Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Zkouška

celkem příspěvků: 51; stránka: 1 2 3
Re: Zkouška
8.2 v 19:47
Trochu upravim data o vcerejsi zk: je to pojem akciza.
- nebyly tam otazky na cisla predpisu, ale nazvy procesnich predpisu upravujici schvaleni rozpoctu, rizeni s financnim arbitrem, a to treti nevim..pak pojem poplatek, porušení rozpočtové kázně a ta tabulka. Vyjmenovat odvetvotvorná kritéria, proč je FP samostatne odvetvi.

Vysledek jsem mela dobry, ale nebylo zadne A a B, nepodcenovat, prislo mi to hodne zamerene na teoreticke zaklady, nez do praxe teto problematiky.
Studentský účet
banánů: 9
7.2 v 17:13
Zákon by se mi hodil, byli tam tři otázky na číslo předpisu.. Dále byla otázka co je to přestupek, co je to překročení rozpočtu nebo tak nějak, pak tabulka, kde se zařazovali různé pojmy (zlato, daň, celní poplatky) do dvou sloupečků (oblast- fiskální nebo nefiskální část FP a podoblast- puncovní, berní..). Dále byla otázka na odvětvorná kritéria + pět uzavřenách otázek se čtyřmi odpovědmi. S čím měli všichni problémy, byl pojem AKCÍVA nebo tak nějak- což byla spotřební daň- daň z lihovin a z piva tuším,odpověď daň silniční a z nemovitostí byla špatně.
Studentský účet
banánů: 185
3.2 v 19:47
zakony asi nema moc smysl brat na zkousku, otazky jsou takove ze je neni nejak potreba.
jedine co doporucit je opravdu poradne precist zadani a hlavne nenechat se nachytat.
s Sramkovou je nekdy sranda
Studentský účet
banánů: 2
2.2 v 09:44
Moje chyba. Špatně jsem to "pojmenoval". Nazval jsem to daňové prvky ;) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 43
2.2 v 09:35
Ještě tam byly konstrukční prvky daně
Studentský účet
banánů: 12
1.2 v 10:12 (naposledy upraveno 1.2 v 10:12)
Číst dobře zadání. Patří/nepatří občas zmate. Doplním otázky - vlastní formulace, konkrétní názvy si dohledejte. Já měl druhou variantu a tam bylo asi vše trošku přeházeno a uvedené výše zmíněné pátří/nepatří.

TEST
2. Místní poplatky a)ze psa, b) tzv. silniční mýtné, c) za užívání silnic a dálnic, d) za pronájem veřejného prostranství
3. Materiální prameny (tady je to trošku odhad)- a) Ústava, b)emisní vyhláška ČNB, c) LZSP, d) "ekonomické metody hodnocení"
4. Od koho musí přijímat příkazy ČNB - a) prezident, b) ministr financí, c) poslanecná sněmovna, d) asi vláda
5. O ČNB platí (odhad) a) v čele guvernér, b) je jedním ze správců účtu státu, c)stará se cenovou stabilitu, d) jedním z jejich cílů je udržitelný inflační růst

OTEVŘENÉ
Definice - určit fiskální/nefiskální + vypsat části
2. skupina neměla daňové řízení ale daňové prvky - subjekt, objekt, sazba daně, základ daně, správce daně, ....

