×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
lubosbinar26
19. 8. 2023

Studium na DFJP DP-SV jsem končil v roce 2013. Takže po 10 praxe mohu zhodnotit zpětným pohledem. Dril ve druháku Mechanika, Kinematika, Dynamika se jednoznačně vyplatil, během 5let jsme se vzaměstnání posunul na pozici šéfkonstruktéra vývoje jedné CZ firmy (cca 500 zaměstnanců) a to především díky těmto předmětům. Protože kolegové která studovali TUL, VUT, ČVUT na tom tak drcený nebyly. Na druhou stranu ostatní předměty co se týče SV a konstrukce vozidel obecně jsou slabé. Chyběly mi i předměty zaměřené a 3D tisk a rapid prototyping, více samostatných projektů s možností dotažení do reálného stavu. Bohužel jsem se musel doučit i předměty typu Strojírenské konstruování atd. Celkově hodnotím zpětně pozitivně a myslím že jsem zas tak úplně nešlápl s výběrem této školy vedle. Každá škola má něco. Pokud chcete rozvíjet konstrukčním směrem tak je to dobrá volba, třeba super předměty a projektovou výuku má VUT , ale třeba tam zbytečně drtí termo, které je super pro motoráře atd. ale pro klasickou strojařinu je k ničemu, tam se zase hodí mechanika. Kdyžta se mě můžete ptát do zpráv, kdyby byly nějaké dotazy.

jirisoukup
6. 5. 2023

Jsem student prvního ročníku DFJP a tuto fakultu mohu jen doporučit. Moderní vybavení, hezké prostředí, to jen některé z mnoha pozitiv této školy. Hodně se mi líbí i přístup některých učitelů k výuce, nebo k poskytnutí pomoci, pokud si o to student zažádá. Některé předměty jsou těžké a člověk jim musí obětovat hodně času, ale na druhou stranu je důležité danou látku pochopit v širších souvislostech a proto je dobře že se s námi, jak se říká nemažou. Pokud tě zajímá doprava a nebo technika s ní spojená, tato fakulta je přesně pro tebe.

natalieparlagi
2. 5. 2023

Se studiem na DFJP jsem vážně spokojena. Když chceš získat dobrý vzdělání v dopravě, tak je tahle fakulta ideální volbou. Nabízejí nám skvělou výuku, moderní prostředí a spoustu možností uplatnění na trhu práce. Můžu to určitě doporučit všem, co se chtějí vzdělávat v oblasti dopravy.

auťák
2. 9. 2020

DP-SV obor který nezávratně upadá a není divu. Mnoho lidí kteří by o ten obor měli zájem sem ani nenastoupí, kvůli náročnosti předmětů, které jsou úplně k ničemu. První rok je všeobecný, druhý je ve zkratce katedra mechaniky a částí strojů, a člověku který se po tom nezblázní a zázrakem projde dál, je odměnou až ve třetím ročníku to, že se podívá na auto. Jestli to někdo chce studovat, jděte na ČZU. Budete mít znatelně méně vrásek a šedin (po dvacítce).

Primát 598679
13. 2. 2019

Co na tuto fakultu říct. Má očekávaní vzhledem k doporučení byla přesažena, ovšem ne v dobrém slova smyslu. Náročnost společných předmětů pro různé obory je sice stejná, ovšem znalost těchto předmětů je pro spoustu oborů zbytečná. Např. předmět Algoritmizace a programování v C-sharpu považuji pro 90 % oborů za naprosto nelogický .. pokud máte problém a ozvete se, prakticky nikdo se za vás nepostaví, vyjdete z toho nejhůře vy a ještě vám to dají sežrat. Pokud natrefíte na hodného a pohodového učitele, je to sice skvělý, ale kolikrát vás skoro nic nenaučí. Pokud narazíte na vytíženého učitele, odkáže vás na samostudium, ovšem u zkoušky chce precizní výkon a pak vám to dá z milosti a snůškou keců k tomu. Nemluvě o kantorech s egem až do nebes. Kdybych měla možnost si vybrat znovu, určitě zvolím vedlejší FESku, protože pro toho, kdo chce získat "jen" titul a mít nějaké znalosti např. z managementu, se to vyplatí víc.

Uncool
16. 10. 2018

Strasne nevyvazena vyuka, zbytecne predmety vyzdvihovany, dulezite pro budouci praxi v utlumu. Mluvim se zpetnym pohledem po 10 letech v praxi. Nekteri vyucujici byla spicka ve svem oboru a snazili se i do nas neco dostat, napriklad pan doc. Vanek. Jini nejmenovani si na studentech jen honili ego. Skoda toho lidskeho faktoru, jinak by tato skola byla opravdu dobra.

primat484800
14. 6. 2016

Vlaky, vlaky, vlaky. Víc už ne prosím.

Essesse
20. 5. 2016

Pokud vám nejde matika, tak o oboru Dopravní prostředky-Silniční vozidla ani neuvažujte. Prvák nějak prolezete, dostanete se do druháku, tam narazíte na stěžejní předměty, které jsou náročné, protože náročné být musí, budete chtít změnit obor, jenže vás naše skvělé vedení nepustí a musíte od prváku a dva roky života máte v prdeli :D

dromedar
5. 5. 2015

Někdy to stojí za prd, ale to je určitě na každý škole ;)

BamboochaMan
27. 3. 2015

Jsem z gymplu, tudíž s hlavním problémem - matikou nemám takový problém, jako moji kolegové. Jinak jsem zde spokojený.

jirakst
15. 2. 2015

Podle ruznych zebricku je DFJP jedna z nejhorsich fakult v CR a podle meho nazoru to musi byt jedno z nejpodivnejsich mist na svete vubec.

j.myskyn
2. 7. 2014

Obor DP-SV. Bohužel ve většině případů přístup k výuce naprosto katastrofální. Házení klacků pod nohy, 60% kantorům se nechce nic dělat, pak je to vidět i na stylu výuky. Není nic neobvyklého, že si domluvíte termín zkoušky a vyučující/zkoušející prostě nedorazí. Bohužel třeba 3x za sebou a následně vám oznámí, že si máte předmět zapsat další rok znova. Neříkám, není to pokaždé, ale i takovýhle přístup bohužel je. Znechutit naprosto styl výuky a tím i znechutit učení. Jak to dopadá asi nemusím popisovat. Většina zkoušek na poněkolikáté, něco kvůli aroganci zkoušejících vůbec. Hodně lidí si zde hodně dokazuje. Pokud narazíte na pohodáře (i tací jsou), je vše super + naučení něčeho. Bohužel ve většině případů mají tito pohodáři méně důležité předměty. Návaznost předmětů odborných opět nesmyslná, většina lidí si protáhne studium minimálně o rok. Bohužel očekávání bylo uplně někde jinde. Být rozhodování znova, nikdy víc bych si nevybral tento obor!!!