×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Filipoliva1
18. 5. 2023

Good, jsem spokojený

adelmasik14
27. 6. 2021

Studium na UPCE byla katastrofa. Studovala jsem na KVV a od začátku se k nám vyučující chovali hrozně. Ponižování a urážení studentů bez důvodu bylo na denním pořádku. Vše jsme se museli naučit sami, přednášky vypadaly tak, že nám pouze četli z knihy nebo mluvili o tom, co dělali o víkendu. Materiály ke studiu žádné, pouze doporučená literatura ze zastaralých knih. Zkoušky byly velmi náročné a vyhazovalo se kvůli blbostem s frázemi "neumíte mluvit" "radši bych vyskočila z okna, než bych Vás poslouchala" apod. (zkušenosti s frázemi od jiných studentů - ne z mé strany). Výuka statistiky vypadala tak, že nám vyučující pouze posílal prezentace s příklady, ale z čeho jsme se je měli učit počítat, byla záhada. Po roce a půl jsem studium ukončila a od září nastupuji na UHK. UPCE UŽ NIKDY VÍCE!!

Blok LDI/PRX/OBD - Cerna, Reimannova, Zitkova. (s vyjimkou OBD prednasek s prof. Spilkovou)... Vyučující velice kritizují zpusoby vyucovani ostatnich učitelu, ale podle meho nazoru uci mnohem hure, nez kdejaka ucitelka na ZS. Ja a dalsi z mych kolegu jsme velm zmateni a vlastne nevime jak v budoucnu mame nebo nemame ucit. O predmetu PRX2 - vyucujici si ani očkem neprohlednou zadny lesson plan a tim padem kritizuji veci, ktere by vlastne kritizovat nemusely, pokud by si je četly nebo si zapamatovaly, co dana skupina na microteaching připravovala minule hodiny (coz zrovna na dnesni hodinu bylo potreba protoze mely dat jejich slavny feedback). Pojem kontruktivni kritika asi neznaji, protoze na nas s prominutim rvou jak na malý smrady, kdyz udelame neco spatne. Tvrzeni 'jsme si vsichni rovni' v techto predmetech absolutne neexistuje. Pani Zitkova se tvari jako mala sluníčková holčička, ale mohla by si to obcas odpustit a vlastne nas neco naucit. Chce aby bylo vsechno v pohode a ne hodinach co ma ona sama je v pohode, ale na PRX2 je spoulu s Reimannovou a s Černou k nevydržení. Pani Reimannova si neskutecne si protireci, ma ve vsem bordel, chce po nas dodrzovat terminy, coz ona sama nedela a jeji hodiny jsou zmatene, skace od jednoho k druhemu a ja si z nich vubec nic neodnáším. Celkově bych tuto školu hodnotila jako nejvetsi chybu v zivote. Mela jsem jit makat.

kacka145
29. 11. 2017

Představovala jsem si něco jiného, ale některé věci byly souhrou faktorů... Vždy je co vylepšovat, což si myslím, že teď, s novým vedením, se dosti děje. Otázkou je, zda je vhodné jet z 0 ne na 100 ale 1000%..

drozdisim
14. 12. 2014

Nemám toho na univerzitě ještě málo za sebou, ale čekala bych to celkově asi náročnější. Mám pocit, že prozatím jsme vše probírané pouze nakousli, ale nešli nijak hluboce do tématu.

6389
13. 3. 2014

Jsou učitelé, kteří jsou naprosto skvělí a naopak učitelé, kteří značně zhoršují jak studium tak pověst VŠ, především na KAA. Prostory jsou velmi nepohodlné a nepříjemné, často nefunguje technika, ve STAGu stále něco chybí, vše se mění na poslední chvíli, učitelé (až na vyjímky, např. D.P. Sampey, MFA) se neobtěžují informovat své studenty o podstatných událostech apod. Představa o studiu na UPCE byla značně jiná, během studia přišlo velké zklamání. Celkově mi příjde, že UPCE se soustředí na chemii a informatiku a další fakulty značně zanedbává.