×
Fikus
Pavián

Zapoj se do výzvy Vodafonu a staň se Marsonautem!

Jestli už od malička sníš o kariéře kosmonauta nebo vědce, tato výzva je ti šitá na míru. V rámci kampaně #jetovtobě od Vodafonu si můžeš vyzkoušet povolání budoucnosti. Jedním z nich je i pěstování zeleniny v simulačním prostředí Marsu, to vše pod vedením vědce Jana Lukačeviče, který spolupracuje s NASA. Tak co, jdeš do toho?

Jaké budou profese budoucnosti?

Za 10 let budou s největší pravděpodobností potřebné úplně jiné profese, než je tomu nyní. Podle průzkumu společnost DELL bude existovat v roce 2030 až 85 % nových povolání.

Na tyto výsledky zareagoval i Vodafone. Ten představil výzvu, která spočívá v průzkumu povolání budoucnosti a jejich aplikaci. A Vodafone v tom rozhodně nebude sám! Pomáhat mu budou experti z oboru. Řeč je například o Janu Lukačevičovi, který působí jako vědec pro NASA.

Hledají se vědci

Jan v rámci Vodafone výzvy #jetovtobě hledá členy do svého vědeckého týmu. Teď mohou zbystřit potenciální zájemci, hledá se totiž:

  • Biolog/pěstitel
  • IT specialista se zaměřením na automatizaci
  • Technik se specializací na aplikovanou mechaniku nebo kosmonautiku

Kompletní tým se bude starat o pěstování ovoce a zeleniny v prostředí připomínající planetu Mars. Pěstírna bude mladým vědcům k dispozici již od letošního února do konce června. Výzkum pěstování plodin má za cíl rozvinout znalosti o tom, jak vypěstovat plodiny v podmínkách odlišných od těch na Zemi. Po vypěstování je výzkumníci podle receptů zpracují a promění v kvalitní jídlo. Pokud vaření není tvou silnou stránkou, nemusíš se obávat. Jan Lukačevič není pouze vědec, ale také skvělý kuchař, který se vším pomůže. Jestliže se vše zadaří podle plánu, očekává se i prodej těchto potravin ve speciálním pop-up obchodě.

Kdy se můžeš přihlásit?

Ukončení sběru přihlášek je 28. ledna 2019 a více o přihlášení najdeš na Instagramu a Facebooku Jana Lukačeviče nebo na stránkách hlavního pořadatele Vodafone.

I když se jistě najdou tací, kteří by nejraději obsadili všechny tři pozice, bude lepší, když si vybereš tu, o které si myslíš, že ti padne nejlépe. Potom pošli svůj životopis, motivační dopis a prakticky vše, co by mohlo být pro výzvu užitečné, [email protected]

Kdy tě vyberou?

Pro nedočkavé nesmí chybět informace, že mezi 28. 1. a 1. 2. 2019 bude probíhat výběrové řízení. A kdo jiný by měl výběr vést než Jan Lukačevič, který se případně doptá na další informace ohledně tvých zkušeností, znalostí a dovedností. 6. února již bude rozhodnuto a proběhne setkání budoucích vědců. Tam se domluví na tom, jak postaví svojí provizorní pěstírnu nebo jaké technologie budou na projekt využívat. * Tak co, vědátoři? Jste připraveni rozjet svou novou profesní kariéru se svým týmem? Do konce přihlášek zbývají méně než 2 týdny. Nepropásněte tuto skvělou příležitost!


Autor
Fikus
Vytvořeno
16. 1. 2019
Tagy
reklama