Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Drzost některých studentů

celkem příspěvků: 14; stránka: 1
Re: Drzost některých studentů
27.1 v 14:56
No, já pokud vidím, že někdo nahrál čistě stažený materiál z osobních stránek profesorů, tak hodím do komentáře odkaz na ony stránky. A jestli si onen materiál pak někdo další stáhne pomocí odkazu nebo z primáta, a tak tím banánem ocení nějakou tu snahu nahrávajícího, to je mi už jedno.
Studentský účet
banánů: 1170
14.12 2011
tady se píše o tom, že někdo vydává materiály za své, přitom jsou nekoho jiného, což samozřejmě není v pořádku.

Ale u materiálů, které jsou vystaveny autorem a k dispozci pro veřejnost na některém webu, tak s tím by problém být neměl...v případě, že už je to jednou veřejné, tak pokud to nahraji na primáta a do popisu uvedu správný zdroj, tak nevidím problém...
Studentský účet
banánů: 1240
13.12 2011
Nám teda vyučující nedávají nic a jsem vděčná, když někde seženu jejich prezentaci od minulých ročníků. Někdy i návody na cvičení je obtéžné sehnat, když je posílají emailem ke každé hodině zvlášť, ale člověku se tam nezadaří jít, je pak fajn, když si je můžu někde dodatečně stáhnout. A co se týče autorství, občas nám něco dají, aby jsme se z toho učili. Nevidím co je na tom špatného, když to pošlou 80 studentům v ročníku, aby si to tiskli, učili se z toho nebo sdíleli navzájem, proč bych to nemohla dát i sem, aby to měli i ostatní? Já se z toho teda učím, nenapadlo by mě to vydávat za vlastní prezentaci nebo materiál a pak se s tím chlubit...
Studentský účet
banánů: 2746
6.12 2011
No a právě v tom je problém, ptž učitelé si často autorství na svoje slidy nárokujou, navíc nevim, ale přijde mi jako hloupost dělat tady z toho kopii informačního systému a nahrávat sem vše co je dostupné od vyučujícího (například každý rok nahrávat všechny přednášky, apod.) Navíc se to rok od roku mění a pochybuju, že by to pak tady někdo kontroloval a hlásil moderátorům/adminů, aby mazali to staré a není v našich možnostech tohle všechno ohlídat, takže by v tom byl časem spíš pěkný zmatek.
Administrátor tohoto fóra
banánů: 7216
6.12 2011 (naposledy upraveno 6.12 2011)
Já beru primata i z toho pohledu, ze proste najedu na predmet do ktereho potrebuju nejaky material a mrknu tam a stahuju, takze slouzi jako centrum zdroju a uz nemusim hledat po googlu. Je to tady proste setridene, takze ve vysledku jestli to sem dal student nebo vyucujici nebo treba svaty dyndyn je mi jedno, pokud to neporusuje autorství(obsahuje copyright) tak proc to sem nedat. I to dostat se k necemu uzitecnemu je obtizne.
Moderátor - uchazeč
banánů: 15898
6.12 2011
Já tedy nevím, ale když to sem ten profesor nedá, tak je dobré, že to sem dá nějaký uživatel primáta...pokud někdo chce zásluhy za vypracování materiálu, nechť to prodává pod svým jménem. Jasně, je dobré do popisku napsat, že je to práce profesora, aby měli ostatní přehled, že je to vyloženě důvěryhodné..ale...
Studentský účet
banánů: 5542
8.11 2011
Já musel skoro všechno své odtud vymazat... měl sem to opravdu dobře zpracované a plno lidí mi řikalo proč to neprodávám. Já ale to bral jako pomoc ostatním a byl sem rád když to někomu pomohlo... ale jen do chvíle kdy sem zjistil že se našli takoví, kteří jednoduše vymazali moje méno a prodávali to sami... a nebo i vkládali sem pod svym jménem..... takže opravdu drzost některých nezná mezí a doplatí na to i ostatní.
Administrátor tohoto fóra
banánů: 7216
7.11 2011
Materiály od vyučujících se tu objevují, já sama jsem několik takových materiálů vložila i stáhla. Moc nechápu, co se vám na tom nelíbí, pro mne to bylo kolikrát nevyhnutelné, když jsem materiál nemohla nikde jinde najít. Na druhou stranu souhlasím s tím, že by takové materiály měli být nějak označeny. Třeba aby šli vložit bez nároku na banány, které by za ně měl dostat autor (kterým by v tu chvíli byl profesor, ne člověk, který materiál vloží). Zase by bylo škoda tady ty materiály k dispozici nemít...
Studentský účet
banánů: 646
25.5 2011
Mate ve vsem pravdu,i me je to lito mazat,ale jinak to moc nejde...
Moderátor - uchazeč
banánů: 15898
25.5 2011
08.05.2011 08:03 hannah.anra napsal(a):
tak přesně tohle řešení jsem zkoušela, ale nějak mi to neprošlo u admina. Prý by se měly vkládat pouze vlastní materiály.

Hm, tak to je docela škoda. Přece jenom, ne každý vyučující dáva všechny materiály do ISu nebo do ELFu, takže i jejich získání je někdy docela zázrak, o který by se člověk rád podělil s dalšími generacemi studentů ;-( (cry emoticon)
Studentský účet
banánů: 171
8.5 2011
07.05.2011 23:15 _Solaris_ napsal(a):
Bylo by prima, kdyby tu někteří nespamovali ;-) (wink emoticon)

Jinak zpátky k tématu - když už sem dají nějaký materiál, který získali od některého vyučujícího, bylo by prima, kdyby to aspoň napsali do popisu materiálů.

tak přesně tohle řešení jsem zkoušela, ale nějak mi to neprošlo u admina. Prý by se měly vkládat pouze vlastní materiály.
Studentský účet
banánů: 284
7.5 2011
Bylo by prima, kdyby tu někteří nespamovali ;-) (wink emoticon)

Jinak zpátky k tématu - když už sem dají nějaký materiál, který získali od některého vyučujícího, bylo by prima, kdyby to aspoň napsali do popisu materiálů.
Studentský účet
banánů: 171
4.5 2011
bylo by fajn kdyby se dodržovaly zásady korektnosti
Studentský účet
banánů: 63
Drzost některých studentů
21.1 2011
Setkala jsem se s uživatelem Holoubek, který prezentuje vložený materiál za svý a ve skutečnosti se s tímto materiálem setkáte od vyučujícho profesora. A navíc, kdyby alespoň materiál rozšířila nebo vypracovala. Studenti ho v dobré víře stahují a pak přijdou na to , že byli podvedeni. Takových materiálů je na primátu několik. Taková zkušenost pak odrazuje od jakéhokoliv stahování materiálů a také odradí od doporučování primátu dalším studentům.
Studentský účet
banánů: 790
celkem příspěvků: 14; stránka: 1