Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

,,darovani,, krevni plazmy

celkem příspěvků: 109; stránka: 1 2 36
Re: ,,darovani,, krevni plazmy
3.10 2011
Když má člověk rozum a chodí jednou za čas tak si myslím že zas tak škodlivé to není jak zde všichni dělají. Pokud opravdu minimalne dva dny před tím vypijete tři litry tekutin tak odber nejakych 750 ml vam zas tak neuskodi. Rozhodne odber plazmy je mene invazivnejsi nezli odber krve. To ze kdyz pak nekdo chodi kazdych 14 coz je ted minimalni limit dany statem a jeste nedodrzuje spravne podmniky tak verim ze muze mit problemy, ale muze si za to jen a jen sam. Takze to jak to tu zde vsichni pesimisticky líčí mi příjde přehnáne, samozřejmě je to jen věc názoru.:) (smile emoticon) ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 34
23.9 2011
Ahoj. Chodit darovat krev je hezký, taky daruju, ale dozvěděla jsem se od kamarádky, která pracuje ve zdravotnictví, že to pomaloučku ničí zdraví a ve stáří může mít člověk komplikace. S plazmou je to prý ještě mnohem horší, protože ji berou častěji. Ale párkrát na to jít, když člověk potřebuje finanční injekci snad nevadí, alespoň dokud jsme mladí :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 15
8.9 2011
:-P (tongue emoticon) Tak v Ústí n.L. už prý to středisko Sanaplasmy zrušili.
Studentský účet
banánů: 96
8.9 2011
Chodím pravidelně darovat krev - mám přehled o svém zdravotním stavu, navíc před každým odběrem projdete alespoň minimální kontrolou, zda můžete na odběr jít.
Naopak od "dárců" plasmy poslední dobou slyším pouze a jen negativa...
Studentský účet
banánů: 4
24.8 2011
Synova přítelkyně chodila každých 14 dní až totálně zkolabovala. Museli ji křísit, dali ji na kapačky a nakonec jí řekli, aby radši už nechodila. Teď má neustále zdravotní problémy, doktoři si nevědí rady, ale o tom, že si k tomu možná pomohla sama se nesmím ani zmínit. (N) (thumbs_down emoticon)
Studentský účet
banánů: 96
5.4 2011
S tou trombózou bych to tak špatně neviděl, ale je pravda, že Sanaplasma je největší vyděrač v ČR. Dají vám sice 400 za necelý litr, ale od státu za plasmu dostanou 2000. A to nemluvím o její kvalitě plasmy. Třeba v Brně v Bohunicích, pokud chce darovat plasmu, tak musíte jít aspoň 5x darovat krev a i potom nemáte jistotu že vás vezmou. Když uiž vás veznou, tak chodíte jednou za tři měsíce a po každém odběru dostanete prášky na obnovení plasmy. Na Sanaplasmě se s vámi neštvou. Napíchnou vás, vysají a nazdar. Já co jsem tam chodil, tak jsem tam velmi často potkával bezdomovce a podobné individua, kteří jednoduše všechny nemoci zamlčí a jdou si jenom pro peníze.
Pokud chce někdo vydělávat, tak je spousta jiných způsobů jak toho dosáhnou bez toho, aby si člověk ničil zdraví!
Studentský účet
banánů: 47
24.2 2011
Přesně tak... nejdřív jsem tohle velmi doporučovala, sama jsem Sanaplazmu navštívila asi 7x a taky poměrně často, ale dnes bych od toho spíš odrazovala. Takhle zpětně mi celkem vadí, že mě nikdo neupozornil, že tyto odběry zhušťují krev, navíc pokud někdo užívá hormonální antikoncepci, tak už ji má tak hustou dost. Pak vám stačí jeden blbej úraz dolní končetiny, její znehybnění, a najednou můžete mít trombózu a plicní embolii.
Dokud je člověk zdravej, tak si toho neváží...
Studentský účet
banánů: 396
24.2 2011
Já jsem byla darovat plazmu asi 6x, vždy zhruba po 14 dnech. Po odběrech jsem se cítila vždy velmi dobře, asi taky díky tomu množství vody, co jsem před tím vypila. Za utržené peníze jsem si vždycky nakoupila ovoce a zeleninu. Nicméně po těch asi 6 odběrech se mi velmi snížila imunita a začaly se mi dělat ekzémy po celém těle. Je to asi 2 roky a ještě to není v pořádku. Neříkám, že to všechno způsobily jen odběry plazmy, může se ale stát, že pokud máte nějaký skrytý zdravotní problém, odběr plazmy vás "dorazí" a problém propukne naplno. Jak na tom zdravotně ve skutečnosti jste, vám testy v Sanaplazmě rozhodně neřeknou.
Studentský účet
banánů: 738
30.1 2011
30.09.2010 07:35 sarapet napsal(a):
Já souhlasím se Zandou85. Opravdu se nad tím zamyslete, jsou možnosti, jak si vydělat i jinými způsoby.

