×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
AsaMitaka
7. 12. 2023

zbytecne nuceni fyziky

Lul15
22. 12. 2022

Musím říct že tato škola se tváři jako moderní ale opak je pravdou. Výuka je někde sto let za opicemi, ještě nehledě na to že se snaží být něčím lepší když přidají k IT předměty z ekonomiky. Ale to že vám ty předměty vůbec nic nedají co byste mohli v budoucnu nějak využít už nikdo neřeší . Škola sice je moderní vzhledově, ale co se učí není vůbec inovativní, zastaralé metody , nic nového . Škola by potřebovala “zmodernět”. Nemluvím ani o nějakých předmětech, který jsou vyloženě k tomu aby vyházely přebytečný lidi ale k informatice mají daleko a nebo jsou zbytečně náročný na teorii, kterou stejně většina lidi po semestru zapomene…. Myslel jsem si jak je dobrá ta škola, ale výuka je fakt o ničem, to už se mi vyplatí si udělat nějaký kurz nebo se to naučit sám. Radši Praha než tohle za mě teda… V Praze ty školy jsou o něčem jiným ;)

TwittyCZ
26. 6. 2022

Vystuduje fakt jen málokdo. Bez předchozí znalosti programování je dobře zvládnutelný první semestr, ale ve druhém se budete ztrácet, studium na sebe moc nenavazuje a každý předmět budete začínat úplně od nuly. Slabší znalost programování lze nahradit výbornou znalostí teoretických věd a především matematiky. Avšak i zde není nic zadarmo a musíte počítat s hlubokým pochopením teorie, jelikož matematické předměty jsou zakončeny i ústní zkouškou. Celkově je na škole hluboký nedostatek jakýchkoliv učebních materiálů a bez samostudia to můžete zabalit rovnou. FAVka je pro ty nejvytrvalejší a do druhého ročníku se dostane stěží 20% prváků. Rozhodně to není dobrá volba jako druhá škola či studium při práci. Pokud na to máte dost času a motivace, je to zvládnutelné.

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
31. 5. 2022

Pokud sem půjdete studovat informatiku tak budete trpět, kdo si to nezažil tak nepochopí. O problémech by se dalo napsat mnoho stránek. Po prvním semestru "úmrtnost" zhruba 75%, do druháku se dostane jen něco kolem 20% studentů informatiky. Každodenní učení je nutnost, a i tak to mnohdy nestačí. Někteří vyučující jsou nezkušení a nemají žádné praktické znalosti, takže ani u odborných předmětů se toho moc užitečného naučit nemusíte, pokud narazíte na špatného vyučujícího. Aby jste měli vůbec nějakou naději na postup do druháku tak musíte buď mít dobré znalosti informatiky (i když spíše zde jde o teoretické znalosti, než praktické) a nebo musíte mít dobré znalosti matematiky / fyziky (to je zde mnohem důležitější než znalosti informatiky). Tedy na zvládnutí prváku je potřeba vynaložit opravdu velké úsilí, obzvlášť pokud nemáte matematické znalosti, a to je ten důvod proč to přes 75% nezvládne.

JáNe01
18. 12. 2021

Skvělá fakulta

dedluc
22. 11. 2021

Studium je zvládnutelné, záleží na studovaném oboru. Výuka je velmi kvalitní, ale je nutná vlastní iniciativa.

pingo11
10. 5. 2021

Odpovědi jsou ovlivněny distanční výukou

anniette
28. 1. 2021

Jsem v posledním ročníku navazujícího studia. Kdo vystudovat chce a snaží se, ten vystuduje. :) Největší zkušenosti mám s katedrou matematiky a fyziky, kde je (bohužel!) opravdu málo studentů a všichni vyučující, které jsem měla, byli vstřícní a nápomocní, drtivá většina z nich i kromě toho, že jsou vynikající odborníci, umí dobře učit. Stejně tak byli nápomocní i studenti vyšších ročníků a doktorandi. Jako výhodu vidím poměrně velký prostor pro výběr B a C předmětů, takže se člověk může individuálně zaměřit na to, co ho zajímá. KFY je sice zaměřená primárně na tenké vrstvy a plazma, ale studium zahrnuje spoustu předmětů i z jiných oblastí fyziky týkajících se (především) pevných látek od kvantové fyziky až po analýzu tepelných, mechanických a dalších vlastností včetně jejich počítačového modelování. Fyzika pevných látek je v praxi nejrozšířenější oblastí vůbec, takže absolvent se v pohodě uplatní v oboru. Vřele doporučuji. :)

TheGhostKing
2. 3. 2020

Na fakultě aplikovaných věd se vám většina vyučujících snaží pomoct studium zvládnout. Případně nabízí i Student Support Centrum, kde studenti doučují studenty. Na studijním oddělení navíc se vždy nějak domluvíte a mají velmi milý přístup.

primat498510
2. 8. 2018

Problém s domlouváním se zaměstnanci, nadlidsky nemožné domlouvání zkouškových termínů, neustálé klacky pod nohy ze strany "učitelů".

primat541787
25. 5. 2017

Pro kombinované studenty velmi komplikované časově. FAVka by myslím měla upravit systém, jakým kombiňáky učí. S kantory jsme o tom i dlouho diskutovali. Snad by potom nebyl takový "odpad" hned v prvním ročníku.

Primát 443948
25. 9. 2016

Pokud opravdu nejste "nerd", který si sám doma po nocích programuje a dokáže počítat i ty nejtěžší příklady z matematiky a fyziky, tak se na FAVku vůbec nehlaste. Je známo, že tuto školu vystudují jen opravdu velmi zdatní jednici, případně ti, které zajímá programování. Žádné obecné počítače a nic podobného, jen programování, programování, teorie, teorie, programování, počítání, počítání atd.. furt dokola a navíc z podstatným samostudiem, abyste vůbec uspěli. Pokud vás baví jazyky a nemáte rádi počítání tak se sem opravdu nehlaste. Já na škole vydržel jen dva měsíce prvního semestru. Pak mi došlo, že mě tam nic kromě menzy, basketbalu a angličtiny nezajímá a nebaví.

primat503651
20. 5. 2016

Výuka programování slabá (zejm. přednášky)- nutnost velké snahy a vlastní iniciativy, pokud je člověk začátečník. Naopak pochopení matematiky není problém - stačí přednášky a cvičení.

primat485072
20. 5. 2016

Je to náročné, ale pokud člověk úspěšně dostuduje, už to něco znamená.. :)

polivka2
14. 10. 2015

Náročné studium, vyučující jsou velmi kvalitní. Celkový obraz sráží nedostatek volně dostupných studijních materiálů.

Elberet
3. 6. 2015

Jako velké plus na FAV vidím individuální přístup, který je možný díky menšímu počtu studentů. Když člověk chce, tak si ze studia může opravdu hodně odnést. Stejně tak je ale možné s minimální nutnou námahou "prolézat", což mi ale přijde jako škoda času a stejně to bude stát slušnou námahu.

Brambora732
13. 7. 2014

myslím, že se tady učí věci použitelné v praxi. na cvičeních se dobře procvičí praktické programování.