Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Náročnost studia

celkem příspěvků: 16; stránka: 1
Re: Náročnost studia
10.1 v 17:06
Kdo chce, čas na flákání si vždycky najde, přednášky nejsou povinné a nebo když tě nebaví, chodit na ně nemusíš a naučíš se to v klídečku doma ze skript o zkouškovým. Je pravda že první dva roky bylo hodně povinných cvik, ale s přibývajícíma semestrama je toho povinného čím dál mín, takže kdybys vyloženě nechtěla tak do školy nemusíš vůbec, ale zas k čemu takový studium je že? ;-) (wink emoticon)
Na mgr, jsou teda povinný labiny na diplomku, to si musí odchodit každej, ale záleži na tobě a tvým školitelovi jak si práci namyslíš. Někdo chodí do labu skoro každej den a někdo zas tak moc ne, je to individuální.
Studentský účet
banánů: 14
29.12 2011
Souhlasím se všemi, flákárna to rozhodně není. Pokud si vybereš obor, který tě opravdu bude bavit a budeš se přípravě a učivu věnovat průběžně, dá se to zvládnout. Já si na svůj obor ani na přístup od vyučujících nemůžu stěžovat. :-) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 441
26.12 2011
žádné ulejvárničky na přírodovědě, studuji biochemku a to je zápřah i přes rok, ale volníčko jsme si taky našli :D (teeth emoticon) Obtížné je to až kam, ale zas mam čisté svědomí, že tu školu nemam zadarmo :) (smile emoticon)
Studentský účet
banánů: 34
17.10 2010
Časově určitě docela náročný, letos už je to lepší, protože je skoro vše v Campuse a alespoň odpadlo dojíždění na každou přednášku jinam. Je ale asi potřeba aby to člověka fakt bavilo, jinak asi nebude chtít trávit 3/4 dny v týdnu od 8 do 20 ve škole. Ale pokud to zase baví tak si může vybrat i celkem zajímavé předměty. Protokoly nejsou zas tak hrozný a nezaberou tolik času, nejvíc času zaberou ty samotné experimenty.
Administrátor
banánů: 4899
8.10 2010
Jsem ve druháku na molekulární bio a genetice a moc mě to baví, hlavně to, co mám dobrovolně navíc... Co se týká času, někdy jsem od rána do večera ve škole, některé dny (nebo i týdny) jsou takové volnější. Protokoly je potřeba dělat průběžně, dopředu se připravovat na chemické labiny, někdy je potřeba mít žaludek na pitvání zvířátek a podobné nechutnosti, být opatrný v chemii při zacházení s některými látkami, nic moc nerozbíjet. Koho zajímá tento obor, určitě se mu u nás bude líbit ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 286
3.10 2010
Ja jsem na finanční a pojistné matematice. Každé studium je náročné, jen je třeba dobře si vybrat. Matematikům se systém moc neliší od střední školy, pouze je vše mnohem složitější. Někdy je těžké se ke zkoušce dostat, záleží na tom jak moc se učíte, jak přemýšlíte a také jak vám sedne učitel. Ale pokud někoho matematika baví jako mě, tak se pokusí přežít i horší předměty a volného času je na výšce snad víc než v důchodu(porovnávám s babičkou :-D (teeth emoticon) ).
Studentský účet
banánů: 551
1.9 2010
Ahoj, já sem na biochemii. Co musím nejdřív říct, je že záleží na tom jaký chceš obor a pak taky kolik si toho na jeden semestr nabereš. Jestli chceš nazačátku nahnad kredity a mít později volno nebo, makat pořád takovej vyšší průměr. Rozhodně na přírodovědě to není žádná flákárna a musíš něco dělat celej semestr nejen o zkouškách. Já osobně jsem ve škole občas od rána do večera. Navíc takový sedmi hodinový labiny tě celkem vyčerpaj, ale zas když tě to baví dá se to zmáknout celkem vklidu. Některý předměty jsou pochopitelně nudný nebo o to nemáš zájem, ale člověk tím musí projít, když se chce dostat k něčemu zábavnýmu.