asi tak...souhlas-krev bych MOŽNÁ pochopila, ale dřeň, plazmu, vajíčka, či nevím co dalšího, mi přijde už moc...do toho bych nešla- chtěla bych vidět dotyčného, kterému by se pak tím zákrokem to zdraví po.... jak by si ho za 300kč spravil :-( (sad emoticon) :-S (confused emoticon)
Studentský účet
banánů: 125
11.11 2010
kdo jde?
Studentský účet
banánů: -10
27.10 2010
23.10.2010 18:40 Eslinecka napsal(a):
Naprostý souhlas...lidi,položte si otázku...proč darujete krev? Pokud ji darujete, protože chcete někomu pomoci, pak běžte do nemocnic. Nevím jestli tam získáte za své "zboží" zaplaceno, ale účel toho proč se krev začala darovávat, to splní. I kdybych měla získat za krev pitomý lízátko, darovala bych ji, kdyby ji někdo potřeboval. Pokud berete svoji krev jako "komoditu", pak ji běžte darovávat soukromým firmám...je vaší věcí jestli zkousnete to, že vlastně nevíte co s vaší krví/plazmou bude...víte jak, říct vám můžou cokoliv
(i) (lightbulb emoticon) a co se týče odběru vajíček...je hezké, že někomu dají dítě, kdo je sám mít nemůže...ale nevěřte tomu, že to nebolí! Jen se zeptejte někoho, kdo byl na umělém oplodnění. Odběr, teda samotná procedura, prý moc nebolí, ale to co následuje příštích několik desítek dní je prý velmi velmi nepříjemné a docela bolestivé :-S (confused emoticon)
Studentský účet
banánů: 353
23.10 2010
Pokud chcete pomoct, běžte opravdu do nemocnic, tam to splní účel, co má...Soukromé firmy na tom nechutně vydělávají. Navíc ne všude jsou tak solidní, aby Vám řekli, jak moc tyto odběry škodí. Je to Vaše zdraví a to máte jen jedno!!!To stejné platí i o odběru vajíček, na které firmy lákají blbé lidi a slibují jim 10 000 při bezbolestné proceduře. Není to pravda!!!! :-@ (angry emoticon)
Studentský účet
banánů: 841
22.10 2010
Studenti dostávají v nemocnici za odběr poukázku na 300,- která se dá použít třeba na knížky, MHD,...
nevím jestli je to jen v Liberci nebo všude
Studentský účet
banánů: 206
21.10 2010
Ve většině fakultních nemocnic - zadarmo, a potom v té sanaplazmě za peníze:-) (smile emoticon) (na webu je i seznam nemocnic)...
Studentský účet
20.10 2010
Každýmu se hodí nějaká ta kačka navíc, ale vydělávat na svým zdraví no nevim... Já osobně bych se asi hned složila. Nevim zda bych mohla jít darovat krev nebo plazmu když mam hodně nízkej tlak. A když tak pro pomoc jiným a ne kvůli penězům...
Studentský účet
banánů: 0
20.10 2010
a v jakejch nemocnicích ji berou?
Studentský účet
banánů: 27
12.10 2010
K čemu se ta bolest dá přirovnat? stojí to za ty prachy? (dobročinnost vynechme :D (teeth emoticon) )
Studentský účet
banánů: 109
12.10 2010
To netuším... Zkus mrknout na www.sanaplasma.com, kde mají i e-mailové adresy jednotlivých odběrových center. Zkus jim napsat a uvidíš... :-) (smile emoticon)
Studentský účet
12.10 2010
a darovat plazmu mozu len obcania s ceskym obcianstvom,nie?
Studentský účet
banánů: 20
9.10 2010
Bolí to asi tak jako když ti berou normálně krev, jen ta jehla je malilinko větší... Plazmu berou tak, že máš v ruce jehlu, kterou ti "odsávají" krev, která putuje do takové centrifugy, kde se odstředí zvlášť plazma a zvlášť krvinky s destičkama. Plazma odteče do sběrné nádobky, a krvinky s destičkama se ti vrátí tou stejnou jehlou zase zpátky do žil. Je to takovej cyklus, kterej se za 1 odběr opakuje 3-4x, podle toho, jak rychlý průtok je nastaven, kolik můžeš darovat, apod. 1 ten cyklus trvá zhruba 10 min, pak se ti vrátí zpět krvinky, pak začne další cyklus, a tak dokola...
Studentský účet
celkem příspěvků: 109; stránka: 1 2 36