Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Náročnost studia

celkem příspěvků: 28; stránka: 1 2
Re: Náročnost studia
6.3 2011
Myslím, že náročnost studia je víceméně odvozená i od věku "studenta". Já, (bohužel), patřím ke starší generaci, která byla vinou změny systemizace donucena studovat a už při první zkoušce jsem zjistila, že je pravda, že s přibývajícím věkem sice člověk zraje, ale činnost mozková značně pokulhává. Jako alternativa doplnění si vzdělání pro "tabulkové potřeby" tato škola není špatná, ale zadarmo zde nic rozhodně není.
Studentský účet
banánů: 69
25.1 2011
Ahoj,
Hradecký je samolibý blb. Zkoušku u něj jsem dělala ještě formou písemného testu a ani tenkrát to nebyl žádný med.
Zkuste si sehnat materiály, které kolují mezi studenty - ty mně pomohly. Samozřejmě, že jeho dobrým zvykem bylo, nedat do písemného testu to co studentům odpřednášel.
Držím palce.
Studentský účet
banánů: 960
24.1 2011
Ahoj, k náročnosti studia: Jsem teprve v prvním ročníku, ale zjišťuji, že studium je mnohem lehčí než na veřejných vysokých školách. A hlavně, na test se vám stačí učit daleko méně času.. Uvidíme, jak to bude dál, každopádně zatím - pohoda. (Po 1. semestru, obor SMK)
Studentský účet
banánů: 265
21.1 2011
My jsme na tom podobně. Jsme KS -2. roč. a z testcentra ze zk. z ped. výzkumu u Hradeckého vylítáváme jeden po druhým. Jsme zoufalí!!! fibulička
Studentský účet
banánů: -1
21.1 2011
Jsme ve třetáku a máme obrovský problém se zápočtem u p. Hradeckého.Test tak těžký,že jsme v 1.kole pokusu uspěli jen 1 ze 60. Ted v 2.kole jsou již 4 úspěšní. Otázky tak složitě položené a 7 možností odpovědí. Tak jestli nás všechny vyhází?Nemáte někdo zkušenost s testy Hradeckého? Dělaj se ted v testcentru. Díky
Studentský účet
banánů: 8
13.1 2011
Je to velice individualni ale vseobecne jsou mezi studenty nejoblibenejsi pisemne testy- na ktere se muzete pripravit i diky tomuto skvelemu portalu :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 3
22.4 2010 (naposledy upraveno 22.4 2010)
Jinak k té náročnosti .... muhuhhuhahahaha ... KOMB vs PREZ se nedá moc dobře srovnávat. Obojí je trochu o něčem jiném a nedá se úplně vyvodit co je těžší. Určitě je pravda, že ten výkend jednou za 3 týdny je děsnej a v půlce dne už člověk nevnímá a stejnak Vám profesoři nesdělí tolik jako na dennim. Ale když na to ,,snažší" denní vůbec nechodíte?8-) (shade emoticon) Vim, že na prezenčnim jsou lidé mnohem líp domluveni a víc spolupracují (půjčování materiálů, spolupráce v seminárkách, blablabla ...) Pro mě sehnat jeden ,,blbej" sešit abych si mohl dopsat zameškané je celkem dřina. Dá se namítnout, že si to mohu spracovat sám (jak je třeba někdy u dálkařů zvykem), ale z čeho, když nám profesor řekne, že na to žádná konkrétní literatura neni a vše potřebné nám řekne při hodinách? Hlavně záleží na předmětech a primárně na profesorech (a co si budem povídat, i na jejich náladách) nebo typu zkoušky (PC vs TEST vs ÚSTNÍ) Dálkaři měli třeba ukrutnou fildu od Strouhala v test centru, já měl ústní a docela pěkně jsme si pokecali, jak sme poslední dobou nastuzený :-D (teeth emoticon) Z učebnice po nás chtěl 1 téma, které jsme si předem vybrali :-P (tongue emoticon)
Moderátor tohoto fóra
banánů: 1332
22.4 2010
lolec. Mno mi jsme dělali zápočet u ní doma v obejváku na Dejvický, protože byla po operaci kyčle. Každýho zkoušela jinak dlouho a jinak obtížně. Jeden kluk ji dostal tím, že nevěděl nějakou základní věc a ona se pak na to ptala všech. Dál se všech v podstatě ptala na tu samou látku plus chtěla vypočítané příklady z hodin. Je to dost vrtkavé, protože někdo kdo to vůbec neumí to dostal a někdo kdo tomu docela rozumí musel jít i 3x :-( (sad emoticon) Já sem to naštěstí taky dostal, ale sranda to nebyla. Takže se uvidí u zkoušky jak to dopadne .... docela obavy:-S (confused emoticon)

