×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Veri222
18. 7. 2023

Sociologie: Jsem velmi spokojena s vyučujícími, jelikož kladou důraz na diskuze, naše vlastní přemýšlení nad problémy a vždy si rádi vyslechnou náš názor. Studium bylo především teoretické, ale našel se prostor i na 3 semestry praxí a řadu projektů. Znovu bych se na tento obor nejspíše nepřihlásila, ale to jen z důvodu zvolení jiného směru.

chmelikjaromir39
14. 9. 2022

KGE. Němčina ve sféře podnikání - výběhová akreditace. Nyní se jmenuje Němčina pro překladatelskou sféru. Obsahově je studium velmi podobné. Filologie - Stylistika - Lexikologie - Fonetika - Translatologie - Překlad - Tlumočení - Morfologie - Korpusová lingvistika - Interkulturní komunikace - Obchodní korespondence (přibližně v takovém duchu je výuka). Rozhodně to nebylo snadné, ale jednalo se o poměrně náročné studium. Na vyučující je spolehnutí, vč. externistů.

Primat35416
2. 5. 2020

FF OU je taková rodinná fakulta, kde se na chodbách potkáte se studenty snad všech možných oborů a jejich kombinací. Učitelé jsou ve většině případů moc fajn a ochotní, a proto FF OU doporučuji. :) Ale připravte se na to, že to není úplně procházka růžovou zahradou a musíte opravdu bojovat. :)

tyroxsaurus
13. 5. 2019

Filozofická fakulta na OSU je v pořádku.

primat17344
23. 5. 2016

Některé předměty jsou vyučovány velmi kvalitně, u jiných je to čistě samostudium. Přístup některých učitelů je úžasný, jsou nápomocní a neskonale svým studentům pomáhají, bohužel se mezi nimi najdou i tací, kteří na své studenty akorát kašlou, když to řeknu pěkně, nedávají jim žádné pokyny, jak si co představují a vůbec se nezajímají. Vše má své pro a proti, v průměru jsem spokojená, vybrala bych si to znovu, protože ti, co se nám věnují dělají celé studium úžasným zážitkem!

Anouliinka
8. 4. 2016

Jako velké plus považuji přístup vyučujících ke studentům. Většina profesorů se o nás jako studenty opravdu zajímá a zachází s námi jako se sobě rovnými. Celkově na této škole panuje taková rodinná atmosféra. Je škoda, že Ostravská zatím neprorazila do širšího vědomí veřejnosti, určitě by si to zasloužila.

primat502063
4. 2. 2016

Poněkud mi vadí, že během studia se neklade důraz na myšlení, samostatnost a kreativitu studenta. Bohužel si tam někteří jdou asi jen pro titul, aby něco měli a připadali si dobře. V praxi to vypadá tak, že tam v klidu "proplouvá" sudent, který si znuzeně odchodí povinné hodiny, přednáškám zapsaným v rozvrhu se už od druhého semestru vysmívá a během zkouškového zaspamuje sociální sítě, pomocí níž shání materiály k učení, ideálně pak i konkrétní otázky. Takhle to nejspíš chodí na většině škol (v rámci ČR). Asi na tom není nic špatného, ale mně se ten přístup nelíbí. Možná by prospělo, kdyby se namísto prezentaci k zápočtu vyžadovala nějaká kvalitní písemná práce (zdroje, citace, parafráze, vlastní výzkum) nebo dialog s vyučujícím, při kterém by nechtěl jen teoretické znalosti (ty koneckonců prověří pak zkouška), ale vyžadoval by třeba i trochu přemýšlení typu "Jaký máš názor na tohle?" "Jak bys vyřešil tuhle situaci?" "Proč bys zvolil takový postup?"Asi v České republice zatím něco nereálného v humanitní větvi :). Vyučující nicméně v drtivé většině příjemní, ochotní - což je taky potřeba :).

fireboy
1. 8. 2015

OSU je fajn