Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Zkouška teorie práva

celkem příspěvků: 56; stránka: 1 2 3
Re: Zkouška teorie práva
7.2 v 15:12
Ahoj, na dnešní zkoušce byly tyto otázky: 1) primární právní akty, akty vlády a jejich pr. síla, 2) de lege lata a de lege ferenda, kde (jak) jsou publikovány akty EU, 3) prvky zavinění porušení pr. povinnosti, 4) pojmy: judikatura, legislativa, aplikace práva, analogie, 5) prvky pr. vztahu a pr. subjektivita fyz. a pr. osob :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 32
2.2 v 20:18
Ahoj, já jsem měla stejné otázky. A máte někdo už napsanou známku? Vím že zkoušející říkal nejdřív zítra, ale já už známku měla v 16h...udělala jsem to... :-) (smile emoticon) (Y) (thumbs_up emoticon)
Studentský účet
banánů: 319
2.2 v 16:12
Dnešní otázky(2.2. 2012): dělení právních norem, dělení metod interpretace práva a jejich rozdíly, záruky práva(dělení) a jedno z nich definovat, pojmy:legisvakance, pravá retroaktivita, obligatorní náležitosti; prameny práva
Studentský účet
banánů: 2
2.2 v 16:12
Dnešní otázky(2.2. 2012): dělení právních norem, dělení metod interpretace práva a jejich rozdíly, záruky práva(dělení) a jedno z nich definovat, pojmy:legisvakance, pravá retroaktivita, obligatorní náležitosti; prameny práva
Studentský účet
1.2 v 09:43
Opravdu vůbec nemusíš mít strach, já jsem byla fakt s nervy úplně bez sebe, když jsem na tu zkoušku šla .. měla jsem pocit, jako bych si to vůbec nečetla - ale při té písemce Ti naskočí i to, co bys neřekla ;-) (wink emoticon) .. fakt se neboj, pak člověk najednou zjistí, že mu to všechno naskočilo ... to dáš, držím pěsti! ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 10
31.1 v 23:22
Děkuji za informace, já mám z toho teda strah...učím se a zdá se mi, že neumím nic, že mám děsné okno :-( (sad emoticon) Mně to čeká 2.2.
Studentský účet
31.1 v 21:39
Ahoj ;-) (wink emoticon) tak teorka dnes kupodivu super - myslela jsem, jestli jsem to vůbec dala a nakonec z toho bylo A :-P (tongue emoticon) .. nechápu (Y) (thumbs_up emoticon) ... jinak já měla otázky: dispozitivní a kogentní normy + uvést, v jakém pr. odvětví se objevují, metody interpretace + stručně popsat, funkce pr. odpovědnosti, pr. síla NPA - vysvětlit + dělení, absolutní pr. vztah - vysvětlit + uvést příklad .. přeju hodně štěstí - jak já jsem šťastná, že už to mám za sebou - tak strašně se mi to nechtělo učit ;-) (wink emoticon) .. nakonec jsem jen jednou přečetla a zkusila to ... vypadá to, že stačí opravdu aspoň něco napsat a určitě to dáte ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 10
31.1 v 20:00
Ahoj! kdo byl dneska na zkoušce z teorky, jak to vypadalo a jaké jste měli otázky?
Studentský účet
26.1 v 13:27
Takže z čeho se mám učit? Píšu v úterý a ještě jsem nezačal. Mám použít skripta jako učební materiál nebo si mám tady něco stáhnout a z toho se naučit, zatím ty zkoušky nebyly nikterak těžké, ale z toho mám obavy, nejsem ten typ, co je schopen se učit moc zpaměti, spíše spoléhám na logiku a obkecávání.... :-D (teeth emoticon)
Studentský účet
20.1 v 00:36
Ahoj! Pečlivě sleduji již zadané testové otázky a prosím úspěšné řešitele o pomoc: co byste napsali k "preventivní a následná kontrola - definice, charakteristika"? Mockrát děkuji, gratuluji a nám všem ostatním držím palce!!
Studentský účet
banánů: 34
19.1 v 23:48
jen pro info...16. ledna vsichni nemeli stejne otazky... co se ted tak pamatuju, tak tam byl pravni vztah a jeho nalezitosti, kolizni, odkazujici, ucelova a blanketova norma definice, normativni p.a. jako pramen prava a jeho typy, subsumpce, stadia aplikace prava plus jeste neco, co uz si nepamatuju. Mela jsem pocit, ze jsem to napsala pomerne spatne, ale vysledky byly dobre, takze to nehodnoti kdovijak prisne.
Studentský účet
banánů: 46
18.1 v 19:36
Byla jsem na zkoušce 9.ledna, doslova jsem se na to šrotila a stejně musim znova.. Opravdu záleží na otázkách, i když jsem se tam snažila napsat aspon něco,tak to stejně nevyšlo.. doufám, že to příště už vyjde..
Studentský účet
banánů: 28
17.1 v 09:48
Tak to je pravda, toto jsou opravdu lehčí otázky. Řekla bych že ty nejzákladnější. Ale vždycky záleží na tom, jaké ty otázky zrovna v testu jsou. Jinak všeobecně: teorie práva nejlehčí zkouškou prvního semestru asi není. Ale opět půjde vždy o subjektivní pocit každého z nás a o to, jaké kdo měl "štěstí" na otázky ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 614
17.1 v 08:36
Souhlasím, že zkouška patří mezi ty lehčí. Byla jsem na včerejším termínu, tzn. 16.1.2012 a mám pocit, že všichni měli stejné otázky - 1) subjektivní a objektivní právo, 2) delikt a jeho druhy, 3) absolutní a relativní právní vztahy, uvést příklady, 4) náležitosti individuálního právní aktu, 5) struktura právní normy, dělení PN dle struktury.
Studentský účet
banánů: 8
13.1 v 16:28
...teda přečíst si jednou skripta....nevim,nevim....podle mě to nestačí, pokud nejsi geniální.....
Studentský účet
banánů: 157
13.1 v 14:55
Zkouška patří k lehčím, stačí si skripta přečíst, žádné drcení zpaměti není potřeba. Já u otevřených otázek vždy něco napsala, prostě aby kolonka nebyla prázdná, vyplnila uzavřené otázky a mám za C. Hodně štěstí! (Y) (thumbs_up emoticon)
Studentský účet
banánů: 181
13.1 v 10:18
Nějaké informace o zkoušce jsou i na spolužácích CZV.
Studentský účet
banánů: 1
7.1 v 16:57 (naposledy upraveno 7.1 v 17:02)
My jsem také začínali později (otevřeli nám učebnu až pár minut poté, co již měla začit zkouška). Mám pocit, že všechny zkoušky začínají trochu později. Ale do těch 10 to určitě stihneš.
Studentský účet
banánů: 29
6.1 v 23:07
na test dali 20 minut...začalo to ale až kolem 8,45, ale do 10,10 to stihneš. Držím palce
Studentský účet
6.1 v 21:25
a jak dlouho to trvá...protože to mám v pondělí na 8:30, ale hned v 10:10 mám ještě právo EU...snad to stihnu
Studentský účet
banánů: 23
celkem příspěvků: 56; stránka: 1 2 3