné přednášky je těžké je pochopit. Celkově jsem s výukou zde spokojen a všem, kteří mají rádi elektrotechniku a kvalitně podanou teorii z různých odvětví, bych studium zde doporučil. I díky koronaviru mohu ale obtížně hodnotit praktickou výuku, i když i tu se nám snaží vyučující pomocí různých videí a měření přinést v co nejlepší formě.

VektorovýPotenciál
12. 11. 2020

Škola mě baví, nicméně znovu bych sem nešel, dává to fakt zabrat. Často jsem slyšel názory, že projdeš prvák a je to "fklidu", no asi jak pro koho. Nyní jsem ve 3. semestru a cítím se jako Mexičan přecházející hranici, před kterým stojí dvacetimetrová zeď a kolem krouží 3 helikoptéry. Může se sice vrátit, ale chce jít dál, přelézt zeď a užívat si nabyté svobody. Problém je v tom, že když ho pohraniční stráž (profesor vyučující Matematickou analýzu) chytne bude rok ve vězení a ztratí tak spoustu času. Pokud se mu podaří se za hranici dostat, neustále hrozí, že policie (zkoušející jakéhokoli fyzikálního předmětu) pozná, že má falešné doklady (nedostatečné znalosti, ale počet možných pokusů je neomezený, takže se jednou prostě musí zeptat na něco, co vím... ) a půjde taktéž na rok do vězení. Jestliže po třech letech konečně získá občanství, zjistí, že oproti Mexiku není USA o moc lepší, a tak se rozhodne jít do Kanady, tam sice není zeď, ale požadavky na zisk občanství jsou mnohem větší. Kdyby se mu hypoteticky, absurdní náhodou všechno podařilo, pořád nemá jistou dobrou pracovní pozici. Analogie je spíš špatný vtip, hlavně počítejte, že pokud chcete na tuto školu a nejste zvyklí se po většinu času věnovat učení nebo nejste jedinec s nadprůměrným intelektem, tak to nebude prdel. Maximální nasazení nemusí stačit. Na druhou stranu během studia se vám poodhalí některé zákonitosti světa, ve kterém žijeme, naučíte se počítat víc než do pěti a spoustu jiných schopností v závislosti na studovaném oboru. Samozřejmě získáte i odolnost vůči stresu a schopnost nepodělat se z každého problému, se kterým se v životě setkáte, ale to platí asi pro většinu VŠ.

MasterKimi
19. 6. 2020

Kvalitní, ale těžký vzdělání.

primat520241
3. 1. 2020

V životě bych na tuto školu už nešla.

kraftovakristyna
26. 12. 2018

...

Behonest
20. 6. 2018

Pan Dylevský má mnoho chyb ve svých publikacích, doporučuji vyhnout se jim velkým obloukem. Praxe je podmíněna teoretickými předměty. Velké síto - berou 150 a většinu vyhází (paní Hájková to dělá ráda).

Skvělá škola i fakulta, důraz kladen na žáka, ochotný přístup vyučujících i vedení fakulty, studijních referentek :)

kockahedus
28. 11. 2016

Na této škole jsem studovala moc ráda, hodně mě naučila, ale byly tu problémy s přenosem informaci, což se snad s novou paní ředitelkou změní.

9radka9
2. 9. 2016

supr, ale težká škola, více praxe by to chtělo

Fligi
26. 5. 2016

Je to velmi náročná škola a nezvolil bych si ji znovu právě pro náročnost tohoto studijního oboru a zaměření.

hrosinek12
30. 4. 2016

Opravdu příliš testů během roku, připomíná spíše SŠ, než VŠ. Např. v biologii se kontroluje sešit ! Během prvního roku se z toho, co budete potřebovat pro budoucí povolání nedozvíte nic, stále jen samé všeobecné předměty (o přístrojích apod. vůbec nic). Také vám při všech předmětech a dokonce i při imatrikulaci zopakují, že vás většinu vyhází a že šanci projít má pouze nadaný a pilný student. Jinak ale s většinou vyučujících se dá dobře dohodnout. Také je zde poměrně dost akcí pro studenty od Prvák párty až po Kladenský majáles. Dále se dá sehnat mnoho materiálů od starších ročníků, rad apod., takže nakonec vlastně máte dost dobrou představu o tom, jak bude který předmět vypadat. Bohužel jako zápor školy vidím také to, že zde naní nabídka cizích jazyků, pokud nepočítám angličtinu ve druháku povinně, případně odbornou ruskou terminologii. Také za sportem se kromě plavání a aerobiku musí do Prahy. Dále ubytování, klasicé koleje zde nejsou ! Takže někdo bydlí v podnájmech, jiní na Sosíku a další na GDM. Na sosíku je to sice asi hezčí, než na běžné koleji + 1x týdně přijde vytřít pokoje uklízečka a pravidelně vysípá koše, za to je tu středoškolský režim (nahlásit odjezd, příjezd, pokud se vracíte po 24. hodině, tak se musíte předem zapsat, nasmíte mít na pokoji žádné elektorspotřebiče-konve, žehlíčku, tiskárnu..., aby jste se dostali do budovy, musíte si pípat kartu apod.) Jinak ale zase kladem je, že zde nemizí jídlo z ledniček, připojení k internetu rychlostně taktéž ujde a je zde možnost využívat tělocvičnu.

