Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Náročnost studia

celkem příspěvků: 22; stránka: 1 2
Re: Náročnost studia
9.1 v 18:52
FF je sice pro flákače, protože během semestru se až na pár prací a pár povinných seminářů neděje nic, horší je to o zkouškovém, to se od rána do večera leží v knihách, pokud tě obor baví, tak si myslím, že se učí lehce,ale musíš stíhat číst;) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: -2
17.12 2011
Řekla bych, že pověst "flákačské fakulty" je absolutně nezasloužená... já sice studuji dvouobor, ale zabírá mi to taky snad veškerý můj čas... když člověk zváží i to, že naprostá většina hodin má povinnou účast... (aspoň pro mě tedy) a jak už tady bylo mnohokrát řečeno, náročnost asi vážně hodně závisí na oboru. Jinak je filda ale super, má svou skvělou atmosféru... :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 207
2.12 2011
Na fildě záleží především na výběru konkrétního oboru. Od toho se odvíjí i náročnost studia. V případě, že si člověk zvolí dvouobor má samozřejmě více povinností. Celkově by se dalo shrnout, že studium je o zvládnutí organizace času a prioritách :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 2052
13.6 2011
Souhlasím - je to mnohem lepší než byl můj gympl. :) (smile emoticon) Celkově mi přijde, že i jen trochu chytrý člověk může v podstatě jen chodit na zkoušky a bez problémů je zvládat. :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: -10
6.1 2011
Ahoj,
na filde sem moc spokojena, nikdo me nenuti jako na gymplu sedet tam, kde me to nebavi :) (smile emoticon)
Sama uznam, jake prednasky si poslechnu a kdy si radsi vyberu samostudium....
A to tu neni nic umorneho- velka spousta informaci jak od vyucujicich, tak v knihovne, ktera je moc prehledna a i budova je prijemna, stejne tak od spoluzaku, kteri mi vzdycky ochotne poradili.
Studuju jeden obor, do skoly chodim parkrat tydne, volim si predmety, ktere me bavi a mezi nimi si volim i dostatecne pauzy na obed ci prebehnuti do vedlejsi budovy ,)
Takze spokojena jsem moc! :) (smile emoticon))
Studentský účet
banánů: 11
31.12 2010
To jo, přebíhání mezi budovami v pětiminutové přestávce je fakt na mozek hlavně když chce člověk zůstat až do konce hodiny předchozí a nejlépe nepřijít pozdě na tu následující :-D (teeth emoticon) Ale tak aspoň o nás nemůže nikdo říct, že namáháme maximálně mozky a ne těla 8-) (shade emoticon)
Studentský účet
banánů: 149
29.12 2010
Já jsem na fildě první semestr a jsem spokojená:) (smile emoticon) jediný co mě štve je, že má tolik různě rozmístěných fakult, a dostat se za pětiminutovou přestávku z Arneho Nováka na Janáčkovo náměstí je mazec:-D (teeth emoticon)
Studentský účet
banánů: 21
11.11 2010
Musím se zastat naší budovy... Uznejtě, že je kouzelná a bez ní by FF nebyla FF! :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 47
29.10 2010
Ač se nepyšníme zrovna nejkrásnější stavbou Masarykovy univerzity, rozhodně máme perfektní knihovnu. Lidé jsou na FF poměrně přátelští a ochotní. Nikdy jsem se nesetkala s nikým, kdo by mi, pokud jsem něco hledala nebo potřebovala, neporadil (pokud to bylo v jeho silách). Nevýhodou může být, že na některé obory je přijato velké množství studentů, takže si pak člověk těžko hledá ‚‚skupinku‘‘, když se vídá pokaždé s někým jiným.
Já si ale mou maličkost nedovedu představit jinde, než právě na FF :-) (smile emoticon).
Studentský účet
banánů: 111
28.10 2010
Já jsem na FF spokojená, nedovedu si představit, že bych byla na jiné fakultě.
