×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
85beruska
7. 3. 2024

Přednášky a semináře jsou dobře prezentovány, studium statistiky a matematiky je náročné.

Mici200301
16. 2. 2024

Učení se dá zvládnout, není to tak těžké. Jediné, co to zhoršuje jsou vyučující. Někteří mají ego vyšší než Burj Khalifa, nebojí se dát najevo svoji aroganci a opovržení studentem. Nemístné poznámky jsou na denním režimu. Škola je zastaralá, někteří vyučující jsou pozadu s dobou. Studenti mají strach se na něco zeptat. Ovšem jsou zde i mladší doktoranti, kteří vědí, jak studenti smýšlejí a rozumí jim. Dokud nenastane něco závažného, škola nic neřeší. Předměty, kde jsou nejhorší vyučující dostanete v posledním ročníku.

primat19100
1. 6. 2023

Studium není lehké, ale je možné ho zvládnout i při zaměstnání (kombinovaná forma studia).

st6816750
9. 4. 2023

Určitě je co zlepšovat

student_fes
31. 1. 2022

Já školu musím hodnotit kladně. Sice jsem na jinou školu nechodila, ale Bc. jsem zvládla v pohodě, teď studuji navazující. Podle mě sice na školu spousta lidí přijde, ale nedokončí, a to jen z důvodu, že musí něco dělat. Tady se zadarmo nic nedostane. Studium je částmi opravdu náročné, že máte chuť se na všechno vykašlat.. ale pokud chce člověk něčeho dosáhnout, tak podle mě to problém není. (sama jsem příkladem z Bc. studia)

liluzi
29. 12. 2021

Předměty Matematika a Pravděpodobnost a statistika jsou velmi těžké. Pokud nejste na matiku budete se zde trápit.

Broukpytlik36
5. 12. 2021

Skvělá škola

gorila124
4. 5. 2021

Studium se podle mě hodně změnilo k lepšímu. Došlo k větší komunikaci mezi studenty. Na FES už neexistují indexy, což je super, nikoho nikde nemusíte nahánět. Studium je docela náročné, ale s vypětím všech sil se dá zvládnout. Najdou se zde i dobří učitelé.

batmean
6. 9. 2020

Fakulta se hodně snaží a je to vidět - v mnoha ohledech. Obecně přístup učitelů a kvalita výuky je dobrá, stejně jako organizovanost. Problémy samozřejmě jsou, ale to jsou všude (vím, o čem mluvím, nestudoval jsem pouze zde). Na špatného pedagoga můžete narazit všude.

IIveta
23. 9. 2019

Studovala jsem dálkově Ekonomika a provoz podniku bakaláře a následně i navazující studium. Celkově mi nepřišlo, že by předměty byly náročné, chtělo to hlavně samostudium, ale vše se dalo zvládnout. Kvalita výuky záležela na přednášejícím. Některé předměty byly vyloženy skvěle, některé za moc nestály (ale myslím, že tak je to všude). Celkově hodnotím školu kladně.

Diana94
29. 8. 2019

Přístup učitelů je strašný. Byla jsem vzvyklá na spíše přátelské prostředí, kde učitelům nedělalo problém si pamatovat studenty a pomoci jim. Tady mají poradenské centrum a tím to hasne. Jsme pro ně jen položky. Pardubická univerzita celkově budí dojem, že chce pokaždé nahnat, co nejvíce hlav na porážku, naslibují hory doly, přijímačky se dělají ještě v srpnu (!!) a tak podobně. Jenže potom už vás nikdo nepodrží. Hlavně, že za nás dostanou prachy. Komunikace s učiteli, jak osobně, tak elektronicky hrozná. To, že první hodina cvičení jednoho nejmenovaného předmětu bude o hodinu a půl déle nám bylo oznámeno přes dokumenty ve stagu! Studijní oddělení celkově hrozné - nemám s nimi jedinou dobrou zkušenost. Dámy většinou pěkně zpruzelé a i přes úřední hodiny, aby je člověk naháněl. O indexech a nahánění učitelů, kvůli známce ani nemluvím. Předměty ve zkratce neužitečené pro život, jen totální teorie a obecné roviny. Na každém předmětu k zápočtu nutná prezentace, ale dostanete jenom název tématu, někoho k vám přiřadí do skupiny a snažte se. Potom ve finále 7 prezentací a nahánění všech možných lidí, kteří na to pečou a jsou zapsaní jen kvůli statutu studenta. Hrůza. Nikomu nedoporučuji. Zkušenosti plynnou z Fakulty chemicko-technologické a Fakulty ekonomicko-správní.

