Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Cestování po Evropě na vlastní pěst

celkem příspěvků: 15; stránka: 1
Re: Cestování po Evropě na vlastní pěst
31.1 v 11:35
Jezdíme na vlastní pěst, přepravujeme se hlavně vlakem a většinou máme cestu tak nějak zhruba naplánovanou. Určitě není od věci zajistit hostel nebo kemp předem.
Studentský účet
banánů: 449
7.9 2011
Ve Francii pohoda, nevychytali nás nikde, lidi skvělý. Velký města pro mě nuda ale venkov neměl chybu. Anglicky se většinou dá domluvit v klídu, jen je potřeba se nejdřív francouzsky omluvit, že umíte jenom anglicky a místo thank you říkat merci, pak maj radost.
Chorvatsko taky v klídu i bez pasu.
Belgie klid, Holandsko si doopravdy moc nepamatuju ale o Německu už nechci slyšet, policajti sou tam magoři a vůbec se nebaví (ne, nic jsme nevezli).
Slovinsko je nádherný. Teď se tam chystám, zpátky přes Slovensko na křest Vypsaný fixy, pokud někdo bude v Prievidze taky, přihlašte se (B) (beer emoticon)
Studentský účet
banánů: 31
30.8 2011
Po Evropě se docela dá i když je dobré znát základy a pravidla dané země, zejména co se týká noclehů v přírodě, sranda i když někdy trpká je cestovat po Indii na vlastní pěst. To je teprve adrenalin. Pokud by jste jeli hodně na jih , doporučuji přibrat sebou do batohu léky proti malárii, no a očkování proti žloutence taky není na škodu. Jinak nádhera a krása až na chudobu a špínu venkova.Ale tu vyváží úžasně milí lidé.Na tuto cestu to chce hodně pevné nervy. :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 104
9.5 2011
Tohle bych taky teda neriskovala. Ale tak každý jsme jiný a někdo hold miluje adrenalin :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 1106
23.3 2011
Jo tak to bych asi nedala, přece jen potřebuju vědět, že mám kde hlavu složit a nějak si to naplánovat, když jedu někam 1500 kilometrů :-D (teeth emoticon)
Ale když to někomu vyhovuje, tak proč ne :-) (smile emoticon)
Moderátor - uchazeč
banánů: 734
23.3 2011
No tak tohle už by asi nebylo nic pro mě. Zajímavé, že zrovna dneska narazil na článek o cestování "total nada", tedy vůbec bez ničeho - jenom kreditka, doklady a oblečení, co má člověk na sobě. To mi přijde teprv jako extrém.
Studentský účet
banánů: 678
23.3 2011
Moj dobry kamarat, inak tiez neskutocne dobrodruzny clovek, uz nejaky druhy rok cestuje a ubytuvava sa ale aj druhych cez ludi cez couchsurfing. ak ked musim povedat, ze mne by asi nestacili ani referencie od druhych ludi co tam su, pokial poskytovatela nepozna osobne nejaky moj znamy. Kamaratka zase ide teraz v aprili do Portugalska na 18 dni, a 95 % ubytovania si vykryla prave cez couchsurferov, a to je na Vozicku. hold vela stastia pri cestovani :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 396
9.3 2011
13.01.2011 14:31 divisor napsal(a):
V italii i ve francii jsou dost haklivy na spani na divoko. Pobliz mest te vetsinou vyhmatnou a pokuta te nemine. Lepsi je to v horach ale musis se schovat. Jinak s francouzema je domluva slozita tak jako tak, anglickyse bavit nechteji a kdyz zacnes mluvit spatne francouzsky tak te ignoruji... ale nakonec to nejak vzdy jde.