Studentský účet
banánů: 11
28.6 2010
03.06.2010 07:02 petulkapapa napsal(a):
:-) (smile emoticon) na FF jsem teprve druhý semestr, studuju pedagogiku, ale zatím si nemůžu stěžovat. Přístup skoro všech učitelů je lidský. Je fakt, že pokud někdo nečte rád-tak ať jde raději na sportovku. Zatím mi přinde, že studium vysoké školy je o tom-vypracuješ si okruhy a pak se je naučíš. Taková trošku obsáhlejší maturita. :-) (smile emoticon)

No tak to tedy nevím, na maturitu jsem se učila dva měsíce, tady se jedné zkoušce věnuju tak max. den
:-D (teeth emoticon) ;-) (wink emoticon)
Moderátor
banánů: 202
3.6 2010
:-) (smile emoticon) na FF jsem teprve druhý semestr, studuju pedagogiku, ale zatím si nemůžu stěžovat. Přístup skoro všech učitelů je lidský. Je fakt, že pokud někdo nečte rád-tak ať jde raději na sportovku. Zatím mi přinde, že studium vysoké školy je o tom-vypracuješ si okruhy a pak se je naučíš. Taková trošku obsáhlejší maturita. :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 18
2.6 2010
Ještě ke škole - fasáda by chtěla znovu přilepit, ale knihovna k nezaplacení. Mrzí mě, že jsem tak negativistická, ale já si fakt neužívám devadesát minut na podlaze, když je kapacita posluchárny nedostačující;-) (wink emoticon) Filda trpí na to, že je ze všech fakult nejvíc zastrčená...
Moderátor
2.6 2010
Zdravím, jsem studentem Sociální pedagogiky a poradenství. V celku, je to velice jednoduchý obor, ale osobně k němu od začátku mám výhrady - především jsem zjistila, že je téměř k ničemu co do budoucího uplatnění. Vše bylo bohužel řečeno až po prvním semetru na motivačním kurzu. Mluvím jen za sebe, ale opravdu mě tento obor neoslovuje, přednášky se jen těžko dostanou na úroveň něčeho intelektově stimulujícího. Pakliže vám jde jen o papír, směle do toho - překážky se nekladou :-D (teeth emoticon)
Moderátor
18.5 2010
Je pravda, že hodnotit obtížnost studia pro celou fakultu se nedá, samozřejmě, že vždycky záleží na oboru a taky na přístupu. Mám trochu jinou zkušenost s Filozofií - na tomto oboru jsou opravdu skvělí učitelé a asi nejvíc se mi zde líbil rovnocenný přístup ke studentům - nebyl zde takový ten předěl učitel - student, ale spíš jsem měla pocit, že jsme všichni "kolegové", z nichž někteří nám prostě jen víc pomáhají vstřebávat a promýšlet přednášky. Samozřejmě to neplatí úplně o všech učitelích na katedře:-) (smile emoticon) Ale hlavně, když jsem pak začala studovat Pedagogiku, tak mi to najednou přišlo mnohem jednoudušší, protože mi to stylem připomínalo spíš střední školu (hlavně ze začátku studia) - prostě se naučíš přednášky nebo přečteš povinnou knížku, ale moc to nemusíš promýšlet nebo kritizovat (ale i zde se najdou výjimky, a to je dobře)
Studentský účet
banánů: 30
5.2 2010
Přesně tak, studuju historii a na většinu hodin není vůbec nutný chodit, zato v knihovně trávíme času dost. Je to opravdu hlavně o čtení knížek a psaní seminárek.
Studentský účet
banánů: 615
3.2 2010
Náročnost se diametrálně liší obor od oboru. Od nejtěžších, mezi které patří Český jazyk a literatura (studuji teď), které opravdu dají zabrat, až po snadné (Filozofie). Samozřejmě také záleží na tom, v čem je člověk dobrý... pokud je to logika, tak Filozofie je snadná, pokud je to memorování, tak Český jazyk nebude problém... Jak už ale zmiňovali ostatní přede mnou, základem je číst, tomu se zde nevyhnete ani náhodou. Ale knihovna je výborná, rád tam chodím i když nestuduji přímo z knih... Skvěle se tam učí. Celkově lze na fildě zvládnout vše, když se člověk snaží, ale rozdíly v nárocích tu jsou značné.
Studentský účet
banánů: 5
28.1 2010
Asi hodně záleží na tom, co člověk studuje a jaký je studijní typ. Někteří se flákají celý semestr a pak se učí až ve zkouškovém a někteří mají napilno tak nějak pořád. Já mám dvouobor, zkouškové je masakr a ani přes semestr toho není zrovna málo :) (smile emoticon) Ale baví mě, asi bych neměnila...
Studentský účet
banánů: 2421
26.1 2010
Ja osobne jsem na filde spokojena hodne :) (smile emoticon)Dostupnost materialu je vysoka, hned na fakulte je dobre zasobena knihovna a vetsina profesoru je velice prijemna :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 62
12.1 2010
Ja som na FF zatial len v prvom semestri, ale som celkom spokojna. Az na to samostudium, na to sme na gympli neboli az tak zvyknuti... Aaale, myslim, ze je len treba si zvyknut :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 64
celkem příspěvků: 22; stránka: 1 2