Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Kofein

celkem příspěvků: 45; stránka: 1 2 3
Re: Kofein
27.1 v 09:30
spánek, sport, espresso a goji (kustovnice čínská). Žádný energeťáky, max. tak na řízení v autě..ale že bych je popíjela při učení..ble/ to se radši vyspim.)))
Moderátor - uchazeč
banánů: 299
26.1 v 16:07
piju hodně kafe, ale podle mě je ještě strašně důležitý odpočinek, aby se mozek trochu zregeneroval :D (teeth emoticon)
Studentský účet
banánů: 1
24.1 v 14:59
27.12.2011 16:49 Guinevra napsal(a):
Myslím, že nejlepší je guarana 8-) (shade emoticon) . Vezmi si dvě tabletky a to pak 100% neusneš celou noc :-P (tongue emoticon) .

Jj, ale tak jako na kofein i na guaranu si jde nakonec zvyknout a pak už nepomůže asi nic jiného než spánek pro udržení bdělého stavu :D (teeth emoticon) :D (teeth emoticon)
Studentský účet
banánů: 1170
17.1 v 22:30
Zajímavý přehled, za sebe Ti děkuji za rozšíření obzorů. (Y) (thumbs_up emoticon)

Za sebe dodám, že zmiňované energeťáky jsou docela svinstvo, takže ty bych nedoporučovala...
Studentský účet
banánů: 1764
17.1 v 10:32
Káva: nabudí na 1 hodinu, zvyšuje pozornost u činností vyžadujících soustředěná, účinek nastupuje rychle a rychle odezní. Překyseluje a dehydratuje tělo. Instatní moc neúčinkuje, ideální je normálně mletá.

Guarana: nabudí na 9 hodin, zlepší koncentraci a bdělost, celkově zvýší energii a výdrž. Dají se sehnat tablety, kapsle, šťáva nebo drcená guarana na zalití horkou vodou (ve zdravé výživě a v lékárně) - to poslední chutná dost hnusně, ale má nejsilnější účinek.

Mrkvová šťáva: nabudí na 3 hodiny, aktivuje látkovou přeměnu a čistí organismus. Účinek zajišťuje hlavně vysoký obsah cukrů.

Ženšen: nabudí na 10 hodin, účinek zajišťuje směs několika desítek látek, účinek nastupuje pomalu, ale na dlouho. dají se sehnat ampulky s výtažkem, tablety, šťáva.

Čaj maté: nabudí na 12 hodin, je to odvar z listů cesmíny paraguayské, obsahuje kofein, teobromin (látka obsažená v čokoládě, zlepšuje náladu) a teofylin, zlepšuje myšlení, zvyšuje aktivitu a výkon. Při nezvyku se s ním dá předávkovat!!! Koupíte v čajovnách a zdravé výživě, sáčkový nebrat, jen sypaný :-) (smile emoticon)

Energy drinky: nabudí na 2 hodiny, obsahují kofein, taurin, synefrin, guaranin, carnitin a hodně cukru. Pozor, zvednutá hladina krevního cukru rychle klesne a pak je únava ještě větší, než předtím.

Zelený čaj: nabudí na 12 hodin, prokrvuje mozek - lepší soustředění a paměť, snižuje svalovou únavu. Nejlépe nakoupit v čajovně a nechat si poradit od obsluhy, neplatí, že dražší = silnější. Často naopak, nejvíc se platí hodně jemné čaje, za které nemá smysl utrácet, pokud se chcete hlavně probudit a nejde vám o chuť:-) (smile emoticon)

Čokoláda: nabudí na 1 hodinu, obsahuje fenyletylamin a teobromin. Energii dodává hlavně cukr v ní, ale obsažené látky navíc snižují napětí a úzkost. Ideální pro zklidnění nervů před zkouškou. Brát od 70% kakaa nahoru.

Co se týká jídla, proteiny dodávají energii na delší dobu, tuky a cukry (po odeznění zvýšené hladiny krevního cukru) spíš uspávají.

