×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
ajesam98
9. 3. 2024

Obor podnikání a administrativa - první ročník jde sám, tam je to jen o tom se nevykašlat na zkouškový v druhým semestru. Druhý ročník je asi tak 3x těžší a ten kdo neskončí v prvním, tak skončí tady. Pokud tedy čekáte něco jednoduššího než matfyz, tak jste tu dobře. Jestli ale čekáte, že se vyhnete matice, tak jste na velkým omylu, protože o tom tenhle obor přesně je :)

NoaRyiKarOOzo
2. 3. 2024

Studoval jsem obor informatika - 3 roky Bc. a 2 roky Ing. Během bakaláře byla kvalita výuky paradoxně lepší - kantoři se Vám víc věnují, výuka je rozmanitější, nedostáváte tolik samostudia nebo semestrálních projektů - je to opravdu studium, které jsem is užil. Pozor, není to ovšem pro každého - musíte se snažit, mít docházku, psát si poznámky a učit se. Ing - to bylo horší, kantoři na Vás čas nemají a některá známá jména - typicky se mi vybavuje Hošková z katedry statistiky - děs a hrůza, metlu na ni. Tak drzou, nepříjemnou a neomalenou bytost jsem jaktěživ nepotkal a do svoji smrti smrťoucí doufám, že se s nikým takovým už nesetkám. Je to Pitomec s velkým P. Tolik výmluv, skrytých urážek, přitroublých vtípků na naše konta studentů pod "její taktovkou". Sama toho moc během semestru nedělá, projektů a testů vám zadá a pak vám odmítne dát jakýkoliv komentář či vysvětlení proč jste za 90ti stránkovou práci (se kterou Vám pomáhal i vedoucí katedry, aby se neřeklo) dostali za 3. Metlu na tuhle ženštinu. Jinak, není to vše zlé, kantoři, kteří jsou moc fajn - Stočes, Pavlíček, Pavlík, Mrva, Hora, Jedlička, Bendové, Buchtela a spousta dalších - férový kantoři, inteligentní lidi a osobnosti na svém místě. Važte si jich a naslouchejte jim, když Vám něco budou říkat. S nima je to studium opravdová zábava a předměty mají taky fajn.

rimms
25. 2. 2024

Mám za sebou studium VSRR, jak Bc tak Ing. Nebylo to tak jednoduché jak tu někteří naznačují. Zažil jsem celkem kvalitní výuku politologie, práva, psychologie, částečně managementu a ekonomie. Vše co mám v sobě slovo sociální, regionální, IT a nebo slovo Evropská je totální blbost. Opisovat se moc nedalo, hlavně ke konci to dost hlídali. Ale na Primátu je spousta kvalitního materiálu ze kterého se dá dobře připravit na zkoušku. Záleží koho chytnete, ale moje svatá trojka byla Hošková, Lošťák a Malý. Hošková se vyžívá v otázkách s dvojitým záporem, jinak je docela v pohodě. Lošták moc slušný pán, ale chce toho hodně. Malý je svým způsobem chudák co má ambice, ale je lidem pro smích. Zásadně zkouší z toho co neučí a není ve skriptech. Polovina lidí kvůli němu nejde ke státnicím. Bakaláře u nás nedodělalo asi 60% lidí, na magisterském odešlo možná 30% lidí. Velmi často odcházeli z důvodů které nesouvisely s výukou. Jestli bych do toho šel znova? Do Bc asi jo, byla to sranda a potkal super lidi. Do Ing asi ne, bylo to hrozný psycho. Tak čau.

Studentess
5. 2. 2024

Škoda, že se na této fakultě stále vyučuje ala "stará škola", nejsou žádné modernější metody, jak infomace získat třeba pro lidi, co při studiu pracují. Od vučujících je velmi málo kvalitních materiálů na učení, buď ostrouhané prezentace v pdf nebo kolikrát skoro nic. Praxe v prváku jsou pouze otročení na školním pozemku, a školních stájích, nepřínosné. Druhák je na praxe o něco lepší, ale výběr je taky zoufalý.

nesnasimlolko
31. 1. 2024

Je to jednoznačně cinkačka a nikomu bych studium na této fakultě nedoporučil. Zaměření nemá téměř NIC společného s oborem. Zastaralé metody výuky jak za komančů. Já chápu, že školy potřebují peníze, ale tady je snad každýmu jasný, že si tu někdo jen namastí kapsy. Otravné předměty jako síto na studenty, praxe žádná. Jestli chcete jen ten papír, tak to asi má cenu, ale pro člověka, který hledá kvalitní znalosti fakt jako ne. Ve výsledku si odchodíte dva roky a třetí rok si napíšete bakalářku. Nečekejte ale, že moc zaměstnavatelů po vystudování této školy oslníte. Radši už jděte i do té Plzně, tahle komunistická pomocná škola s nefunkčním studijním by neměla vůbec fungovat.

Frank Martin
10. 1. 2024

Nemohu říci, že bych během studia hodnotil pedagogický sbor této katedry jako vynikající, zejména vedoucí pregraduálního studentského oddělení. Neochota pronikat do problémů svých žáků, zjevný nedostatek empatie, lhostejná chladná výuka učitelů (zejména těch učitelů, kteří nemají tituly Phd) předmětů, zejména praktických hodin. Tuto kategorii učitelů ČZU lze označit za cool mluvící hlavy. Navíc je to velmi nápadné. Profesoři a učitelé s tituly PhD ochotněji a usilovněji pomáhají svým studentům ve studentském životě.

student.007
9. 1. 2024

Fakulta skvělá, skvělý lidi. Hodně záleží na učitelých, někoho to učení fakt baví, ale někdo si jen přijde látku odvykládat. Prostředí fakulty od rekonstrukce fakt krásný, jen bych v zimě víc topila, je tam fakt zima

xdzhd003
8. 1. 2024

Moc hezká fakulta!

adde1013
7. 1. 2024

.

Moje hodnocení je za dálkového studenta. S výukou jsem byla spokojená, většina předmtů mě opravdu bavila.

janek55
30. 12. 2023

Průměrná škola

[email protected]
23. 12. 2023

Spokojený

Čermi_
6. 12. 2023

Řekl bych že studium nepatří k nejnáročnějším. Ideální volba pro kombinaci s prací.

neplohoea78
30. 11. 2023

Vztahuji se ke staré generaci SMAD, v této škole to býval skvělý obor, spousta strojírenských předmětů, většina kluků si okamžitě našla práci, skvělé místo. Navzdory všeobecnému přesvědčení není snadné zde studovat, zejména na ZT, SMAD, IU, TZSB. Jen 10 % se dostane na státnice. Pro holky doporučuji OPT. IRT obor, který připravuje nepochopitelně koho, nepochopitelně na co, vy a ne programátor, a ne inženýr. Jinak je to skvělá škola.

simonavkomatu
23. 10. 2023

BANGER

klarikplivik
25. 6. 2023

Kombinované studium je skvěle řešené, učitelé jsou ochotní, interní systém dělá co má.

Maty2271
22. 5. 2023

Obor INFO se fakultě docela povedl. Studium tohoto oboru vás osvobodí od všech těch zemědělských předmětů, které se jinak vyskytují v oborech na příč celou fakultou. Každopádně ekonomickým předmětům se ani tady nevyhnete a tvoří necelou půlku studovaných předmětů. Prakticky každý semestr, se skládá ze dvou ekonomických, ze dvou až tří informatických, jednoho jazykového a jednoho všeobecného předmětu.

kapustnak456
10. 5. 2023

Nedoporučuji studium. Škola se potýká s administrativní krizí, studijní referentky neodpovídají a v součtu vlastně nikdo neví, které studijní povinnosti musíte splnit, abyste postoupili do dalšího ročníku. Což v důsledku znamená, že někdy nejste schopni postoupit do dalšího ročníku, pouze z důvodu, že jste nesplnili něco, co nikde ani nebylo zmíněno. Studium je pojato jako bichlování už dávno zastaralých teorií místo toho, aby byla přihlíženo k praxi. Většina kantorů jsou znechuceny životem (až na vyjímky) a neúspěch v předmětu je dán spíš jejich náladou než nepřipravenosti studentů. A jako poslední třešnička je velké množství ruských studentů, která se za to, že studijí za vaše daně, k vám chovájí jako kdyby jim vše patřilo.

BadWolf42
9. 5. 2023

Jako každá škola má své mouchy, jsou předměty, kde jsem naprosto spokojena a také předměty, které mi pro můj obor přijdou naprosto zbytné. Nicméně výběru školy nelituji, jsem zde spokojena a dost jsem se zde naučila.

czujespatnavolba
20. 4. 2023

Pokud nechceš být úředníčkem, nedoporučuju studovat RES, hodně všeobený obor který ti ve finnále neotevře mnoho nových možností

MonkePonke
17. 4. 2023

INFO obor je hodně v pohodě, jsou tam nějaký těžší předměty ale většinou se dá projít bez větší námah

MALECIFENT
16. 4. 2023

Lehké se dostat. Těžší se udržet. :)

primat508213
23. 2. 2023

Univerzitní kampus je krásný, je lepší se rovnou učit. Řekl bych, že většina kurzů je velmi náročná. Učitelé jsou různí, někdy potkáte milé a vstřícné a někdy otravné, ale vždycky se dá dohodnout. Některé předměty, které spíše rozšiřují obor by mohli být lehčí. A i ty kurzy mají velká očekávání. Celkově se mi tato škola a fakulta líbí a hodnotil bych ji kladně, ale je to náročné. Jak jsem řekl, záleží na kurzech a na tom, koho potkáte.

