×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Grimbo
20. 1. 2024

Prostředí Fakulty elektrotechnické je velice přívětivé, je zde velká řada vyučujících, kteří jsou opravdu ochotní a snaží se pomoci jak s projekty tak i s mimoškolními aktivitami nebo probíranou látkou. Jediné co je mínus za mně je to, že má pouze jeden studijní program a jsou vyučovány předměty, které bych osobně zařadil do jednotlivých studijních programů (např. někdo kdo by se chtěl věnovat mikru asi nebude jevit zájem o motory). Další studijní programy si myslím že by fakultu pozvedly :)

sejakub0221
1. 7. 2023

Nejhorší škola

seluc
28. 3. 2023

Moc se mi zde líbí.

FLPK
7. 12. 2022

Je to časově náročné. Hromada samostudia, cvičení jsou spíš jen o docházce.

vp06
4. 1. 2022

Přijde mi jako nesmysl, že je teď na FELce jen jeden bakalářský obor. Každý musí zvládnout všechno a nemůže si vybrat zaměření.

Farn
28. 9. 2021

SUPER

Fakulta je pověstná svojí relativní náročností a obrovským kvantem lidí, které ji opustí. Do prváku na bakaláři nás nastupovalo přes 200, nyní v létě mezi druhákem a třeťákem nás je něco kolem šedesáti. Svůj podíl na tom má ale i fakt, že se berou studenti bez přijímaček a také probíhající distanční výuka, která ne každému vyhovuje. Budovy fakulty i kampus univerzity je vesměs nový, všude je čisto, vybavení v perfektním stavu a když zrovna neřádí pandemie, organizuje univerzita různé akce, koncerty apod. Pokud jste zvyklí z jiných univerzit/fakult na to, že si sami poskládáte rozvrh čistě z předmětů, které vás zajímají, tak tady asi narazíte. K úspěšnému zvládnutí bakalářského studia potřebujete 180 kreditů (tzn. ideálně 60 kreditů ročně) a když si na každý semestr k tomu připíšete například tělocvik za jeden kredit, tak vám to celé pokryjí povinné předměty úplně s přehledem. Je jich opravdu hodně a spousta studentů má rozvrh napěchovaný od pondělí do pátku od rána do večera. Zkouškové má nejčastěji pět nebo dokonce šest zkoušek, ale dost často je to i více, protože mnoho studentů některé předměty opakuje. Není výjimkou ani ostudou, že mnoho studentů bakaláře nedokončí za tři roky a musí si studium prodloužit. Učitelé mají ke studentům poměrně profesionální přístup a drtivá většina z nich je nadšená pro svůj obor. Co se týče vyhazování od zkoušek, někomu to dělá menší problém, někomu zase větší, ale rozhodně vás nikdo nebude zuby nehty držet na trojce, když ví, že látku neumíte. Najdou se zde tací, kteří nemají problém vyhodit od zkoušky 40 lidí, nebo tací, kteří vás budou drtit na ústní dvě hodiny (takových je ale vesměs minimum). Co se týče distanční výuky, tak mohu říci, že se drtivá většina vyučujících snaží ze všech sil přizpůsobit vládním opatřením a zároveň udržet jistou kvalitu výuky. Samozřejmě se vyskytují komplikace v podobě toho, že někteří vyučující nečtou chat, mají vypnuté reproduktory, chybí kompletně cvičení z laboratoří, ale to je všude jinde úplně stejné. Jsou tu ale i tací, kteří vám pošlou materiály a jednou za čas udělají online schůzi s vašimi dotazy (to je ale většinou jen u jednodušších předmětů). Na emaily s dotazy většina vyučujících odpovídá, někteří jsou za ně vyloženě i rádi. Během studia se může student přihlásit ke spolupráci s fakultou na různých projektech a přivydělat si i nějakou tu korunu. Otázkou je, jestli na to studentovi zbyde nějaký čas, když je studium takto časově náročné... Shrnutí na závěr: Studiem na FEL rozhodně neuděláte chybu, avšak počítejte, že mu budete muset věnovat veškerý svůj čas a to mnohdy působí až depresivně. Pokud vás ale elektrotechnika baví a jste ochotni si látku čas od času projít i sami doma, tak vám škola hodně dá, na druhou stranu si budete muset projít i nudnými nezáživnými předměty, které nejsou k ničemu, ale jsou povinné. Zkrátka studium zde má své klady i zápory tak, jako kdekoliv jinde.

Bazuka
10. 1. 2021

V době coronaviru dost učitelů nekomunikuje, nedodržuje termíny dodávání výsledků testů nebo nahrávání studijních materiálů. Někteří od přestupu na dálkové studium klidně 2 měsíce neodpovídají, ani nečtou, emaily. V případě, že něco potřebujete dodatečně vysvětlit i v rámci online hodiny, většinou je to ve stylu "zeptej se na co chceš a odpovím ti na co chci já", tudíž i často dost mimo. Další si stěžují na nedostatečnou nebo žádnou zpětnou vazbu, což je poměrně složité, když zvuk mají vypnutý a chat nečtou, ještě hůře se potom učiteli sděluje nějaký technický problém, nebo problém podobného rázu, který se vyskytne během online hodiny. Samozřejmě to nejsou všichni, ale významná část se najde. Krátce shrnuto. Ano, škola je kvalitní, studium má nějakou posloupnost, učitelé vesměs předávají znalosti dobře (pokud se student samozřejmě taky trochu snaží), studium je zvládnutelné, ALE ne v této době dálkového studia. To je spíše trápení než studium, ale hádám, že jinde to nebude o moc jiné.

Hanz.
1. 11. 2017

Mají tu super chodníky

primat534847
1. 10. 2017

b

Ludvajz7048
19. 9. 2016

Hodně těžká matematika a také zkouška z fyziky

T02888
16. 12. 2015

Nenašel jsem se tam.

BOBY9
7. 12. 2015

Vřele doporučuju tuhle školu :)

c.p.n.m
31. 8. 2015

t

chlupatabrambora
18. 5. 2015

efwf

cocacolla11
6. 5. 2015

Obor Elektronika a telekomunikace! špička :)

mamkaa
6. 3. 2015

Dobrá volba

agbar1
4. 12. 2014

je to tak

7Leader
1. 12. 2014

Šašek

Bryan
4. 3. 2014

jedním slovem - Super