Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Reformace nebo deformace vysokých škol

celkem příspěvků: 15; stránka: 1
Re: Reformace nebo deformace vysokých škol
17.5 v 22:31
Já jsem pro školný, jenže...
jsem pro ptž se tim potenciálně zvýší kvalita výuky - vyšší platy a tím motivace učitelů, lepší vybavenost škol, méně studentů = vyšší prestiž atd. atd.
Problém je ale v tom, jestli když už se ty peníze vyberou, aby neskončily třeba v krabici od vína někomu 8-) (shade emoticon)
Administrátor tohoto fóra
banánů: 7216
17.5 v 05:05
No pecka! Tak jsem se ještě k tomu dneska po ránu dozvěděla, že se má platit každý semestr 3000. Vážně chudáci rodiče, protože ti na to za chvilku nebudou mít, takže hurá někde do práce.
Studentský účet
banánů: 5109
10.5 v 23:48
S tímto přístupem bys ale nezměnila nikdy nic - vždycky bys mohla říct "předtim to bylo tak, takže měnit se nebude nic".
Vim že je to blbej příklad, ale proč ne:
Před 89 se nemohlo volně cestovat, my dneska můžeme, takže by klidně starší mohli říct, já sem dneska už ve věku kdy nemůžu a když sem mohl, tak to možný nebylo, čili by se to mělo zakázat i těm dneska....

Jak jsem psal, školný neni jednoduchý téma, ale pokud by bylo správně nastavený bylo by naopak prospěšný.
10.5 v 23:01
Jak by řekla Kelišová: Je to hnus velebnosti! Všichni studovali zadarmo a my teď máme platit?
Studentský účet
banánů: 5109
19.4 v 22:24
To se neboj, to je samozřejmě nastavený tak, že i když platíš tak seš na tom furt mnohem líp než ten co neplatí... to je jasný
19.4 v 21:45
To mi přijde trochu nefér. Řeknu to zjednodušeně na příkladu. Když někdo školu vyloženě fláká, dodělá ji s odřenýma ušima a pak horko těžko hledá uplatnění s těmi vědomostmi, které šly během onoho studia tak trochu mimo něj. Na druhé straně jsi ty. Chodil jsi poctivě na každou přednášku, místo piva jsi min. stejnými doušky hltal učivo.. Vystudoval jsi s vyznamenáním a firmy se o tebe jen perou. Tomu odpovídá i tvůj nástupní plat. Ale ouha... Teď je čas na to konečně doplatit :) (smile emoticon).
Stejně tak mi přijde nefér tzv. daň "pro bohaté". Proč mají úspěšní a bohatí lidé platit víc než ostatní? Já si jen myslím, že by měl fungovat stejný metr pro všechny.
A jestli pak někdo dostane sociální stipendium nebo odpuštění školného ze sociálních důvodů je věc druhá...
Studentský účet
banánů: 1170
9.3 v 23:57
Jsem taky pro, ale hodně záleží jakou formou to školné bude vybíráno, spláceno, apod. Já jsem jednoznačně pro odložené školné - platíš až po studiu a to pouze pokud vyděláváš nad určitou mez. Pokud má někdo vš vzdělání ale celej život nedosáhne ani na tu limitní částku, nikdy to nesplácí, naopak pokud má hned plat hodně nad průměrem, splácí hned a víc než druzí, ale zas dřív splatí. Tím je zajištěno:
1. splácim pouze pokud si to můžu dovolit - mam záruku že nebudu živořit
2. nenutí to platit rodiče - což je případ kdy se platí už během studia
3. původní poměry rodiny nemají vliv - studovat může každý
9.3 v 23:36
Absolutně souhlasím se zavedením školného, nechápu, proč někteří studenti a priori odmítají platit. Komunismus skončil. Doba, kdy jsme měli vše zdarma musí definitivně končit.
Moderátor
banánů: 804
27.2 v 22:14
Zítra pochod Brnem od 16h z Moraváku
27.2 v 09:57 (naposledy upraveno 27.2 v 09:59)
Z jiné stránky k reformě: pokud jste ještě neslyšeli o chystaném "Týdnu neklidu", nebo pokud se o něm chcete dozvědět víc, podepsat petici, atd...

http://tn.titicaca.cz/
Moderátor
banánů: 170
14.2 v 09:29
Dle mého názoru by mělo být školné povinné, již od středního školství, aby si začali lidi víc vzdělání vážit! Nesmí se však zapomenout na chudé studenty, kteří mají hloubš do kapsy a na ty, kteří platí, ale na studium nemají. (i) (lightbulb emoticon)
Účet středoškoláka
banánů: 3
30.1 v 20:22
Mě ze všeho nejhorší přijde následné postavení soukromých škol - podle té reformy nebude jejich počet nijak regulován a zároveň se jejich postavení zlepší, protože školné se bude platit i na státních, takže studentům budu už jedno jestli půjdou na státní nebo soukromou školu (vyberou si logicky to jednodušší - soukromou). Počet vysokých škol se tak ještě zvedne a budou přibývat univerzity typu Jana Amose Komenského Praha (na této univerzitě se tituly získávají jednodušeji). :-O (omg emoticon)
Studentský účet
banánů: 620
30.1 v 20:21
Naprosto souhlasím. Současně navrovaný stav je ale opravdu špatný. Navíc nikdo vlastně podle mě neví, kolik se má za semestr nebo rok platit :-) (smile emoticon)

30.01.2012 17:22 V.eronika napsal(a):
Reforma je nutná.. Neměla by se ale nepromyšleně vytvořit jen proto, aby si jí někdo mohl odškrtnout v "to do listu".

Studentský účet
banánů: 3315
30.1 v 17:22
Reforma je nutná.. Neměla by se ale nepromyšleně vytvořit jen proto, aby si jí někdo mohl odškrtnout v "to do listu".
Studentský účet
banánů: 82
Reformace nebo deformace vysokých škol
30.1 v 14:24
Jaký je váš názor na připravovanou reformu?
Administrátor
banánů: 138
celkem příspěvků: 15; stránka: 1