Majlik
16. 8. 2018

Životní omyl. Zlatá hradecká FIM. Otřesný přístup ke studentovi. Občas si připadáte jako odpad.

mončičák28
14. 5. 2018

Po bakalářském studiu na Masarykově univerzitě musím konstatovat, že tato škola má co dohánět, aby se zařadila mezi kvalitní a moderní univerzity. Index?! V dnešní době? Totální nesmysl, když všechno, přes známky, přihlašování se do dalšího semestru, ke státnicím apod., jde udělat přes internet. Ať mi nikdo netvrdí, že to nejde, když jinde to jde v pohodě. Navíc doba strávená na cestách kvůli nahánění vyučujících se dá využit efektivněji. Kvalita studia? No, jelikož se učím stejně, jako na bakalářském studiu, kde jsem byla oproti ostatním spíš podprůměr a zde mě někteří považují za šprta... To o tom také něco vypovídá. Přístup vyučujících u některých předmětů které by mohly být využitelné i v praxi a do budoucna v profesním životě, je na pováženou. Z těch předmětů totiž člověk nakonec nic nemá, i když by to mohly být zajímavé předměty. A tak bych mohla pokračovat. Takže pokud chcete jít studovat na lehčí školu (pokud již máte zkušenost z jiné univerzity nebo nějaké jiné vyhlášené vysoké školy), tato univerzita předpoklad splňuje. Pokud se ale chcete něco naučit i za cenu vysoké náročnosti, raději volte jinou školu.

Nahánění učitelů kvůli podpisu do indexu naprostá blbost, pro dálkového studenta absurdní! Přístup zaměstnankyň na studijním strašný.

bublina20
18. 12. 2017

Jako na každé škole jsou i tady lepší a horší učitelé a lepší a horší předměty. Přístup většiny vyučujících je vstřícný a jsou ochotni poradit. Technické vybavení školy je na horší úrovni, ale dá se to zvládnout. Celkově studium doporučuji.

Blazzineceq
21. 9. 2017

Mohlo by se lépe přistupovat k dálkovým studentům. Na jiných, lépe hodnocených univerzitách to chodí o moc lépe. Např. na JU by nikdy nenechali dálkaře pobíhat s indexem po chodbách a odchytávat garanty jak lovnou zvěř, aby měl zapsané všechny známky. To mi na upce připadá jako ten největší vtip.

krajka
15. 9. 2017

pro kombinované studium **

primat526503
2. 1. 2017

Studuji na fesce první semestr, ale i tak si myslím, že jsem zvolila správně. Nevybrala bych si jiný obor. Učitelé se snaží, vyjdou vstříc, poskytují mnoho materiálů. Jsem spokojena.

primat14165
15. 10. 2016

Primát 192931
9. 4. 2016

hodnocení z pohledu studia v kombinované formě

spongeterka
15. 11. 2015

Škola celkem dobrá, poněkud těžká na to, jakou má pověst. Jediná věc je poslední leta organizace a podmínky studia, které co pořád mění - nic moc.

Daveska
11. 8. 2015

Student kombinovaného studia = důraz na samostudium a učitel není hlavní zdroj informací

VoOsic
12. 5. 2015

Málokdy se jde na něčem dohodnout s učiteli, neexistuje vlastní disk ani účet na školních počítačích. Vzdálená plocha nefunguje všem. Přístup učitelů ke studentům ve většině případů hrozný. Určitě bych doporučoval jiné školy. Hlavně studentům alespoň částečně počítačově zaměřeným.

Xarinka
24. 3. 2015

Studuji prvním rokem FESku - obor ekonomika a provoz podniku, sice matika v prvním ročníku je těžká a na té skončí nejvíce studentů, někomu přišla i mikroekonomie náročná, ale vše se dá - člověk musí pouze zabojovat a pak vše jde. Na každé škole je něco a přijde mi, že u nás mi zatím všichni učitelé vyšli se vším vstříc :)

Rosien18
28. 11. 2014

Pár jedinců a jejich způsob jednání bohužel zkazil celý dojem z UPCE. Osobně říkám: Pardubice, nikdy více... Ale základ pro další studium mám z UPCE nadprůměrný!

Pollino
18. 10. 2014

Bakalářské studium jsem absolvovala na jiné škole a po nástupu na magisterské na Upce na dálkové studium mě opravdu zarazil přístup ke studentům a ke studiu jako takovému.

Luciaw
24. 6. 2014

Studovala jsem zde Systémové inženýrství a informatiku, škola je poměrně těžká a to i přesto, že přínos pro Vás nemá žádný. Vím i jak vypadají ostatní obory a raději bych se rozhodla pro jinou vysokou školu. Obzvlášť pokud chcete studovat dálkově, protože zde na to rozhodně neberou ohled.

lordTajmi
8. 6. 2014

Hospodářská politika a správa

Popelka83
15. 5. 2014

Naprosto otřesná organizace, nevyhovující technické vybavení, samostatné práce většinou nejsou zadány ani dostatečně natož jasně, není tedy zřejmé, co je předmětem práce. Znovu bych tuto školu nestudovala, tazateli bych doporučila vybrat si jinou.