×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
macc0218
10. 1. 2024

Super duper

Andmi.ova
29. 7. 2022

Dlouho jsem se rozhodovala a nakonec jsem šťastná, že jsem vybrala FSS! :)

adiska1230
19. 11. 2021

Ve svém oboru si myslím, že je tato fakulta špička, a těm, co opravdu chtějí, nabídne nepřeberné množství příležitostí. Atmosféra je velice přátelská a spolužáci skvělí.

LuckaaB
19. 10. 2021

Krásná fakulta, profesionální přístup přednášejících a cvičících, skvěle vybavené učebny. Za mínus považuji studijní oddělení (spíše jeho pracovnice) a nedostatek toalet.

gerasek13
22. 9. 2021

Úžasná, kvalitní fakulta s milým prostředím - vše je o lidech a lidé na katedře MVZ a Politologie byli skvělí, zábavní a kvalifikovaní vyučující. Doktor Mareš je kapacita, ale některé hodiny na BSS mohou být možná trochu obecné.. to je však dáno spíše oborem. Ze všech bych vyzdvihla doktora Suchého, který byl vždy velmi nápomocný a vřelý - jedná se studenty jako se sobě rovnými a vždy udělal maximum pro své studenty. Obecně bych řekla, že teorie lehce převažuje na těchto dvou katedrách nad praxí, tu ale muže student dohnat vlastní iniciativou na stážích, v kterých ho fakulta plně podporuje. Mám nyní srovnání z jiné školy a musím říct, že system na FSS je opravdu hodně přehledný a student-friendly. Studovat toho můžete, kolik chcete, žádné omezení. FSS, díky!

primat535829
7. 12. 2017

Sociologie je převážně o prokousáním se obrovským, až nezvladatelným množstvím četby, kterou si myslím, že není možné poctivě všechnu přešíst - jde prostě o spolupráci

misssulka
10. 1. 2017

Velký důraz je na fakultě kladen na samostudium a praktický vhled do zpracovávaných seminárek, zkoušek a esejí.

bajynator
20. 3. 2016

Co se týče studia celková spokojenost, trochu strach o využitelnost

primat507747
28. 2. 2016

Nejvíce mi vadí nutnost absolvovat teoretické předměty, které mají vysoké kreditové ohodnocení, ale na studenta je kladen extrémní stres a k tomu poznatky v těchto předmětů nebudou schopni uplatnit v oboru. Navíc je zde minimum předmětů, které by Vás posunuly (zvýšili Vaš profesionalitu/odbornost) ve Vašem oboru

primat3095
8. 1. 2016

Pokud student nerad čte a neumí pracovat průběžně a samostatně, potom by neměl na tuto školu chodit nebo minimálně na sociologii.

EvcaBartakova
21. 10. 2015

Pokud se chystáte na žurnalistiku, není v Česku lepší škola. Povinný semestr praxe ve cvičném médiu a 3 měsíce praxe ve skutečném médiu je k nezaplacení. A podobně jsou na tom další obory, například můj druhý obor, genderová studia, vyžaduje 80 hodin praxe. Rozvrh se dá naplánovat tak, abyste měli čas se zapojit do dalších školních i mimoškolních aktivit. FSS prostě vybízí k aktivitě! Práce na doma je sice víc, ale pokud si umíte rozvrhnout čas, nemáte problém. Krom toho vám budova fakulty nabízí skvělé zázemí: prostorné átrium, občerstvení v krmítku, knihovnu, studovny ... a přes cestu máte přátelskou menzu.

Lessa
12. 8. 2015

Studovala jsem obor Sociální politika/Sociální práce, kombinované studium. Ve srovnání s ostatními FSS je obor poměrně těžký, nároky profesorů vysoké, státnice náročné. Ale myslím, že studium bylo kvalitní a hodně mi dalo.

TrsPrs
14. 5. 2015

Studium spočívá především v psaní spousty seminárních prací, poté následují ještě náročné zkoušky. Já jsem na psychologii, většina oborů je ale taktéž náročná.

primat10265
12. 1. 2015

Fss je opravdu pohodová fakulta, větší pohoda než na fildě. Na žurnalistice nám vychází vstříc

Sidonie
23. 2. 2014

Kvalita výuky je dobrá, náročnost různá podle předmětů, prostředí a zázemí fain.