×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Sestra úzkost
30. 1. 2023

Velmi příjemné prostředí, organizace studia na dobré úrovni. V knihovně jsou týmovky (některé se strašnou akustikou, ale jsou), taky prostor na posezení, dá se sednout si tam s jídlem, dokonce je tam i malá kuchyňka. Skvělé je, že máme vstup boční brankou na ISIC kartu a nemusíme celý areál obcházet. Na fakultě je i Menza, což je fajn.

editahorakova10
10. 12. 2022

škola má vysokou úroveň, neměnila bych

TomJambo
13. 10. 2022

Zatím si zvykám na vysokoškolský systém. Jsem ale rád že jsem šel na MUNI.

šimpanz12345
12. 10. 2022

Areál je nový a krásný, vybavení fakulty je moderní, máme přístup k nejmodernějším technologiím.

opicejudy
29. 3. 2022

Zatím jsem spokojená, areál kampusu je pěkný.

Dalkan
2. 2. 2022

Co bych tu měl psát. Jako každý z nás jsem byl natěšený maturant, který se těšil na nový ,,vysokoškolský život". Myslel jsem si, že ta vysoká půjde, že když se budu pravidelně učit, že to nějak zvládnu i když nejsem z gymplu, jak moc šeredně jsem se zmýlil. Až mě to bolí, že tady studuju už třetím rokem. Prostřední depresivní, arogantní brnáci, jejich mluva, to je na zabití, areál kotlářské je takové plus, kampus je až moc přemodernizovanej a k tomu je to daleko, v nějaké prdeli Šalingradu, kdo tam má jezidt tou 25 furt. No hrůza. Za ty 3 roky si myslím, že tam je všechno proti mě, učím se co můžu, každej semestr a stejně mám jenom Fka a jsem pro všechny pro smích, jak pro učitele tak pro moje kolegy. Prostě jebat na to, na tuhle fakultu bych nešel ani náhodou znovu, jenom si takhle zkurvit život. Jediná dobrá věc byla corona, protože distanc kupodivu příroda zvládla velmi dobře a nemusel jsem jezdit do Bnra. První semestr byl můj první prezenční a nejhorší období mého života. Někteří vyučující jsou tady od toho aby tě jenom potopili, některým je to uplně u píče, urověn nějakých zkoušek je až tak moc vysoká, že to fakt jenom slouží jako síto, když to nechápeš často nemáš pochopení protože jsi ten retardovanej. Muni si hraje, že kouká a dává pozor na studijní neuspěšnost, ale pravda je taková, že na studenty, kteří mají horší průměr není brán zřetel, prostě není. Nejhorší je ta nepřímá uměra a pocit blbosti a marnosti...furt jenom učení učení a výsledky nikde a ještě já debil studuju dvojobor, no prostě na zabití. Né nikdy děkuju. Doufám, že se rozhoupu k tomu Bc. a pak už Brno šrtnu z mapy. SBOHEM

studypain
23. 1. 2022

Tato škola se mi líbí velkým výběrem předmětů a možnosti participace v různých projektech.

martinkapipinka
9. 1. 2022

Studium je za mě dost náročné, jak časově tak i obsahově, tak doufám, že to snad doklepu.

PanDocent
30. 6. 2021

Záleží na oboru, ale co se týče biologie, je to naprostá špička. Bohužel to stejné se nedá říct o chemii, která je v silném kontrastu oproti biologickým předmětům - je velmi náročná. Většina vyučujících naprosto v pohodě, ale najdou se výjimky.

Anicase
11. 6. 2021

Studuji tady biologii a neměnila bych. Mám za sebou i studium biologie na UK a nedá se to vůbec srovnávat. Ke všem předmětům tu máme literaturu, vyučující dávají prezentace (na UK u většině předmětů knihy žádné nejsou, prezentace když už nějaké jsou, tak se z nich moc učit nedá. Všichni jsou tak závislí na nahrávání si výkladu na mobil, které ale vyučující zakazují a mohou studenta i vyhodit z učebny), díky ISu téměř nemusím chodit na studijní, vše na jednom místě (včetně požadavků na zkoušku a osnovy předmětu!) oproti UK, kde jsem si musela hlídat 5 serverů a několik e-mailových adres a ani tak nebylo zaručené, že mám potřebné info. Vyučující jsou mnohem vstřícnější, na e-maily odpovídají do druhého dne a arogance je zde spíše výjimkou (na UK opět opačně). IMHO jediné, co UK dává na vyšší příčky než MU je propojení s vědeckými pracovišti jako AVČR, IKEM atp., kde většina studentů dělá diplomky a pokračuje tam i na doktorát, takže studenti mají víceméně uplatnění zajištěné a na výzkumy je tak přísun vědců jistý. Pro porovnání - v Praze bylo v roce 2019 pracovníků ve výzkumu 16 637, v celém Jihomoravském kraji jen 7 754. Výdaje na výzkum jsou ještě lepší. V tomtéž roce totiž má Praha výdaje na výzkum a vývoj 40 114,7 mil. Kč, kdežto Jihomoravský kraj jen 18 749,8. Práci je tedy možná lepší hledat v Praze, studium je ale rozhodně lepší v Brně. Opravdu si toho važte, že jste na MUNI. To co je pro vás samozřejmé, jinde samozřejmé vůbec není.