Zdar a sílu
Moderátor tohoto fóra
banánů: 1332
6.4 2010
Ahoj, můžu se zeptat, jaká je doc. Bílková u zkoušky? případně jak to u ní probíhá atd.? Díky:) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 152
4.4 2010
Toť otázka. 8-) (shade emoticon) Jsem ve 3. ročníku Vzdělávání dospělých, ale pro VOŠ, takže máme "srovnávací"studijní plán a tam je ta náročnost v úplně dolní hranici. Máme základy práva a základy pesonalistiky a z obou už mám Absolutorium - takže je mi to na nic! (N) (thumbs_down emoticon) ŘLZ a PVD se "tvářilo" náročně, ale přednášky nic moc. Státnice mám z pedagogiky, kterou jsem v životě neviděla, takže boj teprve přijde :-O (omg emoticon)
Studentský účet
banánů: 93
15.3 2010
Myslím si, že studium v kombinované formě je plně vyhovující.Vždyť stačí mít seznam látky, která se bude přednášet v tom daném semestru a pak mít skripta a ostatní dohledat na internetu a to vše si ověřuji při samotných přednáškách a fakt to stačí. Nutno dodat, že se nenudím a mám na tuto činnost i dost času, kdo ale nemá takové podmínky asi má problém. Já ne. :-) (smile emoticon) :-D (teeth emoticon) (Y) (thumbs_up emoticon)
Studentský účet
banánů: 53
10.3 2010
Já taky souhlsím s lidma z kombinovaného.
(i) (lightbulb emoticon) je to mnohem náročnější, než na dením. Vše musíte zvládnout v krátké době, takže je opravdu co dělat. NENUDÍME SE, ale dá se to zvládnout. (Y) (thumbs_up emoticon)
Studentský účet
banánů: 184
11.2 2010
dodatek: Poplatek je jednotný snad úplně na všechno - 5000,- Na individuál, 4. termín zápočtu i zkoušky.....
Studentský účet
banánů: 89
6.2 2010
2 NikaH: záleží na konkrétní dohodě s profesorem, který předmět zkouší,to si mslím,že je hlavní a jinak další pokusy povoluje po vyplnění příslušných formulářů vedení školy (samozřejmě za jistý poplatek).
Studentský účet
banánů: 2497
6.2 2010
Ahoj,zajímalo by mě, jak se řeší situace, když v prvním semestru neudělám jednu zkoušku ani při dalších pokusech?Moc díky za odpověď
Studentský účet
banánů: 1
4.2 2010
to Magic:asi jsi mě nepochopila.já nesrovnávám "vaše" a "naše" studium. Já jsem ve svém prvním příspěvku hodnotila náročnost studia (jak se nazývá téma tohoto fóra) z pohledu studenta denního studia. Nemohu hodnotit, jaká je obtížnost vašeho studia,jelikož já mám denní.Toť vše, každé má své pro a proti.
Studentský účet
4.2 2010
Souhlasím se studentkou kombinovaného studia. Studuji kombinované studium SMS a nemůžeš srovnávat 3 hodiny, co máme my s celým půlrokem vašeho denního studia.Kdybych byla na denním studium, tak jsem taky vychechtaná, uvědom si ale, že kombiňáci to mají formou samostudia. Navíc jsme měli možnost poznat, že někteří adepti denního studia našeho oboru na to zvysoka kašlou a dopadli jsme i přes výrazný rozdíl počtu přednášek lépe než oni. Záleží to na přístupu.
Studentský účet
banánů: 89
3.2 2010
Já jsem nemyslela,ale jelikož jsem denní studentka,tak pokud všechny seminárky a podobně dělám v průběhu roku,tak na zkouškový mi nezbývá nic jiného než zkoušky...a pokud člověk chodí na přednášky, tak má v 99% dostatek materiálu na studování a něco si dokonce i pamatuje,takže to není taková šílenost. Všechno podle mě záleží na tom, jak člověk dělá v průběhu roku.
Studentský účet
2.2 2010
Jak to tu čtu, mám pocit, že studuji úplně na jiné škole.... Jsem na SMK Mgr. kombinované, a že bych to zvládala levou zadní, to fakt říct nemůžu. Záleží na předmětu, ale zatím v každém semestru bylo několik zkoušek celkem náročných. I seminárek je dost. Ke studiu pracuju a ve zkouškovém se nenudím..
Studentský účet
banánů: 36
26.1 2010
Náročnost studia je rozdílná podle učitelů. Na škole jsem už pátým rokem a s politováním musím říci, že ti dobří učitele už po většinou odešli.
Také skutečnost, že školu zakládali učitelé, kteří po neshodách na UK, katerdra sppg ze školy odešli a podíleli se nebo jsou zaháčkováni zde. Určitě souhlasí také tvrzení, že nalezli díru na trhu a to, že plno státních zaměstnanců si musí doplnit vzdělání alespoň na stupeň Bc.
Jinak nazapomeňte, že učitelé jedou většinou podle stejného mustru a co chtějí zde, chtějí i na UK (přeposílala jsem kamarádce zápočtovku a byla dobře ohodnocena. Je zde i pár kteří řeknou, že si je platíme, tak so chceme ještě vědět a pár, kteří na nás koukají přes prsty.

Jinak poslední dobou platí pravidlo: Čím horší kvalita přednášky, tím tvrdší a nesmyslnější pravidla a požadavky ke zkoušce.
Studentský účet
banánů: 960
celkem příspěvků: 28; stránka: 1 2