×
Náročnost
Kvalita výuky
Organizace a struktura studia
Zaměření na teorii
Zaměření na praxi
Vyučující jako hlavní zdroj informací
Důraz na samostudium a účast na projektech
Kvalita vyučujících
Celková spokojenost
A co opáčko?
Vemeno selské
před hodinou

Často absolutní neinformovanost ohledně dění ve škole, ať už akcích nebo výuce.

Studentess
5. 2. 2024

Škoda, že se na této fakultě stále vyučuje ala "stará škola", nejsou žádné modernější metody, jak infomace získat třeba pro lidi, co při studiu pracují. Od vučujících je velmi málo kvalitních materiálů na učení, buď ostrouhané prezentace v pdf nebo kolikrát skoro nic. Praxe v prváku jsou pouze otročení na školním pozemku, a školních stájích, nepřínosné. Druhák je na praxe o něco lepší, ale výběr je taky zoufalý.

adde1013
7. 1. 2024

.

klarikplivik
25. 6. 2023

Kombinované studium je skvěle řešené, učitelé jsou ochotní, interní systém dělá co má.

_Jiskra
11. 1. 2023

S fakultou jsem naprosto spokojen. Velká, přehledná s fajn učiteli :)

radilovav66
31. 12. 2022

Na této škole celkově je skvělé, že jsou opravdu rádi, když tam studujeme. Všichni se nám snaží pomoci, poradit, přispět. Nejsou tak přísní a hlavně tu student neprochází tak velkým sítem jako třeba na jiných velkých univerzitách. Studium není tak náročné, věnujeme se našemu oboru a i něco navíc. Celý kampus je pro nás, takže si najdeš kamarády všude. Budova naší fakulty vypadá pěkně a máme hned 4 posluchárny. Bufet s dobrým jídlem a kávou taky není k zahození.

vlasakovaterka2630
3. 12. 2022

Je to hodně náročné , dobré je nebýt na to sám

pavián917
8. 4. 2022

Organizace a sdílení informací je dosti slabé, všechno si musí člověk vyzjistit sám – stačil by alespoň informační email nebo info na stránkách školy. Předměty jsou zajímavé, ale musí se chytit dobrý učitel, jinak je to tragédie. Spousta předmětů je vcelku obtížných a lidé na nich vypadávají.

primat1836
18. 1. 2022

Studium na této fakultě mě opravdu baví. Velmi oceňuji propojení s praxí, což je mnohem poutavější a užitečnější. Drobné nedostatky shledávám v organizaci, především v zadávání závěrečných prací. To si myslím má své mouchy a je třeba si dobře pohlídat, zda jste se na dané téma vůbec dostali. Všeobecně jsou vyučující velmi ochotní a ve svých oborech erudovaní. Studium neshledávám jako příliš náročné, nicméně zadarmo to taky není.

Chew
4. 1. 2022

Studuji dálkově na FAPPZ. Studium pro mne poměrně náročné a klade velké nároky na samostudium. Někteří vyučující jsou skvělí a snaží se nám studium hodně usnadnit. Bohužel jsou však i vyučující, kteří mají přesně opačný přístup a jejich nároky mi připadají až neadekvátní.

slavomito
2. 12. 2021

Líbí se mi tam

zoefilova
16. 12. 2020

Zatím jsem na škole krátce a byla jsem tam jen na zápisu, díky "covid-19" situaci, takže nemohu moc posoudit. Je to složité dorozumívat se pouze elektronicky.

ikrobotova
8. 10. 2019

ČZU je poměrně náročná škola na předměty za to máte poměrně dost času i na jiné aktivity nežli jen školu. Obor bych zvolila znovu, jen bych změnila pár předmětů, které se mi zdály zbytečné.

papaja1288
26. 9. 2019

Tato škola není nejhorší volba mého života, jen si stále kladu stejnou otázku... Co ze mě sakra bude? o.O :D

kiklop365
5. 9. 2019

Nejlepsi fakulta

Primát 571478
5. 1. 2019

už bych nikdy nešla do školy, jsem ráda že mám klid... :D ale tahle škola předčila moje očekávání a opravdu se vám to vyplatí:)

Některé předměty úplně k ničemu, jiné více potřebnější jsou zanedbané a nebo se nevyučují vůbec.

Hoocky
17. 2. 2018

Delal jsem prijmacky na magistersky obor Vyziva a potraviny. Prislo mi to velmi jednoduche. Kdejaky gymplak by to zvladl bez problemu. Bez jakekoliv pripravy jsem mel 94 bodů ze 100. Nakonec jsem sel na VSCHT, kvuli vyssi urovni a prestizi.

DitaAfroDita
18. 12. 2017

Velké zklamání, ale titul zadarmo pro ty, kteří ho tak nutně chtějí.