degenerat
19. 2. 2023

Nejedná se o školu, ale o ústav, ve kterém najdeš i návod na to, jak sr*t a že toaletní papír patří do mísy. S něčím jako presumpce neviny nepočítej a buď si jistý, že se na tebe bude nahlížet jako na podvodníka už od momentu, kdy vstoupíš do areálu. Celková atmosféra studia mi není příjemná a to se odvíjí i na můj přístup ke studiu a lidem, kteří dle mého názoru nemají na VŠ co dělat. Počítej s tím, že denně narazíš na absurdní věci. Odpovědné osoby, které se chovají jako NPC v "hodně" povedené špatné hře. Odpověď na žádosti a e-maily spíše nepočítej. Ale nesmíš se nechat dát. Stačí trochu přitlačit a trochu asertivity a 80% lidí ti uhne, protože je nezajímáš a chtějí to mít hotové a nechtějí více řešit, takže ti to prostě odmávají a hotovo. Průměr lidí, které jsou lidmi na svém místě na semestr je cca 2-3 max. U zbytku se divíš, že mají titul a přemýšlíš, zda se jich nezeptat, kde si ho koupili, aby si měl taky klid. Nebo potkáš lidi, kteří si vybíjí nějaký svůj životní komplex a naplňuje je být naprostý č*ráci od rána do večera 7 dní v týdnu. Haleď jestli chceš čistě papír, tak asi proč ne. Studenti jsou fajn. Jenom se trochu obrň a nastuduj si absurdní drama, protože pokud sis podal přihlášku, tak ho budeš žít na celkem běžné bázi. Jo a pokud ti někdo ze studijního řekne, že něco nejde, tak si to ideálně ještě 3x ověř u někoho jiného. Ve většině případů existuje nějaká cesta. Jenom si narazil na někoho, kdo se nechce zabývat něčím, z čeho smrdí práce. Je to freak show. U zkoušek jenom čekáš, kdy natáhne gumové rukavice a projede ti i místa, kam slunce nesvítí. Smiř se s tím, že si největší podvodník a pokud si tam nepřišel podvádět, tak nebudou chápat, že tam chceš ukázat to, co umíš a za to dostat hodnocení. Nic víc, nic míň. Pokud to někdo čte z těch "nácků" kteří zavedli rámy, vypínání telefonů, které jsou od tebe na metr na jiné lavici a mohl bys mít asi kouzelné sluchátko ... netuším ... nevím, co se tu odehrálo, ale jste hovada. Pro člověka, který tam jde ukázat to, co umí a nepřišel podvádět. Poctivě se učil, tak to není příjemné prostředí. Je to hnus. Morální dno. Jste žumpa a děkuji, že mi ukazujete, že jsem vychován dobře. A pokud to blbě chápete, tak ano, podvádět se nemá. Ale jestli nehodláte dodržovat presumpci neviny, tak jste hovada podruhé. Gratuluji.

LenkaKrasna
9. 2. 2023

Tato fakulta mi přijde jako zlata střední cesta. Není to nic extrémně náročného ale ani jednoduchého. Pokud bych mohla šla bych sem znovu, se studiem a formou výuky jsem spokojená.

dracek123
30. 1. 2023

Studijní plán je plný strojařských předmětů kde každý z nich je detailnější než všechny oborové dohromady! Po dokončení z nám budou středoškoláci z bc před jménem. Vtipné sledovat jak se slovní popis IŘT pomalu měnil z 2 stránek o tom jak jsme programátoři a manageři na technický pracovník s vyšší znalostí počítačů ????

sabelz
12. 1. 2023

Jsem spokojený se svým výběrem.

Magdalfí
11. 1. 2023

Jít na tuhle fakultu bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě, vřele doporučuji, jsem velmi spokojená.

_Jiskra
11. 1. 2023

S fakultou jsem naprosto spokojen. Velká, přehledná s fajn učiteli :)

radilovav66
31. 12. 2022

Na této škole celkově je skvělé, že jsou opravdu rádi, když tam studujeme. Všichni se nám snaží pomoci, poradit, přispět. Nejsou tak přísní a hlavně tu student neprochází tak velkým sítem jako třeba na jiných velkých univerzitách. Studium není tak náročné, věnujeme se našemu oboru a i něco navíc. Celý kampus je pro nás, takže si najdeš kamarády všude. Budova naší fakulty vypadá pěkně a máme hned 4 posluchárny. Bufet s dobrým jídlem a kávou taky není k zahození.

reaper987
19. 12. 2022

ČZU by se mělo dávat za příklad, jak taková vysoká škola nemá vypadat. Učitelé nereagují na emaily, na studijním mají problém i zvednout telefon. Kvalita výuky je směšná, s praxí to nemá společného vůbec nic. Samozřejmě čest výjimkám. Složení předmětů na informatice se nemůže rozhodnout, jestli chce z lidí dělat manažery nebo ajťáky a tak dělají blbě raději všechno. Jediné, co vám tato škola dá, je schopnost tolerovat naprosté kretény na vedoucích pozicích a nezabít je.

Studium na Tropech je spíš o tom co se sami hodláte naučit, než aby vás do učení nutili profesoři sami. Pokud chcete můžete se toho tedy dost o tropech naučit.

annettehromadkova21
11. 12. 2022

Problémem je získat téma závěrečné práce, vedení před tím jen zavírá oči, tváří se jako, že neexistuje a nic neřeší

yeetusák
10. 12. 2022

Myslím, že ČZU je v celkovém slova smyslu lepší, než se o ní povídá.

vlasakovaterka2630
3. 12. 2022

Je to hodně náročné , dobré je nebýt na to sám

cellucs
26. 11. 2022

Záleží na jaké fakultě a jaký obor studujete. Ale v oborech, kde je přijímáno více studentů, tak po 1. roce zůstane sotva třetina. Příkladem je obor Ekonomie a Managementu na PEF. První rok (i druhý) nebudete studovat nic s tímto předmětem společného. Praxe žádná, jen otravné předměty.

Občas opravdu tragická organizace, ve všem zmatek a chaos. Celkově skvělý, znovu bych do toho klidně šel. Někteří učitelé ovšem naprosto neochotní a nevyhoví.

eko farmar
24. 11. 2022

nejtezsi ucnak v praze

micoonepoc
23. 11. 2022

kakaut mimo unitazov :(

belwether51
21. 11. 2022

Velice špatná organizace a dostupnost informací, téměř všechny důležité informace o studiu je třeba si hledat samostatně. Někteří vyučující neodpovídají na emaily a konzultační hodiny uvedené na webu nesedí. Časté technické potíže, několikrát jsem byl v průběhu semestru opakovaně vyhozen z přihlášených předmětů. Nedostatek zkouškových termínů z důvodů přetížení kapacity univerzity. Na vícero předmětů jsem se dostal pouze na jeden termín za semestr. To je pochopitelné, vzhledem k tomu že škola dostává peníze za studenta, ale vůči studentům je to nefér. Zvláště u bakalářských prací. Každý vyučující má max limit studentů. Co se předmětů týče tak v prvním ročníků je úplně zbytečný povinný předmět zemědělské systémy na 2 semestry. Místo toho by mohly být lépe rozložené ekonomicko-matematické systémy jakožto obtížnější předmět. Statistika se počítá staromódně na papíře. Myslím si, že v dnešní době by bylo lepší pracovat s excelem (Jako na VŠE). Je to jednoduší, rychlejší, praktičtější. O fakultě nemůžu říct nic pozitivního. Silně demotivující zážitek.

fiser21
3. 10. 2022

Nejlepší fakulta z celé univerzity, která dokáže připravit člověka na život

mianiva
2. 5. 2022

Za mě super škola. Neměnila bych. Kmapus je krásny a ma spousta možností

terri5
22. 4. 2022

Kampus univerzity je krásný, hned se studuje lépe. Řekla bych, že většina předmětů je hodně náročná. Učitelé jsou různí, někdy narazíte na hodné a vstřícné a někdy na nepříjemné, kteří mají za životní poslání vyhazovat studenty. Některé předměty jsou zbytečné a nepotřebné pro daný obor. A i na takové předměty se kladou velké nároky na splnění. Celkově se mi tato škola i fakulta líbí a hodnotila bych jí pozitivně, ale je to náročné. Jak už jsem říkala, záleží na předmětech a na koho zrovna narazíte.

Dav1d
13. 4. 2022

V podstatě dobrá škola, doporučuju :)

pavián917
8. 4. 2022

Organizace a sdílení informací je dosti slabé, všechno si musí člověk vyzjistit sám – stačil by alespoň informační email nebo info na stránkách školy. Předměty jsou zajímavé, ale musí se chytit dobrý učitel, jinak je to tragédie. Spousta předmětů je vcelku obtížných a lidé na nich vypadávají.