Jo a každá noc na kofeinu si vybere "daň" - jakmile účinky přejdou, únava se vrátí i s úrokama a budete spát více hodin, než kolik jste probděli. A lidé s vysokým krevním tlakem nebo se srdeční arytmií by si měli dávat na kofein obzvlášť bacha - dost zvyšuje tlak a nakopává srdeční činnost. Jestli máte po kávě bušení srdce, závratě, bolesti hlavy, třesoucí se ruce - zůstaňte radši u čaje a guarany v menších dávkách.
Studentský účet
banánů: 229
14.1 v 21:03
kafe, kafe a ještě kafe
Studentský účet
banánů: 53
1.1 v 18:27
Jakej zelenej čaj? Dobrej je čaj se zázvorem to tě taky celkem slušně probudí
Studentský účet
banánů: 14
1.1 v 17:57
na mě platí dobrý sypaný zelený čaj, jít se na chvíli provětrat ven a pak taky nárazové učení těsně před zkouškou, ve stresu se nejvíc naučím...
Studentský účet
banánů: 3
1.1 v 17:56
na mě platí dobrý sypaný zelený čaj, jít se na chvíli provětrat ven a pak taky nárazové učení těsně před zkouškou, ve stresu se nejvíc naučím...
Studentský účet
banánů: 3
27.12 2011
Myslím, že nejlepší je guarana 8-) (shade emoticon) . Vezmi si dvě tabletky a to pak 100% neusneš celou noc :-P (tongue emoticon) .
Studentský účet
banánů: 69
26.12 2011
Nejlepší je učení prokládat sportem.
Studentský účet
banánů: 14
11.12 2011
já když se nestihnu naučit tak rozhodně nic nenaháním večer. to si pak stejně nic nepamatuju. lepší se na to vyspat a ráno si dát budíček dříve. při písemce se ti to pak líp vybaví než když tlačíš do hlavy něco když má tvé tělo spačí režim:) (smile emoticon)
Moderátor - uchazeč
banánů: 705
8.12 2011
já jsem se učila na zkoušky tak, že když už jsem kolem osmé nemohla udržet pozornost, vypila jsem Big Shock, to mě ještě na dvě hoďky nakoplo, a jinak se mi osvědčilo učení těsně před zkouškou, to si za těch pár hodin, co tomu dáš, zapamatuješ nejvíc :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 186
2.12 2011
Taky si myslím, že když je člověk unavený, moc mu to učení nejde. Radši jít na chvílu spát. Jinak o zkouškovém používám DMAE, sice mě vzhůru moc neudrží, ale jsem pak více soustředěná na učení :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 394
1.12 2011
Kámoš si kape Visine nebo co to je :-D (teeth emoticon)
Jsem zastáncem toho, že když prostě se nejde učit kvůli únavě tak se prostě neučit .. nemá to cenu :) (smile emoticon) Radši to nechat na jindy :) (smile emoticon) Nikdy se to nemá hrotit;) (wink emoticon) .. a noc před testy se toho taky moc nenaučíš :) (smile emoticon) :-P (tongue emoticon)
Studentský účet
banánů: 212
24.11 2011
Hlavně já mam zkušenst, že když sem ospalej je lepší jít spát a pak to udělat později.

Příklad:
Mam 4h na to abych něco udělal a už sem děsně unavenej.
1. možnost - přemůžu se a nějak se dokopu něco dělat
2. možnost - 2h si lehnu a pak dělám jen 2h

Výsledek? Většinou to u mě dopadá tak, že za ty 4h bych neudělal ani to co potom za ty 2.
Administrátor tohoto fóra
banánů: 7216
24.11 2011
Jít si zaběhat ... možná dobrý způsob, ale tady na severní Moravě ... :-( (sad emoticon)
Studentský účet
banánů: 178
21.11 2011
Odporucam cierny alebo zeleny caj, max jedna lyzicka cukru, a na par hodin (aspon u mna to tak funguje) mas postarane :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: -10
21.9 2011
Piracetam určitě vyzkouším :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 4
13.9 2011
pokud se potřebuju delší dobu učit, nebo mě čeká dlouhá cesta autem, používám Piracetam... k dostání v lékárně, balení na měsíc stojí cca 200kč :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 4
celkem příspěvků: 45; stránka: 1 2 3