×
Klára
Kotul

Kavárny, které vám zpříjemní učení

Zkouškové. Státnice. Seminárky. Hodiny učení a soustředění. Uf. Doma už to nejde vydržet a na učení venku je zima. Naštěstí, je ale široký výběr příjemných kaváren a míst, které vám vykouzlí tu správnou atmosféru. Pojďte se podívat na náš výběr.

Pro mnoho studentů je přímo nadpozemský úkol soustředit se doma. Však to všichni známe. Když se potřebujeme nejvíc soustředit, v hlavě se nám odehrává bitva, kterou místnost uklidit dřív a jestli si nepotřebujeme navařit na další dva týdny (i když normálně stíháme jíst akorát po stáncích ve městě). Naštěstí nám kavárničky a místa stvořená pro studenty k učení můžou v těchto náročných měsících trošku pomoct.

Cafedu

Tato milá a dobře známá kavárna sídlí nad Národním muzeem a byla vytvořena přímo pro studentské potřeby. Objednává a platí se hned na baru při vstupu. Já osobně mám tento způsob nejraději. Zaplatím a můžu být v kavárně x hodin bez toho, aby mě někdo rušil a ptal se, jestli něco nepotřebuji. Prostředí kavárny je vybaveno většími stoly (pokud vám nevadí, že vedle vás někdo sedí) a stolky (pokud chcete být sami) akorát příjemné na opření loktů (dost, že máte spánkový deficit, nemusíme k tomu mít ještě tenisový loket).

Zajímavostí je také studovna, kterou určitě ocení „sovy“, protože je otevřena nonstop. Také vhodná pro ty, kteří u učení usínají a potřebují dohnat látku za celý semestr přes noc.

Cafedu

Café NONA

Máte-li uměleckého a estetického ducha, Café NONA vám dá tu pravou atmosféru. Místa k sezení přímo u velkých oken s výhledem na Národní tě rozhodně učarují. Kavárna sídlí přímo nad scénou Národního divadla a potkat známé herce zde není ničím neobvyklým. Krásné prostředí zde dotváří malé knihovničky. Pokud se budete chtít mezi učením odreagovat, můžete si nějakou knihu také půjčit.

Café NONA

Kavárna Místo

Jste-li spíše klidné povahy, určitě vás zaujme kavárna Místo navržená v severském stylu. Tohle místo se vyznačuje dobrou kávou a opravdu poklidnou atmosférou s méně lidmi. Kavárna sídlí dál od centra a najdete zde spíše studenty nebo pracující freelancery. Pokud jste ranní ptáče, mají v nabídce také dobré snídaně (odzkoušeno).

Místo

Café Letka

Pokud potřebujete spíše dobré pivo než kávu k učení, zajděte do Letky. Mají tady skvělé pivo od sládka Matušky. Jak sami píšou, jsou moderní kavárnou, která uspokojí jak žíznivce po pivě, tak klidné duše bažící po skvělé kávě, nebo čaji. Pokud vás honí mlsná, můžete si dopřát z výběru jídel a zákusků. No řekněte sami. Při takové pohodě vám učení bude skákat do hlavy úplně samo!

Café Letka

Kavárna Citadela

Ano. Máme rádi moderní a minimalistická místa. Ale občas je nálada na změnu. Tuto retro změnu vám dopřeje Citadela. Sídlí v centru města a je opravdu kouzelná svojí útulností a komorní atmosférou. V provozu je už dlouho a možná i vaši rodiče si ji budou pamatovat z dob svého studia. V nabídce mimo kávy mají také skvělé víno.

Citadela

Ukázali jsme vám pár osvědčených kaváren, kam nejraději chodíme my. Pokud ale máte nějaký dobrý tip, kde to stojí za to, rozhodně nám dej vědět do komentářů.

Autor: Kristína Kredatusová

Foto: Unsplash.com


Autor
Klára
Vytvořeno
25. 1. 2018
Tagy