PBP
31. 3. 2022

Celý semestry se odehrávají na agru. Předměty máme s agrem a jinýma fakultama, takže to co oni mají rozděleno na cviko a přednášku musíme zvládnout během přednášek a ještě v jednom semestru... Takže kvalita vzdělání je pak spíše nemotivujici když to máte v 60% případech

primat1892
13. 2. 2022

Po prvním semestru jsem se rozhodla jít jinam. Pokud je někdo zaměřený spíš na zvířata, bude muset vytrpět fyziologii rostlin, všechny možné botaniky apod.

frantik10
8. 2. 2022

Někdy předměty vůbec nic neříkající pro daný obor a stejně se ho studenti učí, jinak fakulta je super. Není to leháro a musíte se tu i trochu učit

Sukyna9
3. 2. 2022

Když se trochu o to studium zajímáte, bude to pro vás strašně lehké. Náročné to moc není, spíš jak pro koho. Učitelé vám řeknou své nároky hned na začátku prvního cvičení a těch se drží. Školu mohu opravdu doporučit.

student2222
26. 1. 2022

Asi nebudu jeden z mála co řekne, že mu systém vzdělávání v ČR přijde trochu na hlavu, ale tohle téma stranou. PEFku jsem měl jako druhou volbu a po zvážení a uvidění kampusu jsem si řekl, proč to nezkusit. Well chyby děláme všichni a PEFka je jedna z těch mých. Ekonomice se věnujete až defacto v druhém ročníku a to ani ne pořádně. Předměty jsou zbytečné, celý ten koncept, že pojmenujeme obor Ekonomie a management aby jsme nalákali nové studenty kvůli penězům je hrozný ale pochopitelný, školství ty peníze potřebuje a jak jinak je dostávat. Velkou výhodou ČZU je její kampus a ku příkladu i některé fakulty jsou prý fajn a něco Vám dají, ale prostě PEFka mě osobně nenadchnula, jako maturant z ekonomického lycea jsem očekával od vysoké školy prostě něco lepšího, bohužel tomu tak nebylo. Záporů univerzity je nespočet, studijní nefunguje, profesoři Vám na mail neodpoví třeba měsíc, při některých cvičení děláte věci, které jsou naprosto zbytečné a mnohdy jste pro profesora ovečka, kterou musí provést dvěma semestry. K samotným předmětům se ani nemá cenu vyjadřovat, Psychologie kdy místo ekonomicky pojaté psychologie se věnujete stádium vývoje člověka, politologie při které řešíte zákony spojené s volbou prezidenta v USA, IKT kdy se teda aspoň při cvičeních věnujete EXCELU ale jinak se na zkoušku musíte naučit věci okolo optických kabelů, takto bych mohl pokračovat dlouze. PEFKU bych doporučil lidem co nevědí čemu se v budoucnu věnovat ale lidem chtějícím studovat ekonomii to opravdu nedoporučuji.

primat1836
18. 1. 2022

Studium na této fakultě mě opravdu baví. Velmi oceňuji propojení s praxí, což je mnohem poutavější a užitečnější. Drobné nedostatky shledávám v organizaci, především v zadávání závěrečných prací. To si myslím má své mouchy a je třeba si dobře pohlídat, zda jste se na dané téma vůbec dostali. Všeobecně jsou vyučující velmi ochotní a ve svých oborech erudovaní. Studium neshledávám jako příliš náročné, nicméně zadarmo to taky není.

adelckvv
6. 1. 2022

První ročník bakaláře je docela vyřazovací. Těžká matika a chemie, kdy učivo, co jiné obory mají rozdělené do nejméně dvou semestrů musíme zvládnout během zimáku. V pozdějších ročnících jsou ty "obecnější" předměty nahrazeny těmi více tropickými. Vadilo mi, že jsme museli studovat rostlinku i živku. Teď mají systém udělaný jinak a v druháku si student volí, jestli chce předměty zaměřené na zvířata nebo rostliny.

Gerkau
4. 1. 2022

Studuji dálkově na FAPPZ. Studium pro mne poměrně náročné a klade velké nároky na samostudium. Někteří vyučující jsou skvělí a snaží se nám studium hodně usnadnit. Bohužel jsou však i vyučující, kteří mají přesně opačný přístup a jejich nároky mi připadají až neadekvátní.

miluju_avokado
8. 12. 2021

Studuji na PEF 3. rokem a zatím hodnotím celkový dojem spíše kladně. Škola je nádherná, prostory PEF - radost pohledět. Co se týče předmětů, některé mě baví více, některé méně, některé vůbec. Převážně ty, které jsou vyloženě orientované na zemědělství, jako jsou Zemědělské systémy, které je třeba absolvovat hned v prvním ročníku. Holt je ale třeba počítat s tím, že je tato ekonomická fakulta součástí zemědělské univerzity, tudíž se v rámci studia budete s tímto sektorem setkávat poměrně často. Bez znalosti procenta zornění zemědělské půdy v ČR odsud s titulem neodejdete!!!

Shomi
8. 12. 2021

Vše

Primát12.34
5. 12. 2021

Se školou jsem spokojena. :)

kldvx
3. 12. 2021

Na fakultě jsem velice spokojená, vyuka mě bavi.

slavomito
2. 12. 2021

Líbí se mi tam

Baty77
19. 11. 2021

Fakulta je víceméně super, našly se nějaké drobnosti/nedokonalosti ve studijním plánu. Některé předměty v něm neměly úplně své místo, nebo byly vyučovány tak, že byly ve výsledku pro studium naprostou ztrátou času. Takových bylo naštěstí ale jen pár. Většina předmětů byla užitečná pro obor studia. Měli jsme hodně domácích projektů, ale aspoň měl člověk motivaci se učit i v průběhu semestru a studiu věnovat více času. Za mě fajn strávený čas s (vesměs) dobrými lidmi z řad učitelů.

morgenstern025
25. 6. 2021

Z Provozně ekonomické fakulty si odnáším rozporuplné pocity. Studoval jsem zde obor Provoz a ekonomika, prezenční forma studia. Začnu nejprve pozitivy: + Budova (resp. celý kampus ČZU) je nádherný a je zde prostor i pro volnočasové aktivity, zázemí je na vysoké úrovni + Více než 1/2 komplexu PEF je klimatizována, což člověk ocení zejména v letních měsících + Možnost studovat rozšířenou jazykovou výuku v angličtině či němčině. Nyní přejdu k negativům: - Na PEFce studuje velké množství zahraničních studentů, zejména z Ruska a Ukrajiny. Problém nastává v jazykové bariéře. Většina těchto studentů absolutně neovládá základy českého jazyka. Často se stává, že zkouškové testy někteří vypracují v azbuce, dopouští se hrubých porušení zkušebního řádu PEF a někteří vyučující je ještě kryjí, zatímco českého studenta vyrazí od zkoušky, přestože hrál "fair play". Spíše než Česká zemědělská univerzita by se mohla škola jmenovat Rusko-Ukrajinská zemědělská univerzita. - Fakulta se zmítala dennodenně v chaosu dezinformací, pravá ruka neví, co dělá levá. Zkouškové termíny vypsány na poslední chvíli, nedostatečná kapacita zkouškových termínů. - Neodbornost a nehorázná arogance většiny vyučujících na Provozně ekonomické fakultě. Leckterý středoškolák s 10letou praxí by odpřednášel látku mnohem lépe než vybraní "sběrači titulů"... - Ponižování, ztrapňování, povýšenost, to je tu na denním pořádku. Proto děkujete za to, když čas od času potkáte vstřícného a slušného vyučujícího. - PR fakulty a způsob komunikace se studenty se zastavil v době za císaře Franze Josefa. - Většina předmětů je v reálném životě bez uplatnění, poněvadž se učíte zastaralou teorii a u zkoušek se často počítá "postaru" s tužkou a papírem. Předměty typu Psychologie atd. považuji na ekonomicky zaměřené škole za stupidní. Fakultu bych znovu nestudoval a případným zájemcům o studium bych ji nedoporučil.

rupertt16
13. 6. 2021

mám srovnání se sousední fakultou fappz, a nelze asi říct, že tato fakulta je "špatná", ale na fappz jsme byla spokojenější, přístup se nedá srovnat, tak nějak jsem cítila, že nás na fappz měli rádi a být dálkařem pro ně nebyl handicap. Pokud vyučující viděl zájem, dočkali jsme se jakékoliv podpory a pomoci. uvědomuju si, že studium za covidu není jednoduché, a tak doufám, že ažs e vše pokud možno vrátí k normálu, bude to vidět i na kvalitě výuky.

mbrozova49
3. 4. 2021

zajímavé studium, pro ty, kteří mají kladný vztah k přírodě

Čeerná Ofce
1. 3. 2021

Dálkově ta výuka za moc nestojí. Většina lidí jsou dědoušci z dob kdy se objevoval elektrický proud a tak to není celkově moc dobře zvládnuto. Naštěstí jsou i světlé výjimky. Moc mě to nebaví, jednak mi to dost kazí ty profesorský (hlavně jejich přístup stylu - vaše přítomnost tady mě otravuje) a druhak dálkově dělat laborky je fakt na nic.

Veryna3
5. 1. 2021

Ve srovnání s VŠCHT a ČVUT je to opravdu procházka růžovým sadem, vyučující mají lidský přístup, jsou velice ochotni poskytnout další informace o dané problematice, často i konzultace a přednášky "navíc". Není to úplné leháro, jak si kdekdo myslí, člověk musí vyvinout určitou aktivitu, aby v předmětu uspěl, ale není to nic nemožného.

primat558744
3. 1. 2021

Za mě skvělá volba studia.

zoefilova
16. 12. 2020

Zatím jsem na škole krátce a byla jsem tam jen na zápisu, díky "covid-19" situaci, takže nemohu moc posoudit. Je to složité dorozumívat se pouze elektronicky.

JardaJarda00720
3. 11. 2020

distanční výuka :-(

drztesiklobouky
1. 10. 2020

Se svou fakultou jsem spokojená, budova je nová a moderní. Vyučující jsou fajn, předměty se dají zvládnout. Občas se objeví nějaký těžší předmět, ale s trochou přípravy pak není problém.

Kopytokopyto
30. 1. 2020

Super škola na úrovni

Stud0102
2. 1. 2020

As an Erasmus student I am extremely disappointed with the school and the faculty. The systems and administration are terrible, no communication or interaction between the coordinators. Most of the teachers are not even available online or on email to answer questions, and the quality of most of the teachers are very poor. They seem uninterested and to not care about the students. The professional quality is also very bad. They are still using physical grade cards and you have to ask every teacher to sign it and usually they are not happy when they do it. Going home with a bad feeling and experience from this school. Will not recommend to my home school coordinator or potentially future students. The only positive I can take from my stay are the guest professors during block weeks. It was a significant difference between those professors and their professionalism and CULS's professors.

bendemirka33
16. 12. 2019

studuji dálkově, obor veřejná správa a regionální rozvoj, jsem velice spokojena plní se mi sen z mládí.