Temný válečník
4. 5. 2021

Studium na škole mě celkem baví. Uvidíme, jestli najdu uplatnění v oboru, nebo si přijdu jen pro titul a obor zcela změním...

chňopinka
20. 11. 2020

Nejlepší fakulta na světě, nic lepšího není <3

Darranell
27. 7. 2020

Byla jsem na oboru Molekulární biologie a biochemie organismů, bohužel jsem šla na školu s velkým očekáváním a byla zklamaná. Na oboru nás bylo několik stovek, vyučující se nám nemohli nijak blíže věnovat a na přednáškách obvykle všichni spali, koukali na seriály apod. Ocenila bych mnohem více praxe, cvičení či aktivní výuku. Za mé studium jsem měla nejradši předměty zelené biologie díky profesorům, kteří uměli nadchnout. Bohužel to samé se u většiny na bílé biologii říci nedalo.

Mekina
14. 2. 2020

Baví mě :-)

Elira
20. 11. 2018

Výborná fakulta i vyučující

OdpornejSlizák
29. 11. 2017

Fakulta funguje dle mne velmi dobře. Spousta vyučujících, lektorů a personálu je nápomocných a když je člověk dobrý, je možné se zapojit i do běžicích výzkumů. Nevýhodou je zkostnatělost výukového systému, špatná motivace studentů na účast na přednáškách a cvičení a veskrze zvláštní rozvržení předmětů pro specializace. Na druhou stranu jsem neměl s ničím problém a veškeré neduhy spojené se studiem se daly bez problémů vyřešit. Pouze studijní pokulhává.

Kampus v Bohunicích je skvělý a studium se mi moc libí

Momo.ko
13. 9. 2017

Velice profesionální přístup všech vyučujících i ostatních v organizaci studia.

primat5004
29. 5. 2017

Dobře zvažte, zda vás matematika baví, nebo ne. Pokud se v tom ale najdete, nelze si PřF MU vynachválit...

P0cin
9. 1. 2017

Obor fajn, ale prestal me bavit, proto je hodnoceni trochu tezsi. Kvalitou bych rekl nadstandartni

caukyyy
13. 10. 2016

Studuji Experimentální biologii - ekotoxikologii na MU. Baví mě to, líbí se mi, že máme hodně praktických cvičení, není to jenom teorie, učitelé jsou vstřícní, milí, ochotní, když vidí zájem, mají radost. Jsem moc spokojená.

primat530021
22. 9. 2016

lgmd

bararich8
4. 5. 2016

Výuka by mohla být víc praktická, ale jsem zatím ve druháku, tak třeba k tomu ještě dojde.

primat503071
20. 4. 2016

Neviem, či by to mohlo byť lepšie :3

toaletak
10. 12. 2015

Studuji obor speciální biologie a jen bych chtěla upozornit na kreditové rozdělování do směrů studia.

primat5873
4. 12. 2015

S kvalitou fakulty jsem moc spokojená. Uvítala bych více praktické výuky, ale jinak učitelé jsou odborníci, s výukou je všechno v pohodě. Akorát je toho na začátku pro mě moc, ale to chce asi si zvyknout.

turlututu
4. 6. 2015

Náročnost studia bohužel neodpovídá uplatnitelnosti na trhu práce.

kaja2612
22. 5. 2015

Obor dobrý, výuka už byla z mého hlediska horší, někteří vyučující byly super, jiní mě nesedli, to je asi všude. Škola neklade důraz na praxi, za celé studijní období jsem absolvovala pár terének, kde se jen poslouchalo, ale nic nedělalo, to mě osobně nic moc nedalo po praktické stránce. Horší už byla komunikace jako taková, zejména se studijním oddělením - raději podali špatné informace jen aby se nás co nejrychleji zbavili.

make11
6. 5. 2015

Málo praxe. Raději VUT.

Studium matematické biologie na PřFMU mě zcela naplňuje, je to přesně to, co jsem v životě chtěla dělat. Tento obor doporučuji hlavně těm, kteří mají hodně rádi matematiku a biologie jim nevadí.

Teddy16384
18. 4. 2015

Dobrá škola

Arrysu
7. 3. 2015

Studuji mikrobiologii a neměnila bych :)

Nuggi
30. 7. 2014

Skvělá škola s úžasným přístupem ke studentům :-)

primat577408
5. 9. 2017

Dobrá fakulta, vyučující jsou ochotní, da

dumb_fish
5. 9. 2017

%3