×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
spongeboob_
13. 2. 2024

Fajn škola

ayyletsgo
6. 9. 2023

Na téhle škole jsem strávil 2 roky a bohužel jsem jeden z mnoha, kteří tuhle školu využil jako útočiště před tzv. „Pomaturitním nevímkamchci-ismem“. Mý vrstevníci překypovali podobnými myšlenkovými pochody, pracovní morálka byla taková asi jako studentů na povinných cvikách (pokud vůbec byly) a celkově můj ročník zaváněl mindsetem typu „Je mi jedno co studuju, hlavně ať projdu“. Pokud jste tedy člověkem co hodně vnímá své okolí, zjistíte, že je to ve skutečnosti samý zoufalec a nepřipadáte si vůbec ambiciózně či produktivně a studium na téhle škole svým obecným pojetím učiva připomíná spíše tramdada- GYMPL (ne ten film, zpátky do reality lidi). Stručně pojato, nedoporučuju lidem, kteří nemají ponětí kam v životě dál, pokud chcete využít tuhle školu pouze pro status, můžete na jazykovku, tam nepohnete prstem vůbec a aspoň si uděláte certifikát. Naopak doporučuju lidem typu „Zarabal jsem love už ve fázi embrya, je to vše o kontaktech a cos dokázal ty“ a už v tom nějak chodí, ba dokonce už i pracují a chcou pouze titul či se chcou v téhle branži angažovat a zároveň toho nemít až po hlavu co se týče pracovní nálože (kéž bych přeháněl). Škola svou obtížností skutečně připomíná gympl, ale aby tohle neznělo jako čistě negativní recenze, Makroekonomie a Mikroekonomie dokážou potrápit kdekoho a zkoušky z tohohle předmětu jsou koncipovány celkem obtížně. Kantoři jsou jinak velmi vstřícní a komunikativní, sice jsem měl interakci tak se 3, ale věřím, že i zbytek jedná příkladně. Škola je jinak zvenčí hezká, uvnitř trochu matoucí a paní v bufetu milé. Pro shrnutí bych rád poděkoval téhle škole, která mi pomohla uvědomit si, kterým směrem se chci ve svém životě (ne)vydat. Po 2 letech probdělých nocí a intenzivní práce na téhle škole jsem dospěl k vyrozumnění, že na téhle škole už v životě nechci být a pokud máte syndrom „Pomaturitního nevímkamchci-ismu“, tak se téhle škole vyhněte co největším obloukem.

mcisdaisy
18. 4. 2022

Prosím vás, nechoďte tam, nekazte si život.

tmsi
17. 3. 2022

Za mě super, studuji přesně to, co jsem chtěl a v čem vidím v budoucnu potenciál. Díky

marpa54
26. 5. 2020

Záleží od oboru, ale mně se tam líbí, dá se tam toho dost naučit a dá se to zvládnout i snazší cestou.

lovecour
2. 11. 2019

Většina učitelů jsou lidé z praxe, co se snaží předat své zkušenosti dál. (Obor manažerská informatika)

lentulinek
21. 5. 2016

Magisterský obor Řízení a ekonomika podniku je ideální pro ty, kteří se chtějí stát inženýrem, aniž by jim škola dala cokoliv jiného kromě titulu. Oproti bakaláři žádné nové informace, nemožnost se specializovat určitým směrem (volitelné předměty třeba i jsou, ale neotevřou se kvuli kapacitě). Oceňuji časovou nenáročnost studia, při prezenčním studiu lze pracovat i na vyšší než poloviční úvazek. Škola mi umožnila přechod na kombinované.

stovikcek
18. 4. 2015

Většina učitelů ví o čem mluví a dokáže látku naučit. Najde se ale i tací, kteří něco požadují, ale nikdo neví co. Během semestru je hodně týmových projektů. Pokud je lehkej zápočet značí to zpravidla hodně těžkou zkoušku. Naopak to neplatí vždy, ale většinou těžkej zápočet je přípravou na zkoušku.

prosteVUTFP
14. 12. 2014

Fakulta podnikatelská, co tak k ní napsat? Prvně asi každý zaslechne známou větu o tom, že Fakulta podnikatelská je nejlehčí gympl v Brně. Ve srovnání s jinými (veřejnými, ne soukromými) ekonomkami v Brně je opravdu velmi lehká, ať už ji budeme srovnávat s PEF MENDELU (pozor, pouze PEF, ostatní fakulty MENDELU nejsou těžké, obzvlášť FRRMV je solidní "dávačka") či s ESF MU, je tu lehké víceméně vše, matematika se dá zvládnout levou zadní, ne jako na PEF MENDELU, stejně tak i ostatní předměty. Úroveň FP však není zcela nejlepší, dá se říct, že ji objektivně nahoru vytahuje jen fakt, že je součástí VUT, kde jsou mezinárodně výborně hodnoceny technické a chemická fakulta na VUT. (Chemická fakulta dokonce i v některých hodnoceních občas lepší než VŠCHT v Praze). FP VUT je tedy celkově spíše slabá, což se podepisuje i na českém hodnocení ekonomických fakult, kde již cca deset let končí jako průměrně/lehce podprůměrně hodnocená ekonomka. Nejlepší jméno má dnes v Brně asi PEF MENDELU, což je i nejstarší ekonomka na Moravě (nejstarší v ČR je VŠE). Ovšem PEF trochu trpí tím, že je součástí zemědělské univerzity, i když se hnojárna na Mendelu přejmenovala, tak stejně nemůže popřít, že je zemědělskou univerzitou, napříč tomu, že se to snaží různě "zakamuflovat", např. i zřízením nové fakulty (FRRMV). MU ESF zase těží ze jména MU, i když je v českém hodnocení trochu hůře hodnocena než PEF MENDELU. No, jde o to, pokud chcete zůstat v Brně, nebo máte větší cíle, pro lidi s nejvyššími cíli je tu pak už jen VŠE v Praze či malý ústav IES na UK (aneb pořadí 1) Praha (VŠE, IES UK) 2) Brno (PEF MENDELU, ESF MU) 3) Ostrava (VŠB-TUO) 4) regionální-vesnické ekonomka (Hradec, Budějovice, Jihlava, Plzen, Karviná, Liberec...) 5) soukromé eko. školy. Jméno školy dnes dělá velmi mnoho, já si zvolila FP VUT, protože mám strach z větší obtížnosti, myslím si, že bych to jinde (PEF MENDELU) asi nezvládla, ale taky počítám s tím, že pak podle toho budu i ohodnocena trhem práce a že třeba pak dají přednost absolventovi ESF MU či PEF MENDELU přede mnou, na druhou stranu, v Brně je i dost soukromých ekonomických škol, a tam budu mít navrch zase já. Je smutné, že dnes na vesnické ekonomky pouští systém "studovat" i lidi z učnáků (SOU), kteří horko těžko dodělali maturitu, něco je na tom našem českém systému vzdělávání asi špatně aneb když dnes zažíváme propad pop. ročníků o desítky tisíc studentů, ale školy stále bobtnají co do míst, kde je již více míst než uchazečů, je jasné, že kvalita absolventů půjde velmi dolů, je jich více, ale jsou slabší než kdysi, a proto je třeba vybírat co nejlepší a nejtěžší školu v požadovaném oboru s co nejlepším jménem u zaměstnavatelů (prostě garance školy určité úrovně absolventů). Špatná škola, špatní absolventi = ten titul vám bude k ničemu, ani vás dnes již nejspíš nepozvou na pohovor.