Akkina
4. 12. 2019

Je to takové mudrování na teoretické rovině ... spoustu teorie, co člověk nepoužije. Praktické části jsou pojaté dobře.

sojka.práskačka
31. 10. 2019

Hlavní důraz je bohužel kladen na teorii, někdy ani nesouvisející se zaměřením předmětu. Pro prváky je rozvrh většinou otřesný, počítejte s tím, že výběr předmětů je prakticky nulový a budete chodit třeba na jediný předmět za den od sedmi večer. Hlavní problém školy mi přijde neinformovanost, na webovkách se toho moc nedozvíte a učitelé nejsou zrovna ochotní. Pokud ale hledáte školu, při které můžete pracovat (platí pouze pro vyšší ročníky) a nevadí vám, že nebudete absolvent nějaké "prestižnější" školy jako "je" VŠE, tak je to dobrá volba.

marekmachj156
8. 10. 2019

Skvělé prostředí a prostory školy, docela dobré jídlo v menze. Profesoři jsou vstřícní a milý

ikrobotova
8. 10. 2019

ČZU je poměrně náročná škola na předměty za to máte poměrně dost času i na jiné aktivity nežli jen školu. Obor bych zvolila znovu, jen bych změnila pár předmětů, které se mi zdály zbytečné.

papaja1288
26. 9. 2019

Tato škola není nejhorší volba mého života, jen si stále kladu stejnou otázku... Co ze mě sakra bude? o.O :D

kiklop365
5. 9. 2019

Nejlepsi fakulta

Agrongutan
4. 6. 2019

Hodne blbych predmetu, hlavne ekonomiku mame v anglictine. Proc to vubec mame? Nutny telocvik Hodne narocna chemie. Narvali do jedheno semestru informace pro cely rok.

primat535118
16. 1. 2019

Cvičení ti nic nedá k zkouškám vlastně tě ani nic nenaučí. Přednášky co se týče aktualních dat jsou v době dinosaurů, takže většinou se jedná o samostudium a hledání těch dat. Zkoušky jsou k pláči. Jelikož je to jenom o štěstí jak na koho narazíš a jaké budeš mít otázky. Jsou učitelé u kterých stačí napsat jenom test a nemusíš ke zkoušce, ale potom jsou učitelé kde napíšeš test na 90 % a jdeš k nim na ústní a tam tě vyhodí (neplatí to u všech zkoušek, ale u většiny ano ). a celkový přístup učitelů k žákům je hodně špatný. Pokud chcete za nějakým tak ho budete někdy nahánět celej týden po areálu CZU a na emaily většinou ani nereagují. :)

saxik97
6. 1. 2019

Jsme zcela spokojený

Primát 571478
5. 1. 2019

už bych nikdy nešla do školy, jsem ráda že mám klid... :D ale tahle škola předčila moje očekávání a opravdu se vám to vyplatí:)

georgeosgar71
29. 12. 2018

Pozitivní hodnocení

rexot
28. 10. 2018

Přednášky v angličtině! těžké porozumnět

monicitka
28. 10. 2018

je to dobrá škola---dobrý = za 3...jako náročnost střední, dá se to, pokud se na to člověk uplně nevykašle...a na co se dřít na VŠE, když titul bude stejný...zlatý studentský časy...

Některé předměty úplně k ničemu, jiné více potřebnější jsou zanedbané a nebo se nevyučují vůbec.

Behonest
27. 8. 2018

Žádná praxe od školy (jen občas exkurze), hlavně teorie a papouškování. Rektor rozhazuje státní peníze prostřednictvím ankety "Nejlepší sportovec roku na ČZU". Jedinou výhodou je hezký kampus se spousty zeleně a malou ZOO.

kacenka1971
19. 4. 2018

Výborný přístup vyučujících i studijního oddělení. Škola mě skvěle připravila na budoucí povolání pedagoga, všem doporučuji.

Hoocky
17. 2. 2018

Delal jsem prijmacky na magistersky obor Vyziva a potraviny. Prislo mi to velmi jednoduche. Kdejaky gymplak by to zvladl bez problemu. Bez jakekoliv pripravy jsem mel 94 bodů ze 100. Nakonec jsem sel na VSCHT, kvuli vyssi urovni a prestizi.

schneiderova.ivet
19. 1. 2018

super zázemí i škola

primat490266
16. 1. 2018

Je proste nej

DitaAfroDita
18. 12. 2017

Velké zklamání, ale titul zadarmo pro ty, kteří ho tak nutně chtějí.

Strixaluco
11. 12. 2017

Na fakultě studuji obor aplikovanou ekologii a zatím jsem spokojená( nyní jsem ve druháku). Najdou se předměty, které mě zas tolik neberou, ale většina je ok. Přístup vyučujících je supr. Zázemí na škole je také bezva :)

Matafix
3. 12. 2017

Předsudky vůči naši fakultě jsou neoprávněné

Array202
2. 11. 2017

Super

primat9594
27. 10. 2017

Tahle škola mě baví =)

Alfonsihno
22. 10. 2017

Doporučuji

lamač srdcí
11. 10. 2017

Dobrý to je

Bobule 1
8. 10. 2017

bavi me

Aridame
23. 9. 2017

škola i fakulta jsou super, ale není to pro ty, co si řekli, že je zemědělka jednoduchá ;) ba naopak, je tam tolik vyhazovacích předmětů, že se může stát, že Vás ve třeťáku zbude na oboru pět :-D

primat495785
20. 9. 2017

Tato škola je skutečně dokonalý základ pro práci s lidmi ať jako lektor, kariérní poradce nebo jakýkoli kontakt s lidmi. Počet studentů v ročníku je maximálně stejný jako na středních školách, jen studenti už dokážou přemýšlet a spolupracovat.

primat485486
30. 6. 2017

Při kombinovaném studiu jsem se setkala pouze s profesionálním přístupem profesorů, někdy bylo velmi těžké vstřebat všechny informace během přednášek, ale velmi pozitivně hodnotím přístup, kdy všechny potřebné podklady pro složení zkoušek nám byly poskytnuty.

primat522535
25. 4. 2017

Krásný kampus, pro kelejníky super. Horší MHD, je narvaný a trvá to v porovnání s ostatním V%S v Praze. Dálkový studium se dá dělat k práci. Přednášky a cvičení jsou o výkendech nebo po 16 ve všedních dnech. Testy a zkoužky jsou různě, ale není to na celý den. Vždy je dost seminárek a týmovek. Někteří učitelé je ale ani pořádně nečtou a jiní pak překvapí, že ano. Obtížnost předmětů je velmi různá, i když těch velmi náročných je málo. Většina informací je na moodlu, informační systém. Dělají se v něm i některé zápočtové testy z domova. Zkoužky jsou ve škole. Některé testy jsou uzposobeny pro ABC do PC, což deformuje efektivní přípravu na zkoužky, ale zas je to pohodlné. Je obvykle dost termínů na zkoužky. Zrádný je termín na zápočet z ekonometrie, který je jen jeden, ale má nízkou nutnou kvótu ke splnění. píšu po 1 a půl semestru dálkového studia PAAN.

prasopesvole
13. 1. 2017

Nevim co dodat, uz bych se tam nehlasil

Primát 201223
4. 1. 2017

Naprosto vhodné pro lidi se zájmem o zemědělství! :-)

fik92
29. 11. 2016

Výborný kolektiv, studium na vysoké úrovni.

Pocahontas
28. 11. 2016

Skvělá škola, hodně mi dala. Některé předměty jsou velmi náročné a některé zase moc jednoduché, chtělo by to jen semestry více vyvážit.

primat529619
22. 9. 2016

Celkově jsem byl s touto školou opravdu spokojen a s klidným svědomím ji Doporučuji.

Gabcarka
25. 5. 2016

Šla jsem sem dodělat si magisterský stupeň s tím, že je to na ČZU "dávačka". Velmi jsem se mýlila. Některé předměty jsou opravdu velmi náročné a mají s nimi problémy i studenti VŠE. Ano, některé jsou dávačka, ale těch je malinko. Kvalitou výuky a náročností jsem byla opravdu překvapena (kvalita vysoká, náročnost také). Naučená teorie je velmi poplatná současné době a moderním přístupům. Snad z každého předmětu se píše projekt či seminárka. Projekty se následně hodí docela dobře do praxe. Souhrnně: ač to není VŠE, je to skutečně kvalitní škola.

volnaska
14. 5. 2016

Studuji v angličtině a v nejvíce případů jsem spíše zklamaná úrovní anglického jazyka vyučujících

martinkova.misulka
9. 5. 2016

Obor zootechnika - kynologie :)

primat517140
8. 5. 2016

Velmi vstřícná a přátelská atmosféra

westas
8. 5. 2016

výživa - pravděpodobně jeden z nejtěžších oborů na agru. pokud nejste moc kamarádi s chemií, budete pravděpodobně trpět

aladin.kv
4. 5. 2016

Některé předměty jsou velmi náročné, jiné jdou celkem snadno

kackajurko
25. 4. 2016

Zemědělka je dobrá škola, když máš zájem o studium nabízí ti široké možnosti a to jak co se týče úrovně vzdělání přímo na Suchdole, tak nabízí i mnoho možností vyjet do zahraničí. Erasmus a letní školy jsou samozřejmostí a nějaká stáž se tu taky najde. Pro ty co chtějí lehčí studium a jen nabytí diplomů je to ideální, protože i na ty co nejsou studijní typy se tu najde spousta akcí a party.

themic
19. 4. 2016

Má to své plusy i mínusy

Domišák
10. 4. 2016

Neměnila bych.

tomino9212
10. 4. 2016

Poměrně kvalitní škola, která nabízí dost volného časdu pro práci

jenicek321
2. 4. 2016

Dobrá škola to

Tereza Fousková
22. 3. 2016

+ týmová spolupráce, + dobré podklady pro zpracování seminárek, + hodně materiálů ke zkouškám, + lidský přístup učitelů - málo času, - občas až zbytečně velké nároky na získání zápočtu, - neosobní přístup (hodně studentů)

LilOwl
12. 1. 2016

Moc se nenadřeš.

patras
11. 1. 2016

jsem celkem spokojen, az na chování stud. oddělení

JEMMY
29. 12. 2015

kdjfkdfhsajkfhoWSDFJKHCNMVXXMCNDHJUX,TFPEWGS

syncer
16. 12. 2015

Jsou určité předměty, které se nedají vystát a člověk si říká, co na tom oboru dělají. Ale jinak vesměs spokojenost :)

primat12728
1. 12. 2015

Tato skola je vynikajici za nic jineho bych to nevymenil

primat490636
28. 11. 2015

jen magor vleze ne technickou fakultu , sedlacek a chotěborsky jsou magoři zamindrakovaný

Marthy4
25. 11. 2015

Studiu není náročné až na pár předmětů jako je EAS a podobné,ale není to nic co by se nedalo zvládnout. Nemyslím si, že by bylo nutné od rána do večera sedět na zadku a učit se.