Zbytek podle předchozího příspěvku
Studentský účet
banánů: 43
1.2 v 05:57
Tak včera byly otázky uzavřené: 1. do soust.veř. rozpočtů patří - rozpočet obce, rozpočet kraje, rozpočet okr. úřadu, rozpočet Národního fondu kultury,2. co patří mezi místní poplatky - 4 možnosti, co patří do materálních pramenů FP - 4 možnosti, tysi bohužel nepamatuji. Otázky otevřené:
1. Příklad sekundárního norm. aktu, 2. vyjmenovat odvětvová kritéria, 3.součásti nefiskální části FP, 4.součásti daňového řízení, 5. Vztah ústavního a fin. práva. Víc si toho nepamatuju. Všichni měli stejný test.
Studentský účet
banánů: 362
27.1 v 14:14 (naposledy upraveno 28.1 v 23:33)
Ahoj, a byly různé otázky, nebo měli všichni stejné? nebo ob jedno? a z čeho jste se učili? bude stačit ta multimediální učebnice z 2008,co je tady, nebo je to staré? Mám ty lososové Základy finančního práva Mrkývka Pařízková 2009, ale nějak mi tenhle předmět přijde jen samé vymezování vlivů,zásad vlivů na chování a vztahy peněžní a veřejné a jejich uspořádávání a dělení...
Studentský účet
banánů: 40
26.1 v 12:16
Ahojky. Chtěla bych se připojit k Misevik a MOC poprosit někoho o zaslání seminárky, abych měla představu, jak ji napsat ... chci psát o soudních poplatcích, ale nějak nevím, jak to pojmout. Předem strašně moc díky. Můj e-mail: janip@seznam.cz
Studentský účet
banánů: 10
22.1 v 19:06
byly tam metody regulace; rysy finančního práva, nějaké ukázky č. zákonů, doplnění textu, ale už si toho moc nepamatuju. Seminárka byla fajn, se brobíralo, co jak člověk myslel.
Studentský účet
banánů: 87
21.1 v 11:05
myslím, že se musí vytisknout každý zvlášt a je toho celkem dost....ale třeba v knihkupectvi něco existuje...
Studentský účet
banánů: 157
21.1 v 09:48
dají se ty zákony najít někde hromadně?
Studentský účet
21.1 v 09:26
chtěla jsem se zeptat ohledně té seminární práce. Nějak vůbec nevím jak to má vypadat, jestli tam rozebrat pokud chci psát nemocniční a lékařské poplatky tak jenom to? nemohl by mi někdo poslat nějakou ukázkovou seminární práci? Děkuju moc
Studentský účet
20.1 v 18:46
Já toho měla vytiského poměrně dost (Zákon o rozpočtech, o rozpočtech obcí, o ČNB, o fin.arbitrovi....), prostě kde se dá co dohledat...my měli ale dost otázek ohledně daní no a samozřejmě ten jsem zrovna neměla :-( (sad emoticon) (no zákon schválnosti!)...jinak při učení jsem některé kapitoly nacházela komplet v daném zákoně...takže chce to mít štěstí na otázky, ke kterým máš teda zrovna zákon...takže tiskni... ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
20.1 v 18:28
Jaké zákony jste si prosím na zkoušku brali?
Studentský účet
banánů: 8
19.1 v 16:39
Souhlasím....otázky ohledně daní a čísel zákonů byly dost záludné, ale mě pomohly testové otázky ano x ne...ty se daly a taky se dalo něco najít ve vytištěných zákonech....
Studentský účet
19.1 v 15:06
Zkouska byla pul test ANO x NE a cast doplnovaci. Byly tam tabulky doplneni druhu dani, prvky financne pravniho vztahu, rozdeleni financniho prava (fiskal x nefiskal) apod. Prisla mi pomerne slozita, ale co vim, vetsina na tomto terminu uspela. Co se tyce ustni casti, to uz byla jen formalita. Seminarni praci jsem odevzdala az na zkousce a bylo to bez problemu.
Studentský účet
banánů: 4
10.1 v 11:14
ustni je spis formalita o seminarce, maji pred sebou tvuj opraveny test a podle toho se podle me davaji znamky takze test je nejdulezitejsi a pet ma ctyri pododvovedi ano ne a pak 5 otazek bud doplnujes do textu nebo pises odpoved...
Studentský účet
banánů: 16
10.1 v 09:55
Ahoj, byl dneska dneska někdo na zkoušce z ZFP? Jestli ano, mohl by napsat jak vypadal test zdali šlo o vícevýběrový test nebo jenom otevřené odpovědi, nebo o jejich kombinaci? A jak probíhala ústní. :) (smile emoticon) Moc děkuji
Studentský účet
9.1 v 15:33
dneska byla zkouska z Fin prava rozdelena do dvou casti pet testovych otazek, podobnych tomu co je na primatu a pet pisemnych z nichz dve byly spis doplnenim, kdo schvaluje rozpocty obci a statu strednedoby vyhled na jak dlouho atd.... docea se to dalo, akorat me tak prekvapila otazka pisemna metody pravni regulace FP... ale jinak nic neocekavaneho...tak hodne stesti...
Studentský účet
celkem příspěvků: 51; stránka: 1 2 3