×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
pablo_91
15. 11. 2021

Celkem jsem byl spokojený, ale musím přiznat, že nebýt paní Dr. Mocové, tak už bych se na to docela dost dobře vykašlal. Ta jediná dokáže srozumitelně vysvětlit látku, na software je best of a co se týče ostatních předmětů taky super. Já teda měl to štěstí ji mít i na bakalku a musím říci, že super, vstřícná, chytrá vždycky dokázala poradit, řekla, jak to řeší praxe a musím po 3 měsíční brigošce na stavbě říci, že měla pravdu... ve většině případů. Hold praxi nezapřeš a ona v praxi byla, takže asi takhle. Ostatní nic moc, někteří jsou arogantní, jiní vcelku v pohodě. Je to o štěstí při výběru vedoucího závěrečné práce. Já jsem např. věděl, že když se chci flákat, tak mám jít k určitým lidem a projdu, ale já se chtěl něco dovědět, proto jsem si zvolil paní Mocovou a bylo to to nejlepší, co jsem mohl udělat, jo a neměnil bych :-) Takže pokud se někdo rozhodujete, jestli jít sem k nám, OK pojďte a rychle, ideálně hned v prváku, pište Dr. Mocové, většinou si píše čekací listinu a kdo dřív příjde a líbí se jí, ten dřív mele (líbí ve smyslu nápadů, na vzhled, mi přijde, moc nehraje)... Ale např. kámoši taky cosi měřili ohledně dřeva a byli spokojení s vedoucíma, asi obecně bych šel do mladších kolegů a ne do starších, je to jednoduché, starší učitelé většinou moc už nevnímají stavebnictví jako rostoucí, neustále se vyvíjející organismus, ale jako hrobku, no a ti mladí, ti docela ještě umí jít s dobou... Tak pojďte sem a buďte spokojení, jako já :-d :-D :-D

wora30
1. 7. 2021

Studuji Lesnictví (kombinovaně). Studium by nebylo až tak náročné, kdybych ho nemusela kombinovat s prací, že. :)) Rozhodně mě to baví, jen nemám ráda ten stres při zkouškách (já vím - a kdo ho rád má..). Popravdě jsem si ale myslela, že bude studium mnohem jednodušší (studovala jsem i úplně jiný obor na jiné VŠ, takže mám s čím porovnat).

chyres89
10. 5. 2021

Je to super studovat krajinářství, získáte obecný přehled.

Joža.
24. 2. 2020

Jsem studentem Staveb na bázi dřeva ve 3. ročníku. O dřevostavbách a jejich konstrukci je tady jenom pár předmětů a to až ve 3. ročníku a na konci 2. ročníku. Hodně teorie o všem, ale pro budoucího projektanta většinou zbytečné. Špatně zvolené rozvržení předmětů v jednotlivých ročnících. Třetina předmětů zbytečná, třetina obecná a poslední třetina potřebná nebo zajímavá. Učitelé v celku vstřícní, až na pár výjimek. Je ale škoda, že tyto vyjímky jsou na předmětech, které jsou důležité.

primat535906
9. 1. 2019

Studijní program Stavby na bázi dřeva - jediná světlá tečka na tomto studijním program je paní studijní referentka Čerteková. Pokud vás zajímají stavby běžte jinam. Dejte si raději týdenní intenzivní kurz o dřevostavbách, který poskytují některé firmy, než zabít několik let svého života tady. Sice budete vědět, proč při impregnaci je dub a smrk hůře impregnovatelný, než buk, ale tato znalost vám do reálného života, kdy se chcete věnovat navrhování staveb, je naprosto k ničemu!! Pokud vás zajímá samotná anatomická stavba dřeva, jeho struktura, případně se chcete zavřít v laborkách a tyto věci zkoušet, máte zde neomezený prostor. Praktických věcí reálně použitelných do života se však moc nedozvíte.

Barara14
20. 11. 2015

Studuji Nábytkové inženýrství, které nebylo ve výběru.

kuze
8. 5. 2015

Studijní program Design nábytku