Kamoun
18. 10. 2015

Fajn skola s dobrym uplatneni na trhu prace, pokud jste aspon trosku sikovni, ne vse je o skole...

Klire
17. 10. 2015

Doopravdy mě zaráží spousta příspěvků, co jsem zde měl možnost přečíst. Kterýkoli středoškolák, který si vybírá univerzitu, na kterou bude nastupovat z nich pak může vnímat ČZU jako ulejvárnu, největší dávačku a školu plnou ožralů a vyhulů, kteří to udělaj s prstem v nose. Nikomu neberu jeho názor, ale řeknu svůj. Nevím jestli jsem měl za celou dobu svého studia pouze štěstí na výjimky, ale doopravdy jsem na PEFce poznal více lidí z gymnázií než OA nebo snad učilišť jak zde píšete.Jo dostali se sem i flákači, kteří se chodili na přednášky vyspat, na cvičeních nedělali taky nic nebo nechodili pro jistotu vůbec a možná sem i šli z důvodu pouze statusu studenta. Všichni ostatní, kteří chtěli něčeho dosáhnout a dostat se dál makat museli a ne málo. Nevím zda máte tak vysoké IQ a projekty zvládnete napsat za hodinu, ale to, že jsme na některých pracích trávili dlouhé hodiny po x nocí a na zkoušky se drtivá většina učila mnoho dní a i tak byla úspěšnost mnohdy celkem malá tak opravdu nesvědčí o tom, že by to byla kdovíjak lehká škola jako celek jak jí zde prezentujete. Učitelé jsou až na výjimky hodní, mají zajímavé výklady, zadávají projekty, které se opravdu hodí aby si z nich člověk něco odnesl a snaží se vám něco předat do života. Po gymnáziu jsem byl přijat na UK, VŠE a ČZU. Vybral jsem si PEF a nikdy jsem nelitoval a nikdy litovat nebudu. Naše škola je skvělá a většina lidí, se kterými jsem se měl možnost seznámit to vnímá úplně stejně. Přístup kantorů je super, samozřejmě najdete i výjimky, ale to si nevyberete nikde. Předměty mě bavili veskrze všechny a na přednášky jako i cvičení jsem chodil a chodím opravdu rád. Nevím jak jste přišli na to, že má PEF špatnou pověst. Malý příklad. Kamarádka úspěšně ukončila PAEN a ucházela se pak o místo do analytiky v ČEZU. Na přijímacím pohovoru byla jediná z ČZU mezi dalšími 11 kandidáty z nichž víc než polovina byla z VŠE. A bingo vzali jí. Komisi zaujalo především téma její DP a že dokázala odpovědět na všechny otázky ze znalostí, které získala právě na škole, takže kecy, že se vám nic z toho co se učíte nikdy hodit nebude. Pokud totiž máte znalosti a zároveň dokážete co umíte prodat správným způsobem navíc i s užitím zdravého selského rozumu, budete mít vždycky navrch. To že totiž chodíte do školy pětkrát v týdnu, makáte jak blázni abyste pak vylezli sice s titulem ale bez praxe, bez znalostí jak to ve firmách běžně chodí a co chtějí, kde slyšet a požadují, navíc s pocitem, že jste si studentský život kvůli všemu učení a zkouškám skoro neužili asi není moc dobrý co? Na bakalářském stupni je vcelku jedno co si na PEFce vyberete, protože skladba předmětů je víceméně z nějakých 60-70% stejná, odlišuje se pak až hodně na magisterském takže pak je dobré se zamyslet co vás za ty tři roky vážně oslovilo a bavilo a jakým oborem se zabývat dál. Ze svých studentských zkušeností, zkušeností několika desítek kamarádů absolventů, svých i jejich zkušeností u zaměstnavatelů, zkušeností s učiteli, předměty, lidmi na ČZU, atmosférou atd..můžu za sebe ČZU a konkrétně PEF rozhodně jen doporučit.

nefi_block
25. 9. 2015

Je to profesor od profesora. Někteří jsou v pohodě, někteří dusí. Matematika je opravdu náročná.

primat6527
24. 9. 2015

Výborná škola, neměnila bych. Jsou těžší předměty a lehčí asi jako všude. Z oboru SMAD neznám nikoho kdo by nenašel uplatnění v oboru, který si zvolil a chtěl v něm pokračovat.

Maarlen
21. 9. 2015

Jelikož studuji dálkově, při zaměstnání a dětech, mám na studium daleko jiný pohled než v 19 po maturitě.

pifik16
20. 9. 2015

Organizace a struktura studia nedostatečné, neaktuální IS, informace velmi rozporuplné. Informace o studijním oddělení nesouhlasí s webem, ani čas, ani místnost. V úředních hodinách referentka není, na dveřích nenajdete ani vzkaz. Do emailu vám tvrdí, že tam byla. Kvůli jednomu potvrzení musíte vážit cestu i pětkrát. Vyučující se chovají ke studentům arogantně, dělají z nich hlupáky, takže raději se na nic neptat. Od vysokoškolsky studovaného člověka dostanete odpověď typu : Použijte hlavu a přečtěte si sylabus. Ke zkoušce se od vás očekávají našrocené informace s tunou vzorců - bez možnosti použití tabulek na vzorce. V informacích není ani za mák praktických znalostí, jenom teorie, kterou rychle zapomeňte a rvěte si do hlavy další. Zkoušky jsou založené pouze na štěstí - splníte-li na 100% požadavky k zápočtu, propíšete se zkouškovým testem a potom pohoříte na jedné informaci z přednášky, která není ani v zadaných otázkách. Pokud máte trpělivost obíhat všechny možné a nemožné dveře, abyste dostali tu správnou odpověď a šrotit se nepotřebnou teorii a vzorce vřele doporučuji a přeji pevné nervy. Na této škole se k dospělým studentům nechovají vůbec jako k budoucím partnerům, ale házejí jim klacky pod nohy.

Nienor2
3. 9. 2015

Studuji momentálně na jiné škole (z důvodu uplatnění), mohu proto srovnávat s nejznámější univerzitou a ve srovnání drtivé většiny aspektů mi vychází AF ČZU lépe. Jakožto absolvent velice teoretického gymnázia jsem už při nástupu na fakultu jsem byla překvapena množstvím zajímavých předmětů, praktickým zaměřením a rozmanitostí výuky. Výuka je hlavně ze začátku časově náročná, student se ale podívá od učeben přes laboratoře, pitevny, stáje, políčka až po okolní přírodu. Testování probíhá často (většinou každou hodinu) a hlavně v prvním ročníku na studenty klade veliké nároky na domácí přípravu a znalosti. Musím ale přiznat, že mi z výuky mnohé utkvělo bezpečně v hlavě. K časové náročnosti přispívá i opravdu velké množství praxí, některých užitečných, jiných dle mého nepotřebných a s přehnanou časovou dotací, zvláště pro dojíždějící téměř nesplnitelnou. Úroveň výuky a profesorů hodnotím kladně, samozřejmě, že se jako všude našly výborné předměty i ty podprůměrné, když ale srovnám se současnou školou, vidím, že laťka je jinde. Největší nevýhodou studia ale přes veškeré výhody a kvalitu výuky vidím uplatnění, které je na zootechnických oborech spíše nižší. Studium bych proto doporučila pro ty, kdo mají o obor opravdu zájem a nebojí se práce jak fyzické, tak psychické, kterým nevadí horší uplatnění, ale mají zájem hlavně o kvalitní a široké znalosti.

werdes
17. 8. 2015

ČZU nabídne každému studentovi nejen užitečné informace, ale také super zázemí a kolektiv. Tři roky opravdu rychle utečou :) Jinak když člověk bude chodit pravidelně na přednášky a cvičení tak si zapamatuje dost aby se nemusel bát státnice. Státnice v pohodě když člověk ví že mám na něčem stavět.

