×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
plachype30
16. 11. 2020

Na škole jsem teprve druhým rokem na oboru EEM. Na škole se říká, že jde o jednodušší obor. Tento názor úplně nezastávám, protože i od známých vím, že každý obor má "svoje" a každý je někdy v něčem těžký. Na druhou stranu, zatím se mi moc nestávalo, že by se něco nedalo vyloženě stíhat. Výuce člověk musí věnovat hodně času a během semestru nezahálet. Mnoho věcí a úkolů je povinných, což nás dobře připravuje na zkoušky. Jelikož ale některé úkoly mají delší termíny odevzdání, může se to některým lidem kupit a postačí jim, když jsou ohodnoceni minimálním počtem bodů na to, aby prošli. Tito pak mohou říkat, že škola je obtížná. Moc bych nedoporučoval, aby na tuto školu šli ti, kteří rádi prokrastinují a výsledky mají průměrné. Naopak někdy i ti s lehce podprůměrnými výsledky (například měli z matematiky na střední škole trojky nebo neudělali maturitu na první pokus) se mohou stát dobrými studenty této fakulty, protože obsah učiva se velmi liší od toho, co člověk studuje na střední škole. Zatím jsem měl hodně teoretické výuky a tam můžu říct, že je kvalitní. Jediné, co může trochu pokulhávat kvalitou teoretické výuky, je výuka fyziky. Problém není ve vyučujících, ti jsou skvělí, jen je potřeba nacpat velké množství informací do malého množství hodin a některé vzorce a odvození "padají z nebe" a ze samotné přednášky je těžké je pochopit. Celkově jsem s výukou zde spokojen a všem, kteří mají rádi elektrotechniku a kvalitně podanou teorii z různých odvětví, bych studium zde doporučil. I díky koronaviru mohu ale obtížně hodnotit praktickou výuku, i když i tu se nám snaží vyučující pomocí různých videí a měření přinést v co nejlepší formě.

Primát 444379
29. 9. 2015

Jelikož je KyR stále ještě relativně novým oborem, většina věcí a principů je stále obměňovaných a mnoho zajetých kolejí zatím neexistuje. Každým rokem jsou zaváděny nová pravidla a forma, jakou jsou předměty vedeny, měněna. Studium funguje přibližně tak, že každý semestr je jeden, občas dva předměty, které vám zaberou drtivou většinu studijního času. Jejich propustnost se pohybuje mezi 25-40%, za což mohou buď neočekávaně přísná kritéria splnění zkoušky v porovnání se semestrálními testy, nebo - a to ve většině případů - kvantita látky. Škola není taková, jakou jsem si ji vysnil - možná jsem jen neodhadl, jaké dovednosti a znalosti jsou pro práci v odvětví robotiky potřeba. Stále se jedná o jeden z nejperspektivnějších technických oborů dnešní doby a myslím, že kdo vytrvá, neprohloupí.

Krystof2
13. 5. 2015

Pro zapálené techniky by možná bylo lepší VUT v Brně, kamarád tam studuje a technice se věnují víc. Na druhou stranu na ČVUT člověk může víc propojit ekonomii a techniku.

OndrasV
5. 10. 2014

Studuju kombinované studium, takže jsem si vědomý toho, že na některé předměty nám nedávají ty nejlepší učitele, a proto jinak vidím význam učitele a samostudia jako zdrojů informací.

andreasovo
20. 6. 2014

Hell on FEL stále platí, avšak nikoli v obtížnosti, ale obecně. Kvalita znatelně uvadá ...

Jajkosaurusss
4. 5. 2014

FEL ČVUT se v žebříčcích umisťuje pravidelně jako nejlepší fakulta ČVUT, ČVUT je přitom jediná technická univerzita v ČR, která se umisťuje do 500. místa v mezinárodních srovnáních vysokých škol. Studuji na FEL již 2. rokem magisterský obor Ekonomika a řízení energetiky, předměty tu mám (pro představu, ale lze lehce dohledat na webu) jako finanční účetnictví, finanční management, marketingové strategie, manažerské modely, ekonomika užití energie, management, statistické metody v ekonomice, ekonomika užití energie, operační výzkum a pár dalších - z podstaty věci nic brutálního. K tomu dělám ještě VŠE a musím se vždycky opravdu smát tomu, když mi někdo tvrdí, že ČVUT je těžší (aneb výkřiky některých pipek na VŠE, že ČVUT by nikdy nedaly-aniž by vůbec věděly, kde fakulty ČVUT vůbec sídlí, potažmo jaké obory tam lze studovat :D), díky těm třem pokusům na zkoušku (na rozdíl od 1 na VŠE) mi to tady přijde naopak mnohem více v klidu a "napohodu". Ale to je ten problém, VŠE je velká škola a ČVUT také. Jsou to velký školy, kde fakulty a obory jsou různě obtížný..., třeba Fakulta dopravní, tam je úmrtnost tak max 25 %, soudě tedy dle počtu absolventů = prostě žádnej velkej hardcore to není = učíš se a dáš to. MÚVS je ještě mnohem větší "dávačka". No a třeba Fakulta biomedicínského inž. v Kladně, ta je taky všechno možné, jen ne obtížná, stačí se podívat na ty jejich obory - jo, pravidelně je trochu "vysmíváme". :D A FEL ČVUT? Že tady vyletí na bakaláři polovina? Jako promiňte, ale když sem berou bez přijímaček 100 %, tak je jasný, že se to musí taky trochu probrat. Nejtěžší fakulta na ČVUT je jednoznačně FJFI, tam vezmou 600 uchazečů a udělá to jen 100. Ale berou tam všechny = hodí si tam přihlášku i ti, co studovat vlastně nechtějí a chtějí mít jen studentské výhody + jsou tam slabší kousky..., třetina tam třeba už v 1. semestru nebyla nikdy přítomna, a tak se z "udělá to jeden z šesti" najednou dostáváme na "udělá to jeden ze čtyř"..., ale jak říkám, jde taky hodně o kvalitu studentů, třeba o farmacii by si jistě nikdo nedovolil tvrdit, že je lehká, a přitom je na ní úmrtnost okolo 30 %, to FEL je, řekl bych, mnohem lehčí a úmrtnost jen na bakaláři okolo 50 % = berou sem horší uchazeče (neprošli si přijímačkami, mají menší motivaci, je tu méně gymnazistů-ti jsou nejlepší...), častěji si to sem hází i lidé jako jakousi záchranu (stejně jako třeba na VŠCHT ti, kteří se nedostali na medinu a chtějí to za další rok zkusit znovu). Samozřejmě zase nemůžete srovnávat ČVUT s nějakou regionální technikou, ČVUT je prostě špica, ale pointa mého příspěvku je snad jasná. :) Naše republika je malá země, a tak má u nás úroveň jen pár tradičních škol s dobrým zázemím, jedná se de facto pouze o ČVUT, VŠE, VŠCHT a UK v Praze a MU a VUT v Brně, možná ani ta Mendelova lesnická a zemědělská univerzita v Brně není až zas tak úplně špatná, i když se teď nedávno přejmenovávala, aby byla více "in".