Kerwin
5. 11. 2015

super skola

primat8708
29. 9. 2015

Studium na této skole je super, pro lidi kterí zvladaji vetsi miru narocnosti i pri samostudiju

Primát 444379
29. 9. 2015

Jelikož je KyR stále ještě relativně novým oborem, většina věcí a principů je stále obměňovaných a mnoho zajetých kolejí zatím neexistuje. Každým rokem jsou zaváděny nová pravidla a forma, jakou jsou předměty vedeny, měněna. Studium funguje přibližně tak, že každý semestr je jeden, občas dva předměty, které vám zaberou drtivou většinu studijního času. Jejich propustnost se pohybuje mezi 25-40%, za což mohou buď neočekávaně přísná kritéria splnění zkoušky v porovnání se semestrálními testy, nebo - a to ve většině případů - kvantita látky. Škola není taková, jakou jsem si ji vysnil - možná jsem jen neodhadl, jaké dovednosti a znalosti jsou pro práci v odvětví robotiky potřeba. Stále se jedná o jeden z nejperspektivnějších technických oborů dnešní doby a myslím, že kdo vytrvá, neprohloupí.

Krystof2
13. 5. 2015

Pro zapálené techniky by možná bylo lepší VUT v Brně, kamarád tam studuje a technice se věnují víc. Na druhou stranu na ČVUT člověk může víc propojit ekonomii a techniku.

Primát 298242
29. 4. 2015

Škola není moc špatná, ale vybavení a vedení některých hodin je fakt k neuvěření!

FBMIjesuper
14. 12. 2014

Je tu celkem hodně oborů, některé jsou perspektivní a uplatnění naleznete téměř hned, jiné jsou perspektivní zase méně a budete mít s uplatněním menší potíže, tedy je zde příliš mnoho oborů, kde nikdo nemůže mluvit o škole jednotně, záleží na oboru, pokud jde o náročnost, tak zrovna já studuju ochranu obyvatelstva a popravdě mi tedy nepřijde, že by zde byl nějaký větší problém s vyučujícími, pakliže jste svědomití, pečliví a řešíte vše včas a jste při řešení svých problémů slušní, tak všichni vždycky rádi vyjdou vstříc, žádnou byrokracii jsem zde také nezaregistrovala. Celkově bych řekla, že je to spíš lehčí škola, s medicínou se to srovnávat fakt nedá ani omylem a to i v případě, že studujete nějaké "medicínské" zaměření. Ovšem je snad každýmu jasný, že pokud jste nechodili na cvičení a nesnažili jste se omluvit svoji absenci + pak si náhodně "vzpomenete" až na konci semestru, tak se s vámi nikdo už bavit nebude. Na zápočet nebo klasifikovaný zápočet je dle řádu jen jeden pokus, pokud vyučující dá nějakou možnost opravy, tak je to jen jeho dobrá vůle , ale celkově za sebe můžu říct, že jsem na fakultě spokojená a prozatím jsem neměla vůbec žádný problém. ČVUT tvoří společně s UK, VŠE a VŠCHT v Praze tzv. velkou čtyřku, tedy TOP 4 školy v ČR -nejlepší a nejvíc "sexy" školy v ČR, jsem hrdá, že zde můžu studovat, i když FBMI je tedy konkrétně situována do Kladna.:)

OndrasV
5. 10. 2014

Studuju kombinované studium, takže jsem si vědomý toho, že na některé předměty nám nedávají ty nejlepší učitele, a proto jinak vidím význam učitele a samostudia jako zdrojů informací.

KačiClever
2. 9. 2014

Na studium na FJFI může být člověk skutečně hrdý!

andreasovo
20. 6. 2014

Hell on FEL stále platí, avšak nikoli v obtížnosti, ale obecně. Kvalita znatelně uvadá ...

bestalien
15. 5. 2014

vyzaduje mene samostudia nez praha

Lulibo
14. 5. 2014

Když jsem vybírala ekonomku, tak jsem se dívala nejen na obor, který bych chtěla studovat, ale samozřejmě i na jméno školy. Prioritou pro mě byla VŠE, ale tam jsem se nedostala. Solidní alternativou tak pro mě byl MÚVS ČVUT, kde studium není ani tak náročné (lehčí než na VŠE). Pokud mám zhodnotit úroveň ekonomický škol, tak se příkláním k následujícímu vtipnému, ale o to více pravdivému hodnocení českých ekonomických vysokých škol pomocí aut...Jaguáry nevedeme (mimořádně prestižní školy v USA a GB), ale máme na výběr Audi (IES FSV UK, VŠE a snad i ekonometrie na MFF a ekonomické obory na ČVUT), Škodu 120 (ekonomické obory na ČZU, MU a VUT), motokáru (ostatní ekonomické obory na veřejných vysokých školách), motokáru s příplatkem (snad CEVRO) a motokáru s rezatými ložisky a s příplatkem (ostatní soukromé VŠ).