Roberta
29. 7. 2015

klade se důraz na teorii, která se v reálu neuplatní

XIMRI
23. 7. 2015

škola je celkem v pohodě nikdy jsem neměla problém

ter91ka
29. 6. 2015

Na této škole jsem spokojena i když studuji dálkově,lákají mne ale i jiné obory.

holacp
18. 6. 2015

dobrý

Miloslava1
16. 5. 2015

Při kombinovaném studiu si musí žák vystačit s jednou 5 - 6ti hodinovou přednáškou, zbytek nastudovat ze skript a doporučené literatury. Cvičení se až na vyjímky nekonají. Informace o tom, co vyučující požaduje, zjistíte pouze od předchozích ročníků. Vyučující na mailovou korespondenci většinou nereagují (omluva světlým vyjímkám). Zkoušky: Pro mě nejtěžší zk z Úpravy pitných a čištění odpadních vod začínala testem, který obsahoval 5 odpovídacích otázek a jeden příklad, který (test) musel být napsán na 100%, aby vás vyučující pustila ke zkoušce a boji o známku. Všem, kdo se rozhodnou na ČZU FŽP studovat, přeji hodně píle, pevné nervy, protože už to dávno není ta lehká hnojárna jako dřív.

vonstepon
15. 5. 2015

HSSL byla nouzovka ... jinak bych tam nikdy nešel. Od studia jsem očekával úplně něco jiného, než že např. strávím zhruba měsíc biflováním se zaprášených, 50 let starých klacíků, rozpadajících se listů a šišek z vitrýn na chodbě školy abych mohl udělat poznávačku stromů. Netvrdím, že celé studium bylo nepřínosné a naštestí se mi podařilo sehnat vedoucího bakalářky, tak abych nemusel psát o importu a exportu borůvek, ale o něčem smysluplnějším. Mezi studenty se traduje že obor HSSL je dávačka - není. Není to ani nejnáročnější obor, ale zadarmo ten titul nedostanete. Pokud jste fandové do lesa a přírody doporučil bych radši přímo lesnictví. Pokud chcete ekonomku, běžte na ekonomku. Další nevýhodou je "nenavazující" mgr studium - lesní inženýrství. Osobně se chystám raději přestoupit. Většina předmětů byla nakonec jen "opruz" se naučit na zkoušku hromadu zbytečností s nulovým efektem pro následující studium či život. Ano některé předměty byly zajímavé a někteří vyučující opravdu skvělí - z těch skvělých bych jmenoval Ing. Lubomír Šálek, Ph.D, který je člověkem na svém místě, moc jsme si ho oblíbili pro jeho přísný, důsledný a zároveň přátelský přístup jak k životu, tak k učení i praktickým terénním cvičením. Z těch opravdu děsivých vyučujích bych jmenoval Ing. Jiří Loulu a celou katedru biotechnických úprav krajiny - spolu se svým kolegou (už nevím jak se jmenoval) jsou opravdovým postrachem všech studentů (sám jsem předmět splnil napoprvé a za 1) ale s velkou dávkou sebepřemáhání. Ostatní spolužáci tak šťastní nebyli a díky nulové podpoře těchto kantorů a jejich naprosto hroznému přístupu byla úspěšnost (velmi zbytečného a nepřínosného) předmětu opravdu nízká (okolo 20%). Většina vyučujících jsou takové "šedé myši" na které si člověk nevzpomene, někteří jsou opravdu vynikající, ale občas člověk narazí na opravdového asociála nap. prof. Dvořák, který vám bude klidně sprostě nadávat, ale nakonec to sním nějak pude, když vám řekne, že asi nejste úplnej retardovanej dowňák i když váš život bude stát stejně za howno, nebo děsnou Kocmánkovou, která vám dá sežrat např. to, že nejste z vesnice a nemáte ani příbuzné na vesnici - doporučuji jí na hodině tvrdit, že jste z horní dolní i když jste rodilý pražák jako já a vymyslet si přběh o své rodině z dolní horní, jinak se na vás bude vozit. Studium jako takové je velmi roztahané - spousta předmětů je opravdu jen byflování nesmyslů (např. zmíněné kladíky), některé jsou zase jen o úvaze a přemýšlení. V podstatě jsme se s spolužáky rozdělili na dva tábory - jeden "šprtů" kteří se vše naučí z paměti , ale mají obrovský problém s matikou a statistikou, trochu s dendrometrí a HULKOU, a na druhý - ty co nejsou schopný se nadrtit skripta (nebo klacky) z paměti mají obrovské potíže zase s předměty neodvoditelnými - pro mě byly poznávačky naprosto děsivé a už nikdy víc. Pozor na to poznávaček je po dobu studia opravdu dost - zvěř (cca 80 ks), psy (40), ptáci (80), šelmy (30), kytky (!!!250!!!), stromy - děsná spousta podle listú, letorostů, plodů, šišek - celkem snad 500 - 600 ks. Pokud vás můj texte neodradil, skvěle se hodíte na studim HSSL :-)

Thomas_O
14. 5. 2015

Skladba předmětů a množství získanách znalostí pro běžné uplatnění hodnotím velmi špatně. Školu zároveň nemůžu hodnotit jako lehkou.

mireqsebas
10. 5. 2015

Názor je subjektivní a týká se pouze dálkového studia. Bez ohledu na to jestli to dodělám nebo ne, jsou některé předměty a styl výuky vhodné k seznámení akreditační komise. Jsou konkrétní předměty (zatím většina), kde se něco odučí a zcela něco jiného se požaduje. K některým předmětům nejsou ani skripta, jen doporučená literatura, která ovšem nepomůže odpovědět otázky z testu. Průchodnost některými předměty je z mého pohledu zcela tristní a není to chybou studentů, ale učitelů, kteří nemají důvod s tím něco dělat. Již první seznámení s touto školou mě mělo ujistit v tom, že je lepší si připlatit v soukromém sektoru a něco se dozvědět. Za první rok studia jsem se nedozvěděl skoro nic nového a zajímavé pro praxi. Jen tuny teorie, bez návaznosti na praxi, ale existují samozřejmě i vyjímky např HR management. Jako dálkový student je potřeba se zocelit a připravit na spusty promarněné dovolané. Konzultace, přednášky a zkoušky jsou převážně v pracovních dnech. Odpovídací doba na emaily se různí od vyučujících od několika minut do zatím limity nekonečna u konkrétních dotazů. Doporučení pro odvážné: sežeňte si někoho kdo je o rok na Vámi, budete mít větší šanci na úspěch, založte si FB a sledujte kde se co dá, nakupte banány a stahujte testy, snažte se jak můžete abyste se dostali k nějakým materiálům, ve škole Vám s tím vyučující moc nepomůžou. Good luck a silné nervy - škola není až tak těžká, ale zjistit co se chce je někdy pořádná fuška.

Kobylka123
9. 5. 2015

Skvělá škola pro dálkové studium

ternua
8. 5. 2015

V rámci vzdělávání v zemědělství je FAPPZ zřejmě nejkvalitnější fakultou v ČR. Bohužel si ČZU jako celek stále drží nevalnou pověst velmi jednoduché školy pro studenty, kteří volí fakulty ČZU jako záchrannou možnost poté, co nezvládli studium na jiných VŠ (VŠE, ČVUT). Tento fakt je v atmosféře na škole dost znát. Je zde plno studentů, kteří ke studiu přistupují zodpovědně, ale na druhou stranu jsou tu i tací, kteří z pošramocené pověsti ČZU těží, studiem jen "proplouvají" a tím je té pověsti učiněno zadost.

dorlan
1. 5. 2015

Jde to, ale mohla by být rozumnější organizace

Canini
30. 4. 2015

Pro normálně chytrýho člověka je takhle škola optimálně náročná.. Je potřeba nějaký ten čas tomu věnovat, ale že by se to muselo přehánět? To zas néé :-) Jednu věc ale musím zdůraznit.. Jedno velké pozitivum- prostředí ČZU je neuvěřitelně příjemné!! Jako by malé studentské městečko ve velkoměstě, kde je nejen vše hezké a nové.. Moderní.. Ale i každý jeden studující kolemjdoucí je přátelský!! Řekněme, že tu ani trochu nepanuje takový ten pražský odstup a uzavřenost před cizími lidmi. Díky tomu se studuje zas o něco líp!!!

VK120
28. 4. 2015

Doporučuji!

martos1990
27. 4. 2015

Opravdová nevýhoda je, že se poměrně často mění podmínky či pravidla studia, je dobré se poměrně často informovat...

Lello23MINAI
26. 4. 2015

Studovala jsem kombinovanou formu, proto přístup ze strany školy a učitelů nebyl 100 %.

PetraKoubkova24
23. 4. 2015

Předmět poskytuje široké spektrum informací ohledně ochrany přírody, zemědělství, rostlin, zvířat i právní a ekonomickou průpravu. Dobré pro ty, kteří se třeba zatím nechtějí úzce specializovat, ale získat všeobecný přehled v oblasti zemědělství a přírody.

Lulysek
16. 4. 2015

Obor Kynologie. Pouze pro zájemce o teoretické studium.

Klarissize
14. 4. 2015

Na ČZU je to nejlepší studium! Není to těžké a když se člověk opravdu snaží a nefláká to, zvládá to levou zadní ;)

svobo745
7. 4. 2015

je to celkem fajn

Ajule94
30. 3. 2015

Každý předmět hodnotím jinak. Jeden obťížný druhý zvládnutelný. Systém praxí velmi špatný, za největší nedostatek považuju kvůli praxím zameškání studia. Jinak jsem na škole spokojena.

podnikatelka
25. 3. 2015

Ze zemědělky dělá fajn školu hlavně to prostředí. Boží kampus vystrčenej ven z Prahy, lidi jsou tam mnohem přátelštější než třeba na VŠE a dalších školách. Bohužel kvalita studia upadá všeobecně, za to čistě škola nemůže. Musíte si uvědomit, že je na vás, jak studujete a co ze studia budete mít. Pokud budete vinit učitele, že vás naučí tužku, možná byste se měli nejdřív zamyslet nad tím, jak se ke studiu stavíte, případně se na něj úplně vykašlat ;)

eseona
24. 3. 2015

Cením si hlavně uvolněné atmosféry, cítím se ve škole "rodinně", žádná zbytečná byrokracie, "snobové" etc. A i když je daný důraz na praxi, pokud se student během studia rozhodne pro vědu, taky má možnost, jak se uplatnit. Samozřejmě, že jsem narazila na pár nevyhovujících kantorů, ale ti se najdou všude. Svojí volby ve výběru VŠ i konkrétního oboru nijak nelituji, jsem spokojená.

