Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Na jaké přednášky není potřeba chodit?

celkem příspěvků: 13; stránka: 1
Re: Na jaké přednášky není potřeba chodit?
9.1 v 18:54
výhoda je chodit na přednášky jak jen to jde, líp se to pamatuje a někdy se pobavíš i nad rámec předmětu. a pokud se nechce nebo to nejde je dobré si zjistit od zkušenějších co vše je potřeba, někdy skripta vážně nestačí;) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: -2
8.12 2010
no tak když si materiál seženeš i jinačím způsobem, tak na přednášky nemusíš chodit vůbec, ale já jsem si stáhla skripta a myslela jsem si, jak to mám s přednáškou vyhraný, ale bez vysvětlení příslušného vyučujícího něco prostě nepochopíš. takže jak na který.
Studentský účet
banánů: 226
7.12 2010
Všechny moje přednášky až na jednu jsou třeba nepovinné, ale vězšinou je velice odbré tam jít, i pro vytvoření si nějakého základního přehledu o tom, na jaká témata vyučující klade důraz, a tudíž by se nejspíš mohla objevit u zkoušky... ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 27
11.6 2010
A ještě to nejdůležitější - vždy běžte na první přednášku - dozvíte se, co je potřeba k ukončení předmětu, zda bude nutné si omlouvat nepřítomnost,...
Studentský účet
banánů: 233
11.6 2010
Většina přednášek, na které jsem chodila, je sice nepovinná, ale je nutná určitá kvalita docházky - můžete zameškat jen tři. Během přednášky vždy koluje prezenční listina, na kterou se podepisujete, učitel má tedy kontrolu o vaší docházce.
Studentský účet
banánů: 233
18.5 2010
Ještě k přednáškám doc.Bartoňkové - kdy jsem k ní na přednášky chodila já, tak sice dělala prezenci, ale říkala, že je to jenom kvůli tomu, že když napíše někdo špatnou závěrečnou písemku, tak se prostě podívá, jestli chodil nebo ne. Ale pokud jste měli písemku v pořádku, tak jí to bylo jedno (alespoň tak to bylo zhruba před dvěma lety).
Studentský účet
banánů: 30
10.4 2010
04.10.2009 22:05 Hagen napsal(a):
Na jaké nechodit? Na které přednášky stačí přijít jenom na první hodinu?

Například na přednášky profesora Stříteckého. Je to sice moc milý pán a krásně se poslouchá, ale k tématu za celej semestr skoro nic neřekne. A ukončuje snad vždy esejí a prý bere každou, která alespoň trochu souvisí s tématem přednášek.
(Y) (thumbs_up emoticon)
Studentský účet
banánů: 35
9.2 2010
Pokud vyučující neurčí jinak, tak přednášky povinné nejsou (ale třeba na literatuře jsou přednášky daleko přínosnější než semináře, takže stojí na zvážení). Např. všechny přednášky u doc. Bartoňkové jsou povinné, docházku si zapisuje a ti, kdo mají velkou absenci tak krom závěrečného testu musí udělat ještě nějakou práci navíc. Doporučuji zajít vždy na první hodinu a zjistit informace. Semináře jsou vždy povinné. Standartně dvě nepřítomnosti bez omluvy, třetí na základě potrzení od lékaře. Ale jak již bylo řečeno, někde je povolena max. 1 neúčast nebo žádná (to je především u blokové výuky). Informace jsou většinou v sylabu předmětu.
Studentský účet
banánů: 307
5.2 2010
Docházka většinou až tak důležitá neni, někdo ji nevyžaduje vůbec, někdo určitou docházku chce, ale i pak je to v případě problému spíš o domluvě s daným vyučujícím
Studentský účet
banánů: 629
26.1 2010
jestli je dochazka na prednasku povinna nebo neni rozhoduje prednasejici, ja mela z peti povinnych predmetu na zapis jen jeden, naopak se muze stat, ze budou povinne vsechny
Studentský účet
banánů: 63
18.1 2010
Přednášky samy o sobě povinné nejsou, myslím, že se nemusí chodit ani na tu první hodinu. Naopak na semináře se chodit musí, ale obvykle je tolerance tří hodin, na kterých se může chybět. Setkala jsem se ale i s předmětem, kde byla možné zameškat max. 1 hodinu.
Studentský účet
banánů: 647
12.1 2010
prednasky nie su povinne
Studentský účet
banánů: 67
Na jaké přednášky není potřeba chodit?
4.10 2009
Na jaké nechodit? Na které přednášky stačí přijít jenom na první hodinu?
Administrátor
banánů: 643
celkem příspěvků: 13; stránka: 1