Omlouváme se, ale vyskytla se neočekávaná chyba a Váš požadavek se ztratil v nekonečné džungli našich stránek. Zkuste to znovu nebo jděte spát.

Opravdu nechceš primáta vyzkoušet?

Zabere to jen pár sekund
a získáš přístup k desítkám tisíc materiálů!

Přihlaš se nickem a heslem nebo snadno přes Facebook

zapomenuté heslo

Z čeho se skladají přijímačky?

celkem příspěvků: 2; stránka: 1
Re: Z čeho se skladají přijímačky?
26.2 2010
Přijímačky jsme absolvoval letos v lednu (2010) a i když jestě nevím, zda-li jsem byl přijat, rád se podělím o zkušenosti:

První den - výtvarná zkouška, dvě části: volná abstrakce na zadané téma (losovalo se pro celou skupinu, my měli téma "symetrie"), potom zobrazení architektonického exteriéru z pohledu chodce, ve kterém se objeví prvek krychle (opět se losovalo).

Druhý den - písemné testy:
- matematika - logaritmické rovnice, analytická geometrie, vzorce paraboly, souřadnicové systémy, výrazy
- deskriptivní geometrie - vybrat z možností nějaký pihled na nakreslené těleso, řez tělesa (jehlan, válec), vzdálenost bodu od přímky v mongeově promítání
- obecný přehled - test s možnostmi na výběr (a,b,c,d, jedna správně), značně nevyrovnaný test, půdorysy různých druhů udov (kostel, zámek,...), otázky na architekty současných nových českých staveb, něco z historickcýh slohů, dějin umění, fiilosofie a filosofové, dostala mne otázka na nejznámějšího mexického filmaře...
- přírodní vědy - opět abcd test, primitivní a jednoduchý - kdo objevil krevní skupiny, který z následujících nerostů je nejtrvdší, je ostřice rostlina nebo živočich, podle koho se jmenuje stupnice rychlsoti větru,...

Pohovor na závěr - dostal jsem plný počet bodů, měl jsem s sebou několik obrázků na fromátu A4, tři pánové v brýlích se ptali co se mi líbí na architektuře, proč bych ji chtěl studovat, kdy jsme kreslil ty obrázky, jaké stavby a styly se mi líbí jaké architekty znám, pak kde bydlím, následovaly otázky na náš rodinný dům, co bych změnil, co se mi nelíbí a líbí, když jsem pravil, že bych ho více propojil s okolím, chtěli vědět, kde s tímto začali.

Snad toto někomu pomůže... 8-) (shade emoticon)
Účet středoškoláka
banánů: 9
Z čeho se skladají přijímačky?
11.10 2009
Ahojky. Chtěla bych se zeptat, z čeho se na vaší fakultě skládají přijímačky? Děkuji za odpověď
Účet středoškoláka
banánů: -90
celkem příspěvků: 2; stránka: 1