maaarrrttt
17. 3. 2015

spokojenost

teriy
9. 3. 2015

Jsem s ní velice spokojena.

osmerka
1. 2. 2015

Bohužel v dnešní době není nic o vědomostech ale o tom jak se vyspí profesor, jak se vyspí student a v neposední řadě to jaká je kdo národnost:) na druhou stranu na PEF člověk najde mnoho kvalitních profesorů kteří díky bohu =převažují nad profesory kteří by na škole neměli co dělat :)

mufikcucik
28. 1. 2015

Myslím, že pokud toužíte po opravdovém vzdělání, tak PEF ČZU není zrovna tou nejlepší volbou. Co jsem tak slyšela, tak pověst u zaměstnavatelů nemá úplně nejlepší, ale zase ani ne tak špatnou jako soukromé školy, kde za ten cár papíru musíte ještě tvrdě zaplatit. Ke studentům na této škole asi tak následující, ano, jsou tu v těžké přesile flákači, kteří absolutně nic nedělají, a pak jsou ještě naštvaní, když si musí stáhnout matroš z Primátu a utrácet za to banány, pak vás ještě k tomu všemu osočují, jaký že nejste nechutný kapitalista - prostě líní blbové, co chtějí mít vše zadarmo a s nejmenší námahou, což tuhle školu asi vystihuje zcela nejlépe. Na ostatních fakultách ČZU jsou sice též v průměru podprůměrní studenti, ale alespoň si svou fakultu vybrali ve většině případů z lásky k samotnému oboru, tedy třeba z lásky ke zvířatům, to je mi celkem sympatické. A třeba taková Fakulta živ. prostředí má v ČR i relativně dobré jméno, alespoň mezi regionálními fakultami s obdobným zaměřením, v případě PEF je ale všemu jinak. Na PEF ČZU je několik oborů, samozřejmě jen málokdo předpokládá, že z vás z této školy bude nějaký velký ekonom/manažer, čemuž se popravdě ani příliš nedivím. Třeba takové testy z obecné ekonomie byly fakt parodie, pokud to srovnám s VŠE, kde mám kamarádku, tak my jsme měli ty testy udělané opravdu primitivně, nejjednodušeji, jak jen to asi šlo, a přesto to dost lidí nezvládlo. Obory tu jsou různé, kde podnikání a administrativa, veřejná správa a reg. rozvoj a hospodářská a kulturní studia jsou celkem solidní dávačky. Obor informatika nyní prošel inovací, takže bude snad o trochu kvalitnější, ten asi jako jediný na této škole za něco málo stojí (i když dřív byl taky relativně ubohý), no a pak je tu ekonomie a management v AJ a BA, ovšem ač jsou názvy krásné, tak je to celkem slušné zklamání, ty názvy mají spíše nalákat naivnější zájemce o studium. Já studuji asi nejtěžší obor na PEF, který je vypisován i kombinovaně, provoz a ekonomika. Ač je to nejtěžší obor na PEF, tak s trochou učení zatím proplouvám naprosto bez problémů ( a to do toho ještě pracuji). Samozřejmě mě štve, že ČZU je dobře známá svými pochybnými praktikami ve stylu, že si studentka/studentík vydupe div ne málem 10 pokusů na zkoušku, ale co se dá dělat, jsme prostě jen na česká hnojárně, kde je studium snadné (asi všichni známe ty vtipy, že hnojárnu udělá každý pitomec a řeči o tom, že kdo jde na hnojárnu, tak musí být asi opravdu hodně hloupý). Ale bohužel ( a to mě taky moc mrzí) se tu dost opisuje, jako by těm učitelům snad ani nezáleželo na nějakém dobrém jménu PEF. Plusem jsou snad jen prostory školy, ty vypadají opravdu dost dobře. Ale s úrovní studia nemůže být snad nikdo lepší spokojen (to, že je spokojena holčina, co málem prolezla maturitou na odborným učňáku, to není a nemůže být relevantní k posouzení úrovně školy). Ale co si tady stěžuju, vždyt když se podívám na hnojárnu v Brně (Mendelovu lesnickou a zemědělskou univerzitu), tak se tam taky dočtu, že je látka a náročnost přizpůsobována nejslabším studentům, tak by to ale být nemělo, je to škoda, že to někteří učitelé nechápou a slevují ( i když ne tak markantně jako na některých soukromých školách, samozřejmě). Na magistra to asi zkusím na VŠE, chtějí tam zamířit skoro všichni trochu lepší studenti z mého ročníku a já jsem se jimi nechala asi trochu strhnout, proč konečně nechtít od života i něco víc než jen (v případě PEF ČZU a v dnešní době) již trochu bezcenný titul.

Luci.lucky
14. 1. 2015

Všiml jste si někdo z Vá, že se tady porovnává jen ČZU a VŠE a ostatní školy zůstávají opomenty? Třeba taková Tulka v Liberci, UJEP v Ústí nad Labem. O Ujepu se říká že kdo nechce jít na vysokou, ale chce zůstat na škole, tak jde na Ujep, jelikož je to kvalitou a náročností stejné jako střední škola. A TUL? Přítel tam chodí, nepsal bakalářskou práci, seminárky minimálně a to ještě ve skupinách a jako jedinou seminárku v 1. semestru na navazujícím - udělat prezentaci na přilákání více studentů na Tul. A MÚVS na ČVUT je taky dobrá ulejvárna, teď myslím bakalářské studium, pak Vám profesorka řekne, že pracovní pozice personalisty pomalu zaniká a že se může stát že až vystudujete tak Vám to bude k ničemu, děkuji ale nechci. Pořád si většina z Vás říká, že ČZU úplně mimo? Jsem ráda že jsem nešla na takovou školu jako je TUL byl by to úplně ztracený čas, ale na druhou stranu, když se musím učit 4 dny na zkoušku na ČZU a přítelovi stačí pár hodin před termínem tak mu docela i závidím. Všechno má svá pro a proti, ale ČZU bych zrovna nekritizovala. A myslím si, že s takovým množstvím ekonomů co už se po celé ČR pohybuje a každý rok ze škol vychází je úplně zbytečné diskutovat o tom, která škola je lepší :D

BaboraCtiborova
11. 1. 2015

Kdybych si měla znovu zvolit školu, fakultu a obor, volila bych stále stejně.

Bukevna
5. 1. 2015

Na škole se mi nejvíce líbí umístění všeho na jednom místě. Nemusím běhat po celé Praze. Tady to mám všechno jako na dlani

MikNik
3. 1. 2015

Školu jsem si vybrala jako nejsnazší cíl v ekonomickém oboru a jsem velmi spokojená s náročností. V prváku jsem měla přidělený skvělý rozvrh. Jediné co mě štve je, že jsem chtěla studovat ekonomii a zatím v prváku máme předměty jako zemědělské systémy, politologii nebo psychologii.

primat12539
15. 12. 2014

Fajn škola.

Mairychova43
14. 12. 2014

Studium na ČZU - Pef je fajn. Záleží který studujete studijní obor, ale jsou tam lehčí a zároveň těžší předměty. Rozhodně to nedostanete zadarmo! Nevyhovuje mi informovanost na škole, hodně informací si musíte zjistit - např. zápisy k volitelným předmětům, podrobnosti k výběru tématu BP, apod.

iv1993
10. 11. 2014

Myslím si, že tato skola je dobrá a něco mi do života dá:)

Hnojarka
27. 10. 2014

Jsem bývalá studentka VŠE, kde jsem neúspěšně ukončila studium a ted tak studuju PEF ČZU, hodně lidí se mě ptá, jaké to na VŠE bylo. Jasně, kdybych vám (i sama sobě) chtěla lhát do kapsy, řekla bych asi, že PEF je taková odnož VŠE, realita je ale taková, že co se týče úrovně studia, jeho náročnosti, systému hodnocení, zázemí, kvality studentů, tak ČZU nesahá VŠE ani po kotníky. To jste ale slyšet jistě nechtěli. No, já to celkem chápu, já totiž taky ne.:) Popravdě mě už unavuje fakt, jak mnoho lidí z ČZU rádo rozděluje naši univerzitu na PEF a to ostatní. A tu PEF zminují spíše v tom horším slova smyslu. PEF ČZU je samozřejmě terčem mnoha vtipků a posměšků ze stran studentů ostatních škol - typicky například žvásty lidí z ČVUT, jak se strašně stydí projít kolem zastávky autobusu směr Suchdol na Dejvicích, aby si lidi kolem náhodou nemysleli, že snad patří k zemědělce (a přitom na ČVUT jsou minimálně stejní exoti jako tady). Dokonce se mě nedávno i jeden týpek zeptal, proč nejezdíme do školy na krávách. :D ČZU, lidově hnojárna, je škola, kde naleznete širokou škálu lidí, ale přikláním se bohužel k názoru, že lepší uchazeče PEF (a obecně ČZU) příliš neláká, no považte - jaký ambiciozní student by se asi tak dral na školu, o které se říká, že tam jdou ti, kteří chtějí mít alespon nějakou vysokou školu? Který ambiciozní student by šel na školu, která je pověstná svými "smažkami" - jako ráj všech vyhulenců? No, a proto ČZU obecně láká spíše ty slabší zájemce (ze SOU, SOŠ) o studium na VŠ. Ale abych nebyla stále jen tak negativní, na PEF ČZU je super přátelská atmosféra, užijete si tu spoustu srandy a získáte mnoho přátel (i když spíše tím, že těm flákáčům nasdílíte své poznámky:)), pro většinu bude plusem i znatelně méně učení než na VŠE a sada několika pokusů na každou zkoušku. Asi jen poznamenám, upozorním, že jste na zemědělské škole (je jedno jaký obor), takže se tu budete muset povinně vypořádat s předměty jako Zemědělské systémy 1, Zemědělské systémy 2, Ekonomika agrárního sektoru..., zemědělské předměty se podle většiny lidí na škole dost hrotěj, ale já chápu proč, jsme prostě "hnojaři", takže tyhle věci bychom měli znát. Aneb třeba na Fildě UK se bude hrotit kurz filosofie, at studujete psychologii a na VŠE zase kurz ekonomie, at studujtete třeba kognitivní informatiku, no a na ČZU zemědělství, at studujete třeba provoz a ekonomiku. Závěrem bych řekla, že ČZU není žádná elitní, top škola, ale zase to není ani nic, co by bylo hodno nějakého krutého výsměchu - vždyt se podívejte na ty regionální ekonomické a humanitní fakulty, které jsou dnes v každém menším městě (Karviná, Pardubky, Hradec Kr., Ústí n. Labem, Český Budějovice, Liberec a další) a soukromé ekonomické školy - jak by se pak museli asi (v rámci ekvivalence) vysmívat tito absolventi?

