×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
snortingcoke
3. 2. 2024

Organizace pedagogické fakulty je nejhorší co jsem zažil, kolizní předměty rozvrháři kolikrát ani neřeší a NEdocházku si pak můžete leda tak domluvit s vyučujícím.

Bitcheslovesosa
8. 2. 2023

jako nevim no jsem krey krey kreyzy

vopicacka
3. 10. 2022

Fakulta jako taková docela ujde, jako všude se zde najdou odborníci, kteří skutečně vědí o čem mluví a zároveň si uvědomují, že jsou učiteli, takže své myšlenky vhodně formulují a jsou velmi nápomocni, když se třeba někdo nechytá. Samozřejmě zde narazíte i na pár vyjímek, které vůbec nechápou jak vy nemůžete chápat a přišli si jen honit ego, ale to jsou skutečně jen vyjímky (za celou dobu studia jsem narazila jen na jednoho takového člověka, takže celkem pěkné skóre). Co je však věčná škoda je zázemí - budovy klatovská a chodská jsou nevzhledné a nereprezentativní. Nejenže opadává omítka, ale část budov je i posprejovaná a jako malé plus to je uvnitř skoro na stejné úrovni. A myslím si, že budova školy by právě tu funkci reprezentativnosti plnit měla..

Studium na ZČU FPE není náročné, myšleno ve smyslu, když nejsi debil a nechceš věci jen očůrat a řádně se připravuješ a plníš úkoly, tak je to bez větších problémů. Pochopitelně se zde dají najít učitelé, kteří tě chtějí shodit, nebo předměty, které jsou nastavené tak, že musíš papouškovat myšlenky vyučujícího, ale myslím si, že tomu se žádná škola nikdy nevyhne. Já osobně jsem studovala Výtvarku, jak Bc., tak Mgr., oboje uspěšně ukončené. A pokud bys se měla vráti zpět ? Řeknu jen: "Nikdy více!" Vedení katedry a celková organizace celé fakulty není věru na dobré úrovni. Studijní oddělení tvrdí něco jiného než katedra a kdo se v tom má pak vyznat. Co se týká hodnocení předmětů, ktzeré je Vám na Stagu nuceno - opovažte se kritizovat, jelikož to VY jako studenti nesmíte a nemůžete, jen tím naštvete profesory a pak si na vás zasedne vedoucí katedry. Co se týká výuky vedoucí katedry, měla by se držet hlavně zařizování katedry, vyuka je od ní hektická. A Státní závěrečná zkouška? Trvala až do 8 večer...

Marta97
19. 5. 2022

Asi takhle. Budu hodnotit z pohledu někoho, kdo si prošel jak bc, tak mgr. studiem - mou aprobací byla biologie a chemie. Od prvního ročníku na bc. jsem od každého jen slyšela, že tato kombinace je vražedná a že není možné bc dokončit po 3 letech. Má zkušenost je však odlišná - bc po 3 letech a momentálně se chystám k szz na nmgr. (po 2 letech). Jde to zvládnout na pohodu, jen stačí občas používat mozek a dávat si informace do souvislostí. Uznávám, že poznávačky byly občas trochu vyhrocené - naučit se do druhého dne určit 200 druhů hub bylo docela hardcore, ale kde je vůle... Co se týče vyučujících, najdete jak odborníky, tak lidi, kteří by učit nikdy neměli (a to ani na vš). Nicméně zde narazíte na skvělé lidi jak z řad vyučujících tak i studentů. Nevím, zda bych po maturitě volila stejně, kdybych věděla, co mě čeká. Jedno je ale jisté - studium tady mě dovedlo k účasti na super výzkumu a fajn práci. Co mi ale na této fakultě vadí je rozpor v tom, jak se veřejně prezentuje a jaká je realita. Tvrdí, jak výuku posouvají a více propojují s praxí. Problém je však v tom, že to slibované provázání s praxí je minimální. Abyste zjistili, jestli opravdu máte na to učit, musíte si projít celým bc studiem. Výstupové praxe jsou totiž až na mgr. A věřte mi, na náslechových praxích to rozhodně nepoznáte.

conor87
2. 1. 2021

Občas si říkám, jestli opravdu studuji biologii na pedagogické fakultě a ne někde na přírodovědě. Nároky na studenty mi v některých momentech přijdou až zbytečně moc. Velké množství latiny, systematiky, které jako budoucí pedagog příliš nevyužiji a nějak jsem se stále nedopátral toho, proč jsou nároky na biologii v porovnání s ostatními předměty tak náročné. Učitelé jsou sice fajn, ale takto jsem si studium na pedagogické fakultě opravdu nepředstavoval