Jajkosaurusss
4. 5. 2014

FEL ČVUT se v žebříčcích umisťuje pravidelně jako nejlepší fakulta ČVUT, ČVUT je přitom jediná technická univerzita v ČR, která se umisťuje do 500. místa v mezinárodních srovnáních vysokých škol. Studuji na FEL již 2. rokem magisterský obor Ekonomika a řízení energetiky, předměty tu mám (pro představu, ale lze lehce dohledat na webu) jako finanční účetnictví, finanční management, marketingové strategie, manažerské modely, ekonomika užití energie, management, statistické metody v ekonomice, ekonomika užití energie, operační výzkum a pár dalších - z podstaty věci nic brutálního. K tomu dělám ještě VŠE a musím se vždycky opravdu smát tomu, když mi někdo tvrdí, že ČVUT je těžší (aneb výkřiky některých pipek na VŠE, že ČVUT by nikdy nedaly-aniž by vůbec věděly, kde fakulty ČVUT vůbec sídlí, potažmo jaké obory tam lze studovat :D), díky těm třem pokusům na zkoušku (na rozdíl od 1 na VŠE) mi to tady přijde naopak mnohem více v klidu a "napohodu". Ale to je ten problém, VŠE je velká škola a ČVUT také. Jsou to velký školy, kde fakulty a obory jsou různě obtížný..., třeba Fakulta dopravní, tam je úmrtnost tak max 25 %, soudě tedy dle počtu absolventů = prostě žádnej velkej hardcore to není = učíš se a dáš to. MÚVS je ještě mnohem větší "dávačka". No a třeba Fakulta biomedicínského inž. v Kladně, ta je taky všechno možné, jen ne obtížná, stačí se podívat na ty jejich obory - jo, pravidelně je trochu "vysmíváme". :D A FEL ČVUT? Že tady vyletí na bakaláři polovina? Jako promiňte, ale když sem berou bez přijímaček 100 %, tak je jasný, že se to musí taky trochu probrat. Nejtěžší fakulta na ČVUT je jednoznačně FJFI, tam vezmou 600 uchazečů a udělá to jen 100. Ale berou tam všechny = hodí si tam přihlášku i ti, co studovat vlastně nechtějí a chtějí mít jen studentské výhody + jsou tam slabší kousky..., třetina tam třeba už v 1. semestru nebyla nikdy přítomna, a tak se z "udělá to jeden z šesti" najednou dostáváme na "udělá to jeden ze čtyř"..., ale jak říkám, jde taky hodně o kvalitu studentů, třeba o farmacii by si jistě nikdo nedovolil tvrdit, že je lehká, a přitom je na ní úmrtnost okolo 30 %, to FEL je, řekl bych, mnohem lehčí a úmrtnost jen na bakaláři okolo 50 % = berou sem horší uchazeče (neprošli si přijímačkami, mají menší motivaci, je tu méně gymnazistů-ti jsou nejlepší...), častěji si to sem hází i lidé jako jakousi záchranu (stejně jako třeba na VŠCHT ti, kteří se nedostali na medinu a chtějí to za další rok zkusit znovu). Samozřejmě zase nemůžete srovnávat ČVUT s nějakou regionální technikou, ČVUT je prostě špica, ale pointa mého příspěvku je snad jasná. :) Naše republika je malá země, a tak má u nás úroveň jen pár tradičních škol s dobrým zázemím, jedná se de facto pouze o ČVUT, VŠE, VŠCHT a UK v Praze a MU a VUT v Brně, možná ani ta Mendelova lesnická a zemědělská univerzita v Brně není až zas tak úplně špatná, i když se teď nedávno přejmenovávala, aby byla více "in".

malejnegii
31. 3. 2014

můj obor je PeM

dandosim
22. 3. 2014

Jako velkou nevýhodu vidim to, že si studenti nemohou vytvářet svůj rozvrh sami a pokud chtějí změnu, musí složitě přes studijní, které změnám příliš nefandí.

LolaLimelight
13. 3. 2014

Obsah studia z větší části přínosný, přílišná zahlcenost zbytečnými projekty a tudíž nedostatek času na vlastní rozvoj, vyučující z poloviny naprosto super, z druhé poloviny naopak - špatná komunikace a nezájem o vyučování, studijní referentky velice nápomocné.

adddddie
20. 2. 2014

Tento obor jsem chtěl studovat a proto se mi i na škole líbí. Výuka je poměrně náročná a proto si myslím, že se na škole uchytí lidé, kteří jsou buď velmi nadaní nebo lidé, kteří jsou do oboru, tak zapálení jako já. Přednášky i cvičení jsou náročné hlavně proto, že jsou poměrně obsáhlé a trvají minimálně dvě hodiny.