Janik112233
19. 10. 2014

Fakultu PEF řadím mezi nejlepší fakulty ekonomického zaměření i přes to, že postrádám větší odbornost a zaměření na určitý přednět.

nootebuk
1. 9. 2014

Jsem ráda, že mohu studovatna této škole.

krata007
21. 8. 2014

Přednášky jsou příliš obecné a teoreticky zaměřené. Veškerá cvičení a přednášky jsou zaměřená na zcela něco jiného, než je na zkouškách. Někteří profesoři jsou schopní při cvičení hrát s námi hry (psychologie) a zcela nás nic neučit, pak to tak dopadá u zkouškách. Student je brán jako ovce kterou musí profesor prohnat překážkovou dráhou a už je jedno, zdali překážkovou dráhu zdolá či ne.

klara.curdova
28. 7. 2014

Tuto školu studuji dálkově spolu s druhou školou denní. Zatím se mi vede celkem dobře a při troše úsilí se to dá zvládnout.

Faktorka
29. 6. 2014

Škola je super, největší výhodu vidím v časové náročnosti školy. Dá se při škole chodit na brigády a zároveň zvládat učivo.! Škola je skvěle vybavená, všichni jsou vstřícní a ochotní.

martina16
26. 6. 2014

Většina vyučujících by v praxi nenašla uplatnění na trhu práce. Celý studijní program nemá koncepci. Předměty se velmi nesystematicky prolínají.

Tommyjaja
21. 6. 2014

Většina studentů na PEF jsou ti, kteří se nedostali na VŠE. Zemědělka byla jako druhá volba, ale během prvních měsíců jsem si uvědomila, že mi dává mnohem příjemnější a přátelštější zázemí než VŠE. Samotný kampus je zaručeně nejhezčí v celé ČR. Kvalita studia se liší podle jednotlivých kateder. Velmi silné jsou katedry ekonomiky a systémového inženýrství. Samotná organizace předmětů by potřebovala vypilovat. Některé předměty by mohly mít mnohem lepší návaznost, některým by mělo být věnováno více času. Jiné by zasloužili spojit s podobně zaměřenými. Přednášky nám ukázaly proč je ČZU ta správná volba a v čem máme navrch oproti nezaměřeným ekonomkám. Zemědělka se neuvěřitelně rychle mění, inovuje a rozrůstá a má potenciál oproti ostatním konzervativním školám.

nejka28
1. 6. 2014

Tuto školu, fakultu i program bych si znovu zvolila, protože jsou zaměřeny hodně prakticky a získané poznatky lze v praxi dobře uplatnit. Doporučuji všem studentům...

cleeea
26. 5. 2014

Škola má super prostředí a většina učitelů se snaží studentům vyjít vstříc (obzvlášť pokud chodíte na přednášky, protože většina lidí na magistrovi už chodí do práce a na přednášky jaksi nemá čas - někteří učitelé to berou jiní jsou na to dost hákliví). Na cvičeních se klade hlavně důraz na zpracovávání nejrůznějších projektů ve skupinách, což je docela škola života :) Samozřejmě že jsou předměty lehčí i těžší, ale pokud na to vyloženě nedlabete, tak se o zvládnout dá. Navíc si pomocí volitelných předmětů a koridoru můžete celkem upravit směr studia. Já mohu ČZU jen doporučit :)

tanecnice24
23. 5. 2014

studium na Fakultě tropického zemědělství rozhodně není zadarmo, vyýaduje znalost matematiky a chemie, ale na druhou stranu nabízí dobré uplatnění na trhu práce, výuka je kvalitní a celkově dobře organizovanná.

saasa
19. 4. 2014

Většina vyučujících je ochotná a vstřícná. Prostředí školy je přátelské.

Pefkarkazemedelska
15. 4. 2014

Budu ČZU komparovat s VŠE. : 1) Na PEF ČZU je hodně lidí z ekonomky, o dost míň z pak z gymnázií. x Na VŠE je tomu zase obráceně. 2) Od roku 2011 najela celá Pefka na systém nepovinných přednášek 1* týdně a cvičení 1* za 14 dní (tím podle některých klesla kvalita výuky), na ty se ale chodit musí. x Na VŠE lidi chodí do školy 3-4 dny každý týden. Na ČZU většina chodí do práce 3 -4 dny v týdnu a do školy jen jeden den - ne, nejedná se o kombinované studium, mluvím o prezenčním studiu - prostě tu nemáme tak moc výuky-studium není tak časově náročné jako na VŠE (ale jako PEF to má většina ekonomek). 3) Na Pefce je hodně studentů = hodně studijních kruhů = rozvrh lze upravit přesně dle představ. = Pefka má skoro stejně studentů jako celá VŠE v Praze. 4) Ke studiu: Matematiky se nebojte. Například veřejná správa a reg. rozvoj: v prvním ročníku jsme měli 2 trochu logičtější předměty : Matematické metody v ekonomii a Systémovou analýzu výrobkových vertikál - pokud se na to ale člověk trochu podíval a chodil na cvičení, zkoušku zvládnul. Daleko horší jsou už pak asi předměty ve vyšších ročnících. Úmrtnost na PEF ČZU vzhledem k tomu, kolik je ročně absolventů, tak odhaduju tak asi na poloviční úrovni co na VŠE. 5) Kvalita výuky: Každý rok se trochu mění studijní plán, kupříkladu my jsme se ještě učili kytičky a rostlinky (už ani nevím jak se ten předmět jmenoval) ale to už ted možná nebude. Pef je dobrá volba pro někoho, kdo si chce při škole dělat někde praxi a ne jenom chodit do školy po - pá. Čas od času je na fakultě zajímavá přenáška s nějakou osobností (např. Tomio Okamura atd.) nebo třeba Career Days. Jediné co na této škole trochu vázne je výuka jazyků. K oborům na PEF : podnikání a administrativa a veřejná správa a reg. rozvoj nejsou zas tak moc náročné obory, je tu hodně lidí z OA, díky tomu, že tu není tak náročná matika, lidi z OA totiž s matikou většinou moc nekamarádí. Trochu náročnější je obor provoz a ekonomika, kde je o maloučko víc matiky. A pak je tu i obor hospodářská a kulturní studia-taky nic nijak náročného. No a informatika-ale zaměřená dle profilu školy, těžko říct, co to je zač. x Na VŠE je většina oborů mnohem časově náročnějších, např. obory jako ekonomická analýza z NF, finance, bankovnictví a finanční inženýrství z FFU a některé vybrané matematické a statistické obory z FIS jsou pořádná makačka. Mám na VŠE kámoše z gymplu - celý zkouškový se dře jako blázen ( a k tomu je ještě na psychouše díky tomu jednomu pokusu na zkoušku-fakt to tam u nich hrotěj) x kdežto tomu já mám na PEF ČZU už v půli zkouškového hotovo - zkoušky "zandány", jak by řekl Stifler. ...Můj kámoš na VŠE neustále něco dělá průběžně (seminárky, ministesty, prezentace, průběžáky, aktivita...) , já jen lážo plážo jednou za 14 dní vyvinu trochu aktivity na cviku. Jinak dostat se na PEF ČZU není až takový problém, berou okolo 60 % uchazečů. Výhodou a zároveň nevýhodou tý školy je to, že není zas tak náročná (jako třeba VŠE, kde se musí fakt tvrdě makat a stejně se z toho dost lidí nakonec po**re), ale není to ani vyložená fraška (viz většina soukromých)., kde zkoušky udělá i trochu chytřejší opice. Pokud se PEF někdo bojí, tak at si přečte tohle: ..." Ahoj všem. K tomu srovnání můžu napsat zkušenost své dcery. Má dcera studovala ještě předminulým rokem na VŠE, ale zkouškové moc dobře nestíhala, o svém prvním zkouškovém nezvládla dva těžší předměty, další semestr přišla o další kredity, byla pořád v hrozném stresu. Od minulého roku chodí na PEF ČZU, průměr má 1,4, aspiruje tedy na červený diplom a zkoušky má hotové už vždy v polovině zkouškového. Na PEF ČZU mají učitelé o poznání lidštější přístup než na VŠE a ten systém studenty celkově méně stresuje."

Misička
10. 4. 2014

Denně se stravovat v bufetu, kde mají tvrdé pečivo, nepříjemný personál a málo zdravé stravy je akorát na zkažení žaludku. Mimochodem, ceny jsou poměrně vysoké. =o/ A kdo má čas každý den chodit do menzy?

Kolez1
7. 9. 2017

Skola ma ruznorode zamereni od ekonopiky pres zemedelstvi po IT, to malinko dela problemy protoze profesori nevedi presne jak moc maj dane problemy rozvadet a casto se stava ze clovek v oboru IT ma vetsi znalosti zemedelstvi nez clovek co na Zemedelskou techniku sel.

Durdy182
6. 9. 2017

DÍKY