Matafix
3. 12. 2017

Předsudky vůči naši fakultě jsou neoprávněné

primat9594
27. 10. 2017

Tahle škola mě baví =)

Bobule 1
8. 10. 2017

bavi me

Aridame
23. 9. 2017

škola i fakulta jsou super, ale není to pro ty, co si řekli, že je zemědělka jednoduchá ;) ba naopak, je tam tolik vyhazovacích předmětů, že se může stát, že Vás ve třeťáku zbude na oboru pět :-D

Primát 201223
4. 1. 2017

Naprosto vhodné pro lidi se zájmem o zemědělství! :-)

martinkova.misulka
9. 5. 2016

Obor zootechnika - kynologie :)

westas
8. 5. 2016

výživa - pravděpodobně jeden z nejtěžších oborů na agru. pokud nejste moc kamarádi s chemií, budete pravděpodobně trpět

Nienor2
3. 9. 2015

Studuji momentálně na jiné škole (z důvodu uplatnění), mohu proto srovnávat s nejznámější univerzitou a ve srovnání drtivé většiny aspektů mi vychází AF ČZU lépe. Jakožto absolvent velice teoretického gymnázia jsem už při nástupu na fakultu jsem byla překvapena množstvím zajímavých předmětů, praktickým zaměřením a rozmanitostí výuky. Výuka je hlavně ze začátku časově náročná, student se ale podívá od učeben přes laboratoře, pitevny, stáje, políčka až po okolní přírodu. Testování probíhá často (většinou každou hodinu) a hlavně v prvním ročníku na studenty klade veliké nároky na domácí přípravu a znalosti. Musím ale přiznat, že mi z výuky mnohé utkvělo bezpečně v hlavě. K časové náročnosti přispívá i opravdu velké množství praxí, některých užitečných, jiných dle mého nepotřebných a s přehnanou časovou dotací, zvláště pro dojíždějící téměř nesplnitelnou. Úroveň výuky a profesorů hodnotím kladně, samozřejmě, že se jako všude našly výborné předměty i ty podprůměrné, když ale srovnám se současnou školou, vidím, že laťka je jinde. Největší nevýhodou studia ale přes veškeré výhody a kvalitu výuky vidím uplatnění, které je na zootechnických oborech spíše nižší. Studium bych proto doporučila pro ty, kdo mají o obor opravdu zájem a nebojí se práce jak fyzické, tak psychické, kterým nevadí horší uplatnění, ale mají zájem hlavně o kvalitní a široké znalosti.

ter91ka
29. 6. 2015

Na této škole jsem spokojena i když studuji dálkově,lákají mne ale i jiné obory.

ternua
8. 5. 2015

V rámci vzdělávání v zemědělství je FAPPZ zřejmě nejkvalitnější fakultou v ČR. Bohužel si ČZU jako celek stále drží nevalnou pověst velmi jednoduché školy pro studenty, kteří volí fakulty ČZU jako záchrannou možnost poté, co nezvládli studium na jiných VŠ (VŠE, ČVUT). Tento fakt je v atmosféře na škole dost znát. Je zde plno studentů, kteří ke studiu přistupují zodpovědně, ale na druhou stranu jsou tu i tací, kteří z pošramocené pověsti ČZU těží, studiem jen "proplouvají" a tím je té pověsti učiněno zadost.

PetraKoubkova24
23. 4. 2015

Předmět poskytuje široké spektrum informací ohledně ochrany přírody, zemědělství, rostlin, zvířat i právní a ekonomickou průpravu. Dobré pro ty, kteří se třeba zatím nechtějí úzce specializovat, ale získat všeobecný přehled v oblasti zemědělství a přírody.

Lulysek
16. 4. 2015

Obor Kynologie. Pouze pro zájemce o teoretické studium.

Klarissize
14. 4. 2015

Na ČZU je to nejlepší studium! Není to těžké a když se člověk opravdu snaží a nefláká to, zvládá to levou zadní ;)

Ajule94
30. 3. 2015

Každý předmět hodnotím jinak. Jeden obťížný druhý zvládnutelný. Systém praxí velmi špatný, za největší nedostatek považuju kvůli praxím zameškání studia. Jinak jsem na škole spokojena.

eseona
24. 3. 2015

Cením si hlavně uvolněné atmosféry, cítím se ve škole "rodinně", žádná zbytečná byrokracie, "snobové" etc. A i když je daný důraz na praxi, pokud se student během studia rozhodne pro vědu, taky má možnost, jak se uplatnit. Samozřejmě, že jsem narazila na pár nevyhovujících kantorů, ale ti se najdou všude. Svojí volby ve výběru VŠ i konkrétního oboru nijak nelituji, jsem spokojená.

BaboraCtiborova
11. 1. 2015

Kdybych si měla znovu zvolit školu, fakultu a obor, volila bych stále stejně.

nejka28
1. 6. 2014

Tuto školu, fakultu i program bych si znovu zvolila, protože jsou zaměřeny hodně prakticky a získané poznatky lze v praxi dobře uplatnit. Doporučuji všem studentům...