s volným stanováním musím bohužel souhlasit, ale co se týče domluvy, tak mám teda naprosto jiný znkušenosti.....naopak ocenili, že se snažím mluvit francouzky, i když jsem po dvou letech na gymplu neuměla nic moc, ale snažili se se mnou domluvit a pořád se ptali, odkud jsem, jestli z Polska nebo odkud xD. S angličtinou člověk opravdu moc nepochodí, to radši s nemčinou :-D (teeth emoticon)
Moderátor - uchazeč
banánů: 734
30.1 2011
Ahoj v lete sem projela s pritelem cast jihovychodni evropy - nejvice casu sme venovali Recku (cca 3 tydny) a dalsimi zememi sme spise jen projizdeli (Albanie, Bulharsko, Rumunsko,...). Celou cestu jsme absolvovali stopem a az na jednu noc v Atenach (nechal nas u sebe prespat borec ktereho sme stopli)jsme vzdycky nasli na noc klidny kout pro postaveni stanu. V kempech sme nespali vubec. S komunikaci nebyl problem,v Bulharsku nikdo anglicky ani nemecky neumi takze tam jsme se domlouvali pouze rukama nohama. Ale v ostatnich zemich bez problemu. Meli jsme velke stesti na lidi, ale na to se neda spolehat takze urcite je dobre byt vybaven minimalne peprovym sprejem.
Studentský účet
banánů: 302
14.1 2011
10.01.2011 09:45 Ovečka_P napsal(a):
Jak bys doporučil např. zajistit si přespání? Nevím, jestli by bylo dobré spoléhat se na to, že v každém městě je nějaký kemp. Plánujeme si takto buď Itálii nebo Francii, ale třeba něco dál by taky nebylo k zahození. Nejvíc se bojím, že se nedomluvím ani rukama-nohama.

Když budete vědět předem kdy a kde budete, můžete zkusit couchsurfing.org.
Studentský účet
banánů: 206
13.1 2011
V italii i ve francii jsou dost haklivy na spani na divoko. Pobliz mest te vetsinou vyhmatnou a pokuta te nemine. Lepsi je to v horach ale musis se schovat. Jinak s francouzema je domluva slozita tak jako tak, anglickyse bavit nechteji a kdyz zacnes mluvit spatne francouzsky tak te ignoruji... ale nakonec to nejak vzdy jde.
Studentský účet
banánů: 214
10.1 2011
No s kempama moc zkušeností nemám, ale rozhodně bych si sehnal nějakého průvodce, ve kterém ty kempy budou napsané nebo to zjistit někde na netu předem. Jestli se chcete ubytovávat v hostelech/hotelech, tak je taky fajn udělat si nějaký seznam předem. Osobně mám rád tyhle stránky: www.hotelier365.com

Jinak s domluvou to nikdy není tak horké pokud člověk má aspoň nějaké základy angličtiny. Rozhodně ale doporučuju naučit se pár slovíček přímo místního jazyka - Dobrý den, Nashledanou, Děkuji, Prosím a možná nějaké základní číslovky. Většinou ale bohatě stačí angličtina a ruce s nohama :-) (smile emoticon)
Studentský účet
10.1 2011
Jak bys doporučil např. zajistit si přespání? Nevím, jestli by bylo dobré spoléhat se na to, že v každém městě je nějaký kemp. Plánujeme si takto buď Itálii nebo Francii, ale třeba něco dál by taky nebylo k zahození. Nejvíc se bojím, že se nedomluvím ani rukama-nohama.
Studentský účet
banánů: 8
9.1 2011
Záleží na tom, co přesně plánujete - co cesta to originál. Já osobně bych jinak, než na vlastní pěst nikdy nikam nejel.
Studentský účet
Cestování po Evropě na vlastní pěst
8.1 2011
Ahojky, klaním se těm co to již vyzkoušeli a s pokorou žádám o cenné rady. V létě bychom se chtěli s přítelem vypravit po Evropě jen tak s batohem na zádech, poradí mi tu někdo čeho se vyvarovat, co může být nebezpečné a pod. ? Děkuji mockrát! :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 8
celkem příspěvků: 15; stránka: 1