Studentský účet
banánů: 362
30.5 2010
Ahoj, já jsem na jednom z chemických oborů a i když je tam hodně nároků na vypracované protokoly, tak se mi podaří mít každý semestr navíc ještě tak 2 volné dny krom víkendu, takže já myslím, že v poho.
Studentský účet
banánů: 439
29.11 2009
Já jsem taktéž na systematice a také si nemohu stěžovat. Vychází mi volnější dny, cvika jsou docela zábavná, pravda, ty obecné předměty jsou nic moc, ale jsou potřeba. Samozřejmě je potřeba se průběžně učit, ale s tím musí každý počítat, nic není zadarmo.
Studentský účet
banánů: 285
22.11 2009
Ty jako docela v klidu... je pravda ze musis makat ale ja sem treba na matice-ekonomii a moc si nestezuju, jsou predmety ve kterych to boli to je jasne ale pokud se na to uplne nevykašleš tak ke zkouškám se dostaneš... o zkouškach toho zatim moc nevim, prvni me cekaji v lednu :-( (sad emoticon) jinak uprimne doporucuju zkusit vysku v jinem meste:-) (smile emoticon) da ti to takovy docela zajimavy rozhled ;-) (wink emoticon)
Studentský účet
banánů: 195
21.11 2009
Já jsem systematický zoolog a jsem ve druháku, šťastná jak blecha. Potvrzuji, že je potřeba se učit a hlavně ty předměty, které jsou obecné, člověka moc nebaví, ale prostě je potřebuje aby sis pak ty další předměty mohl vybírat sám a studovat to, co ho opravdu baví. Jinak přednášející i cvičící na našem oboru jsou skvělí, nicméně o mnoha jiných oborech kde mám kamarády se tohle říct bohužel nedá. Jak už byla zmiňovaná chemie, tak například tam se dá občas setkat se zkoušejícím i přednášejícím volem, já sama to jednou zažila. Každopádně chce to vytrvat, průběžně si udržovat přehled o vyučované látce a pak to jde. Hodně štěstí :o) (smile emoticon)
Moderátor tohoto fóra
banánů: 2008
9.11 2009
Zalezi,jak moc umias makat ze stredni...me treba docela zaskocila chemie a porad s ni bojuju.ale vsichni se shodnou na tom,ze se to nesmi podcenit
Studentský účet
banánů: 166
1.11 2009
Ahoj, já jsem teď ve třeťáku na antropologii a taky potvrzuju, je třeba se učit a hlavně to nepodceňovat. Třeba u nás je nejdůležitější anatomie a ta se fakt musí vysedět :-( (sad emoticon) . Jinak se to docela dá a baví mě to. A u nás na antropologii je navíc výborná společnost :-) (smile emoticon) , takže si rozhodně nestěžuju! Doporučuju směle do toho!
Studentský účet
banánů: 332
28.10 2009
Jsem teda teprv ve druháku :-) (smile emoticon)na molekuláře a genetice a jak popisuje rafael...žádný velký vyspávání a makat...teďka šestihodinový laborky z organiky a celkem 22hodin chemie tejdně, takže si teď připadám taky spíš jako chemik :-D (teeth emoticon) ...ale tak člověk na to časem vyzraje co se dá trochu vošulit, ale moc toho nejni...Učitelé jsou až na malé vyjímky suproví...vřele doporučuju...je to adrenalin (*) (star emoticon)
Studentský účet
banánů: 2052
28.10 2009
No na přírodovědě jsou na studenty většinou celkem vysoké nároky, zvláště pokud jde o volný čas. V chemických oborech je nutné vypracovávat protokoly, chodit do laboratoří atd. Takže to není taková ta popisovaná flákárna celý semestr a o zkouškovém makat... je to makat celý semestr a o zkouškovém ještě víc. To až ke konci studia je to takové volnější.
Ale dá se to zvládnout a se školou jsem spokojená, studuju pátý ročník.
Moderátor
banánů: 1711
Náročnost studia
9.10 2009
Jak hodnotíte náročnost studia na vaší fakultě? Jak jste spokojení se školou?
Účet středoškoláka
banánů: -76
celkem příspěvků: 16; stránka: 1