primat549998
12. 9. 2020

Jako absolvent bakalářského studia bych chtěl FPE ZČU objektivně hodnotit. Náročnost pedagogické fakulty je různá, neboť je to jakási univerzita v univerzitě. Na pedagogické fakultě je velké množství oborů, jež se svou náročností velice liší. Mým studijním oborem byla chemie a biologie a tato kombinace mi dělala relativně velké problémy, neboť jsem nebyl zvyklý se tak intenzivně vzdělávat. Mé studium se protáhlo na 4 roky a to především díky biologii. Náročnost těchto dvou oborů byla vysoká, v případě biologie až šokující :D. Chvílemi mně a mým spolužákům přišla náročnost studia až přehnaně vysoká ale nakonec jsme za to rádi. Tvrdá práce přinesla ovoce a svých získaných titulů si velice vážíme. Kdyby byla náročnost nízká, tak by byl pocit úspěchu a vnitřního uspokojení mnohem menší. S učiteli jsem byl velice spokojen i s těmi, kteří dokázali potrápit. Mou kombinaci chemie, biologie bych doporučil převážně studentům, kteří jsou schopni intenzivního učení po dobu alespoň 10 dní před každou zkouškou a rozhodně zde neplatí pravidlo, že pajda je těžší střední :DD (možná pro obory typu výchova ke zdraví) :DD Přirodní vědy jsou zde opravdu náročné. :"( Šturmu zdar ! :D

F100a
12. 9. 2020

Extrémní rozdíly mezi obory. Tělák, výchova ke zdraví, hudebka, výtvarka, fyzika, matika - zvladne i žák 9. Třidy..... Obory jako biologii, chemii, geo... To vystuduje jen elita- nároky vysoké, polovina učitelů labilních a vybavení z roku 1934 -1950(když máte štesí).

primat584214
25. 5. 2020

Velký rozdíl náročnosti mezi obory. Např. kombinace chemie a biologie = hardcore bench press. Obecně biologie je na této fakultě smrtelná. Chce to šturm!

Maveerick
13. 1. 2020

na fakultě se najde spousta labilních učitelů, kteří tě nechají projít bez jakýchkoliv problémů, ale také se tam najdou tací, kteří tě nenechaj projít pokuď nejsi mastermind

Kubas123
19. 12. 2019

Už nikdy víc

primat10355
14. 2. 2018

Velmi vřelý a přátelský postoj na pedagogické fakultě, zejména na katedře chemie ve srovnání s fakultou strojní a ekonomickou.

teide
29. 5. 2016

Záleží na tom, co si kdo chce ze školy odnést, lempl , který opíše i státnice, asi proleze lecjakou školu, ale zůstane dementem !

Thepps
4. 4. 2016

Hodnotím z pozice kombinovaného studenta, Takže nemám představu, jak studium vypadá v prezenční formě.

antonkostrik
3. 2. 2016

V rámci tohoto studia mi bylo umožněno využít několika stáží (i placených či se stipendiem) v zahraničí. To hodnotím jako hlavní metu celé pointy studia na této škole. Na druhou stranu úroveň pedagogů a učiva je v 2/3 studia kritická.

petunie.pet
17. 2. 2015

Pouze vlastní subjektivní názor: FPE ZČU má bohužel velmi odlišné obory - z jednoho vyplivne až 30 lidí za rok (tělocvik, VKZ), na některém 2 (chemie, aj). Já byla na bc. oboru výchova ke zdraví s vedlejším sloupem biologie. Samotnou výchovu ke zdraví udělali snad všichni, co se občas ukázali ve škole (samozřejmě se nedá paušalizovat na všechny předměty). V biologii už to bohužel stojí úsilí - dostudovalo z našeho ročníků jen 9 lidí (z toho řádně v červnu jen jeden jediný). Bohužel se obtížnost biologie neustále stupňuje. Ačkoliv jsou učitelé naprosto úžasní (krásně přednášeli, vysvětlovali klidně i milionkrát jednu věc, všechno jasně odpřednášeli a vypisovali dostatečné množství termínů na zp a zk), tak někteří mají požadavky jako bychom byli na přírodovědné fakultě a ne na biologii se zaměřením na vzdělávání (aneb učitelském oboru pedagogické fakulty). Já mohu studium jen doporučit, avšak dobrým studentům, kteří nemají problémy s latinskými názvy, a kteří nad učením chvíli dokáží posedět a drtit se. Co se týče zázemí apod. vše je naprosto v pořádku (sice zastaralé, ale funkční). Ceny v menzách, na kolejích naprosto skvělé (v porovnání s ostatními VŠ). SO je spíš pro studenty nepříjemnou nutností - sice vám dámy odpovídají, pomáhají, ale asi nikdy jsem je bohužel nezažila usmát se či být pozitivní. Co se týče chodu školy (řády, pravidla, podmínky), tak během 4 let mého studia se každým rokem stále něco měnilo (a nevím, zda k lepšímu, jelikož některé studenty z mého okolí to dokonce stálo studium). Chvílemi mi připadalo, že z vedení FPE znepříjemňovalo práci jak učitelům, tak i studentům. Obecně bych tuto oblast FPE hodnotila 2-.